Αποστολέας Θέμα: ΒΑΨΙΜΟ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ Η ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ?  (Αναγνώστηκε 8841 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pkostas1965

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: ΒΑΨΙΜΟ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ Η ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ?
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 01:06:48 μμ »
Βασικά είχα (και έχω) στο μυαλό μου κινέζικο , αγορασμένο καινούριο από μαγαζί , με εγγύηση.
Είδα ένα να δουλεύει και έχει πολύ στρωτό αέρα.
Ευχαριστώ για την απάντηση , είμαι ανοιχτός σε υποδείξεις και ειλικρινά τις εκτιμώ.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 09:51:04 μμ »
για τι ποσό μιλάμε;
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 08:56:26 πμ »
Φίλε μου καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία το 2015.
Βάφω πάνω από 20 χρόνια μόνο με πινέλο και θα σου πω ότι για μεγάλες επιφάνειες δυστυχώς ο αερογράφος είναι αναντικατάστατος.
Έχω ανακαλύψει διάφορα κόλπα ώστε το χρώμα να φαίνεται σωστά στρωμένο σε μεγάλες επιφάνειες λόγω πινέλου ΑΛΛΑ δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς λιγότερα από τρία χέρια μπογιάς για να δήξει σωστά το χρώμα που αυτό σημαίνει ότι μοντέλα μα ρηχή χάραξη λεπτομερειών θα χάσει τις περισσότερες μιας και το χρώμα θα τις γεμίσει.
Με τον αερογράφο δεν έχεις αυτό το πρόβλημα, άλλο σημαντικό προτέρημα του αερογράφου είναι ότι μπορείς να δουλεύεις με ακριλικά χρώματα τα οποία τα αραιώνεις με νερό οπότε γλιτώνεις τα χημικά διαλυτικά μιας και με πινέλο μόνο τα enamel στρώνουν σωστά (τα περισσότερα).
Μην ξεχνάς και τα φοβερά εφέ των ξασπρισμάτων και της προσκίασης που τα ζηλεύω συνεχώς μιας και αυτά με το πινέλο last year !
Τα σπρεί τώρα της humbrol πραγματικά σου λύνουν τα χέρια για μεγάλες επιφάνειες και για δύσκολα χρώματα όμως είναι ακριβά και βρωμάνε πραγματικά.
Από έναν αποκλειστικά πινελά (που δεν μπορεί να αγοράσει και ζηλεύει) ΠΑΡΕ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ .
(Σπρέι θα βρεις στο FasmaModels και στο HobbyGallery)
Ηλίας

Tags: