Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Ελικοφόρα Αεροσκάφη
»
Prop: Show room
»
Θέμα:
P-47D και F-80C απο (τελειως) αρχαριο
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: P-47D και F-80C απο (τελειως) αρχαριο (Αναγνώστηκε 1831 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
panos_kr
Scale 1/144
Τόπος: Πετραλωνα
Cause nothing else matters
P-47D και F-80C απο (τελειως) αρχαριο
«
στις:
Νοεμβρίου 11, 2008, 10:41:11 μμ »
Ηρθε ο καιρος να κανω και γω σεφτε στο φορουμ.
Λοιπον αυτη ηταν η πρωτη μου αποπειρα για μοντελησμο και ειπα να ξεκινησω με αυτο το πολυ ομορφο αεροπλανο το P-47D.
Το κιτ ειναι της academy σε κλιμακα 1/47.Τα βηματα που ακολουθησα ηταν τα εξεις:
1.κολλησα το σκελετο
2.εβαψα με πινελο ολο το αεροπλανο (ενα χερι) χωρις να αναμειξω με διαλυτικο.Σε καποια σημεια που δεν ειχαν βαφτει καλα τα περασα με διορθωτικες πινελιες χωρις να ξερω οτι θα γινοταν χειροτερα.
3.εβαλα χαλκομανιες (δεν καταφερα να βαλω τις πολυ μικρες...μου κοβοταν οι περισσοτερες
)
4.το κρεμασα
Ξεκινησα χωρις να διαβασω αρκετα για το πως να το κανω και το αποτελεσμα αν και μου αρεσε δεν μπορω να πω πως με ενθουσιασε καθως εκανα παρα πολλα λαθη.
Εβγαλα και καποιες φωτογραφιες σε πολυ χαμηλη ποιοτητα 2mp(απο κινητο) καθως δεν εχω ψηφιακη, αλλα θα προσπαθησω να βρω για να τα βγαλω μια και με κανονικη φωτογραφικη.
Τωρα οι ερωτησεις μου:
Ποιος ειναι ο ευκολοτερος τροπος για να βαλεις τις μικρες χαλκομανιες?
Αν και το κιτ ειχε πολυ καλη εφαρμογη παρολα αυτα θα ηθελα σε καποια σημεια να ειχε στοκο ποιο στοκο μου συστηνετε να αγορασω?
Τι αλλα ευκολα βηματα θα μπορουσα να βαλω εκτος απο το στοκαρισμα για να εχω ενα καλυτερο αποτελεσμα?
Τωρα εχω ξεκινησει ενα F-80C μαρκας lindberg (ο καταστηματαρχης μου ειπε οτι σταματησε εδς και χρονια)
παλι δεν στοκαρα το μοντελο και αυτη τι φορα εχω μεγαλητερο προβλημα αφου η εφαγμογη του κιτ ειναι αθλια.
Oριστε και φοτο
Καταγράφηκε
http://truestoryfm.blogspot.com/
HFAISTOS
Scale 1/35
Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: P-47D και F-80C απο (τελειως) αρχαριο
«
Απάντηση #1 στις:
Νοεμβρίου 12, 2008, 10:47:18 πμ »
Φιλικα να κανω μερικες παρατηρησεις οι φωτογραφιες ειναι κακες και σιγουρα πρεπει να βγαλεις αλλες
τωρα οτι βλεπουμε εμενα μου φαινετε καλο αλλα πρεπει να βγαλεις λιγο την βιασυνη γιατι μολις βαλεις τις χαλκομανιες το περνας το μοντελο
με ενα βερνικι το αφηνεις 2 μερες για να εισαι 100% σιγουρος και μετα κανεις wash με λαδια και γινετε σουπερ
και αφου τελειωσεις τοτε το φορτωνεις με οπλισμο τωρα αστο οπως ειναι
τωρα για το P-80
αν θελεις να κανεις μεταλικα βαψιματα απαγορευετε ο στοκος πρεπει τα κενα να τα καλυψεις με κυανοακρυλικη και εαν ειναι μεγαλα με μηκη πλαστικου και οχι βιασυνη σιγα-σιγα πιστευω οτι το εχεις και σε παρακαλω βρες μια καλυτερη φωτογραφικη μηχανη γιατι οτι και να κανεις αδικειται
απο τις φωτογραφιες
Καταγράφηκε
HFAISTOS
Scale 1/35
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
«
Απάντηση #2 στις:
Νοεμβρίου 12, 2008, 10:52:37 πμ »
και κατι που ξεχασα στοκο εγω χρησιμοποιω HUMBROL WHITE η τον GREEN ο δευτερος ειναι ποιο γρηγορος στο στεγνωμα απο τον πρωτο
και μπορεις να τον δουλεψεις γρηγοροτερα
Καταγράφηκε
panos_kr
Scale 1/144
Τόπος: Πετραλωνα
Cause nothing else matters
«
Απάντηση #3 στις:
Νοεμβρίου 12, 2008, 03:50:08 μμ »
Σε ευχαριστω για την καθοδηγηση και τις συμβουλες σου
μπορεις να μου διευκρινισεις σε παρακαλω για το βερνικι,το ζηταω ως βερνικι απο μοντελαδικο ι απο καπου αλλου?
επεισης για το wash τι θα χρειαστω κοιταξα καποια αλλα θεματα αλλα μου φανικε λιγο πολυπλοκο καθως δεν καταλαβα ακριβως τι παιζει
αν καταλαβα αναμηγεις λαδια και τα περνας απο πανω και μετα τα σκουπιζεις, αλλα τι λαδια και σε τι ποσοτητες απο μοντελαδικο να φανταστω κιαυτα ε
επεισης αν μπορεις να μου πεις για τις μικρες χαλκομανιες πως τις αφαιρητε και πως τις τοποθετητε?δοκιμασα με τσιμπηδακι αλλα τζηφος μαλλον θελει πολυ εξασκηση
Καταγράφηκε
http://truestoryfm.blogspot.com/
HFAISTOS
Scale 1/35
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
«
Απάντηση #4 στις:
Νοεμβρίου 12, 2008, 03:55:46 μμ »
αμα δεν εχεις προβλημα στειλε μου σε πμ το κινητο σου γιατι αμα ξεκινησω να γραφω
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Tags:
p-47
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»