Αποστολέας Θέμα: Hycote primer  (Αναγνώστηκε 9804 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
Απ: Hycote primer
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 21, 2009, 11:01:42 πμ »
παιδια γεια σας και καλως σας βρήκα,ξέρετε που μπορώ να βρω το hycote στα χανια? κανάς συμπολίτης αμα μπαίνει εδώ να με ενημερώσει
ευχαριστώ

Αν δεν υπάρχει στα Χανιά (πολύ πιθανόν), τότε κάλλιστα σου κάνει και το σπρέι που γράφει ο Σωτήρης παραπάνω. Επικοινώνησε και με τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα, να δεις τι μπορεί να γίνει (δες την απάντηση του nino παραπάνω).
Πάντως πριν βρεθεί το Hycote αυτό χρησιμοποιούσα και θα χρησιμοποιήσω αν δεν βρω Hycote, είναι εξαιρετικό αστάρι και αυτό. Γενικά να έχουμε υπόψη μας ότι τα περισσότερα, για να μην πω όλα, καλής ποιότητας αστάρια αυτοκινήτου κάνουν για τη δουλειά μας :wink:
Για ότι χρειαστείς εδώ είμαστε
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος haniotis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 21, 2009, 11:07:56 πμ »
pira ena htes alla de thimamai ti marka,tha tin po meta otan pao spiti to hirisimopoiisa se figoura kai itan poli kalo,poli leptokoko kai den epirease katholou leptomeries,apla itan arketa gialistero ,kai episis den epihirisa na vapso me akrilika apo pano gia na do apotelesmata,logika pistevo ti doulia tou tin kanei an kai tha ithela ena pio matt
eyharisto poli pantos

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 21, 2009, 11:49:52 πμ »
pira ena htes alla de thimamai ti marka,tha tin po meta otan pao spiti to hirisimopoiisa se figoura kai itan poli kalo,poli leptokoko kai den epirease katholou leptomeries,apla itan arketa gialistero ,kai episis den epihirisa na vapso me akrilika apo pano gia na do apotelesmata,logika pistevo ti doulia tou tin kanei an kai tha ithela ena pio matt
eyharisto poli pantos

Νομίζω πως όλα τα αστάρια είναι εντελώς ματ, το πολύ ελαφρώς σατινέ. Μήπως αγόρασες απλό χρώμα σε σπρέι και για αυτό σου γυαλίζει περισσότερο;
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 21, 2009, 11:52:24 πμ »

ή μήπως δεν ανακάτεψες πολύ καλά το σπρέι ή/και ψέκασες από πολύ κοντά;
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος haniotis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 21, 2009, 12:03:23 μμ »
Όχι, το ανακάτεψα υπερβολικά πολύ (με άκουσε όλη η γειτονιά, ντάκα ντούκα 😄). Και η απόσταση ήταν αρκετά μεγάλη.
Απ' ό,τι κατάλαβα, ήταν γκρι χρώμα, αλλά σε φιγούρα 1/35 τι διαφορά να έχει το γκρι χρώμα από το αστάρι; Στην ουσία, και το αστάρι γκρι δεν είναι ή λέω βλακείες;
Μην φανταστείς ότι γυάλιζε πολύ η φιγούρα, αλλά καμία σχέση με ματ.

Έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα το αστάρι της **Vallejo**, αλλά δεν μου έκανε -- καμία δύναμη πρόσφυσης.
Το καλύτερο αστάρωμα που έχω πετύχει σε 35άρες φιγούρες ήταν με **αερογράφο**· έβαλα το ακρυλικό αστάρι της **Model Master** και ήταν άψογο.
Απλώς δεν την παλεύω άλλο με το καθάρισμα του αερογράφου και θέλω να καταλήξω σε ένα **σπρέι**, αλλά εδώ **Hycote** δεν παίζει καν -- ούτε που ξέρουν τη μάρκα όταν ρωτάω.

Αποσυνδεδεμένος luft

• Scale 1/144
  • *
    • http://www.luft46.com
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 21, 2009, 12:21:17 μμ »
στη θεσσαλονικη που μπορω να βρω hycote primer ? περσυ ειχα πετυχει σε αυτο που ειναι βασ . ολγας με ιταλιας αλλα απο τοτε δεν εχει ξαναφερει και δεν βρισκω πουθενα και αναγκαστικα ασταρωνω με 2 στρωματα light grey humbrol

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 21, 2009, 12:27:36 μμ »

Το αστάρι από το κανονικό χρώμα έχει αρκετές διαφορές στη σύστασή του (δεν τις θυμάμαι, άτιμο αλτσχάιμερ). Κυρίως λειτουργεί ως βάση, προετοιμάζοντας την επιφάνεια βαφής να δεχτεί το βασικό χρώμα και για αυτό έχει έντελώς ματ υφή και είναι πιο λεπτόκοκκο.
Πιθανόν να μην είναι αρκετά λεπτόκοκκο το χρώμα που πέρασες, δοκίμασε να βρείς κάποιο καλύτερης ποιότητας. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία η επιφάνεια που βάφεις, είτε είναι φιγούρα, είτε άρμα ή αεροσκάφος. Αυτά στα λέω μη γνωρίζοντας βέβαια τη μάρκα του σπρέι που χρησιμοποίησες, για να σου πω με σιγουριά τι πιθανόν να φταίει...
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος haniotis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:07:56 μμ »
ti na po ego tou zitisa astari gia amaksi mou dose auto,tespa tha to psakso giati auto to thema mou hei spasei ta nevra
pantos tis leptomeries tis figouras de tis halase oute sto apeiroelahisto,tha do tin marka kai tha sou po

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:19:22 μμ »
Πάντως γιά όσους δεν μπορούν να βρούν το hycote, υπάρχει και το αστάρι της humbrol σε σπρέυ. Σε κάτι πρόχειρες δοκιμές που έκανα μου φάνηκε παρα πολύ καλό.
Το χρώμα του έιναι πιο σκούρο γκρι απο τα συνηθησμένα αστάρια, αλλά είναι παρα πολυ καλό και λεπτόκοκο.

Αποσυνδεδεμένος luft

• Scale 1/144
  • *
    • http://www.luft46.com
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:25:52 μμ »
στη θεσσαλονικη δεν υπαρχει παντως . 3 μαγαζια σε ολη τη πολυ και κανενα να μην εχει τα βασικα?

Αποσυνδεδεμένος haniotis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 30, 2009, 03:35:46 μμ »
Πήγα σε ένα μαγαζί και ζήτησα αστάρι για αυτοκίνητο (δεν είχα προσέξει ότι εδώ μέσα είχατε γράψει για πλαστικά μέρη αυτοκινήτου).
Το έριξα στην πλαστική φιγούρα και μου φάνηκε μια χαρά -- ούτε γυαλίζει όπως το προηγούμενο, και οι λεπτομέρειες της φιγούρας βγήκαν πολύ καλά.
Να μείνω με αυτό το αστάρι;

Το **Dupli Color** που έδειξε το παιδί πιο πάνω πάντως δεν γράφει πουθενά ότι είναι για πλαστικά.