Όλοι μου οι "δάσκαλοι", δηλαδή τα βιβλία και τα περιοδικά αυτών που θεωρώ "κορυφές" , παρουσιάζουν εκπληκτικές μακέτες φτιαγμένες από ομάδες 6-8 ατόμων, με ξυλότυπα που τα κόβουν άλλοι, με ηλεκτρικά που τα βάζουν άλλοι ,με γραμμολογία που την περνάνε άλλοι ,με φύση που την ρίχνουν άλλοι , με οικήματα φτιαγμένα και βαμμένα από άλλους , με κορυφαία, πανάκριβα και άφθονα υλικά..., φωτογραφημένες σε συνθήκες τέλειας λήψης και με αρκετό photoshop.
Όλα αυτά μπορεί να είναι για κάποιον "εμπόδια" -αν καταλαβαίνεις τον χαρακτηρισμό "εμπόδιο" επί του συγκεκριμένου θέματος- . Εγώ ,κρίνοντας πάντα και απολύτως εκ του αποτελέσματος : (φωτογραφίες), έβλεπα μόνο μία κορυφαία κατασκευή. Όλα τα άλλα ήταν και τότε είναι και τώρα ήσσονος σημασίας , διότι από την αρχή έθεσα ως στόχο να φτιάχνω (ή να προσπαθώ να φτιάχνω καλύτερα) καθετοποιημένα (ολομόναχος δηλαδή

) μακέτες αναφοράς είτε για μένα είτε για άλλους.
Και αυτό εν κατακλείδι είναι το νόημα (κατά την γνώμη μου) και απευθύνεται στο σχόλιό σου : "πώς να συνεχίσω...", δεν αφορά στους άλλους , εξ' ου και το spoiler αντί του pm...
Και κάτι τελευταίο που ξέρουν ελάχιστοι : Ένας από τους λόγους που το Project Neustadt (αλλά και άλλα projects που έχω ανεβάσει) είχε πάντα πλήρη κάλυψη σε φωτογραφικό και συγγραφικό υλικό , ήταν όχι μόνο για να λειτουργεί ως manual για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τον τραινομοντελισμό αλλά και για να αποδεικνύεται σε κάθε λέξη και σε κάθε φωτογραφία των posts , ότι πρόκειται για το έργο ενός ανθρώπου. Αυτό είχε βεβαίως και το τίμημά του, διότι έδειξα τεχνικές ,λύσεις ,υλικά , διευθύνσεις και ιδέες σε ανθρώπους που δεν έπρεπε..., οι οποίοι και έμαθαν και κέρδισαν και δεν ευχαρίστησαν ποτέ...το αντίθετο μάλιστα....
Όπως φέρεται να έχει πει ο Oscar Wilde : "Εμπειρία είναι το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας"
Συγνώμη για την κατάθεση ψυχής...Το είχα ανάγκη λόγω Χριστουγέννων...