Να τον χαιρεσαι τον μικρο (μεγαλο "χερα") σου. Ευχομαι σε λιγα χρονια να ζητας την γνωμη του για καθε επεκταση της μακετας ΣΑΣ.
Θα ηθελα να ζητησω μια χαρη. Αν μπορεις να ανεβασεις καμμια πανοραμικη φωτο για να μπουμε λιγο στο κλιμα ¨συνολικα" οσον
αφορα την χωροθετηση παντα.
Αγγελος.
Καλησπέρα ʼγγελε και σ' ευχαριστώ για τις ευχές.
Επειδή δεν μπορώ να έχω πανοραμική , ανέβασα ένα ελλειπές δοκίμιο του project φτιαγμένο στο wintrack.
Όταν λέω ελλειπές εννοώ ,ότι η μακέτα -ούσα δυναμική- αλλάζει , διότι στην πορεία προκύπτουν άλλες ανάγκες και εκλείπουν άλλες και παρακάτω θα σου εξηγήσω τί εννοώ.
Δες λοιπόν το σχέδιο και παρακάτω θα ξανα-ανεβάσω μερικές φωτό για να καταλάβετε τί και πως.(Εάν δεν καταλάβεις , τί είναι ο Βόλος?? 330 χιλιόμετρα από Πειραιά..

)
http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/5638134079/in/photostreamΛοιπόν βλέποντας το παραπάνω σχέδιο, το κάτω του κομμάτι με τα τρία turntables, το παράλληλο , τα city scenes , την βιομηχανική κλπ είναι το κατά 85% έτοιμο διόραμα που σου παρουσιάζω στις φωτογραφίες (στην πρώτη είναι η αριστερή,στην δεύτερη η δεξιά πλευρά στην τρίτη ο σταθμός και στην τελευταία μία τύποις "πανοραμική").
Το υπόλοιπο 15% που λείπει είναι υπέργειο,φανάρια,λεπτομέρειες και bacκground.
Αυτό το κομμάτι λοιπόν είναι η Βόρειος πλευρά , διότι έτσι είναι το σπίτι....

Η Νότιος πλευρά είναι αυτή που φαίνεται στα αριστερά της κάτω φωτογραφίας και είναι άφτιαχτη

, ενώ στο βάθος φαίνονται οι δύο (από τους τρεις ή και τέσσερις...θα δούμε....) έλικες.Οι γραμμές εκτός των ελίκων (πχ. κάτω από τις γέφυρες) είναι πρόχειρα στημένες για προσωρινό παιχνίδι με τον άνθρωπο και δοκιμές των yards , οι οποίες βρίσκονται από κάτω.
Στο σχέδιο οι δύο έλικες φαίνονται με γκρίζο στα δεξιά.

Όπως κοιτάς την παρακάτω φωτογραφία , ακριβώς επάνω από τον δεξί έλικα έχει τοποθετηθεί το διόραμα HOe.Βεβαίως έχει βαφτεί ο τοίχος, έχουν μπει κανάλια, έχει βγει το πολύμπριζο κλπ.

Το "βουνό" του HOe , θα συνδέεται με το μεγαλύτερο βουνό (εκείνο που θα καλύψει τον έτερο έλικα) με τις τοξοτές γέφυρες της KIBRI.
Στους πρόποδες του βουνού (υπό κατασκευή) και χονδρικώς στο κέντρο της Νοτίου πλευράς θα εκτείνεται η πόλη με το car-system, το amusement park
και υπάρχει η σκέψη για έναν δεύτερο σταθμό (Neustadt) -όπως διακρίνεται και στο σχέδιο.
Στα αριστερά του σχεδίου φαίνεται το σχέδιο του λιμανιού, με το οποίο θα "κλείσει" η κατασκευή (και εγώ ως μοντελιστής...

) με μία κατασκευαστική λογική anticlockwise...εάν μπορεί να το ισχυριστεί κανείς.
Τα σχέδια ή καλύτερα η εξέλιξη των σχεδίων για την μακέτα αριθμούν σε πάνω από 40, διότι πολύ απλά δεν έχω τον επαρκή χώρο να βάλω σωστά αυτά που θέλω (και έχω) , και κυρίως διότι δεν έχω την μοντελιστική ωριμότητα να επιλέξω ποια δεν θα βάλω....
Έτσι λοιπόν -μην έχοντας το πλεονέκτημα του τεράστιου χώρου που σου αφήνει την άνεση να κάνεις ό,τι θέλεις - φτιάχνω (και ποστάρω συχνά) ό,τι είναι να μπει , ώστε να αποφασίσω σε κανονικές συνθήκες την θέση του αλλάζοντας -και έχει συμβεί αρκετές φορές- κυριολεκτικά τα "πάνω-κάτω" στην μακέτα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο....
Πιστεύω να σου έλυσα κάποιες απορίες,
καλό βράδυ,
Jimmy.k