@vmic , ευχαριστώ πολύ! ::icon_thumright::Όπου μπορώ να βοηθήσω , ευχαρίστως! Εάν η απάντηση αφορά πολλούς , στο forum, εάν όχι με pm!
@Δημήτρη από την Πάτρα, ευχαριστώ.Όλα για τα παιδιά δεν γίνονται? (Δεν έχω ξεχάσει τον κατάλογο της Roco.Δεν τα έχω καταφέρει ακόμα...)
@Βασίλη, όπως πάει θα καταφέρουμε να βρεθούμε στην έκθεση στον Απόλλωνα με τους υπόλοιπους φίλους, ένα χρόνο μετά....

@Spiros20232, να είσαι καλά.

Μου αρέσουν οι φωτογραφίες που ανέβασες. Αυτά που είδα (μακέτα στο δωμάτιο, με τα κουτιά rolling stock, με τα κιτς , τα κλειδιά , την παλαίωση των γραμμών , το σκύρο, το ότι έσκαψες για να μπουν τα διπλά inspection pits,τις μολυβιές στο hardboard -για τους δρόμους και τα σπίτια-, ακόμα -μη γελάσεις- και η εκκλησία πάνω στον κουβά

) μου έδωσαν την εικόνα ενός ανθρώπου , που αγαπάει το αντικείμενο και προσπαθεί! Αξιέπαινη προσπάθεια! Περιμένω και τα επόμενα βήματα!
Η διαχείριση των (ηλεκτρικών) φαναριών και των κλειδιών γίνεται -πρόχειρα- και φθηνά με κάποιους πατητούς διακόπτες.
Το κουτί διαχείρισης της LIMA , δεν υφίσταται πλέον. Υπάρχουν αντίστοιχα της HEKI, HERKAT και ίσως και ένα δύο εταιρειών ακόμα,που δεν θυμάμαι τώρα.
Μπορεί να γίνει και ψηφιακά (μπορείς να ανατρέξεις σε παραπάνω σελίδες του υπάρχοντος θέματος, αλλά και σε παρεμφερή θέματα του forum.
Στην περίπτωσή σου θα έπαιρνα (το είχα κάνει παλαιότερα) ένα κουτί (σασί) για ηλεκτρονικά (Κατουμάς,Βενιέρης,Ακτίνιο) και θα έβαζα τους διακόπτες εκεί.
Αυτό που είχα κάνει επίσης (και θα στο χάριζα ,εάν δεν το είχα πετάξει πριν από 3 χρόνια ...) ήταν να φτιάξω ένα επικλινές ανοιγόμενο κουτί (σαν μικρό θρανίο)
με καπάκι από γαλακτώδες ακρυλικό φύλλο, για να φωτίζεται από κάτω η διαδρομή με λάμπες φθορίου. Επάνω σχεδίασα τις γραμμές και τα κλειδιά , μασκάρισα με ταινία 4 χιλ τις διαδρομές και έβαψα με μαύρο χρώμα.Ξεμασκάρισα,τρύπησα στα σημεία των κλειδιών, έβαλα τους πατητούς διακόπτες (κόκκινο-πράσινο) αγορασμένους από τα παραπάνω μαγαζιά, και για σήμανση κόκκινα-πράσινα leds (με "καραβίσια"

σήμανση : το κλειδί δεξιά = πράσινο , αριστερά : κόκκινο!)
Με παρεμφερή τρόπο έκανα και τα σήματα , με τη διαφορά ότι δεν ήταν semaphors αλλά leds και κατά συνέπεια χρησιμοποίησα διακόπτες (on off on) για να μένουν αναμένα, ενώ στην περίπτωσή σου θα ήθελα πάλι πατητούς διακόπτες , μόνο για την μετακίνηση του βραχίωνα .
Γιατί το πέταξα? Με 130 κλειδιά και καμμιά 50αριά σήματα για όλο το project...., θα ήθελα όχι θρανίο αλλά την τάξη του φίλου μου του Βασίλη του Γαλάνη....Έτσι το ψηφιακό και η διαχείριση μέσω υπολογιστή ήταν επιβεβλημένη....
Πίστεψέ με είναι απλούστερο από αυτό που ακούγεται, αλλά πρέπει να "ξε-σιχαθείς" -αναγκαστικά- τα ηλεκτρονικά!

Εάν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω , ρωτάς.!
Καλό βράδυ,
Jimmy.k