Τέλος, τι το ήθελες το scrapyard; Και εξηγούμαι: Έχω χοντρό κόλλημα με την ανακύκλωση μετάλλων και γουστάρω τρελά ότι έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Κατ' επέκταση α) μου μπήκαν ιδέες για τη δική μου μακέτα (παραδόξως δεν το είχα σκεφτεί αν και έχει χώρο για μια μεγάλη ανακυκλωτική μονάδα) και β) δεν μπορείς να ξεμπερδέψεις έτσι απλά με ένα συρματόπλεγμα με μιά καρότσα ΙΧ και μερικές λαμαρίνες μέσα. Βρές χώρο για shredders, balers, πρεσοψάλιδα και εκσκαφείς με μαγνήτες και αρπάγες. Επιβάλλεται.
Καλή μέρα και σ' ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια.
Και εμένα μου αρέσουν πολύ τα scrapyards , στον Πειραιά -όπως ξέρεις έχουμε αρκετά- και γι' αυτό ήθελα να βάλω στην μακέτα ένα δείγμα αυτών.Δυστυχώς λόγω χόρου δεν μπορούσα να εφαρμώσω όλες τις ιδέες μου (πχ κάποια γέφυρα από πλοίο -ρυμουλκό-(1*) ,περισσότερα διαλυμένα αυτοκίνητα και πάει λέγοντας) ή να απεικονίσω το κομμάτι της διαμόρφωσης του μετάλλου σε βέργες , φύλλα και ρολλά που θα "έδενε" πολύ.
Εάν έφτιαχνα μία μακέτα 200 και πλέον μ2 ίσως! (στην επόμενη ζωή εάν εμφανιστώ ως εγγονός του Bill Gates...)

Αναγνωρίζω , ότι η μακέτα που σας παρουσιάζω είναι ιδιαιτέρως "συμπυκνωμένη" , έχει δηλαδή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την "compressed reality" , την οποία αναφέρουν εκτενώς οι Αμερικάνοι τραινομοντελιστές.Την συνθήκη δηλαδή , όπου η πόλη είναι δίπλα στο λιμάνι,κολλητά με το λούνα παρκ,κολλητά με τον σταθμό , δίπλα με την βιομηχανία,κοντά με το Αλπικό τοπίο κ.ο.κ.
Αυτή είναι μία συνθήκη, την οποία αποδέχεσαι -από θέση- στο hobby μας, την στιγμή που για να απεικονίσεις επαρκώς έναν μεσαίο σταθμό στην 1:87!! ,θα ήθελες μακέτα μήκους 10+ μέτρων!!
Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξα μόνο ένα μικρό scrap yard, ως μικρό "τροφοδότη" της γειτνιάζουσας χαλυβουργίας.
Αυτό που λείπει (και είναι στο 30-35% των "υπο κατασκευή") είναι ένα φορτηγό με αρπάγη!
Να΄σαι πάντα καλά!
Jimmy.k
(1*) Το δεύτερο scrap yard που σκοπεύω να φτιάξω θα είναι στο λιμάνι .Δεν θα αποκαλύψω περισσότερα, διότι θα γίνει σε 2 με 3 χρόνια από τώρα.....Μιας και σου ανέφερα τις προσλαμβάνουσές μου (ναυπηγοεπισκευαστική,Πέραμα κλπ...) πιστεύω να κατάλαβες...