Αποστολέας Θέμα: Η μακέτα που φτιάχνω  (Αναγνώστηκε 262604 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Η ΜΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ
« Απάντηση #100 στις: Μαΐου 04, 2009, 12:17:53 πμ »
Καλό μήνα φίλε!
Πάντα με τον καλό σου λόγο!

:oops: :oops: :oops: :oops:

Σ΄ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #101 στις: Μαΐου 04, 2009, 09:10:12 πμ »
ΠΟΣΑ ΘΕΣ , ΠΟΣΑ ΘΕΣ,..................... ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ;;;;;;;;;

Α  Ξ  Ι  Ο  Σ .

ΥΓ 1. Πιο πολυ σε πάω για την τάξη που έχεις και την οργάνωση.Ακόμα και μουσαμά είδα έβαλες να μην τα κάνεις    .....νί  καλιγραφία :oops:

ΥΓ 2. Παίζετε με τα παιδιά ή δεν τα αφήνεις να βάλουν "χέρι" ?

ΥΓ 3. Οταν και αν βγάλω φωτό/βίντεο απο τη δικιά μου μακέτα 3.3 μ χ 1.3 μ θα τα ανεβάσω.Το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να της "πίνουμε το αίμα" σε τέτοιο σημείο που αλλάζω λάστιχα στις μηχανές κάθε μήνα και πάμε για 2ο κιλό λάδι seuthe σε μία μόνο ατμογεννήτρια σε μια BR38.
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #102 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:09:36 πμ »
Σ΄ευχαριστώ φίλε!

Απ.1. Τάξη σε βαθμό αρρώστιας!Βέβαια πάνω στην δουλειά και στον οίστρο της κατασκευής το εργαστήριο γίνεται μπ......ελο, :oops: αλλά κατά τα άλλα...Γερμανική οργάνωση....
Ο μουσαμάς στον τοίχο είναι για να προστατεύσω το χρώμα από σκόνες και δακτυλιές.Θα βγει ,όταν μπει το back ground της Νότιας πευράς (σε δύο περίπου χρόνια...)

Απ.2. Την κόρη μου (9)  την απασχολεί να βάψουμε ανθρωπάκια και σπίτια.
Ο μικρός άνθρωπος (4) ανεβαίνει ΚΑΘΕ ημέρα για μία ώρα τα βράδυα.Εάν υπάρχει project επιβλέπει την πρόοδο της κατασκευής (ρωτώντας ό,τι μπορεί να ερωτηθεί......) , τριγυρίζει στα υπόγεια της κατασκευής  και απαιτεί να παίξουμε με τα τραίνα.....
Στο μεσοδιάστημα των sub-projects (όπου αναδιοργανώνεται και καθαρίζεται το εργαστήριο, παίζουμε με την μεγάλη μακέτα).Για εκείνον, -όπως ίσως έχεις δει στο photo stream- έχω φτιάξει μία μικρούλα!)

Απ.3. Περιμένω με ενδιαφέρον τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της μακέτας σου.....
Λάδι και λάστιχα κάθε μήνα? Ούτε ταξί να είχες..... :lol: 

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #103 στις: Μαΐου 21, 2009, 03:56:07 πμ »
Σε ημιτελή κατασκευή.Ετσι για να παίζουμε(1,50 χ 60 cm μόνο το ξύλο της περιστροφικής-ροτόντας),ανακλινόμενο.
Προσέξτε το παρκέ απο κάτω.Η μακέτα είναι στό σαλόνι.Στο βάθος η Desiro και ο σταθμός.

φόρτωμα σκύρου και κάρβουνου....................ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

Να και ο ......μαουνιέρης με  Κο Ι . Η αλλοιώς................. χαιρέτα μας τον πλάτανο και την ψηλή ραχούλα.
Προσέξτε τα λεντάκια -πράσινο οταν πηγαίνει μπροστά και κόκκινο για πίσω.DIGITAL ιδιοκατασκευή.Πολύ μανίκι να χώσεις decoder και 2 leds εκεί μέσα

Να και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτές μου τρώνε τα λάστιχα και το λάδι.  :mrgreen: OUT OF FOCUS για να τις τιμωρήσω. :mrgreen:

και λίγο Ελληνικά χρώματα.
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #104 στις: Μαΐου 21, 2009, 11:33:12 πμ »
Θα ήθελα ενα σχόλιο για την φωτογραφία.Κάποιοι την βρίσκουν καταπληκτική ,αλλά εμένα δεν μ'αρέσει.
Η μεγάλωσε η μυωπία μου  ή  είναι πράγματι out of focus

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #105 στις: Μαΐου 21, 2009, 03:58:45 μμ »
Φίλε Vasgalanis,

ωραίο θέμα, ωραίες φωτογραφίες,ωραία προσπάθεια. ::icon_thumright::
Πολλά μπράβο που ασχολείσαι και δεν μένεις μόνο στα λόγια! Ο Σαίξπηρ έλεγε : "Με τα λόγια λες τα πάντα...." τόσο αληθές όσο και δι-forum-ενο.!
Ρε φίλοι τραινάδες , ας βλέπουμε και καμμιά κατασκευή που και που ρε παιδιά....μία μακέτα, ένα διόραμα , ένα κιτ,μία ιδέα ,μία πρόταση....

Κάποιες από τις φωτογραφίες θέλουν νετάρισμα (δεν είναι η μυωπία....μόνο)!
Μυωπία σίγουρα απέκτησες βολεύοντας led,decoder,αντιστάσεις και διόδους μέσα στο "κτήνος".... :lol:
Μη σε απασχολεί θα πάμε μαζί στον οπτικό να μας κάνει σκόντο...

Λίγο τα κίτς θα πάλευα να χάσουν την γυαλάδα (wash, σκόνες, ξηρό πινέλο)

Να είσαι πάντα καλά.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #106 στις: Μαΐου 21, 2009, 04:50:53 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Το παράλληλο τοποθετήθηκε στην θέση του (χωρίς να έχει ενωθεί ακόμα με τα όμορά του κομμάτια)

[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3374/3550624011_8123dcb242_b.jpg[/imgt]

Αυτό το διάστημα έχω ξεκινήσει ένα υπο-project της μακέτας (πάντα με την μορφή module) και πιο συγκεκριμένα την "Βιομηχανική ζώνη".
Η κατασκευή της κατέστη αναγκαία να γίνει άμεσα -πριν από το τρίτο turn table-, για πρακτικούς λόγους : Θα τοποθετηθεί στο βάθος του διοράματος και δεξιά.Κατ επέκταση αυτό το σημείο πρέπει να "κλείσει" πρώτο ,ώστε  να "δεθούν" τα modules, να βαφτεί ο τοίχος "ουρανί...." και να κρεμαστεί η φωτογραφία του ορίζοντα.

Στη βιομηχανική αυτή ζώνη  θα υπάρχουν : η χαλυβουργία της trix,και άλλα 4 κιτ (kibri,faller και piko) αντιστοίχου θέματος και ένα κιτ της brawa με την εναέρια μεταφορά των καροτσιών.

Αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω το Trix.

Λίγα λόγια για το κιτ: ΑΘΛΙΟ. :twisted:

Δεν υπήρχε κομμάτι που δεν έχασκε, και που δεν έχρηζε στοκαρισμάτων (ο πληθυντικός δεν είναι υπερβολή).
Η ποιότητα των πλαστικών μέτρια (αναλογιζόμενος ,ότι είχε ένα σκασμό χρήματα...) ενώ εσωτερικά είναι άδειο.

Έτσι λοιπόν μπανάκι (μανάκι) , στοκάρισμα,τρίψιμο με ντουκόχαρτα  και μοντάρισμα.....

[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3353/3550623989_1ac4fb6cfd_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm4.static.flickr.com/3383/3550623993_43591025b7_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm4.static.flickr.com/3397/3550623997_3da98be0c7_b.jpg[/imgt]

Βάψιμο με βασικό καφέ και ανοιχτό γκρί (πλαστικό) και μετά από μερικά ξενύχτια... τέλος καλό όλα καλά.
[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3660/3551466936_79db94f47e_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm4.static.flickr.com/3602/3551466938_7b5aaea0c7_b.jpg[/imgt]

Για να "έλθουν" οι σωληνώσεις ήθελες δίπλωμα πυρηνικού υδραυλικού....
σκουριάσαν δε σε μία νύκτα..... :lol:
[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3397/3550623997_3da98be0c7_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm4.static.flickr.com/3540/3551466930_2f5e3e052e_b.jpg[/imgt]

Υπάρχει και πίσω όψη.

[imgt]http://farm3.static.flickr.com/2285/3551466942_f95edaf03a_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm3.static.flickr.com/2450/3551466944_d0a25f4fea_b.jpg[/imgt]

Εσωτερικές βελτιώσεις, καπνοί (seuthe) , εξωτερικοί φωτισμοί και άλλα gudget-οειδή θα γίνουν, όταν έλθει η ώρα της τοποθέτησης.

Επόμενη παρουσίαση : η βιομηχανία της Kibri.

Να είμαστε όλοι καλά και να μοντελλάρουμε!

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος Nas

• ΠΡΟΤΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ασπρα Σπίτια - Βοιωτίας
« Απάντηση #107 στις: Μαΐου 24, 2009, 06:11:17 μμ »
Καλησπέρα Jimmy :D

Πολύ όμορφη προσπάθεια. Μια παρατήρηση : Που και που κάποια σωλήνα θα πρέπει να μην δείχνει   τελείως σκουριασμένη. Για πιο αληθοφάνεια. Από όσο παρατήρησα υπάρχουν συλλέκτες οι λεγόμενες και κλαρινέτες (αγωγοί ικανής διαμέτρου στους οποίους καταλήγουν μικρότεροι και συνδέονται είτε με φλάντζες είτε καρφωτά με συγκόλληση υψηλής πίεσης, και μέσα στους οποίους κινείται κάποιο ρευστό - ως επι το πλείστον υγρό- με την βοήθεια αντλητικών συγκροτημάτων). Εκεί η επιφάνεια των αγωγών δεν πρέπει να είναι εξορισμού χωρίς προστασία (απαιτείται στην παργαματικότητα αντισκωρικό  υπόστρωμα και βαφή πολυουρεθάνης).Στην πραγματικότητα λοιπόν εμφανίζονται οι αγωγοί σε διάφορες αποχρώσεις  (π.χ. γκρι , αλλά και άλλα χρώματα ανάλογα με το τι ρευστό μεταφέρεται) και κατά τόπους σκουριά. Εκτός κι αν μιλάμε για αγωγούς ατμού που η θερμοκρασία τα έχει αλλοιώσει όλα τα προηγούμενα, οπότε έχουμε το μεγαλύτερο μέρος οξειδωμένους αγωγούς. ::icon_thumright::

Την seuthe ποιός την δουλευει (εμπορικό μαγαζί) στην Αθήνα ;;;

Καλή συνέχεια και περιμένουμε με ανυπομονησία την εξέλιξη.

Nas

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #108 στις: Μαΐου 24, 2009, 10:35:44 μμ »
Καλησπέρα Jimmy :D

Πολύ όμορφη προσπάθεια. Μια παρατήρηση : Που και που κάποια σωλήνα θα πρέπει να μην δείχνει   τελείως σκουριασμένη. Για πιο αληθοφάνεια. Από όσο παρατήρησα υπάρχουν συλλέκτες οι λεγόμενες και κλαρινέτες (αγωγοί ικανής διαμέτρου στους οποίους καταλήγουν μικρότεροι και συνδέονται είτε με φλάντζες είτε καρφωτά με συγκόλληση υψηλής πίεσης, και μέσα στους οποίους κινείται κάποιο ρευστό - ως επι το πλείστον υγρό- με την βοήθεια αντλητικών συγκροτημάτων). Εκεί η επιφάνεια των αγωγών δεν πρέπει να είναι εξορισμού χωρίς προστασία (απαιτείται στην παργαματικότητα αντισκωρικό  υπόστρωμα και βαφή πολυουρεθάνης).Στην πραγματικότητα λοιπόν εμφανίζονται οι αγωγοί σε διάφορες αποχρώσεις  (π.χ. γκρι , αλλά και άλλα χρώματα ανάλογα με το τι ρευστό μεταφέρεται) και κατά τόπους σκουριά. Εκτός κι αν μιλάμε για αγωγούς ατμού που η θερμοκρασία τα έχει αλλοιώσει όλα τα προηγούμενα, οπότε έχουμε το μεγαλύτερο μέρος οξειδωμένους αγωγούς. ::icon_thumright::

ΚΑΛΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ,Σ'ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΟΛΛΉΣΕΙ?????

Παράθεση
Την seuthe ποιός την δουλευει (εμπορικό μαγαζί) στην Αθήνα ;;;

ΚΑΛΦΑΚΗΣ ,ΠΑΓΩΝΗΣ . Απ'ότι ξέρω έχουν στοκ.

με κοκκινα οι απαντήσεις
ΕΥΓΕ JIMMY.K

Αποσυνδεδεμένος Ταρτης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #109 στις: Μαΐου 25, 2009, 08:20:02 πμ »
Ακαθεκτος
Απτοητος
Αμεροληπτος
Αμετανοητος
Απιαστος
ΑΦΤΑΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Nas

• ΠΡΟΤΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #110 στις: Μαΐου 25, 2009, 01:07:06 μμ »
Φίλε μου γειά σου,

Επειδή με τον Jimmy ανταλλάσσουμε συχνά απόψεις και γνωρίζοντας πάνω από όλα ότι τον ενδιαφέρει κατά πολύ η πιστή απόδοση, έκανα κάποιες παρατηρήσεις., οι οποίες είναι καλοπροαίρετες και μέσα στα πλαίσια του ταλέντου του, άρα συνεπώς πραγματοποιήσιμες.
Σε καμία περίπτωση δεν κάνω κριτική (ούτε έχω και το επίπεδο εμπειρίας να κάνω κάτι ανάλογο) και όπως και άλλες φορές έχω επισημάνει , ο Jimmy παραδίδει σεμινάρια μοντελισμού με τα έργα του. Τώρα αν εσύ προσωπικά θίχτηκες , ειλικρινά λυπάμαι και σου υπόσχομαι ότι σε δικά σου θέματα που θα δημοσιεύσεις δεν πρόκειται να σχολιάσω το οτιδήποτε.  :wink:

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #111 στις: Μαΐου 25, 2009, 02:39:46 μμ »
@ Nas

Ρε συ μεγάλε, ΔΕΝ θίχτηκα.Θέλω και εγώ την κριτική καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη ,  με ή χωρίς χιούμορ , αρκεί να μην είναι υβριστική.
Το γεγονός ότι μπήκες σε τόση λεπτομέρεια δεν με χαλάει , αντιθέτως με ενημερώνει. Προχώρα. ::salut::   
Ο Jimmy K. όντως κάνει..........."παπάδες". ::eusa_clap::
Ε Π Α Ν Α Λ Α Μ Β Α Ν Ω.     Δ Ε Ν  Θ Ι Χ Τ Η Κ Α  Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #112 στις: Μαΐου 25, 2009, 03:58:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Είναι πραγματικά εξαιρετικά χρήσιμα , διότι είναι τεκμηριωμένα (εμπεριέχουν γνώση) και προσωπικά με βοηθούν ιδιαιτέρως.
Σας παρακαλώ δε, να συνεχί-(σουμε) να τις κά-(νουμε) {και εγώ προς εσάς -εάν μου επιτρέπετε-} ,για να βελτιωνόμαστε και να "τραβάμε" ο ένας τον άλλο ψηλότερα.

Δύο απαντήσεις :

1.Στους Καλφάκη - Παγώνη έχω δει Seuthe μικρής διαμέτρου για ατμομηχανές.Τις καπνογεννήτριες μεγάλης διαμέτρου Νο 7 (για βιομηχανίες) ,τις έχω φέρει από Γερμανία.   

2.Όταν ξεκίνησα την έρευνα για την κατασκευή της βιομηχανικής ζώνης, οι μόνες εικόνες "βαριάς" βιομηχανίας ήταν της χαλυβουργικής στον Ασπρόπυργο και κάποιων μικροτέρων μονάδων ,που είχα φωτογραφίσει στα επαγγελματικά μου ταξείδια ανά την Ελλάδα.

Ανέτρεξα λοιπόν στο διαδίκτυο και "κατέβασα" περίπου 200 φωτογραφίες -πραγματικών και μοντέλων- βιομηχανιών,εκτύπωσα δε κάπου 100.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχαν φθορές αλλά για κάποιο λόγο στις μακέτες οι φθορές (σκουριές) ήταν πολύ έντονες.

Η πρώτη απόπειρα που έκανα ήταν να βάψω τα μεγάλα "καζάνια" (συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω τον τεχνικό τους όρο) με διαφορετικά χρώματα .
 http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3550623999/

Δεν μπορώ να πω ,ότι τρελλάθηκα....
Ανέτρεξα στο φωτογραφικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) και κατέληξα ,ότι η δραματοποιημένη απεικόνιση των μακετών , ήταν εκείνη που με ευχαριστούσε περισσότερο.
Είναι τελικά , αυτό που απολαμβάνω περισσότερο στην κατασκευή : Η απεικόνιση της πραγματικότητος ,όπως θα ήθελα να είναι.....

Πολλές φορές στην κατασκευή του Project Neustadt, απεικονίζω εικόνες που έχω αντλήσει από φωτογραφίες.
Έχω απορρίψει δεκάδες φωτογραφίες του πραγματικού που ΔΕΝ ήταν ωραίες (ή που δεν θα ήθελα να απεικονίσω για να το πω ορθά) και όμως ήταν πέρα για πέρα υπαρκτές και αληθείς, (και βέβαια έχω "κολλήσει" σε εκατοντάδες άλλες , που θα ήθελα να είχα την τεχνική αρτιότητα να απεικονίσω....)!

Για να δικαιολογήσω αυτήν την φθορά,κατά την τοποθέτηση του κιτ στο διόραμα, θα προσπαθήσω να κατασκευάσω ένα κομμάτι με σκραπ μέταλλα προς ανακύκλ-η-ση (το ήτα είναι σωστό).Αυτό μπορεί να το καταστήσει περισσότερο ορθό. 
Σαφώς θα τοποθετήσω μερικές σωληνώσεις ακόμα (έχω προμηθευτεί υδραυλικό υλικό....) και θα επιχειρήσω να το παρουσιάσω ,όπως με συμβουλεύεις (και να το κάνεις- κάνετε πάντα).

Σας ευχαριστώ,

Jimmy.k 

Αποσυνδεδεμένος Nas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #113 στις: Μαΐου 27, 2009, 04:19:53 μμ »
Εντάξει παιδιά όλα καλά,

Φίλε Vasgalanis λυπάμαι αν ήμουν οξύς  :oops:, με έππνιξε το δίκιο γιατί ειλικρινά δεν το έκανα για κριτική αλλά για βελτίωση από τον JimmyK.  :(
Το κακό είναι ότι δεν είμαι σε θέση ουτε οικονομικά αλλά ούτε και τεχνικά να ασχοληθώ στο επίπεδο σας με τον τρενομοντελισμό (παιδιά με φρονιστήρια και τρέχουσες προτεραιότητες) γι' αυτό βαδίζω πολύ προσεκτικά (διαβάζοντας και ενημερώνοντας από εσας, που σε κάθε περίπτωση σας διαβάζω για πολύ έμπειρους) και απελπιστικά αργά :oops:
Οι παρατηρήσεις που κάνω όμως,  οφείλω να πω ότι είναι αποσταγμα 19 χρόνων βιομηχανικής εμπειρίας, σαν διπλ. μηχανολόγος μηχανικός. Αρα κατασκευαστικά-μοντελιστικά  μπορεί και να βοηθήσει που και που κάποια από τις παρατηρήσεις μου.
Και επιμένω , γιατί  το βίωσα, ότι μπορούμε να κάνουμε παπάδες από το τίποτα. Εφτιαξα σε 1:87 το εξοχικό μου,  με φύλλο πλαστικού (πολυστιρένη) και κεραμίδια (Noch),  κόλλα, πλεξιγκλάς (τζάμια) και ακρυλικά χρώματα, ακόμα και τις πέργκολες. Τα μόνα έξτρα ήταν το BBQ που έβαλα στη βεράντα και 2 γλάστρες (από FALLER) και τα κάγκελα από τη Noch (γιατί έμοιαζαν με τα δικά μου στην πραγματικότητα).

Αυτά και καλή συνέχεια σε όλους μας ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #114 στις: Μαΐου 27, 2009, 04:37:44 μμ »
Ρε φίλε τι οξύς και σαχλαμάρες......

ήσουν καίριος και τεκμηριωμένος και σ' ευχαριστώ. ::salut::

Ήδη ακολούθησα τις οδηγίες-συμβουλές σου και θα το δεις σύντομα.

Είτε μέσω της σελίδας είτε μέσω pm σε παρακαλώ να μας δίνεις τα φώτα σου.

Όσο για το παπάδες......αν κρίνω από αυτά που βλέπω να παρουσιάζονται στο εξωτερικό (εξαιρούνται οι επαγγελματικές μακέτες) μάλλον πατριάρχες κάνουμε στην Ελλάδα... :lol:

Το εξοχικό το θυμάμαι από τότε που το πρωτοανέβασες.Περιμένω με το καλό και τα τραινικά.....

Jimmy.k

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #115 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:33:56 πμ »
Ρε φίλε τι οξύς και σαχλαμάρες......

ήσουν καίριος και τεκμηριωμένος και σ' ευχαριστώ. ::salut::    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ !!!!

Ήδη ακολούθησα τις οδηγίες-συμβουλές σου και θα το δεις σύντομα.

Είτε μέσω της σελίδας είτε μέσω pm σε παρακαλώ να μας δίνεις τα φώτα σου.

Όσο για το παπάδες......αν κρίνω από αυτά που βλέπω να παρουσιάζονται στο εξωτερικό (εξαιρούνται οι επαγγελματικές μακέτες) μάλλον πατριάρχες κάνουμε στην Ελλάδα... :lol:       
  ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ,  Jimmy K.
Το εξοχικό το θυμάμαι από τότε που το πρωτοανέβασες.Περιμένω με το καλό και τα τραινικά.....

Jimmy.k

ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #116 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:39:31 πμ »
Εντάξει παιδιά όλα καλά,

Φίλε Vasgalanis λυπάμαι αν ήμουν οξύς  :oops:, με έπνιξε το δίκιο γιατί ειλικρινά δεν το έκανα για κριτική αλλά για βελτίωση από τον JimmyK. 
...........................................................
......................................................
Αυτά και καλή συνέχεια σε όλους μας ::salut::

@ Nas 
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ :lol:
Ησουν κατατοπ(ε)ιστικότατος. Εγω δεν "σκαμπάζω γρι" απο μηχανολογία ::violent1::,όντας καθηγητής Αγγλικών ::sprechende_015::.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #117 στις: Μαΐου 28, 2009, 05:10:02 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Συνεχίζοντας την παρουσίαση για το διόραμα της βιομηχανικής ζώνης,μετά το κιτ της Trix είχαν σειρά κάποια άλλα.

Επειδή ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος, έπρεπε να φτιαχτούν τα κιτς και να γίνει φυσική και όχι εικονική (χαρτονένια στένσιλς του εμβαδού) τοποθέτησή τους στο διόραμα για πρακτικούς λόγους.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να τα τσεκάρετε. ,όπως σας είχα υποσχεθεί,τις κατασκευές.
ʼμεσα θα αρχίσει και το layout, οι φάσεις του οποίου θα παρουσιάζονται -απ' αυτήν εδώ την σελίδα- στο μέλλον.

PIKO SODA FACTORY
[imgt]http://farm3.static.flickr.com/2458/3573337938_eab3292197_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm3.static.flickr.com/2091/3573337946_1ed453b97e_b.jpg[/imgt]

MINE (όχι δικό μου αλλά ορυχείο... :lol:)
[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3554/3573337954_23428d08b4_b.jpg[/imgt]

KIBRI FACTORY
[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3600/3573337960_c03e9cb99c_b.jpg[/imgt] [imgt]http://farm3.static.flickr.com/2428/3573337964_c30f65cf81_b.jpg[/imgt]

FALLER EISENGEREI
[imgt]http://farm4.static.flickr.com/3619/3573392124_ed26f9e0dc_b.jpg[/imgt]

Οι περιγραφές στο photo stream είναι στα Αγγλικά (μας βλέπουν και ξένοι...)

Vasgalanis, τσέκαρε σε παρακαλώ μην γράφω καμμιά ρούχλα...... :lol:

Να είμαστε όλοι καλά,

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Μαΐου 28, 2009, 09:53:03 μμ »
Jimmy αν και ασχετος με τα μυστικα του τρενομοντελισμου αλλα λογω της "αλληλεπιδρασης"που ειπες
κοιταξα με τα ματια του διοραματα και επαθα πλακα αφ ενος με την λεπτομερεια που εχεις τοποθετησει
τις υφες (κατι σκουριες που ειδα ηταν εξοχες) την ποσοτητα και ποιοτητα των στοιχειων κλπ
αλλα και απο την κουβεντα που αν και μαχητικη περιεχει καποιες λεπτομερειες μικροσκοπιου
keep modelling ::icon_thumright::

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #119 στις: Μαΐου 28, 2009, 09:59:18 μμ »
Master,

Ταπεινά αιτούμαι σεμινάριο εκμάθησης τεχνικής βαψίματος και παλαίωσης. 
Οπως πάντα είσαι      SUPER CALI FRAGILISTIC EXPI ALIDOCIOUS . ::salut::

ΥΓ: τα αγγλικά σου είναι τέλεια.

Αποσυνδεδεμένος Ταρτης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 28, 2009, 10:43:46 μμ »
Λοιπον,Δημητρακι,αρκετα με τις φωτογραφιες....
Ο λαος θελει live show!!!
Για να κανονισουμε να σου κανουμε μια επισκεψη...
Πιστευω πως μεχρι και ο Nas,μεχρι και ο HO-bbyline-187 θα ερθουν!!!

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 29, 2009, 09:05:35 πμ »

Κι' εγώ έρχομαι,  με τα ..................1000 ::salut::
Mένουμε και κοντά. Αντε ντε κανονίστε το.
ΥΓ: Την πόρτα θα την ανoiξω με τα .....................πόδια :lol:, διότι στα χέρια θα κρατάω αυτά που θα φέρω. :lol:
      SURPRISE :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 30, 2009, 11:08:27 πμ »
Λοιπον,Δημητρακι,αρκετα με τις φωτογραφιες....
Ο λαος θελει live show!!!Γεια σου είμαι η Σοοόνιιιια , θέλεις χορόοοοοου... :lol: :lol:
Για να κανονισουμε να σου κανουμε μια επισκεψη...
Πιστευω πως μεχρι και ο Nas,μεχρι και ο HO-bbyline-187 θα ερθουν!!!

Όλα θα γίνουν,αλλά πρωτίστως να υπάρχει κάτι να δει κανείς.Είμαι στα μπετά ακόμα.....
Θέλω και εσείς να το χαρείτε και εγώ να είμαι υπερήφανος για το δημιούργημα!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 30, 2009, 11:18:22 πμ »
Πέρα από το humor, σίγουρα θα βρεθούμε -ελπίζω σύντομα- για να γνωριστούμε αλλά και να αλληλοτσεκάρουμε την πρόοδο των εργασιών μας.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #124 στις: Μαΐου 31, 2009, 09:25:47 πμ »
Καλημέρα

Θα βγω για λίγο εκτός θέματος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Όλη αυτήν την βιτρίνα με τα τρένα ποιος την έχει που είδα στο προτζεκτάκι;;;;;;;;
Απλά θεϊκό αυτό το θέαμα. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Tags: