φίλε Νας,
άσε τα δασκαλίκια....μαθητής των δασκάλων είμαι και γω, των Αμερικάνων και των Γερμανών!!!

Λίγο το διάβασμα,λίγο η -τεράστια - αγάπη στα εργαλεία (στο εργαστήριο υπάρχουν τα πάντα εκτός από τόρνο....),λίγο η έφεση και η ενασχόληση (κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες....) και πολύ αγάπη για το αντικείμενο είναι τα κλειδιά!
Φυσικά και κατάλαβα το αστείο ρε φίλε!Πιθανώς στις απαντήσεις μου σε διάφορα θέματα να έχεις διακρίνει την αίσθηση του χιούμορ!

Πρέπει να σου πω όμως, ότι οι πρώτες αντιρρίδες δεν μου άρεσαν εξ αρχής.
Υπάρχει και ένα ρητό επ' αυτού που λέει : εάν δεν βρεις χρόνο να το φτιάξεις από την αρχή καλά,θ' αναγκαστείς να βρεις χρόνο να το αλλάξεις μετά.
Οι αντιρρίδες είναι βαμμένες με αερογράφο σε ανθρακί σκούρο (ως συνέχεια της κάπνας στην στέγη).
Δεν έχω σκεφτεί την κόλλα, αλλά σε ένα βιβλίο με ναυτομοντελλιστικές τεχνικές (νομίζω του Β.KING) συμβούλευε να περνάει κανείς το νήμα με σαπούνι.Γενικά πάντως η κλωστή κάνει μικρά ξεφτίσματα (τριχίδια), αλλά επιφυλλάσσομαι να το δοκιμάσω.

Το καλούπι είναι από λάστιχο σιλικόνης (Ανδρέου ή Νεοτέξ) : Βάζεις το προτότυπο σε ένα υδατοστεγές κουτί, το περνάς με βαζελίνη , με ένα πιστολάκι ζεσταίνεις τη βαζελίνη να απλωθεί παντού {φτιάχνεις και την φράντζα σου επ' ευκαιρία..(εγώ και να' θελα.....)}, ανακατεύεις το λάστιχο με τον επιταχυντή, το ρίχνεις μέσα και σε λίγη ώρα έχεις το καλούπι.
Να τελείωσε το project???? :shock:Μου κάνεις πλάκα????

:shock:Ο πιτσιρικάκος είναι τεσσάρων και ελπίζω να έχει την αγάπη και το κουράγιο να το συνεχίσει και να το τελειώσει.Εάν ανατρέξεις στην αρχή της παρουσίασης, θα δεις αυτά που ευελπιστώ να βάλω στην μακέτα (πρώτα ο Θεός).
Για να σου δώσω μία τάξη μεγέθους έχω φτιάξει γύρω στα 80-90 κιτς (σπίτια, εκκλησίες ,λουνα πάρκ, σταθμοί, γέφυρες και έχω άλλα 100 άφτιαχτα....
Σ΄ευχαριστώ γι αυτά που γράφεις αλλά και πραγματικά με στεναχωρεί αυτό που λες για την παρουσίαση του έργου σου. :cry:Αρχικά εμένα με ενδιαφέρει να μοιραστώ το ΠΩΣ το έφτιαξα παρά να κριθώ ή να κρίνω.Και τα σχόλια που σας ζητάω είναι ακριβώς για να δουν μερικά μάτια παραπάνω , εάν μου διέφυγε κάτι, εάν είναι κάτι λάθος ή να μου υποδείξει κάποιο τρόπο ή τεχνική , που μου διαφεύγει.
Ούτε διαγωνισμός γνώσεων είναι το forum ούτε καλλιστεία....
Εδώ -κι ας με διορθώσει ο Viper, εάν έχω λάθος-, παρουσιάζουμε αυτά που μας κάνουνε ευτυχισμένους , σε φίλους που καταλαβαίνουν το γιατί μας κάνουν ευτυχισμένους.
Μη τυχόν και ΔΕΝ μοιραστείς μαζί μας το έργο σου

! Θα σε αφήσω στην ίδια τάξη...
jimmy.k