Αποστολέας Θέμα: Η μακέτα που φτιάχνω  (Αναγνώστηκε 257424 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Η μακέτα που φτιάχνω
« στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 02:11:01 μμ »
Φίλοι,

μιας και είπαμε και δύο κουβέντες και για να γνωριστούμε καλύτερα ,μπείτε -εάν θέλετε- να δείτε το προτζεκτάκι μου.

Σημείωση:η μεταλλική κατασκευή,τα ξυλότυπα,τα ηλεκτρολογικά,ηλεκτρονικά και φυσικά η μακέτα, είναι όλα φτιαγμένα από τον υποφαινόμενο.

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Η ΜΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 02:20:17 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
Προτζεκτάκι εεεε;  :roll:  :?
Ναι, είναι απλά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!!!!!!!!! Μπράβο φίλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 02:24:18 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Τρομερή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 02:32:06 μμ »
δηλαδή ένα μεγαλύτερο project θα το έκανες σε τετραόροφη πολυκατοικία.....
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Spoiler (hover to show)
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος babhs65

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 02:42:10 μμ »
Αμα βλεπω τετοια ετσι μου ερχεται να τα παρατησω και να συνεχισω με τα αρματα και με τα πλοια.1000 μπραβο κι απο μενα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 03:19:13 μμ »
τι εκανες εκει ρε φιλε??? :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock:

ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ  :shock: :shock: :shock: :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 03:50:56 μμ »
Ρε σύ, μήπως είσαι ηλεκτρονικός στον ..... ΟΣΕ !!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Απλά δεν έχω να πώ τίποτα ...........  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 03:54:38 μμ »
Καλα ρε φιλε τι θαυμα ειναι αυτο???????????????????? Μοναδικος :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Απο περιεργεια ποσο σου ερχεται η ΔΕΗ το μηνα;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 03:57:14 μμ »
Τρομερή δουλειά!!!!!
Πολλά μπράβο!!!!

Αποσυνδεδεμένος dimelsec

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ταμπουρια και αμφιαλη
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 05:20:10 μμ »
jimmy χρειαζομαι την βοηθεια σου.αγορασα πριν ενα χρονο απο γερμανικο μαγαζι μεσω e-bay εναν ασυρματο γερανο marklin digital καινουργιο .το πακετο ηρθε μεσα σε 15 ημερες το ανοιξα χαζεψα για λιγο το καινουργιο μου αποκτημα και τοα αφησα ετσι.τωρα ηρθε η ωρα να το στησω και διαπιστωνω οτι τελικα ελειπε το receiver.o γερμανος φυσικα μετα απο ενα χρονο ειναι αδυνατο να βρει τι εγινε.το λαθος ηταν 100% δικο μου που δεν εκανα σωστο ελεγχο . τωρα μηπως ξερειις που θα βρω receiver  η να κατασκευασουμε ενα αντιγραφωντας απο ενα trix που εχω και ειναι ιδιος?

Αποσυνδεδεμένος dimelsec

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 05:28:00 μμ »
ευπροσδεκτη η βοηθεια και απο οποιονδηποτε αλλο φιλο εδω.

Αποσυνδεδεμένος skopos-Komotini

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΚΟΜΟΤΗΝΗ
    • Αερολεσχη Κομοτηνης
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 09:18:56 μμ »
Τι λες ρε φίλε με τρέλανες  ::eusa_wall::πω πω τι έπαθα νυχτιάτικα ο άνθρωπος ! ! ! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 09:59:53 μμ »
Φοβερη δουλεια! Μπραβο στην υπομονη σου.
Δωσε μας μερικες πληροφορεις παραπανω οπως, μεγεθος , σχεδιο αν υπαρχει.
Και τωρα με συνχωρειτε αλλα παω να σπασω την δικη μου μακετα!!

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 05:51:23 πμ »
Μου εχει κανει εντυπωση η ποσοτητα των ηλεκτρικων- ηλεκτρονικων που εχεις χρησιμοποιησει.Ειναι απαραιτητη η χρηση των 11 booster; Αν δεν κανω λαθος ειναι γυρω στα 5 αμπερ ο καθενας, αρα συνολο ανω των 50 αμπερ!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 02:41:44 μμ »
Καλησπέρα,

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα σχόλια και για τον χρόνο που διέθεσες να δεις τις φωτογραφίες και να σου ζητήσω συγνώμη ,διότι λόγω επαγγελματικού φόρτου σου απαντώ τώρα. 

Μαζί με την κεντρική μονάδα της LENZ -που είναι επίσης 5 Α - και τους 11 ενισχυτές ,είναι 60 αμπέρ η ένταση, στα 16 V τάση.

Δύο λόγια για την κατασκευή του 'PROJECT NEUSTADT' ,όπως είναι το βαπτιστικό του....

ΑΡΧΗ:2001
ΤΥΠΟΣ : Περιμετρικός (όλο το δωμάτιο...)
ΣΧΕΔΙΟ : Την έχω σχεδιάσει όλη στο Wintrack.Προφανώς θα πρέπει να σκαννάρω το σχέδιο και να το ανεβάσω στο forum.Θα γίνει σύντομα.
ΔΙΑΣΤΑΣΗ:Εμφανές εμβαδόν περίπου 23 τετρ.μέτρα.
ΚΛΙΜΑΚΑ:HO 1:87
ΕΠΟΧΗ:III-V Φυσικά ΔΕΝ έχω τον παραμικρό περιορισμό....παρά μόνο τα σωστά βαγόνια στην σωστή μηχανή.....
ΜΗΧΑΝΕΣ :(ROCO -ο μεγάλος έρωτας......-,BRAWA,FLEISCHMANN,LILIPUT,HALLING,ALPHA,TRIX,LIMA,PIKO)
ΚΑΤΑΝΟΜΗ : 80 συρμοί λειτουργικοί σε αυτοματο τυχαίο σύστημα (random), 180 μηχανές στατικές ή με περιορισμένη κίνηση         (shunting,λιμάνι,turntables,επισκευαστική ζώνη κλπ.) 260 σύνολο.Οι 100 είναι ήδη ψηφιακές,αρκετές με ήχο.Οι άλλες όχι επί του παρόντος.
ΠΑΡΟΧΕΣ :12 μετασχηματιστές RITA Ελληνικοί και ΑΨΟΓΟΙ, 16V 8A 130VA έκαστος.
ΣΥΣΤΗΜΑ:Συνεχές,Ψηφιακό της LENZ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Κεντρική μονάδα και 11 Ενισχυτές.5 κρυφές παρκίδες δύο κατευθύνσεων , 10 συρμών έκαστη,με ξεχωριστούς ενισχυτές και
                 περιφέρειες ισχύος (power districts),όλα μονωμένα και προστατευμένα με ασφαλειοθήκες.
                 Ξεχωριστός ενισχυτής για τις διαδρομές από και προς τα hidden yards και το σπιράλ ,που ανεβάζει τους συρμούς από το δάπεδο στα
                 1μ και 5 εκ του εμφανούς κομματιού. (6 ενισχυτές έως τώρα)
                 Δύο κεντρικοί σταθμοί,ο ένας της φωτογραφίας (BONN) κατά 70% έτοιμος (έχει βγει το Overhead για να μπουν βελτιώσεις,ballast σε
                 κάποια σημεία και λεπτομέριες γραμμών από ERBERT.
                 Ο άλλος (NEUSTADT) στα σχέδια και στο κουτί του...Ένας ενισχυτής ανά σταθμό.(6 και 2 =8)
                 Τρία turntables,ένα παράλληλο, και αντίστοιχη κίνηση τραίνων στις βάσεις συντήρησης (άλλοι 2 ενισχυτές , πάμε στους 10)
                 Εμφανείς διαδρομές,τοπικές διαδρομές,kofάκια,τραμ,λιμάνι...(ό,τι ψηφιακό κινείται....) (άλλοι 2 ενισχυτές ,πάμε στους 12)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:Με υπολογιστή (RAILROAD & CO.) αλλά και χειροκίνητη σε συγκεκριμένα σημεία (shunting,λιμάνι,turntables,επισκευαστική ζώνη κλπ.)
ΓΡΑΜΜΕΣ:PECO,ROCO και GT (Ιταλικές από Flexgleise.de)
ΚΛΕΙΔΙΑ:116 συνολικά.PECO τα εμφανή,ROCO στα Hidden yards (Viper, συγνώμη για τα Αγγλικά αλλά δεν μου πάει να τα πώ "κρυμμένες αυλές")
             Όλα ψηφιακά και electrofrog,οδηγούμενα από αποκωδικοποιητές LENZ και φυσικά από ξεχωριστό μετασχηματιστή.
ΦΑΝΑΡΙΑ:40 VIESSMANN και BRAWA, Όλα ψηφιακά οδηγούμενα από αποκωδικοποιητές (LTD) Littfinski.Ρεύμα από ξεχωριστό μετασχηματιστή.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ:150 σημειακοί διακόπτες (r.relays),35 ανιχνευτές "κατειλημμένων" γραμμών.Ρεύμα από ξεχωριστό μετασχηματιστή.
OVERHEAD:VIESSMANN (θα το δείτε εν ευθέτω χρόνο)
ΦΥΣΗ:ASOA,SILFLOR,WOODLAND,FALLER,NOCH (θα το δείτε εν ευθέτω χρόνο)
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ:φαντασία να υπάρχει......θα είμαστε σε επαφή....
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ:600 μέτρα καλώδιο ηχείων μαύρο -κόκκινο 1,0μμ καρρέ,μόνο για ρευματοδότηση γραμμών (όχι κλειδιά,φανάρια,φώτα)
                             και συνεχίζω....
                             100 μέτρα καλώδιο ηχείων μαύρο -κόκκινο 2,0μμ καρρέ,μόνο για ρευματοδότηση ενισχυτών και περιφέρειες ισχύος.
                                2 κιλά καλάι μέχρι τώρα...
                                2 στρέμματα καφέ....

ελέησον,

jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος dimelsec

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 05:48:14 μμ »
jimmy ποσο καιρο σου εχει παρει μεχρι αυτο το σταδιο?φυσικα με ενα μεγαλο μπραβο δεν μπορω να εκφρασω αυτο που νιωθω οπωσ και πολλοι αλλοι εδω μεσα πιστευω.σε θαυμαζω και εισαι καλο παραδειγμα προς μιμμηση

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 09:15:50 μμ »
Μαλιστα, χωρις να με παραξεγησεις εχω καποιες αποριες. Καταρχην να πω οτι κατασκευαζω και εγω μια μακετα http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,3588.0.html οπως εχω αναφερει, η οποια ειναι η πρωτη μου προσπαθεια. Βλεποντας την δικη σου κατασκευη με κανει να αισθανομαι "μικρος" και βασικα ανασφαλης ως προς τι τελικα κανω.Τι εννοω; Παραδειγμα ουτε στο ονειρο μου θα τοποθετουσα τοσο ισχυρα τροφοδοτικα,( και να πω με απασχολει αυτο το θεμα αρκετα).Εκτος αν κινεις 100 μηχανες ταυτοχρονα( κατι αναφερεις για 80 random ). Γενικα εχεις καποιο κανονα στο θεμα τροφοδοσια;Μπορεις να μοιραστεις τα μυστικα σου; Ακομη αν καταλαβα καλα 23 τ.μ. ειναι επειφανεια μακετας και οχι δωματιου αρα μιλαμε για πολυ μεγαλη μακετα. Σε ζηλευω  :oops: οπως καθε τραινομοντελιστης που βλεπει μεγαλυτερη μακετα απο την δικη του.
Καταλαβαινω βεβαια οτι ενα τετοιο θεμα συζητησης δεν ειναι ευκολο μεσω μυνηματων αλλα τι να κανουμε. Και οπως ειπα δεν κανω τον εξυπνο αλλα θελω να μαθω περισσοτερα, οποτε μην παρεξηγεις τις ερωτησεις μου.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 03:46:34 μμ »
Railway καλησπέρα,

σε ευχαριστώ για τις ερωτήσεις.

Τα μοτέρ μιας σύγχρονης μηχανής "τραβάει" στατικά 0,3-0,5 αμπέρ.Όταν λέω στατικά στο ψηφιακό (για τους λιγότερο εξοικιωμένους φίλους) ενοοώ , ότι στη γραμμή υπάρχει τάση 16-18 βόλτ αλλά η μηχανή δεν έχει εντολή να ξεκινήσει.
Κατά την εκκίνηση το μοτέρ μπορεί να φτάσει -υπό φορτίο- τα 1,2 αμπέρ.

Πολλαπλασιαστικά, σε ένα turntable ή σε ένα σημείο που έχεις 10 ατμομηχανές επί παραδείγματι,θέλεις 5 αμπέρ ένταση μόνο σε κατάσταση αναμονής.

Εάν έχεις γεννήτριες καπνού στις μηχανές υπολόγισε πλεονάζουσα κατανάλωση.
Κάθε λαμπάκι νήματος είναι 20 μιλιαμπέρ (0,02 αμπέρ) (για τα led νομίζω λιγότερο).5 βαγόνια με 6 λαμπάκια είναι 0,6 αμπέρ.
Καταληκτικά λοιπόν μία επιβατική αμαξοστοιχία εν κινήσει μπορεί να καταναλώνει κοντα στο 1,5 αμπέρ ή 3 τραίνα ανά ενισχυτή....

Στα κρυφά yards (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες) υπάρχουν (θα υπάρχουν ....) 10 μεικτοί συρμοί (επιβατικά και φορτηγά),και θα "βγαίνει" στον χώρο ο ένας ανά κατεύθυνση.Έχω υπολογίσει,ότι ένας ενισχυτής ανά yard επαρκεί.

Το ρεύμα φίλε ΔΕΝ είναι το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι η διαχείρισή του με τέτοιο τρόπο (ξεχωριστές περιοχές ισχύος-καλωδιώσεις) που δεν κινδυνεύει η κατασκευή.
Οι ενισχυτές των εταιριών ,που έχουν πιστοποιήσεις, έχουν προστασίες υπερφόρτωσεως και σε περιπτώσεις βραχυλυκλώματος ή μεγάλης ενεργειακής απαίτησης "πέφτουν" αυτομάτως.

Όσον αφορά τα τροφοδοτικά,-αυτά πρέπει να μπορούν να αποδώσουν περισσότερο ρεύμα στον ενισχυτή από το ονομαστικό (5 αμπέρ) συνυπολογιζόμενου του γεγονότος ,ότι ο ενισχυτής καταναλώνει 0,5 αμπέρ για τις κυκλωματικές του λειτουργίες.Εξ' ου και η προμελετημένη απόφαση για 8 αμπέρ στο δευτερεύον πηνίο με ασφάλειες 6 αμπερ στην έξοδο.

Στη διάθεσή σου   

jimmy.k

Υ.Γ.Πηγές πληροφοριών : Α)Διάβασμα / Β)Forums / Γ)Λάθη

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 05:37:08 μμ »
Φίλοι,

ρίξτε μία ματιά σε μερικές κατασκευές.
Δείτε και πειστείτε , ότι δεν υπάρχουν όρια παρά μόνο στα μυαλά μας.....
Δείτε εμπράκτως την διαφορά του : "είμαι τραινομοντελιστής", από το "παίζω με τραινάκια..."

www.smec.at
www.miniatur-wunderwelt.
www.loxx-berlin.com

καλό βράδυ,

Jimmy.k

Υ.Γ " Όλοι μας ζούμε στον υπόνομο ,αλλά κάποιοι κοιτάζουν τον ουρανό...." (Osc.WILD).

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 08:02:27 μμ »

Το ρεύμα φίλε ΔΕΝ είναι το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι η διαχείρισή του με τέτοιο τρόπο (ξεχωριστές περιοχές ισχύος-καλωδιώσεις) που δεν κινδυνεύει η κατασκευή.

Μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα πως το εννοεις;
Γνωριζω αυτα που αναφερεις πιο πανω και σε γενικες γραμμες συμφωνω.
Απο τα παραπανω που εγραψες καταλαβαινω οτι θα δουλευει η μακετα με υπολογιστη,αρα αυτοματοποιημενη και καθοτι ειναι η πρωτη σου κατασκευη κανει πιο αξιολογη την δουλεια σου! Καποιος που εχει ασχοληθει με κατασκευη μακετας καταλαβαινει σε τι υψηλο επιπεδο βρισκεσε.Τωρα που καταλαβα, ναι χρειαζεσε αρκετα ρευματα παραπανω απο οτι εγω.Βλεπεις θα την λειτουργω χειροκινητα αρα πανω απο 3 μηχανες συνχρονως δεν θα μπορω,αντε και 2-3 σε αναμονη.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:05:56 μμ »
Railway καλημέρα,

Τα καλώδια ρευματοδοσίας στις μεγάλες μακέτες είναι (ή καλύτερα πρέπει να είναι) τριών μεγεθών (καρρέ) αναλόγως του μήκους των και αναλόγως του μεγέθους της μακέτας.

Στις -ανθρωπίνου μεγέθους ....- μακέτες, δύο μεγέθη επαρκούν.Δηλαδή 2,0 μμ από booster στα power districts 1,0μμ με 1,5μμ από τα power districts στις γραμμές.

Δηλαδή εάν η παροχή (booster) από την κατανάλωση στη γραμμή (feeders) είναι 5 μέτρα καλό είναι να "μοιράζεις" την παροχή και να φτιάχνεις κόποιους "υποσταθμούς" ενέργειας , ώστε να μην έχεις απώλειες  στο ψηφιακό σήμα και στην τάση του ρεύματος λόγω αντίστασης.
(Δες φωτογραφίες από την σελίδα μου στο καμμάτι " ηλεκτρολογικά ")

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις καλώδιο 2,0 ή και 2,5 χιλ. καρρέ απευθείας (από την παροχή στην κατανάλωση) αλλά είναι δεν χωράει στις κλέμμες των ψηφιακών συστημάτων και σαφώς δεν μπορεί να κολληθεί στην ράγα (ιδίως σε fine scale).

Σε απλούστερες κατασκευές πολλοί περνούν ένα 2,5 χιλ καλώδιο κάτω από την κατασκευή και από εκεί κολλάνε εν σειρά (t-bones) μικρότερα καλώδια παροχών προς τις γραμμές.
Προσωπικά δεν θέλω να υπάρχει πουθενά στην κατασκευή εκτεθημένο ρεύμα οποιασδήποτε τάσης (πλην των γραμμών φυσικά)

Χαιρετώ.

Αποσυνδεδεμένος Ταρτης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 25, 2008, 11:20:14 μμ »
Γεια σου φιλε Δημητρη.
Και εγω οπως και αλλα μελη του forum δηλωνω αναυδος!!!!!!!!!!!!!!(τι εκανες εκει παλικαρι μου!!!!!)

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 03:29:57 μμ »
Φίλε Τάρτη,

σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Θα υπάρχει συχνή φωτογραφική ενημέρωση για τα στάδια της κατασκευής μέσω του link που ξέρετε (και εμπιστεύεστε....)

Συμφωνώ για την χρήση των flexible γραμμών.Είναι -συνολικά- φθηνότερες και ωραιότερες (ιδίως σε σταθμούς με μεγάλες κούρμπες).

Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ μία έκδοση semi-flexible http://www.flexgleise.de/

Για να τις εκμεταλλευτείς πλήρως αξίζει να επενδύσεις σε ένα γωνιακό τροχουδάκι (proxxon , bohler ή dremel με προσάρτημα), και σε ένα σετάκι για "στρώσιμο" flexible http://81.169.175.242/fohrmann/de/start.php

Το proxxon είναι πολύ σταθερό και συμπαγές ,ενώ το dremel λόγω του εξαρτήματος έχει "τζογάκι"

Στη διάθεσή σου,

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος Ταρτης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 03:54:18 μμ »
Φιλε Δημητρη,πες μας μερικα πραγματα για τον εαυτο σου,τι δουλεια κανεις,ποσο καιρο ασχολεισαι με τα τραινα,ποσο σου κοστισε μεχρι τωρα η μακετα,βαλε και καμμια φωτογραφια απο τα μοντελα σου!!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 05:47:37 μμ »
Είμαι 41, πρώτο σετ Lima μπαταρίας, Ε69 πράσινη με δύο βαγόνια  δώρο θείου....το 1973 και δουλεύει ακόμα.
Από τότε με χαρτζηλίκι ένα βαγόνι ανά εορτή (Lima,Roco) από (Εργάνη,Πανελλήνιος,Πανταζόπουλος,Καλφάκης,Σακιώτης) πάντα συνεχές (ευτυχώς), λόγω θεμελιώδους απέχθειας στην Marklin (μηχανές κουμούτσες,με πέδιλο...,γραμμές από τον οδοντωτό του Διακοφτού, με μεταλλικό ballast σε χρώμα φάβας....) συγνώμη φίλοι Marklin-άδες........

Πρώτη μακέτα 110 χ 90 το 1982 (τραίνα επάνω subbuteo κάτω....λόγω χώρου, τσόχα astrodeck και δεν συμμαζεύεται για τους γνώστες....)

Την τωρινή την σκέπτομαι από το 1983 και άρχισα να την υλοποιώ το 2000.Θα πάρει -πρώτα ο Θεός- άλλα 8 χρόνια.

Περί κόστους : Στην αρχή κατέγραφα σε excell το παραμικρό έξοδο.Μετά απλά δεν είχε νόημα....

Πώς να κοστολογίσεις τις ώρες να το φτιάξεις ή την ικανοποίηση να το βλέπεις?

καλό βράδυ.

Jimmy.k

Tags: