Ψηφοφορία

Óå ó÷Ýóç ìå áõôü ôïõ nick2, ôï äéêü ìïõ åßíáé:

Ðïëý êáëýôåñï
1 (5.3%)
ÁíõðÝñâëçôï
1 (5.3%)
Èåúêü
1 (5.3%)
ÄéáìÜíôé
1 (5.3%)
Ðïéïí nick2;
15 (78.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 19

Αποστολέας Θέμα: CHURCHILL AVRE, καλύτερο από του nick2!  (Αναγνώστηκε 7094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: CHURCHILL AVRE, καλύτερο από του nick2!
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 09:28:22 μμ »
Και επειδή ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην κραταιά Βρεταννική Αυτοκρατορία και όλοι οι λαοί υπό τη σκέπη της πρέπει να έχουν το δικαίωμα στο μοντελισμό, οι οδηγίες είναι στα κινέζικα :shock:

Ακολουθούν οι οδηγίες συναρμολόγησης...

...και οι οδηγίες βαφής.

άμα καταφέρεις να διαβάσεις τα κινέζικα να μου πεις και μένα :lol: :lol: Ίσως ψηθώ να φτιάξω και εγώ ένα που κράτησα για... όποτε έρθει η όρεξη.
Βλέπω πάντως ότι εσύ είσαι "άμεσος" από την αγορά στην κατασκευή. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 10:01:07 μμ »
Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα αγαπητέ :!:
Κάντε λίγο υπομονή φίλτατε, εδώ μοντελάρουμε δεν κάνουμε εκτροφή νίσσας. Ορίστε, αρχικά ο άρρωστος δημιουργός επί τω έργω:

Η αιτία της καθυστέρησης. Η Matchbox δίνει τις ρόδες σε ολόκληρα block, η Airfix κάθε ρόδα ξεχωριστά. Και οι δύο τρόποι απαιτούν αρκετή προσπάθεια για να ευθυγραμμιστούν τα πάντα σωστά.

Ίσως ψηθώ να φτιάξω και εγώ ένα που κράτησα για... όποτε έρθει η όρεξη.
Οταν λες "να ψηθείς" τι ακριβώς εννοείς; :shock:

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 10:12:25 μμ »

μη δείχνεις τέτοια και είμαι και νηστικός...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 10:28:08 μμ »
Ίσως ψηθώ να φτιάξω και εγώ ένα που κράτησα για... όποτε έρθει η όρεξη.
Αυτός είναι ικανός να κάψει όλο τον λόφο του Στρέφη για ένα μοντέλο :!: :shock:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 11:22:01 μμ »
Κάντε λίγο υπομονή φίλτατε, εδώ μοντελάρουμε δεν κάνουμε εκτροφή νίσσας. Ορίστε, αρχικά ο άρρωστος δημιουργός επί τω έργω:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 12:26:10 μμ »
Ερώτησις: Το εν λόγω όχημα σύμφωνα με τις πηγές μου θα πρέπει να ήταν βαμμένο (Ευρώπη 1944-45) με khaki drab ή deep bronze green, Humbrol 159 και 75 αντίστοιχα. Μετά από αρκετό ψάξιμο πιστεύω πως αυτά που αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία ήταν khaki drab. Είναι όντως έτσι; Υπάρχει ίσως κάποια άλλη λιγότερο μουντή παραλλαγή, κάτι σε mickey mouse ίσως; Εντάξει, θα φάει πολύ λάσπη, όχημα του μηχανικού ήταν, αλλά έχει και μεγάλες επιφάνειες, κάθετες και οριζόντιες και κάτι σε δίχρωμο θα το κολάκευε.

Επίσης από φορτώματα πιστεύω πως λόγω... ειδικότητας πρέπει να είχαν τα κέρατά τους πάνω, καναβάτσα, βαρέλια, ξύλινα δοκάρια, σκαπανικά, jerrycans, κουτιά, ότι τραβάς όρεξη. Καμμιά πικάντικη πρόταση; Λέω να προσθέσω ένα ποδήλατο...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 12:32:46 μμ »
Εντάξει, θα φάει πολύ λάσπη, όχημα του μηχανικού ήταν, αλλά έχει και μεγάλες επιφάνειες, κάθετες και οριζόντιες και κάτι σε δίχρωμο θα το κολάκευε.

Επίσης από φορτώματα πιστεύω πως λόγω... ειδικότητας πρέπει να είχαν τα κέρατά τους πάνω, καναβάτσα, βαρέλια, ξύλινα δοκάρια, σκαπανικά, jerrycans, κουτιά, ότι τραβάς όρεξη. Καμμιά πικάντικη πρόταση; Λέω να προσθέσω ένα ποδήλατο...

ΧΡΩΜΑΤΑ

Spoiler (hover to show)

ΦΟΡΤΩΜΑΤΑ

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 04:10:43 μμ »
Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα το πίστευα...
Διαγωνισμός (και δη δυναμικός) για την κατασκευή ενός άρματος στην 1/72...
Δάκρυα τρέχουν από τα γέρικα μάτια μου...
'Αλλος ένας πιστός είδε το φως το αληθινό και άρχισε να φτιάχνει άρματα μάχης...
ʼντε βρε gkontog και σε λίγο θα πάμε και στις φιγούρες στην 1/72...

Παράθεση
Κάπου είχα δει μία φωτογραφία στην οποία μετέφερε ένα δεμάτι ξύλα στο πίσω μέρος για να το ρίξει σε χαντάκι που θα συναντούσε...
Το θυμάμαι γιατί έλεγα: "και γεφυροφόρο και μηχανικού";

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 04:28:56 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:45:45 μμ »
Ερώτησις: Το εν λόγω όχημα σύμφωνα με τις πηγές μου θα πρέπει να ήταν βαμμένο (Ευρώπη 1944-45) με khaki drab ή deep bronze green, Humbrol 159 και 75 αντίστοιχα. Μετά από αρκετό ψάξιμο πιστεύω πως αυτά που αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία ήταν khaki drab. Είναι όντως έτσι; Υπάρχει ίσως κάποια άλλη λιγότερο μουντή παραλλαγή, κάτι σε mickey mouse ίσως; Εντάξει, θα φάει πολύ λάσπη, όχημα του μηχανικού ήταν, αλλά έχει και μεγάλες επιφάνειες, κάθετες και οριζόντιες και κάτι σε δίχρωμο θα το κολάκευε.

Να σε βοηθήσω βρε έρημε,γιατί βλέπω πως πασχίζεις να με ξεπεράσεις,αλλά ..............................

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 08:17:03 πμ »
Λοιπόν λίγη ιστορία (και κάμποση σπέκουλα):

Γενικά τα βρετανικά άρματα στη Νορμανδία (και στη συνέχεια συνήθως) ήταν βαμμένα Khaki Drab (SCC 15). Βεβαιωμένες εξαιρέσεις ήταν τα Centaurs των πεζοναυτών (dark earth) και μερικά από τα BARV (γκρί του ναυτικού). Είναι πάντως πιθανό να βάφτηκαν στη συνέχεια και με άλλα πρόσθετα χρώματα. Το Khaki Drab ωστόσο είναι πιό "ασφαλής" επιλογή.

Η γέφυρα τώρα είναι άλλη ιστορία: αναφέρεται σαν όλο χακί, σαν khaki με ξύλινες τραβέρσες και άσπρες κουπαστές, σαν όλο λευκή με ξύλινες τραβέρσες. Διαλέγετε και παίρνετε!!!!!!

Τα Churchill δεν κουβαλούσαν ιδιαίτερα φορτώματα εξωτερικά αφού το εσωτερικό τους ήταν ευρύχωρο σαν 5αρι διαμπερές με θέση πάρκινγκ και μοντελιστικό εργαστήριο. Τα AVRE συχνά είχαν στο πίσω μέρος τους μόνο δύο spare bogies, όπως φαίνεται και στη φωτό του Νick2. 'Οποτε χρειάζονταν περισσότερο χώρο άλλωστε, έσερναν ένα έλκυθρο ή ένα gutted carrier που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για τα Churchill.

Τα AVRE SGB κουβαλούσαν μια φασίνα (δεμάτι με ξύλα) που ακουμπούσε στα μπροστινά φτερά και έπαιζε διπλό ρόλο:
1) Να προστατεύει το άρμα από το τριγωνικό ικρίωμα της γέφυράς του
2) Όταν "ρίξει" τη γέφυρα να μπορούν εύκολα τα άλλα οχήματα (κυρίως - τα άρματα δεν είχαν πρόβλημα) που θα περνούσαν να ανεβαίνουν το σκαλοπάτι που δημιουργούσε

Μην ξεχάσεις να βάλεις (αρκετό) βάρος στο πίσω μέρος γιατί θα καταλήξεις σε μάλλον κωμικό αποτέλεσμα (η γέφυρα κάτω και το άρμα όρθιο υπό γωνία)

Οι κινέζικες οδηγίες σημαίνουν ότι το κιτ σου είναι κινέζικη μαϊμού της δεκαετίας του 90. Το κιτ πάντως είναι εξαιρετικό άλλά χρειάζεται βελτίωση το Petard

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 12:41:01 μμ »
Γενικά τα βρετανικά άρματα στη Νορμανδία (και στη συνέχεια συνήθως) ήταν βαμμένα Khaki Drab (SCC 15). Βεβαιωμένες εξαιρέσεις ήταν τα Centaurs των πεζοναυτών (dark earth) και μερικά από τα BARV (γκρί του ναυτικού). Είναι πάντως πιθανό να βάφτηκαν στη συνέχεια και με άλλα πρόσθετα χρώματα. Το Khaki Drab ωστόσο είναι πιό "ασφαλής" επιλογή.
Και εγώ εκεί καταλήγω, οπότε Humbrol 159 και είμαστε on the safe side.

Η γέφυρα τώρα είναι άλλη ιστορία: αναφέρεται σαν όλο χακί, σαν khaki με ξύλινες τραβέρσες και άσπρες κουπαστές, σαν όλο λευκή με ξύλινες τραβέρσες. Διαλέγετε και παίρνετε!!!!!!
Nαι έχεις δίκιο, και εγώ κάτι ανάλογο βρήκα. Στην αριστερή φωτογραφία η SGB είναι πιθανότατα khaki drab, ενώ στη δεξιά δείχνει πιο ανοικτόχρωμη και από την άμμο οπότε μπορεί να είναι και άσπρη. Και με τρώει το χέρι μου, άσπρη, μπίχλικη, γδαρμένη, ένα χάλι μαύρο, θα κάνει και αντίθεση με το άρμα και τα ξύλα...

Τώρα στο κατασκευαστικό. Δεν σας κρύβω πως βλέποντας τον nick2 να αντιμετωπίζει χάσματα φοβήθηκα και έκανα περισσότερες δοκιμές από ότι συνήθως Κατέληξα στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα έχει να κάνει με την τοποθέτηση των τεμαχίων 32 και 34, τα εξωτερικά πλαϊνά του άρματος. Τα κομμάτια αυτά έχουν σαν μοναδικό οδηγό για την τοποθέτσή τους του άξονες των κινητηρίων τροχών αλλά η όλη εφαρμογή είναι επισφαλής και επιτρέπει μία ευρεία ποικιλία πιθανών θέσεων οι οποίες δείχνουν όλες σωστές αλλά μόνο μία είναι αποδεκτή και έχει να κάνει με τη θέση του καλύματος των ερπυστριών. Αλλά αν τοποθετήσεις τώρα το κάλυμα των ερπυστριών πρέπει πρώτα να τοποθετήσεις τις ερπύστριες και αν τοποθετήσεις τόσο νωρίς της άκρως μαλακές και ευαίσθητες πλαστικές ερπύστριες τότε σίγουρα θα έχεις μεγάλα προβλήματα στο μέλλον με το βάψιμο και γενικά το χειρισμό του άρματος. Προς γκρεμός και πίσω gkontog να κυλάει τον κατήφορο! Μία αρχική σκέψη να αλλαχθούν οι ερπύστριες με αυτές από το κιτ της Airfix απορρίφθηκε πάραυτα όταν έγινε αντιληπτό πως οι ερπύστριες της Airfix δεν ταίριαζαν με ΤΙΠΟΤΑ στο κιτ της Matchbox :(

Σκέψη και περισυλλογή και κατάληξη στην ακόλουθη σειρά ενεργειών. Τα συγκροτήματα των τροχών κολλήθηκαν με το πήγμα. Κάθε εξωτερικό κάλυμμα κολήθηκε στη θέση του με ελάχιστο UHU. Το κάλυμμα των ερπυστριών μπήκε από πάνω χωρίς κόλλα και τα πάντα ευθυγραμμίστηκαν, ευτυχώς η UHU έχει πολύ μεγάλο χρόνο σκλήρυνσης και επιτρέπει διορθώσεις. Μόλις όλα δείξουν σωστά, ασφάλιση του εξωτερικού καλύμματος με σταγόνες κυανοακρυλική και επιταγχυντή και voila, όλα ίσια και τσίλικα και τελικά με ελάχιστη προσπάθεια. Σε ακόλουθη δοκιμή έγινε φανερό οτι οι ερπύστριες χωράνε μια χαρά στο αυλάκι που υπάρχει για αυτές και τα καλύμματά τους μπορεί να χρειαστούν μεν στόκο αλλά στέκονται οριζόντια και σωστά σε σχέση με το υπόλοιπο άρμα!

Το κάτω μέρος του άρματος βάφτηκε με Humbrol 159 khaki drab και περάστηκε παρκετίνη. Οι ερπύστριες περάστηκαν ένα χέρι hycote και μετά Humbrol 27003 steel και περιμένουν να στεγνώσουν για να μπούν στη θέση τους. Στο πίσω μέρος του πήγματος προσθέθηκαν 3 (!) βαρίδια ψαρέματος και το πήγμα έκλεισε αναίμακτα, αν και μπροστά θα χρειαστεί ελάχιστο στόκο. Κολλήθηκε και ο πυργίσκος ο οποίος θα χρειαστεί το στόκο του... Και φτάσαμε εδώ, νομίζω πως το μεγάλο αγγούρι της συναρμολόγησης το ξεπέρασα. Μερικές δοκιμές με τη γέφυρα έδειξαν πολύ καλή εφαρμογή, οπότε πέρα από μπόλικο μασκάρισμα δεν περιμένω δυσάρεσες εκπλήξεις από εκεί.

Αυτά, μάλλον το βραδάκι θα υπάρξει συνέχεια. Kαι τώρα, λίγο νοσταλγία...

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 12:49:18 μμ »
οντως πολυ καλυτερο απο του Nick2!  :mrgreen:

καλη συνεχεια!
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 04:04:40 μμ »
η ροζουλι κανη νομίζω οτι κάνει τη διάφορα    :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 06:12:58 μμ »
Λόγω μεγέθους και  ειδικού βάρους θα πώ και εγώ ότι μου αρέσει του gkontog.Τον φάγαμε τον nick2 έτσι Γιώργη; :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 08:19:06 μμ »
...πολύ ωραία το προχωράς  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΑΛΛΑ μηδένα προ του τέλους μακάριζε, οπότε θα περιμένω ακόμα  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: για να εκφέρω γνώμη.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 10:03:24 μμ »
Εξελίξεις. Χάρη στο θαυματουργό Hycote οι ερπύστριες βάφτηκαν μια χαρά. Είναι το μόνο υλικό από όσα ξέρω που βάφει αυτό το ρημαδοπλαστικό (ανακυκλωμένα προφυλακτικά; ) και μένει στη θέση του επιτρέποντας σε άλλα χρώματα να πέσουν από πάνω.

Οι ερπύστριες είναι απλά άθλιες. Μαλακές, εύθραυστες, με μέρη τους να λείπουν και κόβονται και μόνο στην ιδέα! Στη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από πάνω θα καταλάβετε γιατί αν ΔΕΝ υπήρχαν τα καλύμματα των ερπυστριών το μοντέλο θα ήταν για πέταμα... Πάντως το κομμάτι που φαίνεται είναι αποδεκτό και με τις λάσπες και τις σκόνες θα θυμίζει τελικά ερπύστρια, ενώ οι ατέλειες θα καλυφθούν από τη μπίχλα.

Και μπήκαν και τα καλύμματα. Η προσπάθεια ευθυγράμμισης των πάντων απέδωσε καρπούς και όλα έκατσαν στη θέση τους όμορφα και στοιχισμένα με ευρεία χρήση κυανοακρυλικής και επιταχυντή. Μπορώ να πω πως έμεινα ικανοποιημένος. Στη συνέχεια με στόκο Humbrol που θα τριφτεί με μπατονέτα και οινόπνευμα θα διορθωθούν κάποιες ατέλειες και μερικά χάσματα, ειδικά στο πίσω μέρος των καλυμμάτων.

Σειρά έχει ο πύργος. Αρχικά έδειχνε πως θα φάει πολύ στόκο, αλλά ένα αρχικό τρίψιμο εξαφάνισε πολλά χαντάκια, ίσως λόγω του ότι το πλαστικό είναι σχετικά μαλακό. Τώρα στοκαρίστηκε και περιμένει να στεγνώσει. Ξεκινάω τη γέφυρα η οποία εν τέλει πάει για άσπρη χάλια.

nick2 τρέμε!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 12:33:12 πμ »
Γιώργο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ φίλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Σήμερα "ανοιξα" έτσι απο περιέργεια το δικό μου 72αρι και κατάλαβα για τί είδους πλαστικό μιλάς  :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 09:57:16 πμ »
        Τί είναι αυτά τα ρεζιλίκια που κάνεις ................... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ροζ κάνη καί λευκή γέφυρα............. :shock: :shock:

Μόνο πουά γραβάτα δεν του φόρεσες ακόμα....... :twisted: :twisted:

Βέβαια δεν αποκλείω να ................το κάνεις. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 10:18:19 πμ »
Guten Morgen Georg :wink:
Μιας και πιαστηκες με λεπτομεριες ,δεν πιανεις και τα συρματοσχηνα που βρισκονται στα πλαινα του σκαφους απο την αρχη δηλ.σκρατσ γιατι πολυ ψεφτηκα φενονται σε συγκρισει με οσα εχεις κανει :wink:
Τωρα πιος εχει φτιαξει καλητερο :?:τελειωσε το φιλε και μετα μας πεφτει λογος :shock: :shock: 8) :shock:
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 01:14:54 μμ »
Ωραίο βγαίνει και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει από την ταλαιπωρία της κατασκευής!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 09:57:03 μμ »
Ωραία λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!
Δύο παρατηρήσεις:

1) Αν το χρώμα της Humbrol που χρησιμοποίησες για τις ερπύστριες είναι σμάλτο μετά από κάποιο διάστημα θα καταλήξεις σε ένα πολύ καλοφτιαγμένο μοντέλλο χωρίς ερπύστριες
Αυτό συμβαίνει επειδή το διαλυτικό του χρώματος επιτίθεται με άσχημες διαθέσεις στο βυνίλιο. Οι ερπύστριες της Matchbox (και πολύ περισσότερο οι κινέζικες μαιμούδες) είναι διαβόητες
γι αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτές της Fujimi και της Hasegawa, ενώ οι μόνες ανθεκτικές είναι της Airfix και οι παλιές τηε Esci  (που όμως δεν λύγιζαν με τίποτα).

2) Τις έχεις βάλει ανάποδα ::077devil:: και άρα το αρματάκι σου θα πηγαίνει μόνο με την όπισθεν

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου αν έχεις κολλήσει τα φτερά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με τις υγείες σου
ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 10:23:56 μμ »
Οι κινέζικες οδηγίες σημαίνουν ότι το κιτ σου είναι κινέζικη μαϊμού της δεκαετίας του 90. Το κιτ πάντως είναι εξαιρετικό άλλά χρειάζεται βελτίωση το Petard

έτσι από περιέργεια, πως ξέρεις ότι το κιτ είναι μαϊμού; Μήπως είναι Matchbox με κινέζικες οδηγίες αφού κυκλοφορούσε στο Hong Kong; (Αγόρασα 2 στο ebay και από μένα πήρε το ένα ο gkontog). Πάντως με το "αγγλικό" Matchbox που είχα πολύ πιο μικρός δεν θυμάμαι να έχει καμιά διαφορά.

gkontog συνέχισε την πολύ καλή προσπάθεια, όπως ξαναείπα το μοντέλο σου αποτελεί έμπνευση να το ξεκινήσω κι' εγώ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 11:08:12 μμ »

2) Τις έχεις βάλει ανάποδα ::077devil::
ΟΚ, επιβεβαιώνω πως την έκανα την πατάτα (I made the potato), οι ερπύστριες μπήκαν ανάποδα.

Και να φανταστείτε πως έχω και το manual του Churchill ::eusa_wall:: Ατζαμοσύνη κλάσεως κύριοι. ΑΛΛΑ we are not chewing, δε μασάμε, το κιτ που θα μας την πει δεν φτιάχτηκε ακόμα, και μερικά που προσπάθησαν τα έστειλα στο [wiki=]LHC[/wiki] για στόχους. Οπότε μετά προσοχής ξεκόλλησα τα καλύμματα τα οποία ΕΥΤΥΧΩΣ είχα κολλήσει με κυανοακρυλική. Τούμπα οι ερπύστριες και voila! Νο cat, no damage!

...και άρα το αρματάκι σου θα πηγαίνει μόνο με την όπισθεν
Ωπ, εδώ με μπέρδεψες, γιατί θα συμβαίνει αυτό; Κατ' επέκταση αν τις βάλω σωστά τότε θα πηγαίνει μόνο μπροστά οπότε η όπισθεν θα είναι πρακτικά άχρηστη :shock:

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου αν έχεις κολλήσει τα φτερά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φίλε μου, ΚΑΝΕΙΣ δε θέλει να είναι στη θέση μου όταν κάθομαι σε αυτή. Ασε που και να θέλει, δε χωράει ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

1) Αν το χρώμα της Humbrol που χρησιμοποίησες για τις ερπύστριες είναι σμάλτο μετά από κάποιο διάστημα θα καταλήξεις σε ένα πολύ καλοφτιαγμένο μοντέλλο χωρίς ερπύστριες
Αυτό συμβαίνει επειδή το διαλυτικό του χρώματος επιτίθεται με άσχημες διαθέσεις στο βυνίλιο. Οι ερπύστριες της Matchbox (και πολύ περισσότερο οι κινέζικες μαιμούδες) είναι διαβόητες
γι αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτές της Fujimi και της Hasegawa, ενώ οι μόνες ανθεκτικές είναι της Airfix και οι παλιές τηε Esci  (που όμως δεν λύγιζαν με τίποτα).
Ωπα! Αυτά τα λένε στην αρχή ρε παιδί μου! Αλλά δεν ψέκασα με Humbrol, μόλις πήρα το μοντέλο ψέκασα το κεντρικό κομμάτι που ενώνει τις ερπύστριες (sprue; ) με αστάρι για πλαστικά αυτοκινήτων το οποίο είναι ψιλοεπιθετικό αλλά μετά από 3 εβδομάδες δεν είδα καμμία αλλοίωση ή μείωση της αντοχής οπότε προσώρησα στις ερπύστριες. Τώρα αν στο μέλλον οι ερπύστριες πάνε κατά διαβόλου, είπαμε, δε μασάμε, το βάζω σε μία βάση με κομμάτια από τις ερπύστριες της Airfix, βάζω και ένα Skammel να παλεύει να το μαζέψει και νάτο το υπερδιόραμα! (τρελά γέλια στο βάθος!)

ΑΚΟΥΕΙ Ο nick2 :?: ΟΧΙ HUMBROL ΣΤΙΣ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ!!!

έτσι από περιέργεια, πως ξέρεις ότι το κιτ είναι μαϊμού;
Και εμένα με κάνεις και σκέφτομαι, πως το καταλαβαίνεις, δε δείχνει να έχει κάποια διαφορά με τα κιτ της Μatchbox όπως τα ήξερα, τι το κάνει μαϊμού; Οχι πως έχει σημασία, τέλειο θα γίνει στο τέλος, απλά η πρόκληση θα είναι λίγο μεγαλύτερη (πέρα από ατζαμής είμαι ΚΑΙ μετριόφρων ::glossa:: )

...όπως ξαναείπα το μοντέλο σου αποτελεί έμπνευση να το ξεκινήσω κι' εγώ.
Βάστα το δικό σου μήπως και στην επόμενη πατάτα χρειαστώ τίποτα ανταλλακτικά :roll:

Μιας και πιαστηκες με λεπτομεριες ,δεν πιανεις και τα συρματοσχηνα που βρισκονται στα πλαινα του σκαφους απο την αρχη δηλ.σκρατσ γιατι πολυ ψεφτηκα φενονται σε συγκρισει με οσα εχεις κανει :wink:
Τάσο θα το παλέψω. Το φοβάμει να το βγάλω μην κάνω καμμιά χοντρή ζημιά αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

Τωρα πιος εχει φτιαξει καλητερο :?:
Μα ακόμα σκέφτεσαι, εγώ φυσικά! ::glossa::

Τί είναι αυτά τα ρεζιλίκια που κάνεις ................... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ροζ κάνη καί λευκή γέφυρα............. :shock: :shock:

Μόνο πουά γραβάτα δεν του φόρεσες ακόμα....... :twisted: :twisted:
Αγαπητέ κε nick2. Παρακαλώ όπως μην ασχολείστε με τας ενδιματολογικάς μου επιλογάς και όπως επικεντρώσετε την προσοχή υμών στο μπάχαλο Churchill που φτιάχνετε! Αλλιώς θα με αναγκάσετε να προβώ σε καταγγελίες!

Τα καλύμματα θα κολληθούν εκ νέου αύριο. Αν έχετε παρατηρήσεις, παρακαλώ αναφέρατε πρωτού τα κολλήσω, σούρνουνται και εγκεφαλικά και είμαι και κάποιας ηλικίας...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 12:13:00 πμ »
Αλήθεια... γιατί δεν βάζει και ο αγαπητός μας Nick2 και το δικό του σ' αυτό το τοπικ, να πηγαίνουν παράλληλα και να μπορούμε να κάνουμε σωστά την σύγκριση ?  Μήπως     Φ  Ο  Β  Α  Τ  Α  Ι  ?????????????????????????????????????????????????????
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Tags: