Αποστολέας Θέμα: P-47D Thunderbolt του Ορεστη.  (Αναγνώστηκε 43005 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: P-47D Thunderbolt του Ορεστη.
« Απάντηση #125 στις: Αυγούστου 20, 2009, 10:18:47 μμ »

Eυχαριστώ για την υπομονή σας.   :D  :D

...η υπομονή μας παλικαράκι έχει εξαντληθεί προ πολλού :mrgreen:, αλλά ας είναι καλά η άριστη δουλειά που κάνεις και γιαυτό πάντα ρε φίλε σε συγχωρώ αν και αργείς να ποστάρεις προοδο σε κάθε σου δουλειά ::icon_thumright::.....αυτό όμως που "έπαθα"(   :shock:  )  ήταν όταν ανέφερες ότι το επόμενο θα είναι μάλλον FW190! :?....λοιπόν, παράτα το αυτό όπως έχει και ξεκίνα με Γερμανό! :twisted:....δεν θα αντέξω να περιμένω καμιά 3ετία ακόμη!!!! ::bat:: ::glossa:: ::glossa:: :lol:...........

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #126 στις: Αυγούστου 21, 2009, 01:02:17 πμ »
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #127 στις: Αυγούστου 21, 2009, 06:31:53 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #128 στις: Αυγούστου 21, 2009, 08:02:09 μμ »
Εγώ δεν θα πω πολλά, έχω ήδη εκφράσει το θαυμασμό μου για τη δουλειά του Ορέστη... Ένα πράγμα μόνο να επισημάνω...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ των δύο μισών της ατράκτου στο κάτω μέρος;;;;;;  :shock: Τέτοιο απίστευτο στοκάρισμα, δεν έχω ξαναδεί... Σαν να πρόκειται για ένα κομμάτι!!!  ::eusa_clap::

ʼντε, να δούμε και τα τελειώματα...  :D

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #129 στις: Αυγούστου 22, 2009, 03:39:44 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.   :D :D :D

Σάκη φίλε μου 1 χρόνο μόνο ασχολούμαι με το P-47. :lol: Γιατί 3 χρόνια; :oops:

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #130 στις: Αυγούστου 28, 2009, 04:31:59 μμ »
Μπραβο σου φιλαρακι καλα το πας, αντε συνεχισε το για να μην πιασει και αυτο την τριετεια σαν τα προηγουμενα. ::glossa::  ::salut::  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #131 στις: Αυγούστου 28, 2009, 04:37:54 μμ »
Μερακλης ο Ορεστης ::eusa_clap:: ::eusa_clap::.
Μπραβο
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #132 στις: Αυγούστου 30, 2009, 05:55:26 μμ »
Εδώ είμαστε πάλι...Καλησπέρα σε όλους.
Τελικά αποφάσισα πριν βάψω το olive drab των επάνω επιφανειών να προχωρήσω στα ανοίγματα των κάτω επιφανειών.
Με αυτόν τον τρόπο χειριζόμουν καλύτερα το μοντέλο μιας και από πάνω ήταν άβαφο.Τα ανοίγματα έγιναν με ακόμα
πιο ανοικτό το βασικό (neutral grey), με 36622.
Μετά από αυτή την διαδικασία ακολούθησε ψέκασμα των γραμμώσεων και επιλεγμένων σημείων  με το neutral gray αυτούσιο.
Θα ακολουθήσει, μετά το gloss βερνίκι φυσικά, και αραιωμένο λαδάκι για τις γραμμώσεις.
Αυτά τα λίγα πάλι μέχρι το βάψιμο του επάνω χρώματος.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.  :) :)

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #133 στις: Αυγούστου 30, 2009, 08:39:22 μμ »
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα φιλαράκι, μπράβο!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #134 στις: Αυγούστου 30, 2009, 08:48:14 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
πολυ ομορφο!!!

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #135 στις: Αυγούστου 30, 2009, 08:55:34 μμ »
ρεαλιστικότατο...

Σε ευχαριστούμε,
Καλή συνέχεια...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #136 στις: Αυγούστου 30, 2009, 08:58:48 μμ »
Εξαιρετικό φίλε μου!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 08:52:06 μμ »
Τέτοια να βλέπω... τέτοια...  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 10:35:09 μμ »
Απίστευτος Ορέστη!!! Όπως κάθε σου βήμα, είναι ένα μάθημα σεμιναρίου...  ::eusa_clap::

Πολύ ανυπόμονα (προσωπικά) αναμένω τη συνέχεια... Που είμαι βέβαια σίγουρος ότι θα μας αποζημιώσει για την αναμονή! :)

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 07:27:31 μμ »
Ορέστη καλησπέρα, παρακολουθώ την δουλειά σου και πραγματικά πιστεύω ότι είναι για σεμινάριο. Καινούριος στο forum από τέτοιες δουλειές εμπνέομαι. Έχω όμως και μια ερώτηση, το πάνελ των οργάνων πως το έφτιαξες? Χρησιμοποίησες τα decal της συσκευασίας ή κάποιο after market? Για διαφώτισέ μας για την τεχνική σου στο συγκεκριμένο σημείο!!!
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 11:38:14 μμ »
Φίλε Ζάχο ο πίνακας οργάνων είναι ο προβαμένος της eduard (κωδ.FE 226).Αφού τρίφτηκαν τα όργανα από τον πίνακα
οργάνων του κιτ μέχρι να εξαφανιστούν τελείως,κολλήθηκε στην θέση τους άσπρο φύλλο πλαστικού κομμένο στο μέγεθος
και το σχήμα του προβαμένου πίνακα.Πάνω από αυτό κολλήθηκε με κυανοακρυλική κόλλα το φίλμ, που δίνει το βελτιωτικό,
με τις αναπαραστάσεις των οργάνων και πάνω από αυτά τα δύο κολλήθηκε με την ίδια κόλλα ο προβαμένος πίνακας.
Ένα σάντουιτς δηλαδή.Δεν χρειάζεται στο σημείο αυτό να κάνεις τίποτ' άλλο.
Πιστεύω να βοήθησα λίγο.  :)

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 07:06:03 μμ »
Μια πολύ μικρή πρόοδος με το βάψιμο του olive drab.Δηστυχώς θα χρειαστούν κάποιες διορθώσεις στην γραμμή της παραλλαγής
ανάμεσα στα δύο χρώματα αλλά τι να κάνουμε...Θα ακολουθήσουν τα ξανοίγματα με ανοικτότερους τόνους του βασικού χρώματος
το οποίο ψεκάστηκε ανοιγμένο με το sandy yellow.

Αυτά προς το παρών.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 07:11:55 μμ »
Έτσι μπράβο Ορέστη, να βλέπουμε λίγη πρόοδο...
Εγώ δεν είδα τίποτα που στα δικά μου μάτια να θέλει διόρθωση στη γραμμή της παραλλαγής βέβαια, αλλά οκ... Για να το λες εσύ, κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Αυτά που εσύ θεωρείς ότι θέλουν διόρθωση, είναι το δικό μου top + κάτι παραπάνω που δεν φτάνω ακόμα...

Περιμένω τα ξανοίγματα. Είμαι σίγουρος ότι εκεί θα χαθεί η μπάλα πραγματικά!!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 07:37:25 μμ »
Μιά χαρά!

Καλή συνέχεια...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 06:29:06 πμ »
Φίλε Ορέστη σε ευχαριστώ για την απάντησή σου στο ερώτημά μου παραπάνω. Για την δουλειά σου τι να πω? Χάλια μαύρα :) :) (αστιεύομαι φυσικά) Συνέχισε το ''φροντιστήριο'' φίλε μου. Μια ερώτηση, από ότι βλέπω θα τοποθετήσεις τα flaps σε θέση κάτω, όταν παρκάρανε τα εργαλεία έτσι ήταν? γιατί έχω δει κάτι φωτό από παρκαρισμένα P-47D και μιλάω για πολεμική περίοδο, και τα flaps τα είχαν μαζεμένα. (όλα αυτά για την ιστορία φυσικά, και προς χάριν της γνώσης). Φιλικά Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 08:14:52 πμ »
 ::icon_thumright::
Περιμενω να το δω τελειωμενο!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 09:42:34 πμ »
Φίλε Ζάχο, δεν θέλω να απαντήσω για τον Ορέστη, σίγουρα θα σου πει εκείνος πιο εμπεριστατωμένα τη γνώμη του, απλά να πω τη δική μου, μιας που κι εγώ κατεβασμένα τα φτιάχνω.
Όλων των α/φ τα υδραυλικά όταν είναι στο έδαφος χάνουν πίεση, με αποτέλεσμα οι επιφάνειες ελέγχου (κυρίως στα flaps το έχω παρατηρήσει) να είναι λίγο πιο... χαλαρές. Ίσως να μην έπρεπε να είναι εντελώς κατεβασμένα, αλλά..... Σίγουρα είναι πιο ενδιαφέρον μοντελιστικά. Προσωπικά για αυτό το κάνω.

Ο Ορέστης θα μας πει περισσότερα. Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα η απορία σου.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 11:27:35 πμ »
Φίλε Ορέστη παρακάτω σου παραθέτω κάποιες φωτό από την ''Miss Plainfield'', το αφος του Πισάνου. Μην με παρεξηγείς, να βοηθήσω θέλω στο project σου γιατί από ότι έχω καταλάβει είσαι λάτρης της λεπτομέρειας (άλλωστε θα αποτελέσει και το δικό μου επόμενο project).
http://www.fourthfightergroup.com/resource/pisanosprofile.html  μικρή λεπτομέρεια από τον τροχό (ζάντα και προφίλ τροχού)
http://www.littlefriends.co.uk/gallery.php?Group=4&Style=item&origStyle=list&Item=204&Temp=1897&searchString=
http://www.littlefriends.co.uk/gallery.php?Group=4&Style=item&origStyle=list&Item=101&Temp=1346&searchString=
Δύο φωτό από την ''Miss Plainfield'' πρόσεξε την ζάντα, το προφίλ του ελαστικού  και επίσης το ότι δεν έχει κεραία ''antena mast and wire''. Επίσης παρατήρησε τα διαφορετικά εθνόσημα στην άτρακτο και στα φτερά!!! Μάλλον κάποια στιγμή αλλάξανε και ίσως από εδώ να εξηγούνται και οι διαφορετικές εκδοχές για το χρώμα στον κύκλο της ''Miss Plainfield'', αλλού αναφέρεται κόκκινο και αλλού γαλάζιο. Πιθανότατα κάποια εναλλαγή έγινε στην πορεία.
http://www.littlefriends.co.uk/gallery.php?Group=4&Style=item&origStyle=list&Item=101&Temp=1346&searchString=  εδώ ακόμα ένα P-47-1-RE 42-7884 (τα P-47D-1-RE είχαν tail numbers από 42-7853 έως 42-7957) όπου φαίνεται να φέρει και φορέα εξωτερικής δεξαμενής στην άτρακτο. Στο βιβλίο του Bert Kinsley αναφερεται ότι ο φορέας παρουσιάστηκε από τα P-47D-5-RE και μετά αλλά παρόλα αυτά τροποποιήθηκαν και προγενέστερα μοντέλα
http://www.littlefriends.co.uk/gallery.php?Group=4&Style=item&origStyle=list&Item=156&Temp=1849&searchString= λείπει και εδώ η κεραία και το σύρμα της.
Φίλε μου επαναλαμβάνω, όλα τα ανωτέρω τα αναφέρω για να βοηθήσω στην πληρέστερη πιστότητα της δουλειά σου. Σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να νομίσεις ότι το κάνω για να την υποτιμήσω, αντιθέτως την θαυμάζω και θέλω να κατασκευάσω και εγώ ένα και για αυτό άλλωστε μπήκα και στον κόπο για να ψάξω. Φιλικά Γιάννης

P.S. Επίσης να παρατηρήσω ότι τουλάχιστον σε αυτές τις φωτό τα flaps φαίνονται πάνω

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 01:12:41 μμ »
Δεν θα μπορέσουμε ποτέ με ακρίβεια να μάθουμε!!
Αυτή η ιστορική λεπτομέρεια έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως παραδείγματος χάρη τα airfields σε Αγγλία και Ευρώπη ή και στον Ειρηνικό.Σε αυτές τις περιπτώσεις (και όχι σε ασφαλτοστρωμένο ή τσιμεντένιο διάδρομο) τα αεροσκάφη δευτερόλεπτα μετά το touch down ανέβαζαν τα flaps για την αποφυγή ανεπιθύμητων ταλαντώσεων του αεροσκάφους εκ των οποίων κινδύνευαν τα σκέλη να σπάσουν.
Τώρα όσον αφορά αυτό που έγραψε ο Νάσος μπορεί και αυτό να παίζει εάν τα flaps δεν τα είχαν κλειδώσει στην θέση Up.Όταν το αεροσκάφος ήταν παρκαρισμένο και τα Flaps δεν ήταν κλειδωμένα τότε χαλάρωναν λίγο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν full down.
ʼλλη μια περίπτωση είναι αυτή της ετοιμότητας δηλαδή μετά την προσγείωση και σε αναμονή της επόμενης εξόδου τα flaps παρέμεναν σε θέση down.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 01:29:08 μμ »
Σε αυτό συνηγορεί και ο τύπος εδώ: http://modelingmadness.com/reviews/allies/cleaver/tmc3247c.htm
όπου γράφει χαρακτηριστικά στο section Construction: ''I decided to build the model with the flaps up.  Steve told me that every time you land a P-47, the pilot pulled the flaps up as soon as he touched down so that the airplane wouldn''t bounce, which could have catastrophic consequences if the bounces got out of control, which was possible with the lowered flaps blanking the airflow over the rudder and elevators in the tail-down position.  This is why almost all photos of P-47s on the ground have them with raised flaps.''
Λέγοντας Steve να υποθέσω ότι αναφέρεται στον Πισάνο?
Βέβαια αναφέρεται για τον τύπο του αφους του Πισάνου σαν P-47C-2-RE ?? Όπου αλλού και αν έψαξα για το tail number  του Πισάνου 42-7945 αυτό ανήκει σε P-47D-1-RE και μάλλον αυτό είναι το σωστό. Επίσης αναφέρεται και στο γαλάζιο του εμβλήματος της ''Miss Plainfield''.

Tags: p-47