Αποστολέας Θέμα: 1291 The fall of Acre - 1/72  (Αναγνώστηκε 11664 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: 1291 The fall of Acre - 1/72
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 08, 2009, 12:51:16 πμ »
Αμάν!!! όλες αυτές οι φιγούρες θέλουν βάψιμο  :? :? :? χαράς το κουράγιο σου  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Τα τείχη γίνονται πολύ ωραία, μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 08, 2009, 03:10:38 πμ »
εισαι αρχοντας  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:44:13 πμ »
Θα γίνει υπέροχο!!!    :D :D :D
GO ON!!!   ::eusa_clap::

ΥΓ Οι φιγούρες από ποιές εταιρείες είναι;

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 08, 2009, 12:03:12 μμ »
    Πολύ δυνατό θέμα.

Καλή συνέχεια καί καλή υπομονή με τις φιγούρες. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 10, 2009, 08:07:22 πμ »
nick2,  OANNHSEA, John-John,  philio Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Η συνάιχεια, με το βάψιμο των φιγουρών  αναμένεται κοπιαστική ::mastigoma:: και επίμονη.  :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 12, 2009, 04:32:59 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα,
Μετά απο αρκετό καιρό η συνέχεια του διοράματος της "Πτώσης της Ακρας"
Μετά τη βάση σειρά έχουν οι φιγούρες. Χρησιμοποιήθηκαν τα σετ απο διαφορες εταιρείες Italeri, Strellets, Mars,Caesar miniatures, Hat, με θέματα σχετικά με το μεσαιωνα και τις Σταυροφορίες.

Οπως ανέφερα παλιότερα, το έναυσμα για το συγκεριμένο διόραμα ήταν  μια σκηνή απο τον πιο κάτω πίνακα οπου οι Σταυροφόροι μάχονται απελπισμένα πάνω στα χαλάσματα του γκρεμισμένου τείχους της Ακρας:

Για να αναπαραστήσω (το κατα δύναμην βεβαια) τον σταυροφόρο που βρίσκεται σε πρώτο πλανο στον πίνακα χρησιμοποίησα αυτη τη φιγούρα

Της έκοψα χέρια, πόδια, κορμό, μεση κλπ έβαλα λεπτό συρμα στις κλειδώσεις το οποίο κάλυψα με στοκο (και εποξικό αλλα και απλό), άλλαξα τη σταση των χεριών και των ποδιών αφαίρεσα το σπαθι της αρχικης και έφτιαξα με εποξικο στόκο ενα ρόπαλο και έφτασα στο πιο κάτω αποτέλεσμα:

Με ανάλογο τρόπο μετέτρεψα τις στάσεις πάρα πολλων ιδιων φιγουρών που ηπήρχαν στα κουτιά  που θα τοποθετηθούν στο διόραμα έτσι ώστε  να μοιάζουν διαφορετικές.
Η χρήση δεκάδων μικροσκοπικών φιγουρών είναι πραγματικός πονοκέφαλος και δεν είναι καθόλου ευκολο να  βρεις τις θέσεις οπου θα τοποθετηθούν ωστε να έχουν μια αλληλουχία μεταξύ τους και σωστή σκηνοθεσία.
Η μετατροπή τους λοιπόν είναι μια πολύ επίπονη και δύσκολη διαδικασία (που διαρκεί ηδη αρκετους μηνες) αλλα ταυτόχρονα είναι και εξίσου συναρπαστική γιατί τα περιθόρια που εχεις να φτιάξεις διάφορες στάσεις  είναι απεριόριστα αρκεί να υπαρχει φαντασία και μεράκι.
Ενα ακόμα πρόβλημα και πολύ βασικό έιναι το πλαστικό απο το οποίο είναι φτιαγμένες, το οπόιο δεν κολλάει με την υγρή κόλλα που χρησιμοποιύμε στο μοντελισμοό, αλλα ούτε η κυανοακρυλική φέρνει αποτέλεσμα.
Ο καλύτερος τρόπος για να κολλησεις φιγούρες απο τέτοιο πλαστικό έιναι το κολλητήρι.
Εγώ χρησιμοποιώ ένα της Ersa των 25W  με μυτερή μυτη. Το κολλητήρι φέρνει καλά αποτελέσματα αλλά θέλει πολυ προσοχή γιατι λιώνει πολυ ευκολα το πλαστικό και μπορεί να καταστρέψει τη φιγούρα. Ενα άλλο υλικό που χρησιμοποιώ είναι λεπτό συρμα το οποίο το χώνω αναμεσα στις ενώσεις (στις κλειδωσεις των χεριων ποδιων στο κεφαλι κλπ) ωστε αυτά να συγρατούνται καλύτερα. Ακόμα, χρησιμοποιώ στοκο στις ενώσεις, αλλα και κυανοακρυλική κολα σε κάποιες περιπτώσεις.
Κάποια συγκεκριμένη μέθοδος δεν έχω, κατά περίσταση χρησημοποιώ όλα ή καποια απο αυτά που ανέφερα πιό πάνω.

Οι πιό κάτω φωτό είναι μερικές μονο φωτό που κατάφερα να τραβήξω κατα τη μακρόχρονη  διαρκεια της αλλαγής των στασεων.

Αλλαγή στασης μεμονομένης φιγούρας
Η αρχική φιγούρα ενός μουσουλμάνου...

Κόψιμο, ράψιμο...

Μερικές ...εκδοχες της

Το ίδιο και αυτή
Η αρχική...

..και μερικές εκδοχές της...

Συνδιασμός φιγουρών

Δύο απο τις αρχικές, ένας  μουσουλμάνος καβαλάρης (italleri) και ένας τοξότης (Hat)...

Κόψιμο αλλαγή στασεων και κόλλημα με κολητήρι

Το τελικό αποτέλεσμα: Ενωσα το κάτω μέρος του τοξότη με το άνω μέρος του καβαλάρη, του άλλαξα το δεξι του χέρι, και έφτιαξα μια καινουρια φιγούρα (δεξια). Με τα χέρια του τοξότη και τον κορμό μιας τρίτης φιγούρας έφτιαξα την άλλη φιγούρα ενος σκοτωμένου (αριστερά)

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου. 
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας έιναι ευπρόσδεκτα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 12, 2009, 10:41:55 μμ »
Τι σχόλια και παρατηρήσεις μας λες  :oops: μόνο που κατάλαβα τι δουλειά ρίχνεις μ΄ έπιασε πονοκέφαλος και ζαλούρα.
Μπράβο στο κουράγιο σου. Εύχομαι ολόψυχα να έχεις το άριστο αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιήσει, γιατί με τόση δουλειά που ρίχνεις θαναι κρίμα να πάει κάτι στραβά.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 12, 2009, 10:58:25 μμ »
Σχόλια; Βάστα να φέρω το σαγόνι μου στη θέση του πρώτα και μετά να σκεφτώ για σχόλια...

Θαυμάζω την υπομονή σου! Καλή συνέχεια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 13, 2009, 03:32:22 πμ »
Εδω φιγουρα στην 1/35 και βγαζω τα ματια μου και θελεις και σχολια?
χαρα στο κουραγιο σου και την  υπομονη σου να ειχα μπραβο ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:03:33 πμ »

Τι να πει κανείς....... Αυτό δεν είναι υπομονή, είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ της υπομονής στη wikipedia!!!

Καλή συνέχεια φίλε μου, ελπίζω ειλικρινά όλα να σου βγουν όπως ακριβώς θέλεις...... Αν και είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από εκπληκτικό!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:15:43 πμ »
Καλλιτέχνη μου εσύυυυυ...   :lol: :lol: :lol: :lol:   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αυτό είναι δημιουργία - το έκανα και εγώ παλιά αυτό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα..
Υπέροχο θα γίνει!!!
Για πες μου όμως: τι γνώμη έχεις για τις εταιρείες των φιγούρων που χρησιμοποιείς;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:52:02 μμ »
Παιδιά
philio,  gkontog, DIM57,  nasos79,  OANNHSEA, σας ευχαριστώ όλους μαζί, αλλα και εναν εναν χωριστά για τα καλά σας λόγια. Πραγματικά παίρνω κουράγιο για τη συνέχεια.

@ Για τις εταιρείες των φιγούρων που λες φίλε OANNHSEA, αν και δεν το κατέχω καλα το θέμα :mrgreen: έχω να πώ:
Κατ αρχήν αυτές της Italleri είναι    Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ έ ς . Ειναι οι καλύτερς από όλα τα σετ φιγουρών που εχω χρησιμοποιήσει μεχρι τώρα. Καταπληκτική λεπτομέρια,ι αληθοφανεις στάσεις καλή ποιότητα πλαστικού.
Οι φιγούρες της Mars και της Caesaer minatures είναι επανέκδοση ή αντιγραφή (δεν ξερω τι ακριβώς) των σετ της Italleri αλλα η ποιότητα τους έιναι αρκετα χαμηλότερη.
Τα σετ της Strellets, αν και το πλαστικό τους είναι αρκετά σκληρό και δούλευεται καλύτερα, είναι όμως χοντροκομμένες, λίγο μεγαλύτερες σε μεγεθος απο τις φιγούρες άλλων εταιριών σε βαθμό να μοιάζουν εκτός κλίμακας και οι ποζες τους ειναι λίγο στατικές. Σε γενικές γραμμές ενω η εταιρεια έχει ωραια θέμματα η ποιότητά της όμως είναι μέτρια.
Η Hat έχει καλή λεπτομέρια, ωραιες αληθοφανεις στασεις σε γενικες γραμμες το σετ που έχω με τους μουσουλμάνους μου φαίνεται καλό δεν φτανει όμως την ποιότητα της Italleri.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:01:42 μμ »
Τα κουτιά της Mars είναι όντως αντιγραφή.
Της Ceasar πρωτότυπα...

Καλή δουλειά!!!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:51:16 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
χωρείς λόγια....
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 16, 2009, 01:41:28 πμ »
Σε τέτοια κλίμακα το πιο πιθανό είναι αντί για το χέρι της φιγούρας να έκοβα το δικό μου. Καλή υπομονή και καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 16, 2009, 08:15:43 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
δεν εχω λογια!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΚΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΕΡΟΙΑ
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 14, 2009, 10:22:41 μμ »
Συγχαρητηρια!!!Η δουλεια σου ειναι πολυ καλη.Εισαι φοβερος .Διαλεξες δυσκολη κλιμακα και σου μιλαω εκ πειρας.Περιμενω να δω το αποτελεσμα.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 09:39:20 μμ »
Τι γίνεται βρε παιδί μου;
Πως προχωράει το σχέδιο;;;
Δώσε κάτι στο λαό...   :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 09:22:49 μμ »
@OANNHSEA, ΜΑΚΗ, Περικλή, christos_p,  John-John,  παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια

Πέρασε παααρα πολύς  καιρός απο το τελευταίο update, στον οποίο αναλώθηκα κατά κύριο λόγο στο βάψιμο των δέκάδων (πανω απο 100 περίπου) μικροσκοπικών φιγούρων. ....Ατέλειωτες ώρες βαψίματος.
Η διαδικασία που ακολούθησα είναι η ακόλουθη:  Δουλευα τις φιγούρες ανα 25 περίπου την κάθε φορά.
Αφού πλένονταν με νερό και σαπόυνι, κοληθηκαν σε πηχάκια μπαλσα  με 30χιλιοστα περίπου αποσταση μεταξύ τους και ασταρώθηκαν με το εξαιρετικό αστάρι για φιγούρες της vallejo σε σπρει.
Για το βάψιμο χρησιμοιποήθηκαν χρώματα vallejo. Τα βασικά χρώματα περνιώταν με αλλεπάληλα στρώματα του χρώματος το οποίο ηταν πολύ αραιωμένο. Αφού τελείωνα με τα βασικά χρώματα ακολούθούσαν τα ξανοίγματα και οι φωτοσκιάσεις με ακόμα πιο πολύ αραιωμένα και ξανοιγμένα ή πιο σκουρα αντοίστοιχα τα χρώματα.  Το να προσπαθέις να βάψεις δεκάδες τοσο μικρές φιγούρες, να βαψεις λεπτομέρειες και μετά να κάνεις και ξανοιγματα και φωτοσκιάσεις είναι μια απίστευτα επίπονη και χρονοβόρα διαδικάσία που δοκιμάζει το νευρικό σου συστημα για τα καλά.  ::mastigio::
Στις τελαυταίες 25 αδες υοθέτισα άλλο συστημα βαψίματος το οπόιο ανακάλυψα σε καποιο site για wargamαδες. Συμφωνα με αυτό μετά το αστάρωμα περνούσα τις φιγούρες με αραιωμένη ατλακόλ αφού στεγνωνε, ακολουθούσαν τα βασικά χρώματα κατευθείαν απο το μπουκάλι, ακολουθούσαν τα γνωστα wash και dry brush, ενώ οι λεπτομερειες και τα ξανοιγματα αυτών γινονταν στο τέλος. Αυτή η μεθοδος αποδείχτηκε απείρως πιο γρήγορη ενώ και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.
Το βάψιμο έχει σχεδόν ολοκληρωθέι λέω σχεδόν γιατί απομένουν κάποια "μερεμέτια" και απομένει η τοποθέτηση τους στο διόραμα.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 09:52:03 μμ »
Φίλε giorgo υπέροχη δουλειά ανυπομωνώ να τη δω στημένη στο διόραμα. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κάνεις κάτι για να κάνεις το βινίλιο των φιγούρων πιό σκληρό και κατασυνέπεια πιό σταθέρο; ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 10:03:18 μμ »
υπέροχο ! νόμιζα ότι ο μόνος που ασχολιόμουν εδώ μέσα με 1/72 ήμουν εγώ...ευτυχώς έκανα λάθος...σου εύχομαι καλή συνέχεια άν και τις φιγούρες της Strellets δέν έπρεπε κάν να τις αγοράσεις, είναι υπερβολικά χοντροκομένες...η Zvezda δέν είχε τίποτα; (βέβαια και αυτή σε κάποια κιτ την Italieri αντιγράφει)...θέλω να δώ την σκηνοθεσία  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 10:22:23 μμ »
Φιλε salonikie και και καπετανιε nemo σας ευχαριστώ για τα ωραισα σχόλια σας.

Κάνεις κάτι για να κάνεις το βινίλιο των φιγούρων πιό σκληρό και κατασυνέπεια πιό σταθέρο; ::salut::
Το μαλακό βινίλιο εχει ως συνέπεια να "σπαει" το χρώμα και να ξεφλουδίζει η φιγούρα. Αυτό επηρεάζει κυρίως τους wargamαδες οι οποίοι πιάνουν συνέχεια τις φιγούρες και γενικά τις "κακομεταχειρίζονται" . Για τα διοράματα όμως οι φιγούρες μπάινουν σε μια θέση και δεν αγγίζονται τουλαχιστον σε μεγαλο βαθμό. Παρ όλα αυτά κάποιες απο τις φιγούρες αυτές τις πέρασα με ένα χερι αραιωμένη ατλκακόλ το αφησα για περίπου δεκα λεπτά να στεγώσει και μετά με ένα σκληρό και στεγνό πινέλο "σκουπισα" την περισσευόμενη κόλα . Αυτή η τεχνική κάνει τις φιγούρες κυριολεκτικά κοκκαλο και το χρώμα στέκεται πανω χωρίς να φευγει.

... τις φιγούρες της Strellets δέν έπρεπε κάν να τις αγοράσεις, είναι υπερβολικά χοντροκομένες...η Zvezda δέν είχε τίποτα; (βέβαια και αυτή σε κάποια κιτ την Italieri αντιγράφει)...θέλω να δώ την σκηνοθεσία  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: 
Όντως με τη strellets συμβαινει όπως τα λες, οι σταυροφόροι όμως της συγκεκριμένης εταιρείας είναι αρκετά καλοί.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 01:12:05 πμ »
Πανδαισία χρωμάτων.... Πολύ όμορφα.

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 05:30:05 μμ »
 :shock: Καλύτερα να έσπαγα πέτρες παρά να έβαφα όλες αυτές τις φιγούρες!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 08:39:05 πμ »
 :shock: :shock: :shock:
Για το όνομα του Θεού του Μοντελισμού!!!!!!!!!!!!! Αδερφέ, τι υπομονή έχεις; Και είσαι καλά μετά απ' όλα αυτά; Ούτε χάπια, ούτε τίποτα; Κοιμάσαι κανονικά τα βράδια ή βλέπεις σταυροφόρους στον ύπνο σου;;;  :lol:

Χωρίς πλάκα, respect ρε φίλε!!! Τέτοια ποσότητα δουλειάς και τέτοια ποιότητα σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ.............  :shock: Τι να πω;;; Μόνο respect!!!  ::eusa_clap::  ::icon_thumright::

Tags: