@ tino73, παρακολουθώ την κατασκευή του 2CV από την αρχή και θα ήθελα στα πλαίσια μιας καλοπροαίρετης κριτικής και μιας φιλικής ματιάς, να μου επιτρέψεις ένα σχόλιο. Από την αρχή δεν μου πολυάρεσε η ιδέα της σανίδας του surf και σου εξηγώ παρακάτω τους λόγους:
- Κρίνοντας από τις πινακίδες κυκλοφορίας που ήταν σε χρήση πριν τις αρχές της δεκαετίας '70 (ίσως και τέλη δεκαετίας '60?),
- Λαμβάνοντας υπ' όψιν τον διαφορετικό χρωματισμό των φτερών που κατά τη γνώμη μου ορθώς αναπαριστά την συνήθη πρακτική των φαναρτζίδικών και συνεργείων πριν 2-3 δεκαετίες που κανείς δεν πολυνοιαζόταν για την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου του παρα μόνο τον ένοιαζε να φτιαχτεί το τσαλάκωμα - κι αυτό όχι πάντα,
- Κρίνοντας από την δερμάτινη βαλίτσα - μπαούλο σαν αυτές που σήμερα πια μόνο σε παλιές Ελληνικές ταινίες βλέπουμε,
...φαντάζομαι (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με) πως το συγκεκριμένο 2CV αναπαριστά ένα όχημα όπως αυτό ήταν πριν 35 περίπου χρόνια - για να μην πω ίσως και περισσότερο! Σωστά?
Ασχολούμενος με το windsurf από το '90 μέχρι σήμερα και γνωρίζοντας πάνω - κάτω τα στάδια ανάπτυξης του σπόρ στις Ελληνικές ακτές, θεωρώ τον συνδυασμό 2CV της εποχής 1970+ με σανίδα surf αν όχι απίθανο, τότε εξαιρετικά σπάνιο - τόσο σπάνιο που αγγίζει τα όρια του ανύπαρκτου. Αν και υπήρχαν μερικοί ελάχιστοι που κατείχαν δικό τους εξοπλισμό windsurf στα τέλη της δεκαετίας '60 - αρχές δεκαετίας '70 και τα πρώτα windsurf άρχισαν να εμφανίζονται μαζικά στις αρχές της δεκαετίας του '80, την εποχή εκείνη οι σανίδες ήταν τεράστιες κουμούτσες με μεγέθη και βάρη που συγκρινόμενα με τις σημερινές εξελιγμένες θα αποτελούσαν άνετα αντικείμενο μουσείου. Ποιός δεν θυμάται τα καλοκαίρια που γέμιζαν οι ακτές με τα BIC των 4+ μέτρων και τα ασήκωτα από βάρος πανιά? Ακόμη λοιπόν κι αν θεωρήσουμε πως στα τέλη δεκαετίας '60 - αρχές δεκαετίας '70 υπήρχε κάποιος που ήταν μπροστά από την εποχή του και σαν τον τρελό του χωριού καβαλούσε τα κύματα, θεωρώ πως θα ήταν κάποιος που και είχε την οικονομική άνεση να αγοράσει και να συντηρήσει έναν ανάλογο εξοπλισμό, άρα δεν μιλάμε για κάτοχο 2CV και ιδιοκτήτη μιας κακομοιριασμένης δερμάτινης βαλίτσας, αλλά μάλλον για κάποιον περισσότερο "attractive" - γνώμη μου. Ακόμη κι αν δεχτούμε το προηγούμενο, την εποχή εκείνη, οι σανίδες του windsurf ήταν τεράστιες (και ασήκωτες) και θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν σε μήκος (ίσως να ξεπεράσουν κιόλας?) το 2CV! ʼσε που (ακόμη και πριν 35+ χρόνια) μια σανίδα του windsurf δεν είναι απλά ένα επίπεδο "πράγμα" αλλά έχει καμπύλες και διατομή πολύ διαφορετική από ένα φύλλο πλαστικού (ή ένα χαρτόνι) κομμένο έτσι απλά στο ανάλογο σχήμα.
Πάντοτε καλοπροαίρετα και προσπαθώντας για την αληθοφάνεια,
Kookooniaw