Τα εχω δοκιμασει κι εγω Σταυρο αυτα.

Υπαρχουν πολλα ειδη(κυλινδρικα,κωνοειδη,σκληρα,μαλακα κλπ) και μεγεθη(τοσο σε παχος οσο και σε μηκος)
Κατι που πρεπει να προσεξεις ειναι το προσθιο μερος,εκει που τελειωνουν οι τριχουλες.
Περισσευει συρμα και υπαρχει κινδυνος να γρατζουνισεις το εσωτερικο,ιδιως αν το στραβωσεις για να περασει απο γωνια(πχ απο το κυπελακι προς το μπεκ)
Το βασικο προβλημα ομως ειναι οτι ειναι μικρο....φτανει στο στελεχος του αερογραφου σε μικρο βαθος οποτε...

Το νημα ειναι μια καλυτερη λυση μιας και υπαρχει το ιδανικο!(σχεδον)
Ειναι ειδικο νημα για να περναει κατω απο τις γεφυρες και δεν εχει καμια σχεση με τα απλα(κηρωμενο η μη και τεφλον)
Το χαρακτηριστικο του ειναι οτι εχει στις ακρες του ενα κομματι σκληρο νημα περιπου 5 εκατοστων(για να περναει κατω απο τις θηκες)και το υπολοιπο ειναι πιο παχυ(οχι ομως συμπαγες),δεν μαδαει και ειναι εξαιρετικα απορροφητικο.
Στο δια ταυτα και στο "σχεδον.."
Πρωτον,το οικονομικο της υποθεσης διοτι ειναι μιας χρησης....
Δευτερον,οταν τραβηχτει το νημα,επειδη δεν ειναι συμπαγες λεπταινει με αποτελεσμα να περναει απο τον αυλο του αερογραφου χωρις να τριβει/καθαριζει ολο το τοιχωμα περιμετρικα.
Η λυση στο παραπανω ειναι μερικοι κομποι στο νημα για να τραβηξει πιθανο ξεραμενο χρωμα.
και πρεπει να κανεις και πατεντα για να περασει απο την μια ακρη του στελεχους στην αλλη(δεσιμο με συρματακι στην ακρη και περασμα απο μεσα)
Μια αλλη,παρεμφερης με τα βουρτσακια και το νημα,λυση (που εχω την εντυπωση οτι εχει "ξαναπεσει στο τραπεζι") ειναι και αυτο που καθαριζουνε την πιπα...αλλα οποιος γνωριζει ας δωσει λεπτομερειες