Commonwealth AFV Crew, 1/35 - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Commonwealth AFV Crew, 1/35

Η Ουκρανική εταιρεία Master Box συνεχίζει την κυκλοφορία όμορφων συλλογών με φιγούρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι οποίες αποτελούν πολύ καλές «έτοιμες λύσεις» για απλά διοράματα ή βινιέτες.

Commonwealth AFV Crew 1/35
Master Box 3564
In box review

Η Ουκρανική εταιρεία Master Box συνεχίζει την κυκλοφορία όμορφων συλλογών με φιγούρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι οποίες αποτελούν πολύ καλές «έτοιμες λύσεις» για απλά διοράματα ή βινιέτες. Το τελευταίο κιτ που κυκλοφόρησε φέρει τον «τίτλο» των αρματιστών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το κουτί του, στο γνωστό στήσιμο «σήμα κατατεθέν» της εταιρείας με το έμβλημα του Βασιλικού Σώματος Τεθωρακισμένων (RAC / Royal Armoured Corps) και τον υπέροχο πίνακα του Α. Karaschuk , είναι απο μόνο του πόλος έλξης για τον υποψήφιο αγοραστή. Στο κέντρο της δεσπόζει η κλασική, καμπουριαστή και ελαφρώς μειδιάζουσα, φιγούρα του Στρατηγού Μοντγκόμερυ με το λεπτό πουλοβεράκι, την κούπα με το τσαι στο χέρι και το φουσκωτό μπερέ στο κεφάλι ενώ περιβάλλεται απο τρεις ακόμη αρματιστές με θερινές στολές και σε στάσεις χαλάρωσης, ένα όρθιο Ινδό πεζικάριο (Σιχ ?) και ένα βεδουίνο πάνω σε καμήλα. Αυτό ακριβώς είναι και το περιεχόμενο του κιτ.

Τα 60 κομμάτια του κιτ δίνονται σε δυο πλαίσια μαλακού πλαστικού ανοικτού καφέ χρώματος. Το περίσσευμα του καλουπιού είναι ελάχιστο, σχεδόν ανύπαρκτο. Οι φιγούρες των ένστολων έχουν την κλασική ανάλυση των πλαστικών φιγουρών (2 πόδια + 1 σώμα + 2 χέρια +1 κεφάλι) ενώ ξεχωρίζει ο βεδουίνος του οποίου το κεφάλι με το τουρμπάνι δίνεται ενιαίο με το σώμα. Οι λεπτομέρειες των στολών είναι πολύ καλές (πτυχώσεις, τσέπες, εξαρτήσεις, πόρπες ζωνών κλπ.) το ίδιο και τα γυμνά μέρη (πρόσωπα, χέρια, πόδια σε όσους φορούν κοντά παντελόνια κλπ.).

Πολύ καλά είναι και τα όπλα του κιτ (ένα τουφέκι Lee Enfield SMLE Mk I γνωστό και ως No1 Rifle) του πεζικάριου και δυο περίστροφα (πιθανόν Enfield No2 Mk1 ή Webley Mk4) στις χαρακτηριστικές θήκες τους για τους αρματιστές και οι εξαρτήσεις του πεζικάριου (δυο μεγάλες παλάσκες, παγούρι, σακίδιο πλάτης και μια μεγάλη ξιφολόγχη στο θηκάρι της). Ο τελευταίος δίνεται με πολύ ωραίο σαρίκι και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά προσώπου ενώ οι υπόλοιποι ένστολοι δίνονται με τα γνωστά μαύρα μπερέ με ανάγλυφο το έμβημα των RAC ενώ για τον αρχηγό του πληρώματος δίνεται και εναλλακτικό κεφάλι με το δερμάτινο μαλακό προστατευτικό κράνος και ξεχωριστά γυαλιά για προστασία από την άμμο της ερήμου.

Αξιοπροσεκτες είναι και οι επιμέρους «ειδικές» λεπτομέρειες κάθε φιγούρας οπως το μουστάκι του Μόντι και το δεξί του χέρι με την κούπα, η ανοικτή κονσέρβα του άρθιου αρματιστή με το ξεχωριστό ανοικτό καπάκι (φαίνονται και τα ανάγλυφα φασόλια !) και το κουτάλι στο άλλο χέρι, το πακέτο τσιγάρων που προσφέρει ο γονατιστός αρματιστής κ.α.

Πολύ καλά αποδίδεται το πιο ενδιαφέρον κατα τη γνώμη μου τμήμα του κιτ, δηλαδή η καμήλα με τον βεδουίνο αναβάτη της. Το ζωντανό δίνεται σε δυο κύρια κομμάτια – αριστερό/δεξί - για το σώμα και τα πόδια, ένα για το λαιμό με το κεφάλι, ξεχωριστά το μέτωπο με τα αυτιά και την ουρά, καθώς και πέντε κομμάτια για την αρματωσιά της (σέλα, δυο χειρολαβές της και τα δυο υφαντά που κρέμονται στα πλάγια). Ανατομικά δείχνει σωστά (σε στάση «εκκίνησης», με το εμπρός δεξί πόδι ελαφρά ανασηκωμένο) το ίδιο και στις ιδιαίτερες λεπτομέρειες της (απόδοση του δέρματος, χαρακτηριτικά κεφαλιού, οπλές κλπ.)

Οι οδηγίες συναρμολόγησης του κιτ δίνονται στο πίσω μέρος του κουτιού μαζί με τις πολύ αναλυτικές οδηγίες βαφής, με προτεινόμενους κωδικούς χρωμάτων 6 εταιρειών (Agama, Humbrol, Lifecolor, Model Master, Tamiya, Vallejo). Συνολικά, πρόκειται για ένα πολύ καλό και χρήσιμο σετ, με καλή λεπτομέρεια, πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο και εξαιρετική τιμή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε ενδιαφερόμενο και εύχομαι να δούμε και άλλα ανάλογα ασυνήθιστα θέματα τόσο από την Master Box όσο και από τις άλλες εταιρείες των «πλαστικών».

Συνολική βαθμολογία για το κιτ : 9/10.

Τις ευχαριστίες μας στην Masterbox που μας παραχώρησε το δείγμα με σκοπό να γίνει review και να παρουσιαστεί στο ModelClub.gr.

-Σταύρος Σουλής
Μοιραστείτε το άρθρο
 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd