F-18C Kinetic 1/48 - In Box Review - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

F-18C Kinetic 1/48 - In Box Review

Μετά απο πολλά χρόνια Πρωτοκαθεδρίας του Hasegawa F-18 A/B/C/D ήρθε λοιπόν ο αντίζηλος απο την Κίνα να ταρακουνήσει για τα καλά θα έλεγα τον «Βασιλιά». Η KINETIC λοιπόν μας δίνει ένα νέο κίτ για τον διάδοχο και βασικό Α/Φ πια του U.S. Navy.

F-18C 1/48
Kinetic K48031
Inbox review
Γιώργος Γιαννόπουλος

F-18C Λοιπόν, σε αυτή την παρουσίαση που θα είναι In Box θα προσπαθήσω να σας δώσω το καλύτερο δυνατό όσο αναφορά το νέο σχετικά κιτ της KINETIC. Το κιτ αποτελείται από 14 πλαίσια χρώματος γκρι 2 πλαίσια διαφανών και 1 πλαίσιο PE και 2 φύλλα χαλκομανιών, 1 φυλλάδιο οδηγιών και ένα έγχρωμο φυλλάδιο για τις χαλκομανίες και τα βαψίματα των Α/Φ  

Άτρακτος

Το βασικό κομμάτι του κιτ η άτρακτος χωρίζεται σε 2 βασικά τμήματα Άνω και κάτω με πολύ καλή λεπτομέρεια και φίνες γραμμώσεις οι οποίες δεν έχουν τον κίνδυνο να χαθούν με το βάψιμο. Σε γενικές γραμμές ο τρόπος που το δίνει η KINETIC θυμίζει αρκετά Hasegawa ακόμα και το εμπρός μέρος απο το πιλοτήριο και εμπρός που το χωρίζει αριστερά και δεξιά. Κατά τον έλεγχο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια στρέβλωση στα μεγάλα κομμάτια και σε ένα πρόχειρο Dry Fit δεν φάνηκε κάτι το οποίο να προβληματίσει κατά την συναρμολόγηση (Εδώ να πούμε ότι η Hasegawa δεν είχε κανένα θέμα σχεδόν κατά την ένωση.)

Πιλοτήριο

Η μπανιέρα του πιλοτηρίου δίνεται μονοκόματη με καλή λεπτομέρεια σε διακόπτες και ειδικά στον πίνακα οργάνων. Πολύ καλό μάλιστα είναι και το κάθισμα του κιτ με ανάγλυφες λεπτομέρειες που με ένα καλό βάψιμο μπορεί εύκολα να σταθεί ακόμα και σε βελτιωτικά. Καλή αποτύπωση των λεπτομερειών επίσης έχει και ο σκελετός της καλύπτρας αν και αρκετά χοντροκομμένος για την κλίμακα.

Σύστημα Προσγείωσης

Το σύστημα προσγείωσης δίδεται σε πλαστικά κομμάτια χωρίς πολλές ενώσεις κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό και όλα τα καπάκια του συστήματος δίνονται ξεχωριστά. Εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα καπάκι δεν έχει pinmark κάτι που είναι αρκετά καλό καθώς γλυτώνει από τρομερό κόπο στο τρίψιμο και χάσιμο λεπτομέρειας σε δύσκολο σημείο.
Σε ένα έλεγχο που έγινε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των F-18 είναι ότι κυρίως από κάποια Lot και μετά (LOT= Block για τα Hornet) από το εμπρός μέρος το ένα καπάκι είχε ECM ενώ μερικά C δεν είχαν, η KINETIC δίνει όλες τις επιλογές για να γίνει οποιοδήποτε από τα C. Οι φωλέες είναι αρκετά καλές έχω πάρα πολύ καλές μειώνοντας την όποια ανάγκη βελτίωσης. Για την εμπρός Μάλιστα δίνει ΡΕ κομμάτι για την καλωδίωση.

Φτερά και κάθετα σταθερά

Καταπληκτική λεπτομέρεια στα κάθετα σταθερά το καθιστούν καλύτερο σε αυτό το σημείο από τον αντίζηλο. Καθώς δίνει μια αίσθηση ότι σε αυτό το σημείο απλά δεν χάνεις κάτι και έχεις ένα Hornet στην 1/1 Πολύ καλό πραγματικά. Και το πλεονέκτημα είναι ότι εδώ η KINETIC δίνει και την επιλογή για 'σπαστά' ακροπτερύγια κάτι που η Hasegawa το δίνει δυστυχώς απευθείας μόνο στα E/F/G.
Με τον μηχανισμό να είναι απλός και εύκολος απ όσο φαίνεται. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι το έξτρα κομμάτι του σπαστού ακροπτερυγίου είναι κανονικά ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ κομμάτι κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και να κόψεις το φτερό δεν βάζεις αυτό το κομμάτι αλλά το έξτρα που δίνει Πολύ καλό και μειώνει τους κινδύνους να γίνει καμιά στραβή και να χτυπάμε το κεφάλι μας.

Εισαγωγές-Εξαγωγές

+1 Σε σχέση με τον ανταγωνισμό...Εισαγωγή που έχει βάθος... Θέλει όμως δουλίτσα καθώς τα 2 μισά η γραμμή θα έχει αντίκτυπο. Κάτι που όμως με τις τεχνικές που υπάρχουν μπορεί να εξαλειφθεί. Πολύ καλός ο συμπιεστής καθώς και το βάθος της εισαγωγής καθώς επίσης για άλλη μια φορά καλό οτι απουσιάζουν σημάδια καλουπιού στα κομμάτια αυτά!!!
Μέτρια για τα δεδομένα του κιτ θα χαρακτήριζα την εξαγωγή. Δίνεται σε 2 κομμάτια ανω-κάτω και τα πέταλα σε κλειστή θέση καλά αλλά αρκετά χοντρά, αλλά με πολύ καλό το τελικό κομμάτι και της μετάκαυσης.

Διαφανή κομμάτια και ΡΕ

Η Διαύγεια του πάρα πολύ καλή και χωρίς καν να βάλει κάποιος χέρι σε αυτό, το κλασσικό όμως που διέπει όλους τους Ασιάτες η γραμμή στην μέση της καλύπτρας κάνει και εδώ την εμφάνιση της, εύκολα αντιμετωπίσημη όμως.
Από την άλλη το πλαίσιο με τα ΡΕ δίνει όμορφες λεπτομέρειες όπως την καλωδίωση του συστήματος εμπρός της φωλέας Καθώς επίσης τους εκ τοξευτές των Φωτοβολίδων και τον αντιμέτρων. Δίνει και κομμάτι από τον σκελετό της καλύπτρας που έχει τους καθρέπτες αλλά και εντύπωση προκαλεί ότι δίνει ΚΑΙ τους 2 τύπους από τις σχάρες του εξαερισμού πάνω από τα Lex δηλαδή τα τριγωνικά και αυτά που είναι παράλληλα μεταξύ τους Κάτι που δίνει με μερικές μετατροπές την δυνατότητα να γίνει αντί για F-18C F-18A!!! (Βέβαια η KINETIC φρόντισε να το βγάλει σε άλλο κουτί) Επίσης ο σκελετός που στηρίζει το H.U.D δίνεται σε ΡΕ.

Οπλικά Φορτία και δεξαμενές

Άλλη μια περίπτωση ευχάριστης υπερβολής καθώς δίνονται αρκετά όπλα και ατρακτίδια αλλά και οι δεξαμενές. Εντύπωση μόνο προκαλεί ότι λείπει το ατρακτίδιο που έχουν οι Aggressor μονάδες. Κατά τα άλλα δίνονται οι εξής επιλογές:
ΑΙΜ-9Χ ,ΑΙΜ-7Χ, ΑΙΜ-120 Β/C, GBU-12, GBU-20, AGM-88, Sniper Pod Και επίσης το Lantirn
Εντυπωσιακά είναι τα ατρακτίδια των AGM-88, η λεπτομέρεια που έχουν αγγίζει την ΤΑΜΙΥΑ στο δικό της F-16. Οι εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου έχουν την ίδια ακριβώς λεπτομέρεια με αυτές της Ηasegawa να το πούμε και αυτό.

Χαλκομανίες

Εδώ τα πολλά λόγια είναι περιττά και αφήνεις την εικόνα να μιλήσει μόνη της. Οι Κινέζοι για άλλη μια φορά εντυπωσιάζουν εδώ.
Επιλογές Hi Viz -Ελβετικό-και Βέβαια κλέβει την παράσταση ότι έχει σχέση με Aggressor. αυτό που κάνει όμως την διαφορά είναι ότι οι ποιότητα τους είναι απλά η καλύτερη.
Οι χαλκομανίες είναι την FighterTown ίσως από τις κορυφαίες εταιρίες στα θέματα U.S. Navy τις οποίες όταν τις αγοράζεις after market δίνουν ένα σκασμό επιλογές,το ίδιο και εδώ όμως δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εν κατακλείδι,

Το κιτ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρης του U.S Navy καθώς δίνει επιλογές να φάνε και οι κότες,ποιότητα εξαιρετική και λεπτομέρεια σε δυνατά επίπεδα,
Στα τρομερά του Συν οι εισαγωγές και βέβαια οι χαλκομανίες με τα οπλικά φορτία.
Το κιτ άνετότατα στέκεται χωρίς προσθήκες και θα το χαρακτήριζα Value For Money καθώς η τιμή ακόμα και στο εσωτερικό είναι στα 50-55 ευρώ ανάλογα το που θα βρεθεί ενώ από το εξωτερικό όσο και να φαίνεται περίεργο έρχεται στα 55-58!!! Με μεταφορικά και θα προτιμηθεί σαφώς η Ελληνική αγορά όπως και έγινε!! Δηλαδή σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλύτερο Hasegawa (γιατί πάνω σε αυτό πατάει αν το δούμε καλά) και μάλιστα βελτιωμένο.

Παρουσίαση του κιτ, επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες

- Γιώργος Γιαννόπουλος

INFO: Μπορείτε να επισκεφθείτε τo συγκεκριμένο τοπικ στο φόρουμ του Modelclub γα περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

 

Σχετικά Άρθρα

DMC Firewall is a Joomla Security extension!