Σκουριά σε μεταλλικές επιφάνειες - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Σκουριά σε μεταλλικές επιφάνειες

τεχνικες μοντελισμου, κατασκευη στατικων μοντελων

Απόδοση της σκουριάς σε μεταλλικές επιφανείς

Εντελώς τυχαία , πριν αρκετό καιρό, καθώς ξέβαφα τον Τίγρη (οι παλαιότεροι θα θυμούνται... ) είδα οτι τα αλουμινοφυλλα που είχα χρησιμοποιήσει είχαν διαβρωθεί σε απίστευτο βαθμό απο την όλη διαδικασία. Το μόνο που είχα σκεφτεί τοτε ήταν..."ΟΚ, ΔΕΝ κάνει να ακουμπήσει το καθαριστικό στα αλουμίνια"!

Ενας φίλος όμως πιο ψύχραιμος απ'οτι ήμουν εγω εκείνη την στιγμή,πέταξε την ιδέα οτι το αποτέλεσμα είναι άριστο για σκουριά! Και είναι και αεροπλανας!! Ολοι οι αρματαδες κοιμομασταν τον ύπνο του δίκαιου!! Οπότε για το παρακάτω άρθρο,τα credit για το heads up στον αγαπητό CROW

Η παρακάτω τεχνική μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλά διοραματικα και αρματικά θέματα, οπου χρειαζόμαστε σκουριά και τρελή διάβρωση!!. Σε λασπωτήρες σαπισμένων αρμάτων, φτερά αυτοκίνητων, λαμαρίνες, βαρέλια κλπ κλπ. Ο τρόπος ειναι πάρα πολύ απλός χωρίς να χρειάζεται να κάνετε παπάδες με σκόνες και τροχούς.

Πάρτε λοιπόν το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει(το τεστ εχει γίνει ΜΟΝΟ σε διάφορων τύπων αλουμινοφυλλα, οπότε δεν γνωρίζω-ακομα-για τα λοιπά μέταλλα), πάρτε κι ενα στεγανό κουτί η εναλλακτικά μια ωραία σακουλίτσα και βάλτε το μέσα με FORNET. Oσο περισσότερο το αφήσετε τόσο μεγαλύτερο βαθμό διάβρωσης θα έχετε.

Για να μιλαμε και με εικόνες,μιας και χρειάζομαι κάποια βαρέλια για το διόραμα... ιδού ένα στα γρήγορα!!

Όπως βλέπετε το έκανε σουρωτήρι!! Χρειάζεται λιγο τρίψιμο με οδοντόβουρτσα για να φύγει η σκόνη που δημιουργείται πάνω στην επιφάνεια ΑΛΛΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΦΟΡΕΣΤΕ ΜΑΣΚΑ!!!!!!!!!!!

Primed (είναι φρέσκο ακόμα οπότε τα drybrush απο αύριο που θα έχει στεγνώσει καλά!)

Το παραπάνω έμεινε περίπου μια μέρα σε Fornet. Μπορείτε να βάλετε Fornet σε ενα σημείο του μετάλλου μονο και παρ'ολο που θα το κλείσετε αεροστεγώς δεν θα διαβρώσει τίποτα αλλο. Φαίνεται και στην εσωτερική επιφάνεια του βαρελιού που (κατα λαθος δεν πήγε υλικό. Το ιδιο ισχύει και στο ξέβαμμα των κιτ. Έχω ξεβάψει ολόκληρο αεροπλάνο χωρίς να πάθει τίποτα το κοκπιτ (1 εβδομάδα κλειστό σε σακούλα με φορνετ).

- Μετα το primer (yes, Hycote), περάστηκε ενα wash σε ρόλο ΠΟΛΥ αραιωμένου φίλτρου με rust matt+leather matt+ολιγο από Brown matt σε κάποια σημεία (ακρυλικά).

- Ενα mix με enamel μαύρο-60%+gun metal 20%+panzer grey 20% (στο περίπου) στα σημεία που ήθελα να φαίνεται πιο σκούρο απο το χρώμα που θα ειχε το βαρέλι στην αρχική του μορφή. Το gun metal για να δώσει λίγη γυαλάδα στα "νευρα" του βαρελιού και το γκρι για να "σπάσει" λιγο το μαύρο.

Δεν κάλυψα τελείως το υπόστρωμα του κόκκινου, περισσότερο με χτυπητό το πινέλο για να αφήσει νησίδες κόκκινου, εκτός από τα νευρά που σε μερικά σημεία καλύφθηκαν τελείως. Το χρώμα ήταν σχεδόν στεγνό οταν το περνούσα, οπότε πριν καν στεγνώσει τελείως-->

-σκόνη CMK dark rust για να κανει ενα σκούρο σαγρε blend+tone down στο υπόστρωμα

-και τελος σκόνη CMK Vietnam earth στα φαγωμένα σημεία για να διαφοροποίηση χρονικά την σκουριά.

Το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθεί στο διόραμα και να σκονιστεί αναλόγως

H τεχνική αυτή παρουσιάστηκε στο φόρουμ του Modelclub.gr
Παρουσίαση, φωτογραφίες και επιμέλεια κείμενου:

Νέννες Αναστάσιος
Μοιραστείτε το άρθρο
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!