Αποστολέας Θέμα: F6F-3 K  (Αναγνώστηκε 4462 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
F6F-3 K
« στις: Ιουλίου 27, 2008, 11:00:38 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι
Ανεβάζω μερικές φωτο από το νέο μου μοντέλο

Θα με ενδιέφεραν τα σχόλιά σας.

Υ.Γ. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες ακομα για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
Απ: F6F-3 K
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 28, 2008, 10:30:12 πμ »
φιλε giomef λιγο πιο καθαρες φοτο αν σου ειναι ευκολο για να το θαυμασουμε κ απο κοντα ::icon_thumright::παντως φαινεται διαμαντι ::eusa_clap::κ συγχαρητηρια για το τοσο πρωτοτυπο θεμα.hellcat drone ομολογω πρωτη φορα βλεπω. :shock:αναμενουμε πιο λεπτομερη παρουσιαση του μοντελου σου
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 28, 2008, 10:55:40 πμ »
σ ευχαριστω φιλε slufpilot πρεπει να εχω κανει μαμακια στις φοτο :oops: προσπαθω να βρω πως θα τις φτιαξω ::icon_thumright::οταν θα ειναι ετοιμο θα ανεβασω καλυτερες φοτο ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 28, 2008, 12:10:02 μμ »
Για δώσε πληροφορίες για το μοντέλο, εταιρεία, κλίμακα...

Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ αν και οι φωτογραφίες το σκοτώνουν. Πολύ σπάνια βλέπεις drones μοντέλα και ίσως είναι το μόνο Hellcat drone που έχω δει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 28, 2008, 12:24:22 μμ »
Να αιφνιδιάσω  :?: Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό σε τεστ δοκιμών πυρηνικών βομβών. Το πρόγραμμα λεγόταν "επιχείρηση σταυροδρόμια"  :arrow: operation crossroads  :!:
 ::arrowred:: GIOMEF
Φίλε συγχαρητήρια για την πρωτότυπη επιιλογή σου και το όμορφο μοντέλο που έφτιαξες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 28, 2008, 01:31:51 μμ »
Ωραία δουλίτσα φίλε μου! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ακριβώς για το ίδιο,προορίζω ένα 72αρι που περιμένει για βάψιμο,αν και ψήνομαι και για ένα ολοκόκκινο φορτωμένο με έναν Sparrow I,που χρησιμοποιήθηκε για τις πρώτες δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων μέσου βεληνεκούς της οικογένειας Sparrow...

48άρι δείχνει,να μην πω 32άρι....
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2008, 01:36:14 μμ »
Να αιφνιδιάσω  :?: Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό σε τεστ δοκιμών πυρηνικών βομβών. Το πρόγραμμα λεγόταν "επιχείρηση σταυροδρόμια"  :arrow: operation crossroads  :!:
 ::arrowred:: GIOMEF
Φίλε συγχαρητήρια για την πρωτότυπη επιιλογή σου και το όμορφο μοντέλο που έφτιαξες  ::salut::
Σωστός!
Τα συγκεκριμένα είχαν τις ουρές τους βαμμένες με διαφορετικά χρώματα για εύκολη αναγνώριση!
Κάπου είχα διαβάσει ότι παρότι ήταν drones σε αρκετές περιπτώσεις είχαν πιλότους που τα οδηγούσαν...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 28, 2008, 01:49:42 μμ »
Συγχαρητήρια φίλε μου πρωτίστως για την επιλογή του ασυνήθιστου θέματος αλλά και για τη δουλειά που έκανες! ::eusa_clap::
Το κίτ της Eduard είναι?
ʼν μπορέσεις να βγάλεις μερικές φωτό σε φυσικό ηλιακό φώς, σίγουρα θα δείξει και θα μπορέσουμε να το εκτιμήσουμε καλύτερα! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 28, 2008, 03:43:08 μμ »
Σας ευχαριστω ολους ::salut::επειδη σχολαω απο την δουλεια το απογευμα αναλυτικα ηπαρουσιαση του μοντελου  ::salut:: ::salut:: ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 28, 2008, 04:18:01 μμ »
Πολυ ομορφο Γιωργο! Μπραβο!  ::eusa_clap::

Αναμενουμε κι αλλες φωτος!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 28, 2008, 05:29:24 μμ »
Λοιπον κυριοι εχουμε και λεμε.Οντως το συγκεκριμενο α/φος χρησιμοποιηθηκε απο τους αμερικανους μετα το περας του Β.Π.Π .Η αποστολη του ειχε να κανει κυριως με την μετρηση ραδιενεργειας καθως και απο τις δοκιμαστικες ριψεις  πυρινικων βομβων.οι βασικες διαφορες εξωτερικα με ενα κλασικο HELLCAT ηταν το μεγαλυτερο στελεχος[καλαμι] του οπισθιου τροχου και η αντενα σε σχημα ταφ στο πισω καθετο φτερο η οποια ειχε σχεση με την τηλεκατευθηνση του α/φους.Σε αυτα τα οποια σας ανεφερα συμπληρωστε επισης και τις επισημανσεις των αγαπητων m.maker -ramfighter.Γενικα βιβλιογραφια καθως και φωτο δυσκολευτικα να βρω κυριως φωτο.Συγκεκριμενα βρηκα μολις 3!!!!!!! Ας περασουμε τωρα στο κιτ.Το κιτ ειναι τις EDUARD 1/48.To kit ειναι καταπληκτικο με αριστη εφαρμογη.Λιγος υγρος στοκος χρειαστηκε στις ενωσεις φτερων και ατρακτου και τιποτα παραπανω.Χαλκομανιες αριστες διαφανη μερη  διαυγεστατα.Γενικα πιστευω πως ειναι ενα κιτ το οποιο θα το ευχαριστηθει οποιος αποφασισει να το αποκτησει. Τελος μου εχει μεινει ακομα μεχρι την τελικη του μορφη η πισω αντενα κολημα καλυπτρας χαλκ/νιες στον ελικα λιγο διαροες με λαδια φωτα .....και ετοιμο για βιτρινα.  Υ.Γ.Θα ηθελα να ευχαριστησω ,τους Γιωργο Τσιράκη και Νίκο Πλανούδη, για την προσφορά τους σε βιβλιογραφία καθώς και συμβουλές και τεχνικές που εφαρμοσα στο συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς σαν νέος μοντελιστής, συμβουλές και επισημάνσεις είναι ευπρόσδεκτες από ανθρώπους με εμπειρία.σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε κριτική. ::salut:: ::thanks_smilie::                                                                                                                                                                       
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 28, 2008, 06:45:46 μμ »
Μια ερωτηση.Γιατι οταν παταω πανω στις φωτο που εχω ανεβασει τις δειχνει τεραστιες???καποια μα@#$ια εχω κανει αλλα ποια οεο?Αν καποιος ξερει ας ριξει καμια ιδεα :lol: ::thanks_smilie::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 28, 2008, 06:59:47 μμ »
Καλησπέρα GIOMEF,πράγματι έχεις κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε ένα όμορφο και πραγματικά ιδιαίτερο θέμα όπως τα Hellcats σε ρόλο drones.Από μοντελιστική πλευρά έχεις πετύχει το όριο της φθοράς που έφεραν αυτά τα σεροσκάφη αλλά....σε συμβουλέυω πριν τελειώσεις το κιτ να προμηθευτείς το walkaround Hellcat της Squadron,όπου έχει ολιγοσέλιδο αφιέρωμα στα συγκεκριμένα αεροσκάφη και εκεί θα δεις ότι εκτός από τα φαντακτερά χρώματα που υποδήλωναν συχνότητες,υπήρχαν και μερικές άλλες διαφορές.Εμφανέστερες ήταν το επιμηκηνμένο ουριαίο σκέλος και το tail must όπου ήταν σαν σταυρός με κλίση προς τα πίσω και αεροσυναμικό σχήμα(κάτι σαν αυτό που έχουν τα Ελληνικά καικάκια :mrgreen:)και από εκεί ξεκινούσαν καλώσια όπου κατέληγαν σε συγκεκριμένα σημεία στην άτρακτο.Λιγότερο εμφανείς διαφορές ήταν η κατάργηση των σκοπευτικών στο κόκπιτ και φυσικά το σύστημα καθοδήσης.Βρήκα και παραθέτω κάποιες φωτό και έυχομαι καλά τελειώματα και ολοταχώς για το επώμενο,καλώς ήρθες ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 28, 2008, 07:16:11 μμ »
Φιλε STEF σε ευχαριστω πολυ.Το βιβλιο που αναφερεις ειναι αυτο που με βοηθησε στο να παρω καποιες πληροφοριες σχετικα με το θεμα.Το ουραιο σκελος και το tail must δεν φαινονται στις φοτο αλλα ειναι ετοιμα για κολημα.Με προβληματισες σχετικα με το σκοπευτικο γιατι δεν βρηκα καπου να το αναφερει.Αν οντως ηταν ετσι ενημερωσε με.Τελος οταν λες συστημα καθοδησης τι ενοεις.Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου καθως και για τον χρονο σου ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 28, 2008, 07:19:53 μμ »
Σε βοήθησε ο Πλανούδης? :lol: :lol: :lol:
Τα ξέρεις τα ρεμάλια...? 8) 8)
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 28, 2008, 07:36:42 μμ »
Φιλε m.maker τον νικο ξερω πολυ καλα.Ειναι ο προσωπικος μου μεντορας μαζι με τον γιωργο τσιρακη.Αν ποτε βρεθεις ποτε μαζι του ρωτα τον πως με κολησε με τον  μοντελισμο [Γιωργος Μαλτα] να του πεις και θα καταλαβει. :!:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 28, 2008, 07:49:40 μμ »
Φιλε STEF σε ευχαριστω πολυ.Το βιβλιο που αναφερεις ειναι αυτο που με βοηθησε στο να παρω καποιες πληροφοριες σχετικα με το θεμα.Το ουραιο σκελος και το tail must δεν φαινονται στις φοτο αλλα ειναι ετοιμα για κολημα.Με προβληματισες σχετικα με το σκοπευτικο γιατι δεν βρηκα καπου να το αναφερει.Αν οντως ηταν ετσι ενημερωσε με.Τελος οταν λες συστημα καθοδησης τι ενοεις.Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου καθως και για τον χρονο σου ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Σε κάποιες φώτο κοντινές προς το κόκπιτ από την υορά και προς τον κινητήρα,θα δεις πως αν όχι σε όλα(ανάλογα με την αποστολή)δεν υπάρχει σκοπευτικό και αυτό είναι λογικό αφού η αποστολή του δεν είναι πλέον η εμπλοκή.Όσον αφορά το σύστημα διέυθυνσης στα μη επανδρωμένα δεν υπάρχει κάποια φώτο(τουλάχιστον δεν έχω βρει εγώ)αλλά αναφέρεται η ύπαρξή του.Μην τρελένεσαι κιόλας καθώς τα αμερικανάκια ειδικά εκείνη την περιόδο έκαναν τα πιο κουλά πραγματικότητα,όπως κάπου διάβασα ότι έβαλαν ένα F-89 να στοχοποιήσει το Hellcat και άλλα τρελά τα οποία θα τα βρεί όποιος ψάξει λίγο(είναι διαθέσιμα στα drones).Μια χαρά λοιπόν είναι και το σκοπευτικό ::icon_thumright::.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 28, 2008, 07:58:42 μμ »
 ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::
THANKS FOR ALL "GIO"

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 28, 2008, 08:35:12 μμ »
Γιωργαρε δωσε fotos στο λαο :shock:βγαλε καμια κοντινη οταν τελειωσεις να θαυμασουμε.αντε διαρροες αντενες :mrgreen:τελειωνεεεεεε.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 28, 2008, 08:54:34 μμ »
Εσυ μοντελαρης καθολου? ::violent1: η το εχεις ριξει στον  ::sleepy2:: ::sleepy2:: ::sleepy2:: ::sleepy2::
THANKS FOR ALL "GIO"

• Scale 1/72
  • *
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 28, 2008, 08:59:45 μμ »
εχει ζεστη ρε δε μπορω :mrgreen:κανα μοντελακι για stock?ολο παιρνω εγω ::glossa::να δω ποτε θα τα φτιαξω ολα αυτα ::dontknow::πιασε το γερμανικο εσυ κ ασε με εμενα ::icon_rr::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 28, 2008, 09:55:16 μμ »
Μπράβο Γιάννο!

Operation Crossrads, 2 δοκιμές, Able, 30/06/1946 και Baker, 24/07/1946, και οι δύο με βόμβες Mk3A, ίδιες με το Fat Man που έπεσε στο Nagashaki. Στις δοκιμές αυτές, που έγιναν στην ατόλη Bikini των marshal Islands, στόχοι ήταν 71 σκάφη επιφανείας τα οποία λόγω του τέλους του πολέμου είχαν χαρακτηρισθεί υπαεράριθμα. Μεταξύ αυτών τα αμερικανικά θωρηκτά USS Nevada, Pennsylvania, Arkansas και New York, το ιαπωνικό θωρηκτό Nagato, το αμερικανικό αεροπλαφόρο Saratoga και το γερμανικό καταδρομικό Prinz Eugen.

Στη δοκιμή Able η βόμβα ρίχτικε από ένα Β-29 με όνομα Dave's Dream και εξερράγει 160m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά εκατοντάδες μέτρα εκτός στόχου, πιθανότατ λόγω ενός πτερυγίου που διαλύθηκε στον αέρα κατά την πτώση. Οι ζημιές στα πλοία ήταν ελαφρές, δε συνέβει το ίδιο όμως με τη δοκιμή Baker όπου η βόμβα εξερράγει 27,5m κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας εκτίναξε έναν τεράστιο όγκο νερού σε ύψος 2Km με ταχύτητα 2.5 mach :shock: Η μόλυνση ήταν απίστευτη, τέτοια που οι ΗΠΑ δεν πραγματοποίησαν καμμία δοκιμή τέτοιου είδους ξανά στο μέλλον.

Δοκιμή Able

Δοκιμή Baker. Τα σημαδάκια στο νερό είναι θωρηκτά :shock: Ο λευκός κύκλος στην επιφάνεια της θάλασσας είναι το ωστικό κύμα.

Δοκιμή Baker. Στον κόκκινο κύκλο το USS Saratoga, μήκους 293m...

Τα Hellcat drones πέρασαν μέσα από το ραδιενεργό νέφος των δύο δοκιμών και μετά προσγειώθηκαν για να συλλεγούν τα δείγματα του αέρα που πήραν. Τώρα τι απέγινε το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τα αεροπλάνα αυτά δε θα το μάθουμε ποτέ, όπως επίσης και την τελική τύχη του προσωπικού που ανέβηκε στα πλοία-στόχους αμέσως μετά τον Baker. Κάποιοι μήνυσαν την αμερικανική κυβέρνηση και κέρδισαν κάποια λεφτά, τουλάχιστον να πεθάνουν με κάποια άνεση, άλλοι έφυγαν από καρκίνο και λευχαιμία μη ξέροντας το γιατί. Και έχει και πιο δυσάρεστα, πχ το USS Nevada επέζησε των δοκιμών, δεκάδες ναύτες και εργάτες ανέβηκαν πάνω του και το ρυμούλκησαν μέχρι το Pearl Harbor όπου το μετέτρεψαν σε πλοίο-στόχο για το ναυτικό για να βυθιστεί τελικά στις 31/07/1948 έξω από την Hawai. Η τύχη του πολιτικού προσωπικού δεν έγινε ποτέ γνωστή.

Και τα χειρότερα για το αμερικανικό πρόγραμμα πυρηνικών δοκιμών δεν είχαν έρθει ακόμα...

Και τέλος η ιστοριοφλυαρία! Θα βάλεις καλύτερες φωτό; Να το θαυμάσουμε γιατί είναι κουκλί!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 28, 2008, 10:05:18 μμ »
Φιλε μου εισαι απιστευτος ::icon_thumright:: πολυ καλες οι πληροφοριες σου σχετικα με το θεμα.Με το που τελειωσει [και δεν αργει] θα ανεβασω χορταστικες φοτο.Παντως σε ευχαριστω πολυ και για τις πληροφοριες και για τα καλα σου λογια ::thanks_smilie::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 29, 2008, 06:37:32 μμ »
Παιδια μια ερωτηση.Μηπως ξερει καποιος να μου πει την σωστη σειρα των καλωδιων απο το tail must στην ατρακτο και στην κεντρικη αντενα ? γιατι η βιβλιογραφια μου δεν βοηθαει καθολου. ::thanks_smilie::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 29, 2008, 08:41:51 μμ »
Πάρε πράμα:

Πιστεύω να σε κάλυψα... :D.

Tags: f6f hellcat