Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz.251 mania - By Αρματοσυμμορίτες  (Αναγνώστηκε 28677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Sd.kfz.251 mania - By Αρματοσυμμορίτες
« στις: Ιουνίου 02, 2008, 06:17:29 μμ »
Εδώ και καιρό με τους καλούς μου φίλους Nino, Philio, Raw-Shooter, Tsitero, Alex, PeZe,dedalo μας τριγυρνούσε η ιδέα για ενα ηλεκτρονικό ομαδικό μοντελάρισμα ενός αρματικού θέματος.. Κάτι που θα κάναμε και θα ποστάραμε ολοι μαζί,  ο καθένας οποτε μπορούσε, στο αγαπημένο μας φόρουμ με μόνο σκοπό την διασκέδαση αλλά και γιατί οχι ωραίες δουλειές με τεχνικές που θα βοηθήσουν φίλους μοντελιστές.

Σκοπός μας είναι να σηκώνουμε ολη την διαδικασία βήμα, βήμα και σχετικά ταυτόχρονα (αν το καταφέρουμε) όλοι μαζί.

Ψάχνοντας λοιπόν για το μοντέλο το οποίο θα κατασκευάσουμε καταλήξαμε στο πολύ γνωστό ημιερπυστριοφόρο του Γερμανικού στρατού στον Β΄Π.Π  Sdkfz 251 ( Sonderkraftfahrzeug 251 ). Ο συγκεκριμένος τύπος έχει πάρα πολλές εκδόσεις πράγμα που μας δίνει την δυνατότητα για ελευθερία επιλογής μοντέλου οπως επίσης και πολλές χρωματολογικές επιλογές.

Οι παρακάτω τύποι είναι οι επίσημες εκδόσεις του 251:

Sdkfz 251/1 - Schützenpanzerwagen. Standard personnel carrier.
251/1-I - As above, but with intercom facilities
251/1-II - Rocket launcher (called "Stuka zu Fuß" (Walking Stuka) or Wurfrahmen 40) equipped with six side mounted frames for launching 280 mm or 320 mm Wurfkoerper rockets.
SdKfz 251/1 - Falke Infrared detection equipment, to be used in combination with SdKfz 251/20 Uhu. Mostly Ausf. D variants.
Sdkfz 251/2 - Schützenpanzerwagen (Granatwerfer). 81 mm Mortar carrier
Sdkfz 251/3 - Funkpanzerwagen. Communications vehicle, fitted with extra radio equipment for command use.
251/3 I FuG8 and FuG5 Radios
251/3 II FuG8 and FuG5 Radios
251/3 III FuG7 and FuG1 Radios
251/3 IV FuG11 and FuG12 Radios (with 9 m telescopic mast); Command vehicle variant (Kommandowagen)
251/3 V FuG11 Radio
Sdkfz 251/4 - Schützenpanzerwagen für Munition und Zubehör des leIG18. Gun-towing tractor, initially for use with the 7.5 cm leichtes Infanteriegeschütz 18. Later used with the 50 mm Pak 38, 75 mm PaK 40 and 105 mm Light Field Howitzer.
Sdkfz 251/5 - Schützenpanzerwagen für Pionierzug. Assault Engineer vehicle with inflatable boats, assault bridges. Command Vehicle for Pioneer platoons (Pionierzug).
Sdkfz 251/6 - Kommandopanzerwagen. Command version equipped with map boards, cipher and encoding machines.
Sdkfz 251/7-I - Pionierpanzerwagen. Another assault engineer vehicle with fittings to carry assault bridge ramps on the sides.
251/7-II - As above but with different radio.
Sdkfz 251/8-I - Krankenpanzerwagen. Armoured ambulance.
251/8-II - As above but with different radio.
Sdkfz 251/9 - Schützenpanzerwagen (7.5cm KwK37). Equipped with a 75 mm L/24 low velocity gun, nicknamed "Stummel" ("stump").
Sdkfz 251/10 - Schützenpanzerwagen (3.7cm PaK). Equipped with a 37 mm Pak 36 anti-tank gun mount.Platoon commander's variant.
Sdkfz 251/11 - Fernsprechpanzerwagen. Telephone line layer.
Sdkfz 251/12 - Messtrupp und Geratpanzerwagen. Survey and instrument carrier for artillery units.
Sdkfz 251/13 - Schallaufnahmepanzerwagen. Sound recording carrier for artillery units.
Sdkfz 251/14 - Schallaufnahmepanzerwagen. Sound recording carrier for artillery units.
Sdkfz 251/15 - Lichtauswertepanzerwagen. Flash spotting carrier for artillery units.
Sdkfz 251/16 - Flammpanzerwagen. Fitted with two flame projectors and initially a rear mounted flamethrower, detachable but still connected to the vehicle, to be operated by dismounted infantry. This was in addition to the standard MG34 machine gun and mount.
Sdkfz 251/17 - Schützenpanzerwagen (2cm FlaK38). Anti-aircraft use with either a 20 mm Flak 30 or Flak 38. Also a variant called "Schwebenlafette", rare- but used.
Sdkfz 251/18-I - Beobachtungspanzerwagen. Artillery observation vehicle.
251/18-Ia - Differences unknown, likely different radio fit.
251/18-II - Armored observation vehicle.
251/18-IIa - Different radio.
Sdkfz 251/19 - Fernsprechbetriebspanzerwagen. Telephone exchange vehicle.
Sdkfz 251/20 - Schützenpanzerwagen (Infrarotscheinwerfer) Uhu Mounted an Infrared searchlight for night fighting.
Sdkfz 251/21 - Schützenpanzerwagen mit Fla MG Drilling. Equipped with a triple-mount (in the style of a "drilling" hunting gun) of MG151 autocannon; early version being MG151/15mm cannon, later being MG151/20mm Luftwaffe cannon.
Sdkfz 251/22 - 7.5cm PaK40 L/46 auf Mittlerem Schützenpanzerwagen. Fitted with a 75 mm PaK 40 anti-tank gun.
Sdkfz 251/23 - 2cm Hängelafette 38 auf Mittlerem Schützenpanzerwagen. Recon version, rare- same turret as a 234/1 or a 222.[citation needed]
OT-810 - Czechoslovakian produced version, made by Praga and Tatra. This version had an air cooled diesel engine, and an armored roof over the troop compartment. The vehicle was not liked by those who used it and was nicknamed "Hitler's revenge".

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε οτι το συγκεκριμένο οχημα είχε αλλες τόσες ανεπίσημες εκδόσεις ανάλογα με την χρήση που το ήθελε η κάθε μονάδα.

Αυτά απο εμάς, η συνέχεια με τις κατασκευές μας. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και ελπίζουμε να το διασκεδάσετε όπως και εμείς.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Sdkfz-251 mania - By Αρματοσυμμορίτες
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 02, 2008, 06:29:54 μμ »
Είμαι σίγουρος ότι το θέαμα που θα μας προσφέρετε θα είναι πολύ όμορφο :!: :!: :!:
Περιμένουμε με αγωνία τις κατασκευές σας.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 02, 2008, 06:31:49 μμ »
καλη ιδεα
Λοιπον καλη δυναμη,περιμενουμε αποτελεσματα αυτης της προσπαθειας
ερωτηση.......οκαθε ενας στον ιδιο τυπο ???? και οχημα??????
εαν ειναι ετσι θα εχει πολυ ενδιαφερον ::salut:: ::salut:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 02, 2008, 06:45:53 μμ »
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Π.I.G. ::eusa_dance:: 8)
Καλή συνέχεια συνάδελφοι! ::salut::

Υ.Γ. Πολύ ωραίο θέμα διαλέξατε!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 02, 2008, 07:49:44 μμ »
Καλή αρχή λοιπόν να έχουμε και καλά μοντέλα  :wink: :wink:
 Μιάς και η υπόλοιπη "συμμαρία" ντρέπεται  ::glossa:: :mrgreen: ας δηλώσω εγώ πρώτος έκδοση.....
Σκεφτόμουνα να δηλώσω το Sd.Kfz. 251/30

αλλά μιας και το έχω αρχίσει, θα διαλέξω 2 άλλες εκδόσεις του "251"
το "23" και το "24"....... Το "23" είναι απο Best Balue Models και το "24" απο New Connection Models
Σαν βάση θα χρησιμοποιήσω το παλιό Sd.kfz. 251 Ausf. D της tamiya μιας και τα dragon "βγαίνουν" ακριβά για "σφαξίματα"  :oops: :oops:

Έτσι ξεκινώ πρώτα το New Connection Sd.Kfz. 251/24 Ausf. D.
Η συσκευασία είναι μια απλή σακούλα που περιέχει 2 μικρότερες (1 για τα κομμάτια ρητίνης + 1 για τη μεταλλική κάννη) και το φύλλο με τις οδηγίες κατασκευής

τα κομμάτια της ρητίνης είναι σε καλή ποιότητα χύτευσης και σε σε άριστη ποιότητα ρητίνης, ενώ η μεταλλική κάννη είναι ήδη "τρύπια" στην "μπούκα" της

και το φύλλο με τις οδηγίες συναρμολόγησης

όπως λέει και η εταιρεία αυτή η έκδοση του Sd.Kfz. 251 χρησιμοποιήθηκε σαν εκπαιδευτικό και ώς σταθερό πυροβολείο για την προστασία νευραλγικών σημείων....βέβαια σύμφωνα με κάποιες πηγές 5-6 έδρασαν στην Ρωσσία με την 24η panzer division μέχρι και τις ερήμους προς το Baku.....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:11:58 μμ »
Λές και δεν ξέραμε οτι θα βγάλεις ρητίνη εσύ!  ::glossa::

Εγώ με την σειρά μου θα κάνω το Sdkfz 251/21 - Schützenpanzerwagen mit Fla MG Drilling απο το κιτ της AFV, για να έχουν τα φιλαράκια μου αντιεροπορική κάλυψη.

P.S. Φίλε chl δεν θα φτιάξουμε όλοι την ιδια έκδοση.. Σκοπός μας είναι να το διασκεδάσουμε  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:31:17 μμ »
Λές και δεν ξέραμε οτι θα βγάλεις ρητίνη εσύ!  ::glossa::

Εγώ με την σειρά μου θα κάνω το Sdkfz 251/21 - Schützenpanzerwagen mit Fla MG Drilling απο το κιτ της AFV, για να έχουν τα φιλαράκια μου αντιεροπορική κάλυψη.

P.S. Φίλε chl δεν θα φτιάξουμε όλοι την ιδια έκδοση.. Σκοπός μας είναι να το διασκεδάσουμε  ::icon_thumright::

αν παρερμηνευτικα sorry νομισα οτι ολοι τον ιδιο τυπο για να δουμε πως το βλεπειο καθε ενας ξεχωριστα :oops: :oops:
συμφονω οτι ολα ειναι διασκεδαση ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:38:22 μμ »
Εγώ θα φτιάξω το 251/3 Ausf B της Revel, το οποίο προέρχεται από καλούπι της Dragon.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:52:27 μμ »
...και εγώ θα φτιάξω τούτο, για να εξασφαλίσω τις επικοινωνίες  :lol:

και ίσως αντικαταστήσω τις ερπύστριες με αυτές της Hobby Boss
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:27:27 μμ »
Νάτο και το κονταροχτύπημα Philio Vs Alex :!: ::boxing::

(Image removed from quote.)

Δές εδώ τί λένε για τις ερπύστριες...
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/hobbyboss/hb81005.htm

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:43:04 μμ »
Νάτο και το κονταροχτύπημα Philio Vs Alex :!: ::boxing::

(Image removed from quote.)

Δές εδώ τί λένε για τις ερπύστριες...
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/hobbyboss/hb81005.htm

Ωχ! ωχ! ωχ! Ευχαριστώ λοιπόν, θα χρησιμοποιήσω αυτές του κιτ Νικόλα  ::icon_thumright::

Όσο για το "Νάτο και το κονταροχτύπημα Philio Vs Alex :!: ::boxing:: " μάλλον για  έτσι ::handshake:: ::058love:: το βλέπουμε εμείς, ε; ʼλεξ!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:48:18 μμ »
...Όσο για το "Νάτο και το κονταροχτύπημα Philio Vs Alex :!: ::boxing:: " μάλλον για  έτσι ::handshake:: ::058love:: το βλέπουμε εμείς, ε; ʼλεξ!

::love7:: ::love10::  ::057love:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:13:16 μμ »
Nα'μαι λοιπόν κι εγώ.  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Λοιπόν εγώ έχοντας στο οπλοστάσιό μου (βλέπε στοκ) 6-7-8 διαφορετικούς τύπους λέω να παίξω με κάποιο από τα :

- Dragon Sdkfz.251/17 Ausf.C που φέρει το Flak 38 σε μια ειδικά διασκευασμένη πλατφόρμα, που είναι από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της εταιρείας.

- Tamiya Sdkfz.251/1 Ausf.D all time classic κομμάτι και αυτό (ναι τους έχω αδυναμία  :mrgreen:)

ή τέλος

- Dragon Sdkfz.251/10 Ausf.C  το οποίο είναι 3 σε 1 κιτ και λέω να κάνω την 2η έκδοση από τις τρεις αυτή δηλαδή με το 3.7cm Pak36

Επικρατέστερο βλέπω αυτό της ΤΑΜΙΥΑ αν και θ'απαιτήσει (έτσι όπως το σκέφτομαι στο μυαλό μου) και αρκετές φιγούρες και διοραματάκι, κάτι που θα καθυστερήσει την κατασκευή, ενώ έχουμε αποφασίσει για κάτι express. To πρώτο της Dragon παρότι μου αρέσει αμέσως μετά ίσως να μην το επιλέξω για να μην υπάρξει παρόμοια αντιαεροπορική διαμόρφωση που έχει επιλέξει ήδη ο Γρηγόρης. Το τελευταίο της Dragon με το 37άρι κανονάκι μου αρέσει και αυτό πολύ....  :roll:
Τέλος πάντων, δώστε μου λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ ακόμα και μέχρι αύριο μεθαύριο θα καταλήξω σε κάποιο. (είπαμε, μην ξεχνιόμαστε ... τα θέλω όλα γιατρέ μου)  :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:16:25 μμ »
...Όσο για το "Νάτο και το κονταροχτύπημα Philio Vs Alex :!: ::boxing:: " μάλλον για  έτσι ::handshake:: ::058love:: το βλέπουμε εμείς, ε; ʼλεξ!

::love7:: ::love10::  ::057love:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Και εγώ θέλω, και εγώ θέλω  ::icon_pidu:: ::icon_pai:: ::icon_pai:: ::058love::  :lol: :lol:

Νινάκο, express παει βρε΄συ ... Μην τα μπλεκομεν πάλιν τα πράγματα ... Πάντος αυτό με το PAK είναι οτι πρέπει για την αντιαρματική μας προστασία  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:20:24 μμ »
κανονίστε παλληκάρια να μας τρελάνετε με τα καμώματα σας......... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:29:46 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γρηγόρη θέλεις να αφήσω τα ρημάδια της ρητίνες και να "πάμε μαζί" τα "Drillings"   :?: :wink:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:41:22 μμ »
Ωραίοι οι αρματοσυμορίτες!!!   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Καλή συνέχεια παίδες!!  ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:50:53 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γρηγόρη θέλεις να αφήσω τα ρημάδια της ρητίνες και να "πάμε μαζί" τα "Drillings"   :?: :wink:

Εγώ δεν εχω πρόβλημα αδερφάκο, νομίζω όμως το θέμα που διάλεξες είναι ακρος πρωτότυπο και οτι πρέπει για μια συμμορία 251..

Αν πάλι θες drilling, πάμε drilling  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:59:10 μμ »
Παναγιώτη ότι έγραψες και διάλεξες και τέρμα, αλλαγές μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο δεν γίνονται  :mrgreen:
Όπως σου είπα και ιδιαιτέρως ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να μην το φτιάξεις.  ::icon_thumright::

Οι υπόλοιποι που'ναι ρε παιδιά; (ΠεΖε;, Τασούλης;) ʼντε να οργανωνόμαστε ...

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:06:35 μμ »
κανονίστε παλληκάρια να μας τρελάνετε με τα καμώματα σας......... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κοιτάξτε τι θα κάνετε εσείς με τα δικά σας καμώματα.  :wink:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:12:12 μμ »

Κοιτάξτε τι θα κάνετε εσείς με τα δικά σας καμώματα.  :wink:

::offtopic:: ::offtopic:: ::offtopic::

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:16:29 μμ »
@ siva Γιαννάκο κι εγώ μάλλον για ΤΑΜΙΥΑ το βλέπω, να κάνω επιτέλους και μια τρίχρωμη freehand οφιοειδή.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:25:46 μμ »
Spoiler (hover to show)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:26:07 μμ »
@ nino

Φτιάξε το SdKfz. 251/2 Ausf. C w/28 WK  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:33:42 μμ »
Φίλε μου Ηλία δυστυχώς για Stuka zu Fuss προορίζω ένα άλλο της AFV που έχω, οπότε λυπάμαι που δεν μπορώ να σου κάνω το χατήρι και να το κάνω και αυτό έτσι. Υπόσχομαι όμως ότι θα δεις ρουκετοβόλο σύντομα .  ::salut::

Tags: