Αποστολέας Θέμα: IDF Namer ARV  (Αναγνώστηκε 4626 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
IDF Namer ARV
« στις: Μαΐου 14, 2008, 09:02:46 μμ »
Φίλοι καλησπέρα

Η αγάπη μου για τα ισραηλινά αρματικά θέματα είναι μεγάλη. Εκτός από τα πάσης φύσεως Μ113 που χρησιμοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό και τα οποία παρουσιάζουν με εξαιρετική επιτυχία ο Leopard και ο Lampakias, εντελώς ιδιαίτερα είναι και τα οχήματα μηχανικού, προεξάρχοντος του Namer. Πριν από 2 περίπου χρόνια είχα προμηθευτεί από το Blast έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 105 ευρώ, το Namer της Legends Productions απλά για να δω από κοντά ένα κιτ ρητίνης. Από κει και πέρα τίποτα αφού το βρήκα πολύ δύσκολο για τα ''κουράγια''μου. Πέρσυ το ξαναπήρα στα χέρια μου, αφού προηγουμένως κάποιος γνωστός μου μέτρησε και καταχώρησε τα κομμάτια, ( να'ναι καλά ο άνθρωπος) και διαπίστωσα ότι και πάλι ότι είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν με ένα εξολοκλήρου ρητινένιου κιτ που συνδύαζε μάλιστα και πολλά φωτοχαραγμένα κομμάτια. Κατά τύχη έπεσε στα χέρια μου το 1ο τεύχος του Γαλλικού μοντελιστικού περιοδικού MODEL(στην αγγλική του έκδοση) και διάβασα το κατατοπιστικότατο άρθρο του R.U. Laιthier για το εν λόγω όχημα.
δεν θα σας κουράσωμε πολυλογίες και λεπτομέρειες της κατασκευής. Θα ποστάρω κάποιες φωτογραφίες από το περιοδικό με τα σημεία παγίδες που θα αντιμετωπίσουν οι μοντελιστές και τον τρόπο διαχείρησης των προβλημάτων από τον συγγραφέα. Προσωπικά αρκέστηκα στο να αντικαταστήσω τα στοιχεία ανάρτησης και τους τροχούς με τους αντίστοιχους του Merkava III της Academy, όπως και τις ερπύστριες με τις ολομεταλικές της Friul που με γλίτωσαν από φοβερό πονοκέφαλο, γιατί οι ρητινένιες έσπαγαν συνέχεια και με καμία δύναμη δεν στέκονταν όπως έπρεπε...

Συνεχίζεται...
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: IDF Namer ARV
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 14, 2008, 09:39:55 μμ »
Αναμένουμε...
Το βιβλίο που έχεις στα χέρια σου είναι πραγματικός θησαυρός για τα ισραηλινά άρματα και τεθωρακισμένα.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:40:01 μμ »
Φίλοι καλησπέρα

Το πρώτο κιτ ρητίνης που δοκίμασα να κατασκευάσω έφτασε στην ολοκλήρωσή του. Το ξεκίνησα πέρσυ το Νοέμβριο μετά την έκθεση και το ολοκλήρωσα στις αρχές Μαίου 2008.
Συνοπτικά οι δυσκολίες που αντιμετώπισα στο κατασκευαστικό μέρος:
1. Τα στοιχεία της ανάρτησης και οι τροχοί ήταν κάκιστα, όπως και η ερπύστρια (μεγάλα και μικρά μήκη).Η ερπύστρια αντικαταστάθηκε με ολομεταλική της Friul, τα δε στοιχεία της ανάρτησης και οι τροχοί από το Merkava III της Academy.
2. Κάποια κομμάτια στην κατασκευή  κυρίως λόγω του κάκιστου φυλλαδίου οδηγιών της εταιρείας ίσως να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά. Η βιβλιογραφία περιορίστηκε στο άρθρο του Laithier (Model σ.σ.53-57) και σε τίποτε άλλο. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν τα ίδα ακρυλικά χρώματα για το βάψιμι του άρματος (Ταμίγια 49+ λίγο μαύρο).
3. Οι πλευρικές ποδιές ήταν απαράδεκτες. Αυτές ήρθαν στα ίσα τους με ζεστό νερό και πιστολάκι για τα μαλλιά.
4. Έστω και αν το πλαίσιο με τα φωτοχαραγμένα κομμάτια τρίφτηκε με 1000 ντουκόχαρτο, κάποια ρημάδια κομμάτια δεν κολλούσαν με τίποτα.
5. Το πίσω μέρος του πήγματος θέλει προσοχή στο συμμετρικλο κόλλημα των κομματιών, γι' αυτό
6. Ταπεινή συμβουλή. ΕΠΟΞΙΚΗ κόλλα και στα μικρότερα κομμάτια και όχι μόνο στα μεγάλα...
7. Τα πολυβόλα δεν τοποθετήθηκαν καθώς ήταν θεόστραβα. Εντός των ημερών θα αντικατασταθούν...από ποιά όμως;

Τα υπόλοιπα στην οθόνη σας με το Namerάκι ΜΟΥ...(και προσοχή για τους καχύποπτους υπάρχουν ''πολλά'' Νάμερ στο διαδύκτιο :twisted: :wink: :wink: :wink:)

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:44:20 μμ »
Στράτο, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω απο τις φώτο... Είναι βαμμένο το Namer?  :oops: :oops:

Χαρά στο κουράγιο σας με τα ρητηνένια.. Βλέπω και τον Raw shooter με τα πιστολάκια και τους τρίφτες... ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑ  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:48:05 μμ »
Στράτο, ο φωτισμός το "κιτρινίζει" ?
Διότι τα συγχρονα Ισραηλινά έχουν σαφώς "πρασινότερη-γκριζώδη" απόχρωση.

Οι φωτο είναι απο εδώ: http://www.israeli-weapons.com/weapons/vehicles/armored_personnel_carriers/namera/Namera.htm
 ::icon_thumright::
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:51:48 μμ »
Παίδες μάλλον αποτυχημένη φωτογράφηση. Πως γίνεται όμως και δεν φαίνεται το χακί XF 49 με τόσα ''πλυσίματα'' :cry: :cry: :cry:
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:02:08 πμ »
Φταίει ο φωτισμός. Η μηχανή σου μεταφράζει το φως σε πολύ κίτρινο, έχει να κάνει με την θερμοκρασία χρώματος από τα λίγα που ξέρω. Τραβάς με κοινή λάμπα πυράκτωσης να υποθέσω. Προσπάθησε σε φυσικό φωτισμό.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:26:27 πμ »
Για δείτε αυτές ρε Παιδιά είναι καλλίτερες;

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:11:07 πμ »
Δυστυχώς όχι  :( μάλλον χειρότερες θα έλεγα. Στην χειρότερη προσπάθησε να τραβήξεις με φλας. Καλύτερες θα είναι, ή τουλάχιστον τράβηξέ τις με φυσικό φωτισμό όπως είπε και ο Γιώργος.

Πάντως πέρα από τα χρώματα, αυτό που εγώ μπορώ να διακρίνω από τις; φωτό, είναι ότι μιλάμε για φοβερό και αληθοφανέστατο σκόνισμα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:12:03 πμ »
οι 4 πρωτες φιλε
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:03:25 μμ »

Καλησπέρα

Είναι καλλίτερες αυτές;

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:18:18 μμ »
Χειροτερες ειναι κιτρινιζουν πολυ. Γιατι σου βγαινουν ετσι? :( :(
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 16, 2008, 04:51:20 μμ »
Φίλοι καλησπέρα.Αν αυτές βγουν καλές θα σας εξηγήσω τι μ...κακία έκανα

Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 16, 2008, 05:04:35 μμ »
Δύο εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις στο ίδιο μοντέλο... Πώς τα κατάφερες?  :roll:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 16, 2008, 06:12:50 μμ »
Τι ακριβώς εννοείς Greg;
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 16, 2008, 06:38:08 μμ »
Μάλλον θέλει να πει ότι αυτό

και αυτό

είναι το ίδιο μοντέλο.
Ούτε με χρώματα χαμαιλέοντα να το έβαφες  :wink:
Είναι τελικά θέμα ρυθμίσεων της φωτογραφικής? Νομιζω εχει ενδιαφέρον.
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 16, 2008, 07:20:15 μμ »
Επειδή και πάλι έπεσε η γνωστή παραφιλολογία και κάποια υπονοούμενα. Έχω μία φωτογραφική μηχανή OLYMPUS E-300. H συγκεκριμένη μηχανή έχει αρκετές δυνατότητες τις οποίες δυστυχώς δεν γνωρίζω. Το μενού της είναι πολύπλοκο. Ο΄ποιος έχει παρόμοιο μοντέλο θα μπορούσε να με βοηθήσει. Στο κεντρικό μένού λοιπόν υπαρχουν οι ενδείξεις  CARD SET UP-DRIVE- κάτι για τη λειτουργία του φλας - ένα άλλο εικονίδιο και το ΕΠΙΜΑΧΟ ΜONOTONE΄. Αυτό έχει τρεις ρυθμίσεις: OFF /BLACK AND WHITE/ SEPIA. Εγώ το ρύθμισα σε black and white ΚΑΙ ΙΔΟΎ ΤΟ ΚΙΤΡΊΝΙΣΜΑ. Όταν το ξαναρύθμισα μετά τις εύστοχες παρατηρήσεις σας στη θέση OFF επανήλθαν οι αρχικές ρυθμίσεις. Αυτό ήταν το κακό. Όλο το πρωί καθόμουν και φωτογράφιζα σε φυσικό φως μπας και βγάλω αποτέλεσμα αλλά τίποτα. Τελικά βρήκα κάποια άκρη. Αύριο το πρωί θα πάω στην αντιπροσωπεία στην στοά της όπερας για να μου που κάποια πράγματα και να ''ξεστραβωθώ''. Αυτό ήταν όλο. Αλλά επειδή στην Ελλάδα πολλές φορές πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όποιος θέλει και μπορεί ευχαρίστως να τον κεράσω καφέ στο σπίτι μου για να το δει με τα ΙΔΙΑ του τα μάτια.

P.S Αλλά ρε παιδιά είναι κακό πράγμα να μετράτε τα δάχτυλα σας όποτε σας ποστάρω κάποια από τα μοντέλα μου. τώρα αν ορισμένοι θίγονται που κάποιες φορές θέλω να δείξω τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ δουλειά και όχι άλλων, τι να πω...

Πιστεύω σταύρο ότι ο Greg μπορούσε να απαντήσει...

Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε... 
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 16, 2008, 07:47:46 μμ »
Στράτο δεν θέλω να παρεξηγηθώ.
Ούτε μίλησα εκ μερους του Greg ούτε άφησα κάποιο υπονοούμενο.
Κανένα απολύτως υπονοούμενο.
Είπα ότι οι δυο φωτό, δεν φαίνονται του ιδίου αντικειμενου.
Προσεχοντας τις επιμερους λεπτομέρειες βλεπεις οτι είναι το ίδιο αλλά οι φωτό, λόγω των ρυθμίσεων που είπες, παραπλανούν.
Αυτό είναι όλο και τίποτε περισσότερο.  ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 16, 2008, 08:11:53 μμ »
Συγγνώμη για την παρεξήγηση Σταύρο, αλλά για να ευθυμήσουμε λίγο "όποιος καεί απ' το χυλό, φυσάει και το γυαούρτι".

Τέλος πάντων αυτά με τη ρημάδα τη μηχανή. Αύριο όμως όλα τελειώνουν και θα μάθω - που θα πάει - να την χειρίζομαι. Αλλιώς κινητό και πάλι κινητό... ::057love:: ::058love:: ::lovemodel:: ::lovemodel::
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 16, 2008, 09:30:51 μμ »
Σταύρο και Στράτο μου έχει τύχει και εμένα, και ιδού η απόδειξη:

(Ολόκληρο το μοντέλο εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=5125.msg95240#msg95240)

Οι δύο φωτογραφίες απέχουν χρονικά λιγότερο από 2 λεπτά. Στα 2 αυτά λεπτά άναψα ένα έξτρα φωτιστικό πιστεύοντας πως δεν έχω αρκετό φωτισμό. Ο συνδιασμός λάμπας πυράκτωσης και φθορισμού έφερε θερμοκρασία χρώματος τέτοια που η μηχανή δεν μπορούσε να τη χειριστεί και τα γύρισε όλα προς το κίτρινο. Είναι και φτηνιάρα, είμαι και άσχετος, voila... Το κακό είναι πως από το σκοπευτικό της μηχανής το κιτρίνισμα ΔΕΝ είναι ορατό, τραβάς και μετά το βλέπεις. Και ή ξέρεις και το διορθώνεις ή είσαι τούβλο σαν και μένα και το αφήνεις έτσι ::eusa_wall::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 16, 2008, 09:40:18 μμ »
προσωπικά, επειδή ξέρω ότι συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα και δεν ξέρω να τα διορθώνω, περιμένω τα σαββατοκύριακα και τραβάω φωτό το πρωί με τον ήλιο. πάντα κατα τις 11.00 πριν "γυρισει" ο ήλιος.
στα εργαστήριο, τραβάω σπάνια και όταν το κάνω, είναι με τις δυο λάμπες τύπου "ηλίου" (μπλε, πυρακτώσεως) αναμένες αλλά γυρισμένες και κάποιες φορές με χαρτί μπροστά για να διαχέεται το φως (κόλπο από τον Σ.Κ.)
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 16, 2008, 10:24:56 μμ »
Εγώ είμαι πιο άσχετος από όλους εδώ μέσα, γιατί μου αρέσει να πειράζω τα πράγματα. Όχι τίποτε άλλο αλλά η μηχανή είναι δανεική και πρέπει να την επιστρέψω κάποια στιγμή. Δε θα έδινα σε καμία περίπτωση 1000 ευρό- τόσα έδωσε ο γνωστός μου- για μηχανή. Πάντως κακά τα ψέματα η μοντελιστική φωτογράφηση αναδεικνύει ή χαντακώνει -όπως δηλαδή συνέβη στη δική μου περίπτωση- τη δουλειά του μνοντελιστή. Έλεγα και γω πρώτο μοντέλο ρητίνης , να το φωτογραφήσω σωστά, γι' αυτό έτρεχα πρωινιάτικα σαν τρελόε στο μπαλκόνι, αμ δε... δεν μου κάθησε η κάμερα. δεν πειράζει θα μάθω ΚΑΠΟΤΕ...
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 16, 2008, 11:37:43 μμ »
Εγώ είμαι πιο άσχετος από όλους εδώ μέσα, γιατί μου αρέσει να πειράζω τα πράγματα. Όχι τίποτε άλλο αλλά η μηχανή είναι δανεική και πρέπει να την επιστρέψω κάποια στιγμή. Δε θα έδινα σε καμία περίπτωση 1000 ευρό- τόσα έδωσε ο γνωστός μου- για μηχανή. Πάντως κακά τα ψέματα η μοντελιστική φωτογράφηση αναδεικνύει ή χαντακώνει -όπως δηλαδή συνέβη στη δική μου περίπτωση- τη δουλειά του μνοντελιστή. Έλεγα και γω πρώτο μοντέλο ρητίνης , να το φωτογραφήσω σωστά, γι' αυτό έτρεχα πρωινιάτικα σαν τρελόε στο μπαλκόνι, αμ δε... δεν μου κάθησε η κάμερα. δεν πειράζει θα μάθω ΚΑΠΟΤΕ...

Στράτο, τωρα είδα το πόστ.

Αν έχει κάποια σημασία, να γνωρίζεις οτι δεν υπονόησα τίποτα... Αν πίστευα κάτι θα στο έλεγα ευθέως..

Η ερώτηση μου " Πως το κατάφερες αυτό" είχε καθαρά φωτογραφικό περιεχόμενο και εννούσα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έδειξε ο Σταύρος.

Αν σε πρόσβαλα, δεν ήταν στις προθέσεις μου και σίγουρα δεν αμφιβάλω οτι το συγκεκριμένο είναι ολόδικο σου..

Καλή συνέχεια στο μοντέλο σου και στην όμορφη θεματολογία που επιλέγεις.  ::icon_thumright::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 16, 2008, 11:48:23 μμ »
Η παρεξήγηση δημιουργήθκε από μένα. ίσως το παράκανα λίγο Γρηγόρη. Το απρόσωπο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σε παραπλανά πολλές φορές καθώς δεν έχεις μπροστά σου πρόσωπα αλλά γραμματοσειρές με αποτέλεσμα να γίνεσαι ευέξαπτος χωρίς να θέλεις κάποιες φορές, ιδίως απέναντι σε ανθρώπους που έχουν το ίδιο ''πάθος'' με σένα. Και από μένα συγγνώμη αν παραφέρθηκα. Και το εννοώ.
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 17, 2008, 12:04:30 πμ »
Η παρεξήγηση δημιουργήθκε από μένα. ίσως το παράκανα λίγο Γρηγόρη. Το απρόσωπο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σε παραπλανά πολλές φορές καθώς δεν έχεις μπροστά σου πρόσωπα αλλά γραμματοσειρές με αποτέλεσμα να γίνεσαι ευέξαπτος χωρίς να θέλεις κάποιες φορές, ιδίως απέναντι σε ανθρώπους που έχουν το ίδιο ''πάθος'' με σένα. Και από μένα συγγνώμη αν παραφέρθηκα. Και το εννοώ.

Είμαστε ΟΚ  :wink:

Tags: idf namer arv