Δηλαδή εκτός από φωτό δεν βλέπω έτοιμα μοντέλα από άλλους μοντελιστές και φυσικά δεν έχω την δυνατότητα να δω τεχνικές.
Δε βλέπω την ώρα να βρω ευκαιρία να έρθω σε κάποια συνάντηση ή σε κάποια έκθεση στην Αθήνα και να σας συναντήσω από κοντά.
Όσον αφορά την καλύπτρα τι κάνεις στην περίπτωση που το πλάτος της υπερβαίνει το πλάτος της ατράκτου? στοκάρεις γύρω γύρω μέχρι να έρθει στην ευθεία τροποποιώντας όμως το σχήμα της ατράκτου και καταστρέφοντας τις γραμμές ή ότι άλλο βρίσκεται εκεί? Τρίβεις την καλύπτρα?
Σίγουρα η άμεση οπτική επαφή και η δια ζώσης συζήτηση είναι προτιμότερα αλλά πιστεύω ότι και οι φωτό μαζί με καλές επεξηγήσεις μπορούν να προσφέρουν μια βάση για να εμπνευστείς αλλά και για να πειραματιστείς. Και σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμη θυμάμαι την έκπληξη και την ανακούφιση τη δική μου και φίλων, πίσω στην δεκαετία του '80, όταν στο "Makis Models" (τα καρντάσια που είναι στην ηλικία μου σίγουρα ξέρουν για ποιόν Μάκη μιλάω) ή και στο "Model Maniac" (α ρε Θεόφιλε), διαπιστώσαμε σε ένα βιβλίο "On Plastic Wings" ότι σε φωτό μοντέλων του κ. Verlinden, και το φιλμ από τη χαλκομανία φαινόταν και μια ένωση ατράκτου επίσης. Και τότε ο μύθος καταρίφθηκε και όλοι πήραμε κουράγιο και απλά προσπαθούσαμε να κάνουμε όσο λιγότερα λάθη γινόταν και να χαιρόμαστε το hobby μας.
Στις συναντήσεις θέλω να δίνω σταθερά το παρόν κι εγώ (μιας και είμαι νέο μέλος). Στις 26 δυστυχώς θα λείπω διότι θα είμαι Θεσσαλονίκη (ίσως καταφέρω να πάω να δω τους εκεί συνμοντελιστές) αλλά στις περισσότερες από τις επόμενες σίγουρα θα πάω.
Στην περίπτωση εφαρμογής καλύπτρας / ατράκτου, προσωπικά θα έτριβα την καλύπτρα...
Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.
Πάντα φιλικά
Γιάννης