Αποστολέας Θέμα: Harder & Steenbeck Infinity vs Harder & Steenbeck Evolution ?  (Αναγνώστηκε 2871 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
Harder & Steenbeck Infinity vs Harder & Steenbeck Evolution ?
« στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 02:06:54 πμ »
Πριν από μερικούς μήνες βρήκα τυχαία την παρέα σας, και μπήκα στην πρίζα να αρχίσω αυτό που άφησα πριν 18 χρόνια.  ::pop::
Βέβαια τότε δεν υπήρχαν λεφτά τώρα δεν υπάρχει χρόνος και όπως πάει - εκεί που μας πάνε - δεν θα έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο !! ::bioliicon::
Πάμε τώρα στο ζουμί. Ενδιαφέρομαι για αγορά αερογράφου (Group Buy) και θα ήθελα τα φώτα σας. ::sign:: ::sign:: ::sign::
Ο μόνος αερογράφος που έχω χρησιμοποιήσει (2-3 μοντέλα) είναι ένας Badger 250 με φιάλες  ::icon_antegeia::
Με ενδιαφέρει η 1/72  (αεροπλάνα με απλές παραλλαγές για την ώρα) και αυτοκίνητα - μηχανές.
α) Τα θετικά και αρνητικά των δύο H&S ?
β) Τι «λένε» οι H&S σε σχέση με Badger, Iwata κτλ. ?
γ) Χρειάζομαι το 0.6 μπέκ  ή το 0.2 + 0.4 με καλύπτει και για gloss επιφάνειες (auto-moto)?
Επι τις ευκαιρίας ομαδική για κομπρεσέρ ? :)

Ευχαριστώ πολύ  ::thanks_smilie::

ΥΓ   Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συντελέσανε  για το 1st Athens street modelling.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: H&S Infinity vs Evolution......?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 02:29:10 πμ »

Καλως όρισες στην παρέα μας φίλε  ::icon_thumright::

Σχετικά με τα ερωτήματα σου (τα είχα και εγώ πρίν παραγγείλω πρώτος πρίν ενα περίπου χρόνο τον infinity):

1. O infinity θα σου κρατήσει και για πιό επαγγελματική χρήση/απαιτητική δουλειά.. Οχι οτι ο evolution δεν είναι εξίσου καλός και πιό οικονομικός αλλά ότι δίνεις παίρνεις.. Προχώρα στον infinity, ειναι εγγύηση.

2. Με τον badger προσωπικά δεν θα τον συγκρίνω διότι τον θεωρώ καλύτερο.. Οσο αφορά τον ΙWATA που είναι κορυφη θα το σύγκρινα με τον custom.. Η διαφορά τους είναι οτι ο custom ειναι κατα πολύ πιό ακριβός χωρίς κατα την γνώμη μου να υπερτερεί σε ποιότητα και απόδοση.

3. Αν προχωρήσεις το 0,2 και 0,4 καλύπτουν πλήρως την κλίμακα σου και όχι μόνον.

4. Για ομαδική κομπρεσερ δεν ξέρω αλλά αν πάρεις τετοιο εργαλείο θέλεις κομπρεσέρ ΣΙΓΟΥΡΑ.. Ειναι κρίμα να χαραμίσεις τις δυνατότητες του με μπουκάλες..

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 01:21:55 μμ »
Eχω αγοράσει τον κατά 1/3 φθηνότερο evolution. H ουσιαστική διαφορά είναι οτι ο infinity εχει βαλβίδα σταθεροποιήσης δεσμης και τρομερή εμφάνιση. Αποψη μου είναι παρε το φθηνότερο και δώσε χρήματα για κομπρεσερ. Αμέσως αμεσως ο Συμεων δίνει ένα στα 150EUR που γιαυτά που έχει είναι ευκαιρία.
Δεν λέω οτι οι Η&S ειναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Λέω πως είναι οι καλύτεροι για τα χρήματα που πωλούνται. Δεν εχω ανοιξει την ιστοσελίδα του καταστήματος που μας κανει την προσφορά εδώ και καιρό. Θυμάμαι οτι η σειρά standard, που είναι ακόμα φθηνότερη, έπαιρνε ένα επιπλέον ανταλακτικό, που πρόσθετε την δυνατότητα σταθεροποίησης δέσμης. Στην ουσία έπαιρνες δυνατότητες infinity με λεφτά evolution. (Aλλά οχι και εμφάνιση). Για κοίτα υπάρχει ακόμα ?
Κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει αερογράφος που να μην είναι καλός. Είναι θεμα διαστασιολόγησης ->ζητούμενη απόδοση / διαθεσιμο χρήμα το ποιόν θα επιλέξεις

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 01:49:47 μμ »
Καλώς σας βρήκα,  Greg Filos & Ramfighter  ::handshake::

Ευχαριστώ  για την βοήθεια σας :)
Κάποιες διευκρινήσεις

Παράθεση
3. Αν προχωρήσεις το 0,2 και 0,4 καλύπτουν πλήρως την κλίμακα σου και όχι μόνον.
Οι κλίμακες για auto, moto είναι αντίστοιχα 1/24 & 1/16 με καλύπτει το 0,4  ή πάμε για 0,6 ?
Greg Filos ο Infinity ( μου έβαλες φωτίες!) έρχεται σε 0.15 + 0.4 Μήπως υπάρχει κενό και χρειάζεται και το 0.2?

Παράθεση
Δεν εχω ανοιξει την ιστοσελίδα του καταστήματος που μας κανει την προσφορά εδώ και καιρό. Θυμάμαι οτι η σειρά standard, που είναι ακόμα φθηνότερη, έπαιρνε ένα επιπλέον ανταλακτικό, που πρόσθετε την δυνατότητα σταθεροποίησης δέσμης
Ramfighter αυτό εννοείς ?
http://www.obeeliks.com/index.html?lang=en-gb
http://precisiongermanairbrush.com/evolution_silverline_solo.html

Βλέπω η παρέα παραγγέλνει: 
α) Καπάκια δοχείων. Είναι απαραίτητα (βλ. χύσιμο χρώματος , σκόνες )?
β) Φλάντζες και βελόνες. Μήπως χρειάζομαι καβάτζα (χαλάνε εύκολα)?
Κάπου στο forum διάβασα αν θυμάμαι καλά σωλήνα σύνδεσης με αεροσυμπιεστή προτιμάμε  από Iwata τον σπιράλ  (κανα 20 euro).
Συγνώμη αν κούρασα αλλά «Ρωτώντας πας στην Πόλη» ::biker::

Ευχαριστώ

ΥΣ  Ευπρόσδεκτες και άλλες απόψεις

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 14, 2008, 01:59:23 μμ »
Φίλε Busa καλώς ήλθες κι από μένα. Καλά κάνεις και ρωτάς και δεν μας κουράζεις καθόλου.

Βασικά αν χρειάζεσαι τον αερογράφο για αυτοκίνητα και μηχανές και στις κλίμακες που λες ο infinity είναι ήδη too much και σε καλύπτει απόλυτα. (Βασικά την δουλειά σου γι'αυτό που θες την κάνεις ακόμα και με κάποιον πολύ πιο φθηνό αερογράφο μονής λειτουργίας, πόσο μάλλον με τον H&S). ʼρα δεν χρειάζεσαι και 0.2

Τώρα για τα υπόλοιπα που ρωτάς, τα καπάκια που προμηθευόμαστε όλοι απλά είναι ένα επιπλέον μέτρο προφύλαξης στο να μην σου χυθεί το χρώμα από έναν αδέξιο χειρισμό, από τη στιγμή που το χρωματοδοχείο είναι ανοικτό. Επίσης και τα υπόλοιπα (φλάντσες κλπ) τα αγοράζουμε προληπτικά και ... από καταναλωτική μανία  :mrgreen: θα έλεγα.
Τέλος για τον σωλήνα σύνδεσης καλό είναι να υπάρχει κάποιος καλός και όσοι τον έχουν δοκιμάσει λένε ότι ο σπιράλ είναι ο καλύτερος.
Πιστεύω να σε κάλυψα κάπως.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 11:34:22 μμ »
 ::thanx:: nino1969

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 08:17:07 μμ »
 :arrow: busa
εννοουσα οτι εαν παρεις τον απλό evolution και οχι τον evolution silverline, μπορείς να προσθεσεις με 20,60 ευρώ το εξάρτημα νο 123663  (HS-QCKFIX-2366 H&S Quick Fix for Evolution) που θυμάται σε τι εύρος είχες την δεσμη ψεκασμου. Μία λεπτομέρεια που δεν την είχα προσέξει οταν επέλεξα τον silverline.

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 11:08:46 μμ »
Παράθεση
Στην ουσία έπαιρνες δυνατότητες infinity με λεφτά evolution
ramfighter έχεις απόλυτο δίκιο. ::thumbleft::
Αν κοιτάξει κανείς το assembly drawing του Evolution και Ιnfinity τα «εντόσθια» τους είναι ίδια. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω εμφάνιση.
Ψάχνοντας σε forum, κόσμος συμμερίζεται την άποψη σου.

Παράθεση
εννοουσα οτι εαν παρεις τον απλό evolution και οχι τον evolution silverline, μπορείς να προσθεσεις με 20,60 ευρώ το εξάρτημα νο 123663  (HS-QCKFIX-2366 H&S Quick Fix for Evolution) που θυμάται σε τι εύρος είχες την δεσμη ψεκασμου.
::eusa_wall::Τώρα το κατάλαβα, και φαίνεται να αξίζει το setup που προτείνεις, όμως ο evolution silverline στα χαρακτηριστικά λέει "All parts are now nickelplated and complete solventresistan"  πράγμα που δεν λέει στον απλό. Συμπεραίνουμε ότι ο απλός δεν είναι τόσο «αλεξίσφαιρος» ?
Θα υπάρχει πρόβλημα ?

Και μια και σε στριμώξαμε
Α) Το Airvalve Fine Pessure Control - FPC είναι απαραίτητο μόνο όταν δεν έχει ρύθμιση πίεσης το κομπρεσέρ? Και αν ναι τι είναι προτιμότερο ρύθμιση στο κομπρεσέρ ή αερογράφο?

Β) Τι λένε τα:
123933 H&S Needlejoint replacement tool for Evolution , Evolution Silverline, Infinity and Grafο &
117403 Harder & Steenbeck Nozzle Cleaning Device for Evolution / Grafo / Colani
είναι χρήσιμα - απαραίτητα?

Οι παραπάνω πληροφορίες θα με βοηθήσουν να επιλέξω για το Group Buy ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 11:48:33 μμ »

::eusa_wall::Τώρα το κατάλαβα, και φαίνεται να αξίζει το setup που προτείνεις, όμως ο evolution silverline στα χαρακτηριστικά λέει "All parts are now nickelplated and complete solventresistan"  πράγμα που δεν λέει στον απλό. Συμπεραίνουμε ότι ο απλός δεν είναι τόσο «αλεξίσφαιρος» ?
Θα υπάρχει πρόβλημα ?

Φίλε Busa η διαφορά του απλού με τον silverline από όσο έψαξα για να τον πάρω και εγώ είναι ότι έχει τον ρυθμιστή που θυμάται σε τι εύρος είχες την δέσμη ψεκασμού ενώ ο απλώς δεν τον έχει, δεν παύει να είναι και οι δυο εξίσου καλοί .

Α) Το Airvalve Fine Pessure Control - FPC είναι απαραίτητο μόνο όταν δεν έχει ρύθμιση πίεσης το κομπρεσέρ? Και αν ναι τι είναι προτιμότερο ρύθμιση στο κομπρεσέρ ή αερογράφο?

Το Airvalve Fine Pessure Control είναι απαραίτητο μόνο όταν δεν έχει ρύθμιση πίεσης το κομπρεσέρ. Προτιμότερο είναι να έχει το κομπρεσέρ ρύθμιση, εάν δεν έχει χρειάζεσαι ρυθμιστή πιέσεις.

Β) Τι λένε τα:
123933 H&S Needlejoint replacement tool for Evolution , Evolution Silverline, Infinity and Grafο &
117403 Harder & Steenbeck Nozzle Cleaning Device for Evolution / Grafo / Colani
είναι χρήσιμα - απαραίτητα?

Το πρώτο είναι ενα κατσαβίδι που χρησιμοποιείτε για να βγαίνει μια βίδα ας πούμε για να αλλάζει το λαστιχάκι στο εσωτερικό του.
το δεύτερο είναι ένα εργαλείο το οποίο είναι λεπτό σαν την βελόνα του αερογραφου με την μόνη διαφορά ότι είναι σε σχήμα D και καθαρίζει το tip από τυχών απομεινάρια και σκουπίδια από το χρώμα.
το εάν χρήσιμα - απαραίτητα κατά την γνώμη μου πάντα το ένα μπορείς να το κάνεις και με ένα μικρο κατσαβίδι και το άλλο με μια παλιά βελόνα εάν χρειάζεται.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 01:29:09 πμ »
Symeon, ::salut::
Ο Silverline δεν φαίνεται να έχει ρυθμιστή που θυμάται σε τι εύρος είχες την δέσμη (φαίνεται να είναι ένας απλός ρυθμιστής)
::book::"Unlike the Quick Fix the needletravel-limiter has no memoryfunction"  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο site Obeeliks για τον Silverline

Ο Ramfighter, αν κάνω λάθος  ::mastigio:: διόρθωσε με, λέει

Μπορει κάποιος να πάρει, παράδειγμα:
α)Evolution Silverline 0.2+0.4 mm Two in One STANDARD    ή
β)Evolution 0.2+0.4 mm Two in One STANDARD + 123663 Harder & Steenbeck Quick Fix for Evolution, needle travel limiter                       
Σε λεφτά :
α) EUR 122  έχεις απλή ρύθμιση και "All parts are now nickelplated and complete solventresistan" βλ. παρακάτω παράθεση
β) EUR 108  +  EUR 20.60 = EUR 128.60  και έχεις ρύθμιση με μνήμη (σαν τον infinity)

Παράθεση
ο evolution silverline στα χαρακτηριστικά λέει "All parts are now nickelplated and complete solventresistan"  πράγμα που δεν λέει στον απλό. Συμπεραίνουμε ότι ο απλός δεν είναι τόσο «αλεξίσφαιρος» ?
Θα υπάρχει πρόβλημα ?
Κάποιο σχόλιο ?

Παράθεση
το εάν χρήσιμα - απαραίτητα κατά την γνώμη μου πάντα το ένα μπορείς να το κάνεις και με ένα μικρο κατσαβίδι και το άλλο με μια παλιά βελόνα εάν χρειάζεται
με γλίτωσες μερικά ευρόπουλα :D

Επίσης από την παραγγελία σου βλέπω και 0.6 μπεκ-βελόνα για που το προορίζεις? Θέλω να ξεκινήσω να βάφω και 1/24 αυτοκίνητα & 1/16 μηχανές να μείνω στο 0.4 όπως μου σύστησε ο Greg Filos?

Ευχαριστώ ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 01:56:18 πμ »
Λυπών το Νο.1 είναι το καπάκι του απλού με τα 108EUR που θέλει αντικατάσταση με το 123663 Harder & Steenbeck Quick Fix for Evolution, needle travel limiter
το Νο.2 είναι ο Evolution Silverline 0.2+0.4 mm Two in One STANDARD  με τα 122EUR  που δεν θέλει αντικατάσταση. τον έχει ο melpas και τον ρώτησα τη κάνει το συγκεκριμένο εξάρτημα.

εάν δεις εδώ τα εξηγεί όλα ο melpas
http://www.modelclub.gr/f...ms/index.php?topic=2069.0

Οσον αφορά το θέμα (Συμπεραίνουμε ότι ο απλός δεν είναι τόσο «αλεξίσφαιρος» ?) δεν νομίζω είναι καλής κατασκευής και η δυο.
Εγώ έβαλα 0,4 0,6 γιατί βάφω πλοία και είναι μεγάλες επιφάνειες  , για σένα νομίζω ότι το 0.4 όπως σου σύστησε και ο Greg Filos είναι μια χαρά.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 01:59:25 πμ »
τώρα είναι σωστό το link  :oops:

http://www.modelclub.gr/f...ms/index.php?topic=2069.0

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 02:02:32 πμ »
αν δεν ανοίγει ούτε αυτό πήγαινε  στο group buy και κοίτα το αντίστοιχο link του melpa  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 09:03:38 μμ »
Greg Filos, nino1969, ramfighter και Symeon
Ευχαριστώ για την βοήθεια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Tags: infinity evolution