Αποστολέας Θέμα: Γαλλία 1944 (STUH 42+DKW)  (Αναγνώστηκε 3884 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
Γαλλία 1944 (STUH 42+DKW)
« στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 04:40:13 μμ »
Γεια σας παιδεία.
Σας παρουσιάζω ένα μικρό diorama που το κεντρικό θέμα είναι η συζήτηση τον στρατιωτών στο μπροστινό μέρος το διοράματος.Ο σκοπός μου ήτανε να δώσω πολύ έκφραση όχι μονο στην  συζήτηση αλλα και στους δυο στρατιώτες που στέκονται κοντά στο άρμα.Η δυσκολία ήτανε η επιλογή τον κεφαλιών και η τοποθέτηση τον Φιγούρων έτσι ώστε να καταλάβει αυτός που το βλέπει το τι γίνετε σε αυτήν την φάση.
Προπαντός πρέπει να πω ότι το diorama αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο.Λείπει μια φιγούρα ακόμα που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στον πεζικάριο που ρίχνει μια ματια στον χάρτη και στον πεζικάριο που μιλάει μαζί με τον οδηγό μοτοσικλέτας που μάλλον δεν καταλαιβαίνει της παραλογες διαταγές που φέρνει.Η φιγούρα που λείπει θα είναι ο κυβερνήτης του άρματος.
Λείπουνε πολλές λεπτομέρειες ακόμα που θα της προσθέσω μια άλλη φορα.Λοιπόν παιδεία πριν ολοκληρώσω το diorama  θέλω να μου πείτε την γνώμη σας εάν πέτυχα τον σκοπό μου και πως γίνανε οι φιγούρες.Πείτε μου της ιδέες σας.

Να είστε πάντα καλά

Lucas ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
Απ: Γαλλία 1944 (STUH 42+DKW)
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 04:56:01 μμ »
Αν και δεν είμαι και ο κατάληλος για διοραματικά σχόλια...είναι εξερετικά όμορφο :shock:
Μπράβο Lukas για την προσεγμένη,ρεαληστική και όμορφη δουλειά σου ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος fellipe

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 05:07:54 μμ »
Πάρα πολύ καλή δουλειά.
Οι φιγούρες κατα την γνώμη μου είναι άψογα βαμένες με πολύ καλές σκιές και εκφραστικότητα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η συζήτηση κεντρίζει το ενδιαφέρον του παρατηρήτη και αυτο μου αρέσει αρκετά.
Συγχαρητήρια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 05:31:54 μμ »
Πανέμορφο.  :shock:  :shock:  :shock:

Τι μεγεθυντικό φακό χρησιμοποιείς για το βάψιμο των φιγούρων και πως πετυχαίνεις τόσο μικρά κυκλάκια στις στολές?
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 05:33:11 μμ »
Λουκά, είναι ένα τόσο απλό μα παράλληλα και ένα τόσο ενδιαφέρον διόραμα!
Πάρα πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά!

Αποσυνδεδεμένος tdm900

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 06:05:53 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 06:09:41 μμ »
κακως σε αφησαμε και εφυγες...   :wink:

::eusa_clap::  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 06:56:36 μμ »
Φίλε Λουκά εύγε σου . Είσαι καλιτέχνης , και το λέω αυτό οχι τυχαία .
Διάβασα πως σε ενδειαφέρει η έκφραση , και η κίνηση . Δηλαδή να υπάρχει μια δράση και μια κάποια πλοκή .
Είδα πως έχεις προσέγμένη την βάση η οποία μάλιστα ταιριάζει με τους χρωματισμούς του διοράματος.
Επίσης οι φιγούρες, για τα δικά μου κριτίρια είναι μια χαρά . Το άρμα μιλάει !!!!

Το όλο σκεπτικό σου είναι αυτό που ανεβάζει το μοντελισμό απο συναρμολόγηση παιχνιδιών σε μορφή τέχνης . Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις και πιστεύω οι συστατικές κατευθυντήριες του μοντελισμού.
Και για να γίνω πιο σαφής δές το διόραμα η ( μοναξιά του φαροφύλακα ).  Και θα καταλάβεις γιατί μιλάω, όπως μιλάω. Και ο πρόλογος που έκανες και αυτός ακόμα μου άρεσε!!!!!

Υ.Γ.
Καταπληκτικός ο Λουκάς , πολύ νοικοκυρεμένη και καθαρή δουλειά. Συνέχισε να δίνεις μεγάλη σημασία (όπως και κάνεις ) στην βάση. {{ μου άρεσε το δέσιμο της με το θέμα}}.
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 07:24:03 μμ »
Λουκα να σου πω την καθαρα προσωπικη μου επιλογη στο πως θα τους τοποθετουσα (και ελπιζω να μην παραρμηνευθει σαν κριτικη!!! :roll: :roll:)
Απ'οτι βλεπω συμφωνα με τον τυπο που φωναζει,το διοραμα ειναι λιγο βαβουρικο. ::icon_thumright::
Ετσι, τον τυπο που δειχνει θα τον εβαζα αρκετα πιο κοντα στον μοτοσυκλετιστη.
Εκει εχεις ολο το happening,και αφου δεν εχεις 2ο θεμα,ολοι κατα την γνωμη μου πρεπει να συμμετεχουν πιο εμφανως.
Επισης τους δυο τυπους που καθονται στο αρμα(μιας και το θεμα σου ειναι η ολη κουβεντα των τριων)θα τους εβαζα να παρακολουθουν το σκηνικο.(λιιιιγο πιο στραμενοι προς τους αλλους απ'οτι ειναι τωρα)
Ετσι οπως ειναι τωρα,απλα τραβανε το βλεμμα γιατι ειναι αποκομμενοι απο την φαση(εκει την πατησα και εψαχνα να δω αν υπαρχει και αλλο θεμα στο διοραμα μεταξυ τους,περα απο την κουβεντα :roll: )
Την αλλη φιγουρα,θα την εβαζα  αναμεσα στους 2 μπροστα στο αρμα και στους αλλους 3 για να "δεσω" τα δυο πεδια. :wink:
Και παλι,αυτη ειναι η προσωπικη μου επιλογη και ο τροπος που το σκεφτομαι εγω!!!
Αν εσενα σου ταιριαζει στο ματι συμφωνα με το τι θελεις ΕΣΥ να δειξεις και το πως ακριβως το σκεφτηκες,τοτε ειναι απλα τελειο!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μαθημα για τις φιγουρες ποτε θα μας κανεις? :roll:
Εχουμε με τον Πε-Ζε το διοραματακι του και πλησιαζει η ωρα!! :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 07:56:02 μμ »
Μας παρουσιάζεις ένα μικρό διόραμα που απώτερο σκοπό έχει να μας πετάξει τα μάτια έξω :!:
Καταπληκτικός όπως πάντα :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 08:39:23 μμ »
Φίλε μου, ...και να μην βάλεις άλλη φιγούρα, εμένα μου λέει άνετα την ιστορία το διόραμα. Από κατασκευαστικής άποψης άψογο, το βλέμα του τύπου με το μεταλικό κουτί στο χέρι είναι τέλειο, έτοιμος να βρίσει αυτόν που ακουμπά στο άρμα που προφανώς από την έκφραση διαμαρτύρεται για κάτι. Το τρίο γύρο από την μηχανή (πολύ καλή και αυτή) καθαρά δίνουν την εντύπωση ότι ασχολούνται με αυτό που τους ανακοινώνει ο αγγελιοφόρος. Το άρμα; ποίημα και αυτό.
ʼνετα εγώ θα το ζητήσω από τον ʼγιο Βασίλη, να το δω κάτω από το δέντρο μου.... ::glossa::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος trelopanzerakias

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λουτρακι
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 09:13:03 μμ »
Ωραιο θεμα lucas,και ωραιο σκηνικο,μπραβοοο. ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_rr::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2007, 11:50:37 μμ »
Φίλε Λουκιανέ για άλλη μια φορά μας έχεις αφήσει άφωνους με τη δουλειά σου. Το χαζεύω και δεν το χορταίνω ενώ συνέχεια ανακαλύπτω και όλο καινούργια πράγματα, λεπτομέρειες που με έχουνε χαζέψει.
Τι να πω για το άρμα παρά μόνο ότι το βρίσκω τέλειο από κάθε άποψη.
Το έδαφος και η βλάστηση επίσης πολύ καλά με την χρωματική απόδοση να δένει τέλεια με όλα.
Τέλος οι φιγούρες ως εκτέλεση, βάψιμο στολών - παραλλαγών και πρόσωπα ακόμα καλύτερα.  ::101::
Δεν θα πω προς το παρόν κάτι άλλο παρά μόνο ότι μου αρέσουν όλα και περιμένω να προσθέσεις και την τελευταία φιγούρα του κυβερνήτη και ότι άλλες λεπτομέρειες λείπουν για να δω το όλο σκηνικό στημένο και να μπορέσω να εκφέρω μια άποψη έχοντας την τελική εικόνα. ʼντε έτσι για να πω κάτι (τώρα που είναι και νωρίς και για να μην το λέω στο τέλος) μου φαίνεται αυτός που κάθεται ακουμπισμένος στην ερπύστρια του άρματος σαν να είναι λίγο ξεκομμένος από την υπόλοιπη δράση και σκηνή έχοντας την πλάτη ελαφρά γυρισμένη στους υπόλοιπους, εκτός και αν το κάνει επίτηδες για να μην ορμήσει σε κανέναν καθότι τα έχει πάρει άγρια.
Αυτά από μένα, πάντως όπως είπε και κάποιος άλλος συνάδελφος είσαι μεγάλος καλλιτέχνης  ::eusa_clap:: και χαίρομαι που σε έχουμε κοντά μας  ... τα συγχαρητήριά μου  ::icon_thumright::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 07:52:59 πμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
γιατι δεν το πας μεχρι την euromilitair στις 22/09 στο folkestone
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 08:26:48 πμ »
Φιλε μου Lucas φοβερη δουλεια!!!!!!!!!!! Τι να πρωτο πω για το αρμα η για τις φιγουρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 08:28:58 πμ »
lucas.....πραγματικα αξιολογη δουλια. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::..ειναι κριμα να μην εμφανιστει εστω σε μια εκθεση... ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 09:57:00 πμ »
Lucas, δεν είμαι του άρματος, αλλά το διόραμά σου είναι φυσικότατο. Η στάση των φιγούρων είναι πολύ καλή, νομίζεις πως θα τις ακούσεις να μιλάνε. Τώρα το άρμα και η μηχανή για μένα είναι φανταστικά, συγχαρητήρια! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 10:06:54 πμ »
Φιλε μου δεν θα σου πω πολλα...ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 10:21:44 πμ »
Μπράβο Λουκά! Η δουλειά σου είναι εξαιρετική....  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 11:39:40 πμ »
τρομερο ειναι φιλε μου.παρα πολυ καλο!!!!η παραλλαγη στα χιτωνια των στρατιωτων πως ακριβως εγινε?δωσε τα φωτα σου ::please::παντα τετοια!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Dante

• Scale 1/48
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 11:42:31 πμ »
Συγχαρητήρια Lucas για την ρεαληστική και όμορφη δουλειά σου.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 01:11:41 μμ »
Καλημερα  ::coffee::
Προτα προτα σας ευχαριστο για τα καλα σας λογια και να ειστε παντε καλα.
@Arcadios
δεν ηθελα να φυγο....επρεπε..... :cry:......και μου σπαραξε την καρδια........καθομε εδο περα και περιμενο πος και πος να τελειοσο ξια να ξαναγυρισο πισο.......
@dedalos
ακριβος την ιδια ιδεα ειχα και εγο....την ειχα δοκιμαση την φαση αλλα δεν εδιξε καθολου.....γι αυτο λοιπον εβαλα και εγο τον τυπο να μουρμουραει και τον αλλον να τον ακουη προσεκτικα και να σκεφτετε σε τι αθλια κατασταση βρισκοντε.....ομος θα δοκιμασο ξανα για να το προσεξο καλυτερα....παντος σε ευχαριστο για την ειλικρινια σου και για τα καλα σου λογια :)
@all
οπος ειπα το διοραμα δεν τελειοσε εος τορα...ουτε για την ονομασια δεν ειμε σιγουρος.....μολις το τελειοσο θα το σας το παρουσιασο σαν κειμενο βημα βημα.......και......συγνομη για τα ορθογραφικα μου λαθη...... :oops:........δοκιμαζο το ελλινικο πλικτρολογιο.....και μου εινε ακομα δυσκολο......
Παντος ευχαριστο και παλι σε ολους σας και να ειστε παντα καλα

Λουκιανος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 02:52:43 μμ »
Lucas, εξαιρετική δουλειά! Το μόνο που θα πρόσθετα είναι ο αρχηγός του StuH να στέκεται όρθιος πάνω στο άρμα παρακολουθώντας τη 'συνομιλία' (δίνοντας έτσι ύψος στο διόραμα) :wink:
Και κάτι τελευταίο που πρόσεξα, η πινακίδα της 'μότο' είναι της Βέρμαχτ WH άλλαξε την με μία των SS.

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2007, 03:31:50 μμ »
Χμμμμ.....γιατι :?: :?: :?:

Λουκιανος

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2007, 01:24:28 μμ »
Τα είπαν όλα οι προηγούμενοι
Εγώ απλά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Υ.Γ αναμένουμε τις λεπτομέρειες κατασκευής  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Tags: