Αποστολέας Θέμα: Hasegawa 1/72 Grumman TBF Avenger  (Αναγνώστηκε 9189 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Hasegawa 1/72 Grumman TBF Avenger
« στις: Ιουλίου 07, 2007, 01:52:00 πμ »
Λοιπόν, μιας και περιμένω το Gladiator και κάτι καλούδια για το DH-2, είπα να τελειώσω το κακόμοιρο το ΤΒF που έχει μείνει μισό σχεδόν 1 χρόνο. Κίνησις πρώτη, άνοιγμα οι απαράδεκτες εξατμίσεις με το ολοκαίνουργιο τρυπανάκι.

Ο θύτης και το θύμα

Οι εξατμίσεις πριν και μετά. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ το ευχαριστήθηκα και μου αρέσει και το αποτέλεσμα!

Μόλις τέλειωσα να το τρυπάνι του 1mm έβαλα με ψιλό πινελάκι μέσα στις εξατμίσεις λίγο κόλλα για να εξαφανίσω τα γρέζια, για αυτό και γυαλίζουν. Τέλος ζωνούλες και τα καθίσματα στη θέση τους:

Ελεγα να το κάνω τρίχρωμοπ US Navy, αλλά τα τρίχρωμα TBF είναι πιο πολλά και από τις μύγες γύρω από σκουπιδοντενεκέ, οπότε το πάω για άσπρο γκρί Ατλαντικου. Αν το προφτάσω μέσα στην εβδομάδα...

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: Hasegawa 1/72 Grumman TBF Avenger
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 07, 2007, 06:15:54 πμ »
Να προτείνω Ουρουγουανεζικο... μπλε μεν αλλα με περίεργα σήματα!  :wink:
Σημειωτέον ότι οι Ουρουγουανοί είχαν τα TBM-1C και -3E.

http://www.pilotoviejo.com/indexaviones.htm
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 07, 2007, 10:52:40 πμ »
Γιώργο ωραίο θέμα...  ::icon_thumright::
Οι εξατμίσεις γίνανε πολύ ωραίες. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω πολύ λεπτή φρεζούλα για να ομαλοποιήσεις κάποιες ανωμαλίες στην περίμετρο της τρύπας, ώστε να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία...
Επίσης, συμφωνώ για το άσπρο-γκρι, να και το δικό μου (1/48 Accurate Miniatures) :

Καλή συνέχεια...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 07, 2007, 05:25:39 μμ »

Αχ, με έσφαξες! Και ποιος έχει παρακαλώ τέτοια σήματα;;;;;

Πάει το ηθικό... Λέω να το ξαναβάλω στο κουτί του και να ασχοληθώ με οριγκάμι.
Γιάννη φοβερό! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 07, 2007, 06:09:39 μμ »
Λέω να το ξαναβάλω στο κουτί του και να ασχοληθώ με οριγκάμι.

Ε, όχι δα! Είμαι σίγουρος ότι το μοντέλο σου θα βγει καταπληκτικό, όπως και τα περισσότερα μέχρι τώρα  ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 07, 2007, 11:50:56 μμ »

Αχ, με έσφαξες! Και ποιος έχει παρακαλώ τέτοια σήματα;;;;;

Τα σήματα της Zots σε καλύπτουν μερικώς (στρογγυλά και άγκυρες). Δυστυχώς δε περιέχουν τα σήματα με τη σημαία και τον ήλιο στο κάθετο σταθερό. Κάπου όμως θα υπάρχουν και αυτά - το ψάχνω!
http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=ZTZSP4&PIC_NO=1
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 08, 2007, 02:20:26 πμ »
Πολυ ομορφο φιλε μου gkontog!!!!!!!!!!!!

οι τρυπημενες εξατμησεις δινουν αλλο αερα στο μοντελο!!!!!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 14, 2007, 09:13:29 μμ »
Εν μέσω εργασιακών πιέσεων, μέχρις εδώ φτάσαμε. Και μιας και μασκάρισα την καλύπτρα είπα να το κάνω με πολλές φωτό μήπως και βοηθηθεί κανείς καινούργιος φίλος.

Αρχικά κόβω λεπτές λωρίδες masking tape εύρους 1mm. Εχει μεγάλη σημασία στην όλη διαδικασία η λεπίδα του κοπιδιού να είναι ολοκαίνουργια. Κάντε τσιγκουνιές στο θέμα αυτό και θα καταλήξετε ή με σπασμένη καλύπτρα καθώς θα βάζετε αρκετή δύναμη για να κόψετε ή με κομμένα δάχτυλα γιατί από τη δύναμη που βάλατε η λεπίδα έχει γλυστρήσει πάνω στο χέρι σας. Στη συνέχεια τοποθετώ όσο πιο μεγάλα συνεχή οριζόντια κομμάτια μπορώ.

Σειρά έχουν τα κάθετα κομμάτια.

Στη συνέχεια κόβω με προσοχή τα κομμάτια που δε χρειάζονται. Απαιτείται προσοχή και πάντα υποστήριξη της καλύπτρας από μέσα για να μη σπάσει. Επίσης αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, βεβαιωθείται οτι δεν εμφανιστεί κάποιο από αυτά ξαφνικά βγάζοντας την πολεμική κραυγή των Ναβάχο...

Οπως βλέπετε αν οι λωρίδες είναι αρκετά λεπτές είναι δυνατό να μασκαρισθούν ακόμα και κάποιες καμπύλες.

Τέλος αφού κόψω όλα τα μη απαιτούμενα κομμάτια θα καθαρίσω την καλύπτρα με μπατονέτα και οινόπνευμα και θα γεμίσω τα κενά με Maskol της Humbrol.

Τώρα μου μένει να μασκάρω τον πυργίσκο του πολυβόλου, εγχείρημα όχι εύκολο όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Εχω κάποιες ιδέες για το τι μπορώ να κάνω. Πχ σκέφτομαι να πάρω όμηρο τον jogiav και να τον κρατήσω μέχρι να μου μασκάρει τον πυργίσκο. Αλλά πάλι άμα τρώει πολύ τι θα γίνει ::glossa::

Τέλος πάντων, άμα έχετε καμμία ιδέα παρακαλώ ρίχτε την, μην τρέχω νυχτιάτικα να τον πιάσω...

Συνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 14, 2007, 09:31:59 μμ »
Τέλος πάντων, άμα έχετε καμμία ιδέα παρακαλώ ρίχτε την, μην τρέχω νυχτιάτικα να τον πιάσω...
Εγώ κολλάω την ταινία πάνω στην επιφάνεια κοπής (αφού πρώτα την έχω καθαρίσει) και με καινούργια λεπίδα στον κόφτη την κόβω ακολουθώντας καμπύλες τροχιές. Στη συγκεκριμένη τεχνική συνήθως με δέρνει μια κλφρδία που οι καμπύλες της ταινίας πέφτουν ακριβώς στο περίγραμμα της καλύπτρας. ::glossa::
Την υπόλοιπη επιφάνεια την καλύπτω επίσης με ταινία αφού τη χρήση μασκόλ την έχω περιορίσει στο ελάχιστο. Επίσης ποτέ δεν κόβω την ταινία αφού την τοποθετήσω πάνω στη καλύπτρα...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
Απ: Απ: Hasegawa 1/72 Grumman TBF Avenger
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 14, 2007, 09:44:19 μμ »
Πχ σκέφτομαι να πάρω όμηρο τον jogiav και να τον κρατήσω μέχρι να μου μασκάρει τον πυργίσκο. Αλλά πάλι άμα τρώει πολύ τι θα γίνει ::glossa::

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Λίγο πριν καλωπισθώ για να βγω, και γελάω σα να μου καθαρίζουν αυγά.
Ευχαρίστως να τεθώ υπό καθεστώς ομηρίας εξ υμών...  :)

Γιώργο, μια ιδέα είναι να καλύψεις τον πυργίσκο με μασκόλ και να κόψεις σιγά σιγά με τον κόφτη. Συνήθως εγώ αυτή την πρακτική χρησιμοποιώ.

Υ.Γ. Το τρώω κι εγώ το φαϊ μου αλλά για να σου τη φέρω, σου αντιπροτείνω να σου κάνω το τραπέζι αύριο με παστίτσιο (θα πω στη σύζυγο να κάνει 2 ταψιά.... ::glossa::  )
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 14, 2007, 09:57:14 μμ »
ΠΟΛΥ μασκάρισμα ρε Γιώργο αυτή η καλύπτρα :!: :shock:

Μοιάζει λιγάκι με ψάθα... :mrgreen:

Καλό κουράγιο... ::icon_thumright::

::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 15, 2007, 12:31:26 πμ »
Εγώ κολλάω την ταινία πάνω στην επιφάνεια κοπής (αφού πρώτα την έχω καθαρίσει) και με καινούργια λεπίδα στον κόφτη την κόβω ακολουθώντας καμπύλες τροχιές. Στη συγκεκριμένη τεχνική συνήθως με δέρνει μια κλφρδία που οι καμπύλες της ταινίας πέφτουν ακριβώς στο περίγραμμα της καλύπτρας. ::glossa::
Αυτό είναι αδύνατον να το πετύχω :( Είμαι κουλοχέρης τελικά...

Λίγο πριν καλωπισθώ για να βγω, και γελάω σα να μου καθαρίζουν αυγά.
Απορία από παλιά. Γιατί πρέπει να γελάει κάποιος αν του καθαρίζουν αυγά; Εγώ έβαλα την Ελένη πριν από λίγο και μου καθάρισε ένα και δεν έσκασε το χείλι μου, σοβαρός όπως πάντα ήμουνα.

Γιώργο, μια ιδέα είναι να καλύψεις τον πυργίσκο με μασκόλ και να κόψεις σιγά σιγά με τον κόφτη. Συνήθως εγώ αυτή την πρακτική χρησιμοποιώ.
Αυτό κάνω τώρα. Είμαι στην 3η προσπάθεια. Ανάθεμα τη Grumman και τους πυργίσκους της!

(θα πω στη σύζυγο να κάνει 2 ταψιά.... ::glossa::  )
Αμάν, νηστικοί θα μείνετε :?:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 15, 2007, 12:02:06 μμ »
 ::spam_emoticon::

Αμάν, νηστικοί θα μείνετε :?:

1. Δεν έχεις δει τα ταψιά μας και τον φούρνο μας, οπότε σε δικαιολογώ.
2. Αν παρ' όλα αυτά δεν περισσέψει για μας, δεν πειράζει, ζήτω ο Ξένιος Ζεύς :!:

::offtopic::

Τι έγινε με το μασκάρισμα του πυργίσκου τελικά :?:
Ποιό maskol χρησιμοποιείς :?:  Εγώ για τις δουλειές αυτές προτιμώ της Gunze ή της Microscale. Της Humbrol είναι αρκετά "μαντζουνωτό" και δεν κόβεται εύκολα (άποψή μου)
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 15, 2007, 12:02:31 μμ »
αμαν μασκαρισμα που εχει πεσει?
ευτυχως που δεν ασχολουμε με Βππ αεροπλανα!!!!!!

πολυ προσεγμενη δουλεια φιλε μου, μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 15, 2007, 01:21:30 μμ »
αμαν μασκαρισμα που εχει πεσει?
ευτυχως που δεν ασχολουμε με Βππ αεροπλανα!!!!!!
Εχεις ένα δίκιο :roll:

1. Δεν έχεις δει τα ταψιά μας και τον φούρνο μας, οπότε σε δικαιολογώ.
Φωτό παρακαλώ! Επίσης δεν έχεις δει εμένα εναντίον παστίτσιου ::glossa::

Τι έγινε με το μασκάρισμα του πυργίσκου τελικά :?:
Ποιό maskol χρησιμοποιείς :?:  Εγώ για τις δουλειές αυτές προτιμώ της Gunze ή της Microscale. Της Humbrol είναι αρκετά "μαντζουνωτό" και δεν κόβεται εύκολα (άποψή μου)
Humbrol. Εχω και της Microscale αλλά δεν ξέρω πως τα καταφέρνω και στο τέλος παθαίνω ψυχολακούβα για να την αφαιρέσω. Πάντως όντως της Microscale κόβεται πιο εύκολα γιατί είναι πολύ λιγότερο ελαστική όταν στεγνώσει.

Λοιπόν, μασκάρισμα τα πάντα (τρομάρα μου), πέρασα ένα Maskol ότι απέμενε για να καλυφθεί και ψέκασα τα διαφανή με interior green (Gunze H58).

Ετσι όταν κάποιος βλέπει την καλύπτρα από μέσα λόγω διαφάνειας θα βλέπει το interior green και θα νομίζει οτι είναι βαμένη και από μέσα (ή έτσι θέλω να πιστεύω). Το πιο σωστό θα ήταν να μασκαριστεί ΚΑΙ από μέσα και να βαφτεί αλλά αυτό το αφήνω για όταν πάω φυλακή ή/και σε μοναστήρι. Βουδιστικό. Στα Ιμαλάϊα. Κάπου στα 3500m.

Τώρα το πάω για βάψιμο. Για το γκρι θα ρίξω Humbrol 140, καμμιά άλλη πρόταση;

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 15, 2007, 01:33:58 μμ »
καλά αυτή η υπομονή σας με τις καλύπτρες είναι άλλο πράγμα, εμένα μου φαίνεται εξωπραγματική εργασία, μπράβο.
(Μήπως τελικά κάνει για μασκάρισμα και η μπεσαμέλ από το παστίτσιο;;;; )  :lol:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 15, 2007, 01:53:05 μμ »
Τώρα το πάω για βάψιμο. Για το γκρι θα ρίξω Humbrol 140, καμμιά άλλη πρόταση;

Νομίζω ότι είναι σωστή επιλογή Γιώργο. Το δικό μου το είχα βάψει με Η317 (FS 36231) της Gunze που σε αντιστοιχία με τα Humbrol είναι όντως το 140.

Καλή επιτυχία!  ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 15, 2007, 01:57:38 μμ »
(Μήπως τελικά κάνει για μασκάρισμα και η μπεσαμέλ από το παστίτσιο;;;; )  :lol:

Φίλιππε, να μια καλή ιδέα για να πειραματιστώ!
Θα το δοκιμάσω μιας και ήδη ετοιμάζεται η πρώτη ύλη (μάλιστα θα προσφερθώ να χτυπήσω εγώ το μίγμα για να μην σβωλιάσει - η γυναίκα μου θα πάθει μεγάλη πλάκα! ::haushalt_001::  )
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 23, 2007, 12:54:01 πμ »
Να και η πρόοδος στο Avenger εν μέσω άπειρων διακοπών για εργασιακά θέματα :twisted:

Αρχικά περάστηκε άσπρο Gunze H11

Μετά έπεσε το σχετικό μασκάρισμα το οποίο παρά το ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δίχρωμο αεροπλάνο, πήρε τελικά αδικαιολόγητα πολύ ώρα...

Τελικά σα μοντελιστής μάλλον είμαι βαρετός, τα ίδια και τα ίδια κάνω... Ακολούθησε pre-shading με μαύρο Humbrol 33, βάψιμο το γκρίζο Humbrol 140 (ευχαριστώ jogiav!), ξεμασκάρισμα, παρκετίνη (πάντα ::icon_thumright:: ) και αφού στέγνωσε και επειδή το άσπρο είναι ότι πρέπει για να σου χαλάσει το ΣΚ, η κοιλιά του αεροπλάνου που θα ακουμπάει συνέχεια κάτω κατά την υπόλοιπη κατασκευή, καλύφθηκε με masking tape.

Σειρά είχαν οι αντιολισθητικές επιφάνειες οι οποίες μασκαρίστηκαν με ευρεία χρήση γαλλικών, βάφτηκαν με Humbrol 33 και περάστηκαν παρκετίνη. Οπως βλέπετε ο ανυπόμονος gkontog κόλλησε και ένα εθνόσημο. Ευτυχώς, το γιατί στη συνέχεια. Μετά εκ νέου μασκάρισμα και ψιλοδιορθώσεις σε ατέλειες στο γκρίζο...

Την επομένη το πρωί το σήμα της Hasegawa μου έδωσε ένα εγκεφαλικό! Το λευκό έδειχνε περιοχές όπου φαινόταν σαν να είχε κολλήσει στο αεροπλάνο και έδειχνε πιο γκρίζο και περιοχές που έμοιαζαν να μην έχουν κολλήσει και φαινόντουσαν πιο άσπρες :shock: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν επιεικώς απαίσιο! Το σήμα αφαιρέθηκε, βρέθηκε αντικαταστάτης από ένα F4U της Heller και αποφάσισα να βάψω άσπρο κάτω από το σήμα για να μην έχω τα ίδια τραβήγματα. Με ένα κομμάτι ρυζόχαρτο αντέγραψα την περίμετρο του σήματος φροντίζοντας να είμαι περίπου 1mm πιο μέσα από το σήμα. Εκοψα το ρυζόχαρτο, το κόλλησα πάνω στην πτέρυγα και ψέκασα άσπρο της Gunze.

Και ιδού το αποτέλεσμα το οποίο αρέσκομαι να λέω πως ήταν επιτυχές! Το σήμα της Heller έκατσε πάνω τέλεια. Ξέρετε τα σήματα της Heller και της Airfix, για μένα τουλάχιστον, όταν είναι in register, είναι από τα καλύτερα που έχω δουλέψει. Δεν ξέρω αν σας έχω πει για τα Italeri :twisted: Η χαρά μου όμως κράτησε πολύ λίγο...

Πόσο άσπρο είναι το άσπρο; Εδώ βλέπετε την άποψη της Gunze σε αντιπαραβολή με την άποψη της Hasegawa. Και επειδή εγώ ήθελα Avenger και όχι καρνάβαλο, έξω το σήμα και αντικατάσταση με άλλα από το P-47 της Revell μιας και αυτά της Heller ήταν πολύ μεγάλα για τα πλαϊνά της ατράκτου.

Να λοιπόν το σήμα της Revell. Εντάξει, και αυτό έχει μια μικρή διαφορά αλλά με wash και βερνίκια δεν θα φαίνεται. Σειρά έχουν οι αριθμοί. Η Hasegawa αποφάσισε να δώσει σήματα για το παντελώς άγνωστο black 12 της VC-42, CVE-9 USS Bogue, και όχι το black 21 της ίδιας μοίρας το οποίο είχε ένα επεισοδιακό και ευτυχώς χωρίς απώλειες τέλος για το οποίο υπάρχουν και φωτογραφίες. Εντάξει θα μου πείτε, μικρό το κακό, τι 12 τι 21. Αυτό είπα και εγώ και άρχισα να κόβω τους αριθμούς και να τους κολλάω χώρια...

Μέχρι που έφτασα στον ανθυπονουμερίδιο στο cowling του κινητήρα και κόντεψα να γκρεμίσω με το κεφάλι τον τοίχο δίπλα μου ::eusa_wall:: Τελικά κάπως τα κατάφερα και στις δύο πλευρές...

Τελευταία εργασία για σήμερα η έλικα και τα σκέλη προσγείωσης στα οποία σκέφτομαι να προσθέσω και τους σωλήνες για τα φρένα (ή μπορεί και να μου περάσει, δεν ξέρω). Αν σας φαίνεται παράξενος ο χρωματισμός της έλικας έχετε δίκιο, έχω όμως φωτογραφική απόδειξη για το οτι ήταν έτσι, θα ποστάρω φωτό με το τέλος της κατασκευής που θα βάλω και δύο λόγια για το αεροσκάφος.

Αυτά μέχρι τώρα. Καλή σας νύχτα ::sleepy2::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 23, 2007, 01:02:35 πμ »
Φοβερο φιλε μου!!!!!!!!!!!!! Πολυ ομορφο!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 23, 2007, 09:56:14 πμ »
A, μιας και το θυμήθηκα, να σας τονίσω να κρατήσετε μακρυά το βελτιωτικό σημάτων της Gunze Mr Mark Softer, από τα σήματα της Hasegawa. Τα κάνει ΧΑΛΙΑ!!! Προτιμήστε το MikroSet το οποίο τα μαλακώνει μεν δεν τα λιώνει δε.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 23, 2007, 10:12:44 πμ »
Παρ'  όλο το παίδεμα και το ράβε – ξήλωνε τα σηματάκια κάθισαν πολύ όμορφα…οι γραμμώσεις αναδείχτηκαν…πολύ ωραία προχωράς, μπράβο.  ::icon_thumright::
Τελικά να ένα παραγωγικό μοντελιστικά Σαββατοκύριακο   :shock: …όχι σαν μερικούς-μερικούς που σέρνονται στις παραλίες και φτάνει η Δευτέρα και  έχουν να μας δείξουν μόνο το απέραντο γαλάζιο…  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 23, 2007, 10:47:08 πμ »
Μπράβο βρε Γιώργο :!:

Η Hasegawa δέν ξέρει τί θα πεί λευκό... να τις στείλουμε το 'Εύρηκα" :lol: :lol: :lol:
Πραγματικά ποτέ δέν έχω δεί λευκό στις χαλκομανίες της... πάντα αυτό το ιβουάρ/υποκίτρινο :evil:
(και είναι κι αυτός ένας λόγος που αποφεύγω τα Hase - βλέπε προτιμώ άλλες εταιρείες, εκτός και άν θα χρησιμοποιηθούν aftermarket χαλκομανίες :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
Απ: Απ: Hasegawa 1/72 Grumman TBF Avenger
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 23, 2007, 10:50:59 πμ »
Μετά έπεσε το σχετικό μασκάρισμα το οποίο παρά το ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δίχρωμο αεροπλάνο, πήρε τελικά αδικαιολόγητα πολύ ώρα...
Για... δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα...

Τελικά σα μοντελιστής μάλλον είμαι βαρετός, τα ίδια και τα ίδια κάνω...
Δεν νομίζω... Θα το αποδείξω στη συνέχεια:

Απόδειξη Νο1:

επειδή το άσπρο είναι ότι πρέπει για να σου χαλάσει το ΣΚ, η κοιλιά του αεροπλάνου που θα ακουμπάει συνέχεια κάτω κατά την υπόλοιπη κατασκευή, καλύφθηκε με masking tape.
Πολύ καλή ιδέα!

Απόδειξη Νο2:

Με ένα κομμάτι ρυζόχαρτο αντέγραψα την περίμετρο του σήματος φροντίζοντας να είμαι περίπου 1mm πιο μέσα από το σήμα. Εκοψα το ρυζόχαρτο, το κόλλησα πάνω στην πτέρυγα και ψέκασα άσπρο της Gunze.
Μια ακόμη καινοτομία (τουλάχιστον για τις κατασκευές σου που έχω παρακολουθήσει)...
Είδες; Στα γρήγορα δύο εργασίες διφορετικές από το σύνηθες workflow και μάθαμε και νέα πράγματα!

Τελευταία εργασία για σήμερα η έλικα και τα σκέλη προσγείωσης στα οποία σκέφτομαι να προσθέσω και τους σωλήνες για τα φρένα (ή μπορεί και να μου περάσει, δεν ξέρω).

Να μην σου περάσει, να μην σου περάσει...!!

Αν σας φαίνεται παράξενος ο χρωματισμός της έλικας έχετε δίκιο, έχω όμως φωτογραφική απόδειξη για το οτι ήταν έτσι, θα ποστάρω φωτό με το τέλος της κατασκευής
Όντως, κι εγώ έτσι έβαψα την έλικα στο δικό μου, έχει δίκιο παιδιά, υπάρχουν και φωτό!!!

που θα βάλω και δύο λόγια για το αεροσκάφος.
Ελπίζω να μην κυριολεκτείς και μας στερήσεις τη χαρά να διαβάσουμε άλλη μια εκτενή παρουσίαση του αεροπλάνου και του τελειωμένου σου μοντέλου!
Μας έχεις κακομάθει!!!

A, μιας και το θυμήθηκα, να σας τονίσω να κρατήσετε μακρυά το βελτιωτικό σημάτων της Gunze Mr Mark Softer, από τα σήματα της Hasegawa. Τα κάνει ΧΑΛΙΑ!!! Προτιμήστε το MikroSet το οποίο τα μαλακώνει μεν δεν τα λιώνει δε.

Αυτό είναι περίεργο!! Εμένα δεν μου έχει συμβεί έως τώρα

Τελειώνοντας να σημειώσω ότι πάει πάρα πολύ καλά Γιώργο, συγχαρητήρια!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερες super μέχρι τώρα, έδωσες λύσεις και σίγουρα η ικανοποίηση που παίρνει κανείς όταν αντιμετωπίζει με επιτυχία αντιξοότητες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που παίρνει όταν όλα πηγαίνουν τέλεια!!!
Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 23, 2007, 10:55:03 πμ »
Γιώργη πολύ όμορφο!!! Το άσπρο υπόστρωμα για το σηματάκι όλα τα λεφτά! Πανέξυπνο!   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

…όχι σαν μερικούς-μερικούς που σέρνονται στις παραλίες και φτάνει η Δευτέρα και  έχουν να μας δείξουν μόνο το απέραντο γαλάζιο…  ::glossa::
::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Tags: avenger