Αποστολέας Θέμα: Scratch??????  (Αναγνώστηκε 2943 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sancho

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
Scratch??????
« στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 08:46:40 πμ »
Νομίζω οτι ηρθε η ωρα να σας ζαλισω. Μπορει καποιος να μου εξηγησει με λιγα λογια τι σημαινει? Ψαχνω στο forum και δεν βρισκω τπτ.
Βεβαια εχω και μια δοση γκαβομαρας, ετσι αν μου ξεφυγε κατι ενα link θα το εκτιμουσα.
Ο μοντελισμος δεν ειναι χομπυ..........
Με τοσα χαπια που εχω παρει μαλλον αρρωστεια ειναι...... ανιατη!!!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Scratch??????
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 08:56:57 πμ »
Σημαίνει η κατασκευή κάποιου αντικειμένου από το μηδέν. "From scratch" στα αγγλικά, συντομευμένο "scratch"... Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Απλά χρησιμοποιείς, όσα διαθέσιμα υλικά έχεις, κατά βάσην πλαστικό, από πλαίσια κιτ, κομμάτια έτοιμου πλαστικού σε διάφορα σχέδια και διατομές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πολύ υπομονή και φαντασία, για να φτιάξεις κάτι που είτε δεν υπάρχει, είτε χρειάζεται βελτίωση αλλά λείπουν τα βελτιωτικά ή δε θες να τα χρησιμοποιήσεις... Επίσης απαραίτητο για το scratch, θεωρείται η ύπαρξη πληθώρας φωτογραφιών, ώστε να στηριχθείς σε κάτι χειροπιαστό και να μπορείς να μετρήσεις, να υπολογίσεις, να κόψεις κτλ... Οι μόνοι τρεις τρόποι, για να μάθεις να scratchάρεις καλά, είναι οι εξής δύο: να το δοκιμάσεις μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων υπομονής...

Αποσυνδεδεμένος Sancho

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 09:13:03 πμ »
Ευχαριστω πολυ. Μαλλον θα αλλαξω χαπια και δοσολογιες για να ασχοληθω μ'αυτο. Ήδη παιρνω αρκετα!!!!!!?????  :lol:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2007, 09:26:13 πμ »
Σίγουρα όχι λιγότερα από τους υπόλοιπους...  :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 08:59:43 μμ »
Τα διαστημόπλοια σε σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας  είναι από τις πιό συνηθισμένες περιπτωσεις scratchbuilt models, όπου κυριολεκτικά δημιουργήθηκαν από το 0.
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μεχρι να εμφανιστούν τα ισχυρά γραφικά των Η/Υ.

Χαρακτηριστίκη περίπτωση στην απορία σου είναι το millenium falcon του Χαν Σόλο από το Star wars. Οταν ο Τζώρτζ Λουκας είδε το αρχικά προτεινόμενο μοντέλο του millenium falcon παρατήρησε οτι παραήταν καλό για σκάφος ενός άφραγκου πειρατή. Ενας εκ των τεχνικών πήγε σε κοντινό μοντελάδικο, αγόρασε ένα Β-29, δύο νταλίκες και ένα πλοίο, διάλεξε τα κομμάτια των κιτ που του άρεσαν, τα κόλλησε σε ένα άλλο πρόπλασμα ιπτάμενου δίσκου που είχε και δημιουργήθηκε ένα από τα πιό γνωστά μοντέλα sci-fi που υπάρχουν. Κοιτα στα link των sci-fi σελίδων για να χάσεις το μυαλό σου.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 09:09:04 μμ »
       Αγαπητέ sancho.Για να καταλάβεις ακριβώς τί είναι scratch,σου προτείνω να παρακολουθήσεις το θέμα της κατασκευής του C 130 του συνάδελφου Δοξα Ιωάννη.(Γιά κοίτα ρε που γίναμε κι εμείς συνάδελφοι του Δόξα)
       Αυτό είναι scratch,με μικρές προσθήκες έτοιμων κομματιών από το κιτ...........

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 12, 2007, 09:17:41 μμ »
Toν Δόξα δεν τον φτάνουμε με τίποτα...
Και το σκεφτόμουνα από καιρό οτι ο όρος "συνάδελφος" είναι καπως αταίριαστος.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:44:57 μμ »
Επίσης κυκλοφορεί στο forum αδέσποτος παρανοϊκός οδοντίατρος με τον κωδικό daidalos, ο οποίος έχει κάνει scratch από εσωτερικό σε Tiger I, μέχρι και καρέκλα οδοντίατρου! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:49:02 μμ »
Και δες εδω τη μπωρει να παθεις, και τη σε περιμενη, αλλη φαση ομως :lol: :lol: :lol:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=1194.0
Καλως μας βρηκες :wink:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Sancho

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 10:38:45 πμ »
Αυτό το τελευταιο το link τι το ηθελες? Δηλ. τα χαπια δεν ειναι αρκετα και πρεπει να αρχισω τις ενδοφλεβειες !!!!!  :lol:
Αν ειναι καθε φορα που εκφραζω μια απορια  να βλεπουν τα ματια μου τετοια πραγματα .........  :mrgreen:

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 10:53:37 πμ »
Και που να δεις τα παρακατω scratchbuit που μας πέσαν ματια, γυαλια, σαγόνια μαλλια κτλ
βεβαια χρειάστηκαν 4000 και 12.000 ώρες εργασίας

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3149.0

Με την ευκαιρία, ξερετε εαν ο Δαίδαλος έχει δεί αυτή την ταινία με τον Ντάνιλε Ντέι Λουις που έιναι περιπλανωμενος οδοντογιατρός με τρίκυκλη μηχανη που αντι για καλάθι έχει οδοντοϊατρική καρέκλα?

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 12:10:52 μμ »
Ωχ :shock:Σοβαρα μιλας τωρα?? :D :D :D :D
Μηπως θυμασαι τον τιτλο της??? :roll:
Δεν την εχω ξανακουσει αυτη την ταινια....
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 12:29:22 μμ »
Kαλημερα Daidale, τι κάνεις, μας έχει συστήσει ο Λάμπρος εαν με θυμασαι.
Την ταινία την ξερω με τον αγγλικό της τίτλο:
Εversmile New Jersey.
Σκεφτόμουνα μαλιστα την harley davinson electra glide της matchbox που την έχω 25 χρόνια στο πατάρι καποια στιγμή να την κανω έτσι.
Κυκλοφορεί σε videoclub - γιατι την έχω ενοικιάσει ως σινεφιλ που έιμαι
Να και απο το imdb.com

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 12:53:14 μμ »
Το σχολιο τους για την ταινια...
"Drama - stupid movie about a traveling dentist in Patagonia. " :( :(
Ξεκινα το!!!!!! :wink:Θα σε βοηθησω με φωτο και πληροφοριες για τα οδοντιατρικα μηχανηματα κλπ!!!!
Χωρις πλακα πρεπει να κανουμε ενα campaign με κατασκευη των πιο περιεργων οχηματων που υπηρχαν-υπαρχουν(πολιτικα-στρατιωτικα κλπ)!
Οχι απαραιτητα στην πραγματικοτητα αλλα και σε ταινιες,κομικ !

Ηδη ο Αποστολης εχει κανει ενα απο το Mad Max σε σασι απο Opel Blitz :wink: :D :D
Εχω δει και ενα αλλο ενος Ελληνα μοντελιστη(δυστυχως δεν θυμαμαι που και ποιος ηταν)με ενα τρικυκλο απο Ελληνικη ταινια.
Αυτο που ηταν μπροστα η μιση μηχανη και πισω ενα κουβουκλιο κλειστο που ειχαν οι πλανωδιοι με υφασματα κλπ!!
Σιγουρα θα ειναι κατι πολυ ενδιαφερον ( ευκαιρια να σκρατσαρουμε κιολας! :mrgreen: :mrgreen:)

Kαλημερα Daidale, τι κάνεις, μας έχει συστήσει ο Λάμπρος εαν με θυμασαι.
Τελικα ΠΡΕΠΕΙ να βαλουμε και φωτο στο φορουμ :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 01:25:34 μμ »
αναφορικά με την harley, δεν είμαι και τόσο ικανός μοντελιστής για να ανταπεξελθω σε τέτοιου είδους εγχείρημα - χωρια που δεν μου κάνει καρδιά να πείράξω κανενα απο τα matchbox που έχω.

Για το τρίκυκλο, πιθανότατα αναφέρεσαι σε ένα απο τα αριστουργήματα του Μπαμπη Δριζου.

Για το campaign ειμαι μεσα . Σαν σινεφιλ μαλιστα έχω μερικές τρομερές ταινίες να προτείνω!!

Για τις φωτογραφίες επιτρέψτε μου να διαφωνίσω, γιατί έχω δει χονδροειδέστατες πλάκες να κυκλοφορουν με e-mails στο διαδίκτυο με φωτογραφίες προσώπων που τις ψάρεψαν σε ιστοσελίδες. Οπως θεωερω οτι είναι και λιγο μπέρδεμα να χρησιμοποιούμε τα μικρά μαε ονόματα. Καλα να σε λενε Λεωνίδα ή Αγαμέμνονα που είναι σχετικά σπανια ... αλλά τι γίνεται με μας τους Γιαννηδες και τους Γιωργηδες?

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 01:36:04 μμ »
Ο Αχόρταγος (βοθρατζίδικο)
Η βέσπα (ξέρεις από βέσπα???)
Ο πύραυλος (αμάξι του Θου-Βου και του Μαπ)
Το μεγάλο κανόνι (scratch? πυροβόλο με ειρηνιστικά μηνύματα)

Θανάσης Βέγγος κύριοι!!!!!
Μιλάμε ο άνθρωπος μεγαλούργησε τη δεκαετία του 60 και έδωσε υλικό να φαν και οι κότες!!!!! Αυτό είναι που λένε 50 χρόνια μπροστά!!!!!!

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 16, 2007, 01:45:39 μμ »
Ποια είναι η ταινία του Βέγγου που ειναι με το φορτηγο το mercedes (italeri 1/24) με τα 2 τα μεγάφωνα που ακούει Θοδωράκη επί χουντας και μπαίνει μεσα σε ενα χωριο?

Αλλα παιδιά μας εχει προλάβει - νομιζω και best of the show- το γαλανο -ασπρο chevrolet nomad με τον πολιτικό Αραπάκη (δεν θυμάμαι καλά το όνομα). Θυμαστε ποιο λεω? Αυτό που είχε εξεδρα, μεγάφωνα και αφίσες στο πλαι.

ΝΑ ξεκινησουμε το campaign?

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 20, 2007, 01:54:43 μμ »
Η τεχνικη του Scratch ειναι το πιο αποτελεσματικο ..Εργαλειο..του μοντελιστη.Με τον τροπο αυτο αναβαθμηζετε ποιοτικα<οφθαλμικα>ενα μοντελιστικο Θεμα.Με βαση τα σωστα σχεδεια και ρεαλιστικες φωτογραφιες ο μοντελιστης προσπαθει να δοσει ας πουμε λιγο <Ζωη>στο κιτ.Εδω δεν υπαρχει καπιος περιορισμος υλικου.Δουλευουμε με οτι υλικα εχουμε,απο χαρτη και πλαστηκο,ανοργανο και οργανικο κτλ.Να μην ξεχναμε και τα διαφορα βελτιοτικα που κυκλοφορουν,τα οπια μας απολαζουν απο κουραστικες δουλειες και κατασκευες.
Π.Χ.αριστερα το Scratch καθησμα και δεξια του κιτ.VW Kübelwagen Italeri. 8)

Τασος :wink:

Tags: scrachbuilt