Αποστολέας Θέμα: 1/72 IBG Pzl P.24G  (Αναγνώστηκε 1078 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 5525
  • Age: 38
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
1/72 IBG Pzl P.24G
« στις: Οκτωβρίου 09, 2020, 10:24:56 μμ »
ʼλλη μια κατασκευή που τελείωσε πριν λίγες ημέρες. Το κιτ της IBG απλά φανταστικό απ' όλες τις απόψεις (pe, χαλκομανίες, λεπτομέρεια, εφαρμογή, τιμή). Το θέμα γνωστό, αγαπημένο κι ελληνικό που είχα να κάνω αρκετό καιρό. Ξεκίνησε και κυλούσε ομαλά σαν κατασκευή μέχρι την ώρα που άλλαξα γνώμη για το βάψιμο. Ενώ πήγαινε για παραλλαγή άλλαξα στην πορεία σε μεταλλικό για να έχω μια ποικιλία στη βιτρίνα. Βάψιμο με Humbrol metal cote 27002 και πέρασμα με future. Σήματα, πάλι future και έφτασε η ώρα για το wash. Για κάποιο λόγω (το αποδίδω στην υγρασία των τελευταίων ημερών που επιβράδυνε το στέγνωμα) το wash πέρασε κάτω από το γυαλιστερό βερνίκι -future- και λέρωσε τις μικρές πάνινες επιφάνειες των φτερών με αποτέλεσμα να μην καθαριστούν σωστά. Η ενέργειά μου να παίξω πάλι με στεγνά πινέλα και μεταλλικό χρώμα στις πτέρυγες δεν απέδωσε οπότε με το επερχόμενο weathering προσπάθησα να το σώσω όπως όπως. Με τα πολλά το τελείωσα και το έβαλα στη βιτρίνα. Σίγουρα θα ακολουθήσει κι άλλη κατασκευή στο μέλλον κι αυτή τη φορά παραλλαγής όπως το είχα σκεφτεί εξ'αρχής.

               










 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3609
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2020, 08:41:50 πμ »
Ενδιαφέρουσα κατασκευή. Κρίμα που πήγε στραβά το θέμα με το wash. Κι εγώ έχω παρατηρήσει προβλήματα με την υγρασία στο στέγνωμα ρητινών. Θα χρειαστούμε ξηραντήριο στο τέλος.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

  • Scale 1/48
  • *
  • Μηνύματα: 699
  • Age: 47
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 10, 2020, 11:46:20 πμ »
Όμορφη η κατασκευή.  Κρίμα που σου χάλασε στον δρόμο.  Ένας οικιακος αφυγραντηρας ίσως βοηθάει σε εξτριμ καταστάσεις με πολύ ΥΓΡΑΣΊΑ όπως των τελευταίων ημερών .
Αλλιώς υπομονή. ....
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος labros87

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 5525
  • Age: 38
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2020, 10:54:19 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ναι είναι απαραίτητος ο αφυγραντήρας (και να έλεγα πως δεν έχω...) τις μέρες με υγρασία. Το επόμενο θα γίνει αρκετά καλύτερο!!

 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

  • Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1989
  • Age: 49
  • Τόπος: Βόλος
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2020, 11:42:17 πμ »
Λαμπρό πολύ ιδιαίτερη κατασκευή και η επιλογή σου για προπολεμικά χρώματα στο μοντέλο την κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη!!!

Ως προς την ατυχία με το wash και το future, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Γενικά το future μου έχει κάνει κι εμένα κάποια τέτοια και έχω διαπιστώσει ότι δεν έχει μεγάλη αντοχή στο τρίψημο με διαλυτικό (νεφτι, white spirit, κλπ). Αντίθετα το γυαλιστερό βερνίκι της Tamiya που χρησιμοποίησα στην τελευταία κατασκευή, δεν κατάλαβε τίποτα!!!

Πάντως άσχετα με το σημείο που επισήμανες, το μοντέλο είναι πανέμορφο και επάξια πήρε τη θέση του στη βιτρίνα σου!

Αποσυνδεδεμένος tito

  • IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 1620
  • Age: 40
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2020, 12:18:45 μμ »
ΜΠΙΜΠΕΛΟ !!!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 7270
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2020, 12:55:35 μμ »
το μοντέλο είναι πανέμορφο και επάξια πήρε τη θέση του στη βιτρίνα σου!

 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

  • IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • *****
  • Μηνύματα: 2870
  • Age: 42
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: 1/72 IBG Pzl P.24G
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2020, 09:52:18 μμ »
Είναι πάρα πολύ όμορφο Λάμπρο! ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Το κιτ ήθελα να το πάρω και εγώ αρχές καλοκαιριού και το ζαχάρωνα αλλά με το μωρό έχω σχεδόν σταματήσει να μοντελάρω και είπα να μην μαζεύω στοκ.Βέβαια περίμενα να δώ και κανένα κατασκευαστικό εδώ για να δώ τι λέει!
Κρίμα για το wash...να ξέρεις ότι και εγώ επειδή έχω κάνει αρκετά αεροσκάφη με μεταλλική παραλλαγή, παρατήρησα ότι αν βερνικώσεις με future δεν αντιδρά καλά μετά στο wash και είχα σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με σένα.Οπότε άλλαξα βερνίκι και χρησιμοποιώ της ταμιγια.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Tags: