Αποστολέας Θέμα: Βυθισμενο αεροπλανο του Β ΠΠ  (Αναγνώστηκε 2660 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
Βυθισμενο αεροπλανο του Β ΠΠ
« στις: Απριλίου 20, 2020, 10:34:18 μμ »
Σκοπευω να ξεκινησω το πρωτο μου διοραμα με ενα βυθισμενο αεροπλανο Β ΠΠ .
Η αρχική μου ερωτηση ειναι αν πρεπει το μοντελο να ειναι ολο καλυμμενο απο αυτη την "γλιτσα" που πιανουν τα αντικειμενα που ειναι καιρο βυθισμενα , ή αν θα πρεπει να φαινεται και το χρωμα , καποια διακριτικα κτλ . το λεω αυτο γιατι καποια αεροσκαφη του Lexington πχ στον βυθο του Ειρηνικου ειναι σχεδον αθικτα, με την εννοια οτι η βαφη και τα διακριτικα ειναι εμφανή !

Αυτό συνεπάγεται και την απορία μου στο πώς θα δημιουργησω αυτο το στρωμα βλαστησης / οργανισμων που εχει κατσει πανω στο αεροπλανο.
Και τελος , τι ρητινη θα πρεπει να χρησιμοποιησω για να αναπαραστησω τον ογκο νερου που θα το καλυψει.

Οποιαδηποτε αλλη βοηθεια ή παραπομπη θα ηταν πολυ χρησιμη! Ευχαριστω εκ των προτερων!
 ::salut::

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Βυθισμενο αεροπλανο του Β ΠΠ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 20, 2020, 11:01:11 μμ »
Κατ' αρχή θα πρέπει ν' αποφασίσεις τι ακριβώς θα φτιάξεις.
Βρες μια φωτό που σε ικανοποιεί και πορεύσου βάσει με τη
φθορά που βλέπεις εκεί. Οι μικροοργανισμοί και τα φυτά που
προσκολούνται στα βυθισμένα αντικείμενα γίνονται - αναλόγως
της κλίμακας - με ατλακόλ και σόδα ή fine turf ή τριμμένη μπάλσα
που θα βαφτούν κατόπιν στα διάφορα πράσινα. Βάλε τη φωτό
που θες ν' αναπαραστήσεις, την κλίμακα και βλέπουμε για τα
υπόλοιπα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 20, 2020, 11:06:57 μμ »
Φιλόδοξη κατασκευή! Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

Σχετικά με το πρώτο ερώτημα, τα βυθισμένα αεροπλάνα που έχω δει από κοντά ο ίδιος (κανά δυό δηλαδή) ήταν εντελώς καλυμμένα με τη γλίτσα. Φυσικά ήταν σε μικρό βάθος, το ένα που είδα πρόσφατα στην Ηρακλειά (Arado και αρκετά κατεστραμμένο-λεηλατημένο), το άλλο όταν ήμουν μικρός, νομίζω, στη Λέρο. Τα αεροσκάφη του Lexington βρίσκονται στα 3.000 μέτρα βάθος, οπότε ίσως εκεί δεν ευδοκιμεί τόσο πολύ η γλίτσα (έλλειψη φωτός, πίεση νερού κλπ.)
Πώς θα βάλεις τη γλίτσα; Υπάρχουν διάφορα έτοιμα προϊόντα γλίτσας αλλά ίσως δεν έχουν το κατάλληλο χρώμα γιατί είναι για γλίτσα στη γη από την υγρασία (πρασινίζουν αρκετά). Θα χρησιμοποιούσα κάποιο προϊόν όπως το moss της AK Interactive με Ατλακόλ (ή άλλη ακρυλική βάση) για να δώσω τον όγκο ενώ το χρώμα θα το έδινα στο βάψιμο. Εναλλακτικά μπορείς να τρίψεις αυτό το αφρώδες υλικό που χρησιμοποιούν στα ενυδρεία, ή οτιδήποτε μπορεί να δώσει λίγο όγκο (πχ. γρασίδι και άμμο διοραμάτων).
Για τη ρητίνη είναι δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν δύο ειδών: οι εποξικές ή πολυεστερικές που είναι δύο συστατικών και οι ακρυλικές που είναι ενός. Και οι δύο θέλουν αλλεπάλληλα λεπτά στρώματα λίγων χιλιοστών για να μπορέσουν να στεγνώσουν αλλά και να μην κάνουν φυσαλίδες. Οι πρώτες, επιπλέον, σκληραίνουν με εξώθερμη χημική αντίδραση, που σημαίνει ότι αν βάλεις πολύ με τη μία θα ανεβάσει πολύ υψηλή θερμοκρασία και θα σου διαλύσει το πλαστικό (και δεν θα στεγνώσει και σωστά). Οι δεύτερες αν βιαστείς και βάλεις χοντρό στρώμα (τα πέντε χιλιοστά θεωρούνται χοντρό), δεν θα στεγνώσουν ποτέ και θα θαμπώσουν. Θέλει προσοχή και να είναι ρητίνη που να μην κιτρινίζει με τον καιρό (να είναι UV proof), γιατί την έχω πατήσει και η θάλασσα από γαλάζια έγινε πρασινωπή μετά παό καιρό. Αυτά είναι τα υλικά που γνωρίζω και έχω δουλέψει. Θα κοιτάξω λίγο αν υπάρχει καμία καλύτερη λύση σε ρητίνη για τη συγκεκριμένη εφαρμογή (αμφιβάλλω).

Συνεπώς, θα πρέπει να αποφασίσεις σε τι βάθος και σε τι θάλασσα θα είναι βυθισμένο το αεροσκάφος που θέλεις να αναπαραστήσεις και να βρεις τις ανάλογες φωτογραφίες για οδηγό. Αυτές θα σε βοηθήσουν να βάλεις την ποσότητα και την ποιότητα της γλίτσας για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτά για αρχή και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο γίνεται.

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 20, 2020, 11:12:49 μμ »
Να συμπληρώσουμε εδώ ότι ένας σχετικά ασφαλής τρόπος
για δημιουργία θάλασσας είναι κουτί από πλέξι και δημιιουργία
κυματισμών με ακρυλικό τζελ.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 20, 2020, 11:42:50 μμ »
Το project θα αφορα ενα P-47 στην 1/72 (τυχαια αγορά ο τυπος του αφους , ευτυχως αργοτερα διαπιστωσα οτι χρησιμοποιηθηκε στο θεατρο του Ειρηνικου) και το σκεφτομαι βυθισμενο σε ρηχα νερα, με αυτο το λευκο βοτσαλο/αμμο του βυθου χωρίς ιδιαιτερες ζημιες (αποκολληση πτερυγων κτλ)

Αυτο που εχω βρει με βυθισμενο P-47 ειναι κοντα σε γαλλικες ακτες νομιζω

και ενα στο νησί Οαχου στη Χαβάη

Το σκηνικό ομως που φανταζομαι ειναι το παρακατω , με ενα ομως corsair..

χωρις να αποκλειω και την αναπαρασταση του P-47 της Χαβάη με λιγοτερες ζημιες.

Σκεφτομαι παντα οτι λόγω της πρωτης προσπαθειας θα ηθελα την πιο απλη λύση (ηδη οι οδηγιες για τις ρητινες με τρομαξαν..)

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 21, 2020, 01:11:44 πμ »
Αν δεν έχεις δουλέψει ξανά με ρητίνες για την αναπαράσταση νερού, θα συνιστούσα να ξεκινήσεις με δοκιμές σε κάτι πιο ρηχό όπως μικρές λιμνούλες. Οι μεγάλες επιφάνειες στις τέσσερις κάθετες πλευρές ενδέχεται να μην βγουν τόσο καθαρές στο ξεκαλούπωμα και να χρειαστούν τρίψιμο και γυάλισμα. Επίσης θέλει προσοχή ώστε να μην φαίνοντα τα αλλεπάλληλα στρώματα. Και οι καλλιτεχνικές-μοντελιστικές ρητίνες ψιλοκοστίζουν ο κούκος αηδόνι (για ένα διόραμα 20Χ20Χ20 εκατοστά που χρειάζεται ένα P47 στην 1/72 είναι αρκετές δεκάδες ευρώ), ενώ οι βιομηχανικές δεν είναι πάντα κατάλληλες για τις λεπτεπίλεπτες κατασκευές μας. Τα προϊόντα που χρειάζεσαι θα τα βρεις ως casting resin.
Η λύση που προτείνει ο Κώστας είναι μια καλή εναλλακτική τόσο από πλευράς ευκολίας όσο και κόστους αλλά και βάρους (πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο).

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 21, 2020, 01:15:21 πμ »
Σε πρωτη φαση,ενα μπραβο,που ξεκινας ενα τετοιο προτζεκτ υψηλου βαθμου δυσκολιας,για πρωτο διοραμα και χαιρομαι γι αυτο
δευτερο ξεκινα σταδιακα,αφου πρωτα αποφασισεις το βαθος κυριως και το λεω αυτο γιατι εχεις δυο επιλογες,νερο οπως αυτο που λεει ο kwstas η ρητινιενιο νερο (προσωπικα προτιμω το δευτερο)
Τριτο,το μονο που θα σε τρομαξει απο τη ρητινη ειναι η ποσοτητα,γιατι μια καλη ρητινη """υγρο γυαλι""που θα σου εξασφαλισει διαφανεια, εχει αλμυρη τιμη για μεγαλη ποσοτητα,ολα τα αλλα ειναι απλα
Μια προταση ειναι το μισο μεσα-μισο εξω οπου εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις τις γλιτσες,αλλα και να δειχνεις το α/φος

Οτι και να αποφασισεις,αρχισε σταδιακα με το βυθο και προχωρας
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 21, 2020, 01:30:26 πμ »
Πιασε κοκκινο Κωστη ,αυτο ειναι που λεω και εγω να και μερικες ακομη πληροφοριες

και

https://www.zorzosae.com/index.php?route=product/search&search=envirotex

αυτο ειναι ενα υγρο γυαλι που εχω χρησιμοποιησει κατα κορον χωρις καποιο προβλημα

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 21, 2020, 01:54:17 πμ »
Το μισοβυθισμένο είναι μια πολύ καλή ιδέα, Δημήτρη. Το Sherman είναι κλασικό κομμάτι και από το λίγα με συμπαγή ρητίνη. Οι περισσότεροι προτιμούν τη λύση που πρότεινε ο Κώστας με κενό κουτί.
Ο Ζώρζος έχει καλά προϊόντα, αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο. Φαντάζομαι εννοείς το πρώτο, το ETI Envirotex Jewelry Resin.
Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει το Prochima E-30 από τον Καλφάκη (νομίζω ότι είναι αυτό που μου κιτρίνισε με τον καιρό):
https://www.e-kalfakis.gr//%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%83-prochima,-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D,-320gr+cat-p-11201.html?sess=792sq4rrcs7d45j4n1k1qjl0i3
Τώρα προτιμάω ακρυλικές πάστες ενός συστατικού, αλλά βέβαια για μικρό πάχος. Και αυτές κάνουν τα κόλπα τους με θαμπώματα κλπ. Η εποξική ρητίνη σίγουρα δίνει καλύτερο φινίρισμα.

Σημειώνω ότι ένας κύβος 20Χ20Χ10 εκατοστά έχει όγκο 4 λίτρα (οπότε μπορεί το κόστος να ξεπεράσει τα 200 ευρώ) και βάρος αρκετά κιλά.

Παρόμοια προϊόντα έχει και η abio.gr καθώς και η alfakem.gr.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 21, 2020, 08:31:40 μμ »
Καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για τις διαφωτιστηκες και αμεσες απαντησεις !
Αρχισα να αντιλαμβανομαι οτι το διοραμα ειναι "ακριβο" σπορ κατι που δεν ειχα υπολογισει σωστα. Βεβαια ψαχνοντας στο skroutz ειχα δει καποιες εποξικες ρητινες (υγρο γυαλι)  σε πιο προσιτες τιμες . Το κενο κουτί δεν θα το προτιμησω.
Φανταζομαι οτι καποια αλλη πιο φτηνη λύση (πχ κατι σε σιλικονη) δεν υπαρχει για να μην μου την εχετε προτεινει.

Παρολαυτα θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και θα ξεκινησω με μισοβυθισμενο , οπως το stukas που το εχω δει αρκετες φορες!

Συνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 21, 2020, 09:45:18 μμ »
Η σιλικόνη δεν κάνει γι απομίμηση νερού.
Μπορείς και να σκάψεις το βυθό, να μπει
το μισό σκάφος μέσα και να καλυφθεί το
υπόλοιπο. Έτσι θα το έχεις και καλυμμένο
με "νερό" και οικονομικά. Πάντως είναι δύ-
σκολο διόραμα που εάν δεν σου πετύχει το
νερό πάνα άκλαυτα και το μοντέλο και τα
χρήματα που τυχόν θα σπαταλήσεις για τις
ρητίνες και ο χρόνος σου, αλλά κυρίως θα
σε απογοητεύσει και αυτό είναι το βασικότερο
δυστυχώς.

Ένα λινκ βήμα βήμα γι αυτό που θες να κάνεις. ::arrowred:: https://imgur.com/gallery/AIYEmgU

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 22, 2020, 12:25:38 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το tutorial. Ευχαριστούμε. Να μας έλεγε ο τύπος και πιο εποξικό χρησιμοποιεί... Αυτό το πήρα από το μαγαζί του Μιχάλη ( :lol: ) δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό. Πάντως το έριξε σε μια δόση και αυτό είναι πολύ χρήσιμη ιδιότητα.

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Kakalos
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
  • Καμικάζι αγάπη μου
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 22, 2020, 12:58:54 πμ »
Τι έκανε ρε ο άνθρωπος στο video.. Δίδαξε το λαό!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 22, 2020, 01:17:04 πμ »

Φανταζομαι οτι καποια αλλη πιο φτηνη λύση (πχ κατι σε σιλικονη) δεν υπαρχει για να μην μου την εχετε προτεινει.

Παρολαυτα θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και θα ξεκινησω με μισοβυθισμενο , οπως το stukas που το εχω δει αρκετες φορες!

Γινεται και με σιλικονη αλλα μονο για το βαθυτερο στρωμα,μπορεις εξυπνα να χρησιμοποιησεις ετσι τη λιγοτερη ποσοτητα σε ρητινη,βαζοντας το α/φος υπο γωνια κοβοντας οσο θελεις τη μια πτερυγα

ακομα και σε μεγαλυτερη γωνια 40 μοιρων για πιο δραματικοτητα,σκεπαζεις και κολλας με σιλικονη μεχρι ενος σημειου και απο επανω τη ρητινη,αν ειδες στη φωτο δεν εχει χρησιμοποιησει καθολου ρητινες,αλλα απο διαφανεια γιοκ
ξεκινα βημα βημα και βλεπεις ::salut::

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 22, 2020, 01:58:02 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το tutorial. Ευχαριστούμε. Να μας έλεγε ο τύπος και πιο εποξικό χρησιμοποιεί... Αυτό το πήρα από το μαγαζί του Μιχάλη ( :lol: ) δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό. Πάντως το έριξε σε μια δόση και αυτό είναι πολύ χρήσιμη ιδιότητα.
Γενικά θέλουν πολύ προσοχή οι μεγάλοι όγκοι ρητίνης σε μία δόση/στρώση διότι γίνεται εξώθερμη αντίδραση και αν υπάρχουν εύθραυστα και λεπτά πλαστικά κομμάτια κινδυνεύουν με παραμόρφωση.
Από την άλλη πολλές στρώσεις έχουν το μειονέκτημα ότι φαίνονται οι διεπιφάνειες τους.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 11, 2020, 07:31:44 μμ »
αγαπητοι συναδελφοι μια ακομα απορια..Για να χρωματιστει το υγρο γυαλι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τις γνωστες μοντελιστικες εταιρειες ή πρεπει να προμηθευτω καποιο ειδικο χρωμα ;
Ζητω την κατανοηση σας αν ειναι χαζη η ερωτηση, αλλα ειναι τελειως αγνωστα νερά για μενα ολα αυτα

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 11, 2020, 07:47:55 μμ »
αγαπητοι συναδελφοι μια ακομα απορια..Για να χρωματιστει το υγρο γυαλι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τις γνωστες μοντελιστικες εταιρειες ή πρεπει να προμηθευτω καποιο ειδικο χρωμα ;
Ζητω την κατανοηση σας αν ειναι χαζη η ερωτηση, αλλα ειναι τελειως αγνωστα νερά για μενα ολα αυτα
Εξαρτάται το υγρό γυαλί. Για τα δύο συστατικών υπάρχουν κάποια ειδικά χρώματα, που είναι  και αρκετά ακριβά. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής και μου έδωσε ωραίο αποτέλεσμα αν και δυσκολεύτηκα να το διαλύσω και χρειάστηκε παρατεταμένο ανακάτεμα. Μετά από χρόνια μου κιτρίνισε (το μπλε έγινε πρασινωπό) αλλά νομίζω ότι ήταν θέμα της ρητίνης (παρόλο που ήταν μοντελιστική) γιατί μου κιτρίνισαν και κάποια δείγματα που είχα κάνει και ήταν άχρωμα. Στις ακρυλικές ρητίνες μπορείς να βάλεις ακρυλικό μοντελιστικό χρώμα. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα (λιγότερο από σταγόνα) γιατί αλλιώς θα χρωματιστεί και θα γίνει αδιαφανής. Αν πας σε μεγάλο project με πολύ ρητίνη, όπως είναι το αρχικό σου σχέδιο, θα πρότεινα να πάρεις το ειδικό χρώμα γιατί ένας αποτυχημένος πειραματισμός θα έχει μεγάλο κόστος.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 11, 2020, 07:59:56 μμ »
Ανετα μπορεις να χρησιμοποιησεις και λαδια ζωγραφικης,προσοχη με την ποσοτητα οπως ειπε και ο Κωστης,με ενα καλαμακι,βαζεις στη μυτη,ελαχιστη ποσοτητα και ανακατευεις με αυτο
Αν χρειαστει ,επαναλαμβανεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 11, 2020, 08:49:28 μμ »
Σκεφτομαι να προμηθευτω το υγρο γυαλι δυο συστατικών της  MERCOLA. Η χρηση των λαδιων ζωγραφικης μου φαινεται πιο προσιτη.
Ευχαριστω για τις απαντησεις  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 11, 2020, 11:58:07 μμ »
Αν επιμένεις στο project βυθισμένο αεροπλάνο, θα έλεγα, πρώτον, καλύτερα να μην βάλεις καθόλου χρώμα. Λόγω του μεγάλου πάχους είναι επικίνδυνο να σκοτεινιάσει πολύ και να φαίνεται πολύ λίγο το αεροπλάνο. Δεύτερον, τη συγκεκριμένη ρητίνη δεν την ξέρω. Έχει αρκετά καλή τιμή ανά κιλό κοιτώντας στο skroutz και είναι της ίδιας εταιρείας που βγάζει τα σπρέι minos και άλλα καλά προϊόντα. Δεν ξέρω τι πυκνότητα έχει (σίγουρα περισσότερο από 1 κιλό ανά λίτρο) άρα θα χρειαστείς αρκετα κιλά για να πιάσεις τον όγκο που χρειάζεται το διόραμα. Επίσης, ξανατονίζω ότι γίνεται εξώθερμη αντίδραση, που δημιουργεί μεγάλη θερμοκρασία όσο περισσότερο μεγάλη είναι η μάζα του υλικού. Αυτό επιταχύνει και την πήξη της ρητίνης και την πιθανότητα να λιώσει τοπικά και να παραμορφωθεί το μοντέλο. Για να καταλάβεις, χθες ήθελα να φτιάξω κάποια αντίγραφα από ρητίνη μικρών κομματιών (κράνη, ρόδες). Έφτιαξα μόλις 50 γραμμάρια υλικό. Μέχρι να βάλω το υλικό στο πρώτο καλούπι, η ρητίνη που ήταν στο πλαστικό ποτηράκι ζεστάθηκε, έπηξε και το πέταξα πριν προλάβω να πάω στο δεύτερο. Αλλά στο πρώτο καλούπι παρέμεινε υγρή για πολλή ώρα ακόμη καθώς ήταν μικρά κομμάτια. Η μάζα κάνει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία και το πήξιμο. Και μιλάμε για μόλις 50 γραμμάρια. Τα γράφει και στις οδηγίες του συγκεκριμένου προϊοντος όπου επίσης αναφέρει ότι δεν έχει απόλυτη προστασία UV (το αναφέρω για το κιτρίνισμα). Η Liquid Glass Crystal της ίδιας εταιρείας έχει καλύτερη προστασία UV, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά ψηλότερη τιμή ανά κιλό. Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω αλλά να σε πείσω να κάνεις αρκετές δοκιμές πριν ώστε να μάθεις το υλικό.
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία και θα παρακολουθήσω με χαρά και ενδιαφέρον το project σου.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 12, 2020, 12:42:13 πμ »
@Kostis Pap σ ευχαριστω για ολες τις χρησιμες και αγνωστες πληροφοριες για μενα , οσο και για τον κοπο που μπηκες να ψαξεις για το υλικο.
Μετα απο τις συμβουλες ολων σας, αποφασισα να αποφυγω το πληρως βυθισμενο και να παω σε μια λυση με ενα μισο-βυθισμενο και μαλλον κατα το ημισυ χωμενο στον βυθο. υπολογιζω οτι το παχος του νερου θα ειναι 1,5 - 2 cm , σιγουρα πιο κατω απ'την βαση της καλυπτρας, υπολογιζω προχειρα γυρω στα 400γρ υγρο .
Το ιδανικο θα ηταν κατι τετοιο
αλλα θα ειμαι πολυ ευχαρηστημενος αν βγει κοντα σε αυτό

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 12, 2020, 01:02:53 πμ »
Πολύ σωστή απόφαση! Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις κάτι πιο βατό σε πρώτη φάση και αργότερα έχοντας μάθει τα τερτίπια του υγρού γυαλιού θα κάνεις και το πλήρως βυθισμένο.
Κι εγώ θα ήθελα να κάνω ένα βυθισμένο έχοντας δει φοβερά όμορφες κατασκευές αλλά προς το παρόν με αποτρέπουν οι δυσκολίες.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 12, 2020, 11:01:01 πμ »
το υγρό γυαλί χύτευσης της Αλφακεμ κάνει λέει για μέχρι 5-6 εκατοστά βάθους. Το χρησιμοποιεί και ο Μιχάλης - 4thecraft (δείτε το κανάλι του στο youtube) και μου έχει πει ότι είναι η καλύτερη που έχει δοκιμάσει. Βέβαια είναι ακριβή στα 45€ /1,4κιλά. Έχω πάρει να κάνω δοκιμές αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα για να σας πω αποτελέσματα.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 12, 2020, 02:56:28 μμ »
Μάλιστα! Ευχαριστούμε πολύ! Είδα τα βίντεό του στο youtube. Το γερμανικό υποβρύχιο έχει αντίστοιχες απαιτήσεις με το βυθισμένο αεροπλάνο. Έριξε τη ρητίνη της αλφακεμ με τη μία χωρίς πρόβλημα. Η τιμή όντως βαράει. Πρέπει να είναι κανείς σίγουρος τι κάνει πριν χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα.

Tags: