Αποστολέας Θέμα: F-15C Academy 1/48  (Αναγνώστηκε 3288 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Old Felix

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
F-15C Academy 1/48
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 12:58:51 πμ »
Καλησπέρα σε όλους,πριν ολοκληρωθεί το F-16 είχα ξεκινήσει το F-15 της Academy ακολουθώντας όμως διαφορετικά μονοπάτια τουλάχιστον όσον αφορά τα χρώματα και τις τεχνικές.Χρησιμοποίησα πρώτη φορά χρώματα mr color και ουσιαστικά πρώτη φορά το marbling.To αποτέλεσμα μέχρι στιγμής το θεωρώ αμφιλεγόμενο και σπάω το κεφάλι μου για να καταλάβω τα λάθη μου.Μια πρώτη γεύση λοιπόν από τα 'κατορθώματα' μου και με αυτό το μοντέλο...

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Απ: F-15C Academy 1/48
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 11:30:28 πμ »
οι εισαγωγες και στις δυο πλευρες στο κατω μερος θελουν δουλεια φαινονται ατριφτες απο το στοκαρισμα ,οπως και στην τελευταια φωτο το πανω φτερο στο ακροπτερυγιο να το πω ετσι φαινεται μια γραμμη ισως να θελει και εκει δουλεια

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 12:43:24 μμ »
Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου,οι εισαγωγές είχαν μεγάλο θέμα εφαρμογής και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε σκαλοπάτι στο πάνω μέρος ή στο κάτω.Επέλεξα το κάτω για προφανείς λόγους και προσπάθησα να το φέρω όσο πιο καλά γινόταν,θα το κοιτάξω και πάλι εαν και στην φάση που είναι το μοντέλο μάλλον θα το αφήσω ως έχει.Για το ακροπτερυγίο δεν θυμάμαι να είχε θέμα αλλά θα το κοιτάξω επίσης,ευχαριστώ και παλί

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 01:00:57 μμ »
μπορεις και τωρα απλα θα κανει μπαλωμα ,φαινεται ατριφτος στοκος ασχετα με το σκαλοπατι

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 01:16:31 μμ »
αχ που πας και μπλέκεις :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

δες το δικό μου κατασκευαστικό αν θες

https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,34885.0.html

στο στάδιο που είσαι πρόσεξε την εφαρμογή στα κάθετα σταθερά

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 02:24:39 μμ »
Η κατασκευή περισσότερο είναι προσπάθεια να δοκιμάσω black shading  και marbling και να δώ κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι ρεαλιστικό.Θα τσεκάρω πάλι το θέμα των εισαγωγών.Όσον αφορά τα κάθετα στο dry fit δεν φαίνετα να έχον θέμα.ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις και για το link

Υ.Γ Bad omen σκέψου οτι έχω και το E της Academy.....

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 09:13:00 μμ »
Τσέκαρα τις εισαγωγές από κοντά και θεωρώ ότι είναι θέμα φωτισμού και γωνίας λήψης γιατί από κοντά δεν υπάρχει θέμα με το στοκάρισμα,κάτι που δεν ισχύει για το ακροπτερύγιο όπου υπάρχει θέμα στην ένωση.Πέραν όμως των θεμάτων με εισαγωγές και εφαρμογή (που μάλλον είναι γνωστά γι'αυτό το κίτ) θα ήθελα τις απόψεις του φόρουμ για το αποτέλεσμα του βαψίματος.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 09:44:25 μμ »
Το σκούρο γκρι μου φαίνεται πολύ σκούρο. Ποιο χρησιμοποίησες;

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2019, 09:57:43 μμ »
Μαθιέ για το πιό σκούρο το Η 307 απο hobby color (fs 36320) και για το ανοιχτό το Η 308 (fs 36375)

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 11:48:45 πμ »
Η κατασκευή περισσότερο είναι προσπάθεια να δοκιμάσω black shading  και marbling και να δώ κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι ρεαλιστικό.Θα τσεκάρω πάλι το θέμα των εισαγωγών.Όσον αφορά τα κάθετα στο dry fit δεν φαίνετα να έχον θέμα.ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις και για το link

Υ.Γ Bad omen σκέψου οτι έχω και το E της Academy.....

Εγώ έχω 2 Ε της academy ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 12:17:22 μμ »
Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα 15αρι αξιοπρεπές κοιτάει πρός ποιά εταιρία?

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 02:24:38 μμ »
Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα 15αρι αξιοπρεπές κοιτάει πρός ποιά εταιρία?
"C" Hasegawa, "E" Revell  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 03:58:21 μμ »
"C" Hasegawa, "E" Revell  :wink:

ΜΦΧ

Απο Ελλάδα ή απο εξωτερικό??γιατί σε μια γρήγορη αναζήτηση το κίτ της Revell δεν το είδα κάπου διαθέσιμο

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 05:47:00 μμ »
Aν και δε μας έδειξες πώς έκανες την τεχνική του marble coat στο δικό σου, νομίζω πως άφησες μεγάλες επιφάνειες με αντιθέσεις, ενώ συνήθως θέλει ένα πυκνό στρώμα με "ελεύθερο σχέδιο". Η δική μου προσπάθεια στο δοκιμαστικό είναι αυτή:

Ενώ μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά είναι αυτή που βρήκα στο FB.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 06:56:10 μμ »
Β737 Mech καταρχήν σε ευχαριστώ για την τόσο αναλυτική βοήθεια.Το βασικό λάθος που έκανα ήταν οτι "φοβήθηκα" το τελευταίο στρώμα με το πολύ αραιωμένο χρώμα με αποτέλεσμα όντως να υπάρχουν πολύ μεγάλες τονικές αντιθέσεις και επιπλέον η παραλλαγή είναι με ελεύθερο χέρι (η 2η μετά το F-16) και με κούρασε αρκετά οπότε ξέφυγαν πολλά σημεία....μάλλον θα αφήσω τελικά αυτή την τεχνική για το μέλλον που ευελπιστώ να έχω μεγαλύτερη εμπειρία

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 10:49:53 μμ »
Καλησπέρα!

Το βασικό λάθος που έκανα ήταν οτι "φοβήθηκα" το τελευταίο στρώμα με το πολύ αραιωμένο χρώμα με αποτέλεσμα όντως να υπάρχουν πολύ μεγάλες τονικές αντιθέσεις και επιπλέον η παραλλαγή είναι με ελεύθερο χέρι (η 2η μετά το F-16) και με κούρασε αρκετά οπότε ξέφυγαν πολλά σημεία....μάλλον θα αφήσω τελικά αυτή την τεχνική για το μέλλον που ευελπιστώ να έχω μεγαλύτερη εμπειρία

Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να το αφήσεις όντας "φοβισμένος". Αφού σου αρέσει αυτή η τεχνική (και μελλοντικά θα είναι κάποια άλλη τεχνική) πάρε ένα κουφάρι μοντέλο και βάλε όσο χρώμα θες και παίξε. Κοστίζει το μπουκαλάκι χρώμα και τον χρόνο σου. Και έτσι θα αποκτήσεις εμπειρία χωρίς να σε "φοβίζει" η εφαρμογή στο τελευταίο μοντέλο σου.

Δες το. Ξαναβάψε. Ξαναδές το. Πιθανόν (δεν βάζω πολύ ή λίγο...μπορεί να είναι και καθόλου) αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες δεν θα το πετύχεις με την δεύτερη ή την τρίτη. Ίσως και όχι με την δέκατη...Ποιος νοιάζεται; Χόμπυ είναι.

Παίξε με διάφορες αραιώσεις και χρωματισμούς και δες τι βγαίνει στο πειραματικό μοντέλο. Και μετά ξαναδοκίμασε σε επόμενο κατασκευαστικό.

Αυτό που έχεις κάνει δεν είναι άσχημο αλλά δυσκόλεψε παραπάνω λόγω της παραλλαγής. Για την παραλλαγή θα ήταν καλύτερο να έχεις βάψει το σκούρο γκρι της κάθε περιοχής και μετά να προσπαθήσεις να μασκάρεις το σημείο αυτών και στη συνέχεια να ψεκάσεις από πάνω το ανοικτό γκρι στην υπόλοιπη επιφάνεια.

Λόγω και του φωτισμού τα δύο γκρι μου φαίνονται σχεδόν όμοια. Εσυ ξέρεις καλύτερα πόση διαφορά έχουν. Προσωπικά θα έριχνα ακόμη έχα χέρι σκούρου γκρι αραιωμένου και ας μην έχει πλήρως το εφέ που ήθελες.

Καλή συνέχεια χωρίς φόβο! ::salut:: :wink:

Ανδρέας

Anytime Baby....!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2019, 11:56:28 μμ »
Ανδρέα καλησπέρα.Αρχικά σε ευχαριστώ για την ηθική υποστήριξη και την παρότρυνση.Η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμενα ή καλύτερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουν.Όντως τα δύο γκρί δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ τους και πάνω στο μοντέλο (παρόλο που ακολούθησα τις οδηγίες της Academy) και δεν ξέρω εάν είναι θέμα οδηγιών ή δικής μου τεχνικής.Στην φάση που βρίσκομαι όμως τώρα δεν γίνεται να ρίξω χρώμα γιατί έχω προχωρήσει και στις χαλκομανίες.Ίσως το τελικό αποτέλεσμα να είναι λίγο πιο ισορροπημένο.

Υ.Γ Προσωπικά το μόνο που κρατάω από την συγκεκριμένη κατασκευή είναι η υποστήριξη σας και τα μεταλλικά μέρη (πρώτη φορά βάφω μεταλλικά με αερογράφο)    ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 12:00:12 πμ »

Απο Ελλάδα ή απο εξωτερικό??γιατί σε μια γρήγορη αναζήτηση το κίτ της Revell δεν το είδα κάπου διαθέσιμο
Βασικά όπου το βρείς :roll:
Αλλά πιστεύω ότι αν ζητήσεις σε κάποιο κατάστημα εδώ Ελλάδα, που έχει συνήθως Revell, να στο φέρει με την επόμενη παραγγελία, δε θα έχουν πρόβλημα :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 12:06:52 πμ »
Δες και αυτά για marbling:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 04:18:34 μμ »
Αν είσαι στο FB υπάρχουν τα γκρουπ της αμαρτίας (αγοραπωλησίες κιτ).
Κατά καιρούς πουλάνε το συγκεκριμένο κιτ της Revell ή το αντίστοιχο με τις χαλκομανίες tigermeet
Θέλει λίγο προσοχή στις τιμές, αν και τελευταία δεν έχω δει τίποτα εξτριμ!

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 04:46:09 μμ »
To scalemates έχει μια light μορφή ενός market place.

Στο παρακάτω λινκ κάποιος το πουλάει 20EUR:

https://www.scalemates.com/kits/revell-04550-f-15-e-strike-eagle--111440

(Scroll τη σελίδα προς τα κάτω)

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 05:53:28 μμ »
Στο Fb δεν είμαι (fb του club εννοούμε σωστα?) αλλά θα το τσεκάρω.Δεν ξέρω το 15αρι της revell πως είναι αλλα η εμπειρία απο το rafale που προσπάθησα να φτιάξω πρίν από μια 6ετία περίπου δεν ήταν τόσο ευχάριστη (το παράτησα μόλις κόλλησα την άτρακτο καθώς προέκυψαν σοβάρα θέματα εφαρμογής).Όπως και να έχει πάντως θα τσεκάρω το 15αρι.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 09:34:25 μμ »
...Δεν ξέρω το 15αρι της revell πως είναι αλλα η εμπειρία απο το rafale που προσπάθησα να φτιάξω πρίν από μια 6ετία περίπου δεν ήταν τόσο ευχάριστη (το παράτησα μόλις κόλλησα την άτρακτο καθώς προέκυψαν σοβάρα θέματα εφαρμογής)...
Αν και δε τό 'χω φτιάξει, καθώς το "Ε" δε με τραβάει σαν θέμα, κατά γενική ομολογία (και των online reviews), όλων των φίλων και γνωστών μου αεροπλανάδων (μεταξύ των οποίων και κάποιοι πολύ γνωστοί έλληνες χεράδες), το κίτ είναι διαμάντι. Απλά πρόσεξε, αν τελικά πάρεις Revell, να πάρεις το σωστό κωδικό (04891), γιατί κάποια στιγμή η Revell είχε κάνει και κάποιο rebox άλλης εταιρίας, το οποίο... ΔΕΝ  :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2019, 10:05:39 μμ »
 Θα το ψάξω το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί πραγματικά μου έχει κινήσει την περιέργεια και με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2019, 08:48:18 μμ »
Καλησπέρα!

Για τα Revell τουλάχιστον στην Ευρώπη είναι δύο τα κιτ που έχουν αναφερθεί ποιο πάνω:

Το 04550 και το 04891. Το πρώτο είναι η αρχική έκδοση και είναι απίθανο να το βρεις στα μαγαζιά ενώ το δεύτερο είναι η επανέκδοση για το οποίο έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να το πετύχεις. Και τα δύο φυσικά τα βρίσκεις σε αγγελίες.

Η διαφορά είναι ότι η αρχική έκδοση περιλάμβανε μόνο AIM-9 και ατρακτίδια LANTIRN ενώ η επανέκδοση, περιλαμβάνει.

Δες και στο scalemate που σου έβαλε ο Μαθιός, ποιες εκδόσεις είναι παρόμοιες αλλα σε διαφορετικό κουτί.  :wink: ::salut::

Anytime Baby....!!

Tags: