Προχωράω το θέμα λίγο γρήγορα, για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
1) ΣΚΑΦΟΣ:
AH – Το κάτω μέρος του σκάφους είναι λεπτομερές και το μοντάρισμα γίνεται εύκολα και ‘καθαρά’. Ελάχιστο τρίψιμο χρειάζεται σε λίγες γραμμές καλουπιού, ενώ αναρτήσεις & βάσεις συναρμολογούνται χωρίς προβλήματα. Για το μπροστινό μέρος του Lower Hull, το κιτ δίνει 2-3 εναλλακτικά κομμάτια. Με βάσεις για Mine Roller ή χωρίς. Εγώ – αργότερα – έκανα ένα μείγμα από δύο.
Τα φωτοχαραγμένα του κιτ είναι ποιοτικά και δεν θα προβληματίσουν. Προσωπικά, θα ήθελα περισσότερα… Εδώ επιλέγεις: Photoetch Burnishing fluid της AK ή Λίμα για να φύγει το λιπαντικό που τυχόν υπάρχει και για να κολλήσουν/βαφτούν καλύτερα.
Το υπόλοιπο του σκάφους συναρμολογείται εύκολα και με ακρίβεια χωρίς την ‘υποστήριξη’ στόκου. Το πάνω μέρος του σκάφους, το δίνει μονοκόμματο. Εγώ – και με ξεκάθαρα δική μου πρωτοβουλία και χωρίς να ακούσω κανένα (ούτε το καπετάν Νικόλα…
lol) – το χώρισα στα τρία: Μπροστινό, Μεσαίο και πίσω. Επίσης, πάλι με δική μου απόφαση
, πρώτα έβαλα τα φτερά και κατόπιν τοποθέτησα πάνω τους τα διάφορα εξαρτήματα, παρά τις οδηγίες…
Τέλος, έφτιαξα το ελατήριο κίνησης/συγκράτησης των καλυμμάτων/αεραγωγών του κινητήρα, από Brass rod & πλαστικό, για το πλέον ρεαλιστικότερον του σημείου…