Αποστολέας Θέμα: MiG-3 Bare metal and wood  (Αναγνώστηκε 3703 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Mig 3 Bare metal and wood
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 26, 2018, 03:04:17 μμ »
AΝ έχει ψεκαστει το μοντέλο με alclad δεν χρειάζεται τίποτα από πάνω. Λάδια το wash κ είσαι ΟΚ. Κώστα, το αλουμίνιο δείχνει να έχει ένα θέμα στις κάτω επιφάνειες σαν να έχει σκάσει ή ξεφλουδίσει..🤔

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 26, 2018, 03:55:27 μμ »
Δεν είναι alclad, είναι vallejo model air. Η vallejo δεν συνιστά να περαστεί με metal varnish η σειρά model air, παρά μόνο η άλλη σειρά Metal Color. Δεν ξέρω...
Από κάτω δεν είχε σκάσει. Απλά είχε κτίσει λιγάκι και όταν το έπιασα σφικτά για να κάλω άλλες εργασίες χάλασε γιατί είχε στεγνώσει επιφανειακά αλλά όχι στο βάθος. Το έτριψα λίγο και το ξαναπέρασα και έχει περιοριστεί το πρόβλημα. Για αυτό το έχω αφήσει στην άκρη τόσες ημέρες, να στεγνώσει καλάαααα (όποιος καεί στο χυλό...)
Θα δουλέψω λίγο ακόμη και τα πράσινα σημεία ελέγχου πτήσης: ένα wash ή ένα modulation το χρειάζονται (για να πλησιάσω το μοντέλο που αντιγράφω).

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 26, 2018, 06:09:44 μμ »
Πολύ ὀμορφη δουλειά αλλά μήπως θέλει λίγο "tone-down" οι μεταλλικές επιφάνειες γιατι κάνουν έντονη αντίθεση με τις ξύλινες. Για παράδειγμα, ένα ελαφρύ wash σε κάποιες περιοχές.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 27, 2018, 01:28:24 πμ »
Ευχαριστώ. Θα το επιχειρήσω σύντομα.
Έχω φτιαξει κατι λεπτομέρειες π.χ. οι εξατμισεις και οι κάνες gun metal αντι αλουμινιο.

Παίζει να το ξαναφτιάξω από την αρχή ή κανα παρόμοιο θέμα (mosquito)  γιατί έχει τις αβαρίες του που δεν φαίνονται αλλά εγω τις ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος GreekThorax

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2018, 12:04:57 μμ »
Το κιτ της Trumpeter είναι φανταστικό. Σκέτη απόλαυση να το φτιάχνεις.  Το αποτέλεσμα σου απίθανο ! Μπράβο φίλε μου. Το ξύλο σου βγήκε.... "κομοδίνο" πολύ αληθοφανές και τα μασκαρίσματα σου όσο μπορώ να δώ αψεγάδιαστα. Συχαρητήρια

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2018, 12:27:24 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ. Το κιτ πράγματι ήταν πολύ καλό με κάποια μικρά προβληματάκια εφαρμογής στις πτέρυγες. Κάποιος πιο έμπειρος από εμένα σε αεροπλάνα φαντάζομαι ότι δεν θα δυσκολευόταν. Και εμένα το ξύλο με ικανοποίησε πολύ. Τα ελαττωματάκια τα έχει η κατασκευή αλλά δεν πολυφαίνονται στις φωτογραφίες. Και πάλι ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος GreekThorax

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2018, 10:11:16 πμ »
 Το σετάκι της True Earth απο που το αγόρασες

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2018, 10:15:32 πμ »
Κατευθείαν από το site τους. Τσούζει λίγο αλλά αξίζει. Ενδιαφέρον ήταν και το φίλτο metal.http://www.true-earth.com/en-uk/index.html

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2018, 04:56:52 μμ »
Κοιταξα το μοντελο σου κι εχω να πω τα εξης.
1. Γενικα δειχνει καλο. Ομως..
1. Η αποχρωση του ξυλου καλη, αλλα καπως εκτος κλιμακας. Θα ηθελε περισσοτερο ραφιναρισμα κ μπλενταρισμα η διχρωμια των καφε, εννοω το σβησιμο τους να ειναι πολυ πιο απαλο. 1/48 κλιμακα εισαι.
2. Τι φοβασαι κ δεν κανεις δυο τουλαχιστον καλα μαυρα λαδοπλυσιματα στο αλουμινιο? Το Χαγιατε μου στην προπερσινη εκθεση ειχε δεχτει τουλαχιστον 5! :twisted:  Εννοειται οτι καθαριζουμε ενδιαμεσα την ποσοτητα που περισσευει..ΚΑΙ
3. Μου φαινεται οτι φοβασαι να φωτογραφισεις το Μιγκ απο πιο κοντα?? :twisted: Και wtf αν φανει μια παραπανω ατελεια? Παρε παραδειγμα τον Chuckw που παρολο που οι δουλειες του δεν ειναι κ οι αρτιοτερες τα φωτογραφιζει οσo δεν παει κοντυτερα.. :wink:
Ολα αυτα που ανεφερα, καλοπροαιρετα παντα! ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2018, 06:19:44 μμ »
Ευχαριστω, Παναγιώτη, για τα σχόλια. Φυσικά και είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Washes θα γίνουν και νέες φωτογραφίες θα μπουν (και πιο κοντινές). Απλά προέκυψε από τη μια επιστροφή στη δουλειά=λιγότερες ώρες μοντελισμού, και από την άλλη έχω πιάσει δύο νέα μινι project (mig 23 και steampunk φιγούρες) με αποτέλεσμα να έχω αφήσει το mig 3 στον πάγκο. Εντωμεταξύ κάπου βρήκα στο εργαστήρι και τον ασύρματο του mig 3 (!) που είχε εξαφανιστεί κάποια στιγμή. Οπότε πρέπει να ξεκολλήσει η καλύπτρα για να μπει στη θέση του! Θα επανέλθω σύντομα...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2018, 09:19:04 μμ »

Και μερικές φωτογραφίες ακόμη...
Έγινε το wash. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται και πολύ. Από κοντά είναι καλύτερα.
Βέβαια το ασημί είχε πολλές ατέλειες (δαχτυλιές, γδαρσίματα) οι οποίες με το wash φαίνονται λίγο περισσότερο. Τέλος πάντων. Δεν είμαι και πολύ οπαδός στα wash σε ασημί και το συγκεκριμένο (Vallejo Air Model) έχει πολύ λαστιχένια υφή που δεν μου αρέσει.
Έφτιαξα λίγο και τα πράσινα κινητά μέρη σε διχρωμία, όπως στο πρωτότυπο.
Το ξύλο είναι καλύτερο στην πραγματικότητα. Στις φωτογραφίες έχει χαθεί η λεπτομέρεια και φαίνεται πιο αδρό από ό,τι είναι.
Γε νικά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά στην φωτογράφιση για να αποδοθούν σωστά τα διάφορα μέρη επειδή έχουν μεγάλες αντιθέσεις.

Στο τέλος και μια πιο κοντινή φωτογραφία για τον Παναγιώτη. Δεν είχα μαζί μου macro φακό, οπότε αυτό είναι ό,τι κοντινότερο μπορούσα να τραβήξω. Ούτως ή άλλως στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά και τα άλλα που κάνω τελευταία, με ενδιαφέρει περισσότερο η "μεγάλη εικόνα" και όχι η λεπτομέρεια.

Ευχαριστώ για τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις και το ενδιαφέρον όλους σας όσους το παρακολουθήσατε. Προς το παρόν πάει στο ράφι. Αν το ξαναπιάσω, θα ανεβάσω νέες φωτογραφίες.

Tags: