Αποστολέας Θέμα: Honda CX500 TURBO - Tamiya 1/6  (Αναγνώστηκε 2251 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
Honda CX500 TURBO - Tamiya 1/6
« στις: Δεκεμβρίου 25, 2016, 09:03:01 μμ »
Το  μοντέλο είναι ένα παλιο κιτ της Τamiya απο την σειρά την μηχανών σε κλιμακα 1/6, συνολικά διαθέτει περι τις 30 διαφορετικές μηχανές και 2 κιτ κινητήρων.   
Θυμάμαι να έχω δει το κιτ φτιαγμένο σε  μοντελιστικό μαγαζί κάπου γύρω στις αρχές του '90 και να μην το συμπαθώ καθόλου, οι καιροί αλλάζουν ομως τον άνθρωπο, ευτυχώς.
Η μηχανή της Honda ήταν η πρώτη που βγήκε σε παραγωγή και έκανε χρήση υπερπλήρωσης, κοινως Turbo.  Αυτό από μόνο του είναι στοιχείο για να την κάνει σημαντική.
Η παρουσίαση έγινε το 1980, την ίδια χρονια που η Suzuki παρουσιασε την KatanaGSX1100S, η οποία υπάρχει επίσης σαν κιτ στην ίδια σειρά.

Το κιτ διαθέτει πολύ καλές οδηγίες, και μάλιστα δείχνει σε ποια σημεία να βάζεις την κόλλα πάνω στα κομμάτια, και περιέχει σε περίοπτη συσκευασία τα ζαντολάστιχα των τροχών καθώς επίσης και τα συναφή μεταλικά κομμάτια, βιδες, σωληνακια, φλας, φώτα κτλ., δυστηχώς δεν έχω φωτογραφίες από το περιεχομενο στο κουτί, υπήρξα βιαστικός αυτή την φορά.
Αρχικά έκανα ένα dry fit με το πλαίσιο πλήρως κολλημένο και το μπλοκ του κινητήρα.  Τα βαμμένα μέρη σε αλουμίνιο είναι πολύ καλής ποίοτητας, επειδή όμως ήθελα το ψαλίδι πίσω να μην έχει ανομοιομορφίες και να δίνει την όψη του συμπαγούς, αποφάσισα να κάνω χρήση των ΑΚ True Metal, για πρώτη φορά, και να μην χρησημοποίησω σπρεΰ. 
Δεν καλύπτουν ατέλειες όμως και για αυτό έχω επιμείνει σε καλή προετημασια με στοκο , τρίψιμο και το στοκοαστάρι από το MRHobby, Mr. surfacer σε 3 βαθμούς (500, 1000 και 1200).
Το καλό με τα δύο παραπάνω, είναι διαλυτά με ασετόν ή διαλυτικό Laquer, ακόμα και με νέφτι για τα ΑΚ, και μπορείς να τα διαλύσεις παλι και να τα απομακρύνεις ακόμα και όταν εχει γίνει στέγνωμα. 
Επίσης απλωνονται πολύ ομοιόμορφα, ειδικά το Mr. surfacer, για κάποιον αρχάριο στα στοκαρίσματα όπως εγώ, αν και θέλει προσοχή στην χρήση (απαραίτητα μάσκα).

Αυτά για την ώρα, περίμενα πολύ καιρό για να παρουσιάσω τα μικρά μου κατορθώματα, από σεβασμό κυρίως στον χρόνο όσο διαβάσουν το παρόν.  Συνεχίζω την δουλειά με τα ΑΚ, η πρώτη προσπάθεια δεν με ικανοποίησε, δυστηχώς δεν έβγαλα φωτο πριν τα ξεβάψω και τα ξανατρίψω και τα περασω πάλι με το Mr. surfacer.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: Honda CX500 TURBO - Tamiya 1/6
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 26, 2016, 12:31:02 μμ »
Καλό ξεκίνημα Κυριάκο! Χορταστικό μοντέλο αν κρίνω από την εμπειρία μου στο 1/8 και στο 1/4... Απ' ό,τι βλέπω ήδη, το στοκάρισμα και το τρίψιμο δεν θα τα γλυτώσεις... Αλήθεια γράφει κάπου το κουτί πόσα κομμάτια έχει το κιτ; (η Tamiya δεν το συνηθίζει... :( ).
Καλή συνέχεια!!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 10, 2017, 07:55:36 μμ »
Τα κομμάτια μετά δικό μου μέτρημα είναι 256, τα πλαστικά, συν τα μεταλικά παρελκόμενα...βίδες παξιμάδια, πύροι, σταντ, άξονες για τα μποστινά πιρούνια και τα ελατήρια. 
Εχθες παρελαβα καποια καλούδια απο TOP STUDIO, θα τα δείξω σύντομα καθώς και άλλα τρια μοντέλα στην 1/6 και το καλύτερο kit της Tamiya σε 1/12 που εγώ εχω δει εως τώρα την HONDA RC166GP RACER.
Είμαι πρωτάρης ακόμα, ύστερα από διετή παρακολούθηση άλλω κατασκευών, θα προσπαθήσω για το καλύτερο, και χωρίς αερογράφο, για την ώρα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 10, 2017, 08:10:19 μμ »
Μπήκες για τα καλά στο χορό βλέπω... Να το χαίρεσαι και να ευχαριστηθείς την κατασκευή! Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Modeling Greek man

• Scale 1/144
  • *
  • Απόλλων Κωτούλας--Κλίμακα 1/24 & 1/16
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 12, 2017, 10:35:39 μμ »
Καλό ξεκίνημα φίλε μου  ::thumbleft::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2017, 11:20:44 μμ »
Δεν θέλω να κατηγορηθώ για αμελής ή τεμπέλης, που είμαι δηλαδή, αλλά προσπαθώ ακόμα σαν αρχάριος, ορίστε μερικές εικόνες απο το τελευταίο αποτέλεσμα τριψίματος/στοκαρίσματος/εξαφάνιση ραφων, με στόκους και Mr. surfacer. 
Πολλά άλλα κομμάτια είναι έτοιμα για τελικό βάψιμο, πιστεύω να προλάβω την θερινή περίοδο....
Η παρούσα κυρία και 2 μηχανές, που θα μπουν σε άλλο θέμα σύντομα, ελπίζω, το μικρό σασι ανήκει στο Monkey 1/6 της Tamiya, εξαιρετικές όλες οι εκδόσεις που έχει βγάλει.
Και κάτι μπλοκ στο βάθος είναι μία άλλη ΄χοντρή΄κυρία, δεν είναι ανάγκη να την παρουσιάσω κατασκευαστικά γιατί έχει γίνει από τον αγαπήτό Κωνσταντίνο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 08, 2017, 11:21:48 πμ »
Αργά, αλλά σταθερά που λένε... Τέλος πάντων, αρκεί που ποστάρεις! ::glossa::

Τώρα, προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι κάπως επικίνδυνο να μπερδεύεις δύο κατασκευές μεγάλης κλίμακας στον ίδιο πάγκο... Επίσης πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη κατασκευής, η Honda θέλει στοκάρισμα και βάψιμο, η Ducati όχι (και αν σου πεταχτεί στόκος ή μπογιά πάνω στα φινιρισμένα κομμάτια της Ducati τι κάνεις;;;). Αλλά ίσως είμαι απλά γέρο-παράξενος ή freak της ευταξίας...

Καλή συνέχεια!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 08, 2017, 06:28:18 μμ »
Αν είσαι εσύ γέρος γκρινιάρης εμείς τι πρέπει να πούμε!!!  Όχι τίποτα άλλο, άθελα βγαίνει πιστεύω, όλοι ζητάμε να δούμε ακόμα περισσότερα από όσα μας δείχνεις!!!!
Freak ελπίζω να μην σε κάνω στο τέλος με όσα δείχνω ή λέω :D
Η μεγάλη βαριά κυρία σκεπάζεται πάντα ευλαβικά με νάυλον γιατί μόνο ΣΚ αδειάζουμε πλέον, τα κομμάτια τοποθετήθηκαν δίπλα της μόνο για τις φώτο....δουλεύονται σε διαφορετικό πάγκο, και πλέον όσα στοκάρω/τρίβω/ασταρώνω ΔΕΝ μπαίνουν στο σπίτι, ειδικά με χρήση MR. Surfacer, και όσο μπορω φοράω πλεον την ειδική μάσκα της 3Μ με φιλτρα. 
Πιστεύω πως μέσα από την εμπειρία των Pocher όλα γίνονται μετά πιο εύκολα, παρεπιμπτώντως μιας και στις μηχανές οι περισσότερες καδένες δίνονται σε μια μορφη λίγο συμπαγή μαζί με το γρανάζι, και στις 1/6 το απαραίτητο σκάλισμα με το Dremel ανάμεσα στους κρίκους, ίσως να δώσει αληθοφανές αποτέλεσμα, παρολα αυτα τα κιτ αλυσίδας είναι πάντα εντυπωσιακά.  Προχθές εντόπισα ένα στο μαγαζί του παρακάτω:

https://www.rcjaz.com/tamiya-12674-16-link-type-motorcycle-chain-p-90076759.html?advId=20170505

Η μεδοδικότητα είναι το μεγάλο μάθημα που διδάσκει ο μοντελισμός.  Δεν θα θελα να φύγω από αυτή την ζωή χωρις να ξαναπιάσω το χόμπυ αυτό, αε είναι καλά το Ιντερνετ......

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 15, 2017, 01:29:04 μμ »
Ωραίο και χορταστικό μοντέλο. Καλη συνέχεια. ::salut::

Tags: