Αποστολέας Θέμα: F-4E 01517 HAF AEGEAN BLUE 1/72 REVELL ΤΕΛΟΣ!!!  (Αναγνώστηκε 13354 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yiorgos.sf.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
F-4E 01517 HAF AEGEAN BLUE 1/72 REVELL ΤΕΛΟΣ!!!
« στις: Οκτωβρίου 13, 2016, 12:25:40 μμ »
   Ξεκίνημα για το επόμενο μοντέλο της συλλογής! Μετά την οδύσσεια του RF-84F θέλησα κάτι πιο... απλό. Φυσικά αυτό δεν έγινε μιας και διάλεξα τελικά το αγαπημένο μου αεροσκάφος για το οποίο ελπίζω να φτάσω σε αποδεκτό επίπεδο την κατασκευή του και να μην το αδικήσω...
Το μοντέλο είναι το F-4F της REVELL στην 1/72 το οποίο είναι πολύ καλό σε ότι αφορά την λεπτομέρεια του και ένα από τα πιο συνήθη μοντέλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του F-4E με αλλαγή των πηδαλίων ύψους βάθους

H κατασκευή ξεκίνησε με το τμήμα των αεραγωγών και του μετώπου των J79 από φύλλο πλαστικού και βάψιμο με χρώματα Vallejo (πάντα πινέλο), στη συνέχεια θα περαστούν με Satin βερνίκι της Vallejo

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: F-4E 01517 HAF AEGEAN BLUE 1/72 REVELL
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 13, 2016, 02:41:24 μμ »
Εξαιρετική η αρχή σου με τις εισαγωγές και τα fan των κινητήρων!! ʼψογος!! Καλή συνέχεια εύχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 13, 2016, 10:57:57 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Αν χρειαστείς τα pattern για τις εισαγωγες τα εχω στον υπολογιστή...
Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο βάθος πρέπει να βάψω την παραλλαγή μέσα στην εισαγωγη?
Υπολογιζω περίπου ενα εκατοστο στην 1/72....
Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 17, 2016, 12:47:16 μμ »
 Συνέχεια στο Phantom με τις εξαγωγές των J79...
Κόπηκαν οι τάπες των κινητήρων πίσω με το σύστημα της μετάκαυσης και δόθηκε βάθος στο σωλήνα με μεταλλικό φύλλο. Προστέθηκαν τα κύρια και δευτερεύοντα πέταλα στις εξαγωγές από πλαστικό και σιγά σιγά πάμε για βάψιμο των εξαγωγών για να μπουν στην άκρη και να ξεκινήσει το κόκπιτ

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 17, 2016, 12:53:14 μμ »
Απίστευτη δουλειά!! Ακρίβεια στα κομμάτια πλαστικού και εξαιρετική απόδοση του εσωτερικού των ακροφυσίων!!
Δώσε και άλλες φώτος!! Ανυπομονώ για το επόμενο update!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 17, 2016, 01:04:12 μμ »
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, η ακρίβεια μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα, όλα τα κομμάτια είναι σχεδιασμένα στο INKSCAPE, (αντίστοιχο δωρεάν του CORELDRAW) εκτύπωση σε λεπτό αυτοκόλλητο ετικέτας και μετά κόψιμο αφαίρεση του αυτοκόλλητου και έχεις σχεδόν τελεία ζυγισμένα κομμάτια αλλά και καβάτζα για επόμενες δουλειές αφού κρατάς τα σχετικά αρχεία... (RF-4E LIZARD θα έρθει κι αυτό σε κάποια στιγμή... )
Αυτή είναι μια πολύ καλή μέθοδος στην οποία έχω καταλήξει για να γλιτώνω χρόνο και σπάσιμο νεύρων... Αν κανείς έχει να προτείνει κάτι πιο ακριβές και παραγωγικό θα το χρειαστώ σίγουρα! (έχω σκοπό να φτιάξω το σύνολο των jet αεροσκαφών, μονοθέσια και διθέσια της ΠΑ στην 1/72)
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 17, 2016, 01:27:28 μμ »
Εξαιρετική η ιδέα σου για την εκτύπωση σε ετικέτα και κόψιμο του πλαστικού βάσει σχεδίου!! Θα το χρησιμοποιήσω το κόλπο σίγουρα σε επόμενη κατασκευή μου γιατί έχω αυτό το πρόβλημα σε αντίστοιχα σημεία, έστω και απειροελάχιστα τα κομμάτια δεν είναι ίδια μεταξύ τους και σε κομμάτια όπως το εσωτερικό μιας εξαγωγής, στο τέλος μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στις αποστάσεις των κομματιών κτλ.

Όσο για το Inscape, είναι φοβερό (δωρεάν) πρόγραμμα. Το χρησιμοποιώ κυρίως για σχεδίαση χαλκομανιών τα τελευταία χρόνια και είμαι υπέρ υπέρ ευχαριστημένος. Σίγουρα δεν πιάνει το Corel, αλλά είναι δωρεάν και για ερασιτεχνική χρήση είναι πολύ καλό!!

Καλή συνέχεια εύχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 17, 2016, 05:06:23 μμ »
Νώντα μόλις είδα τι έκανες στο Phantom σου... Με τύφλωσες απλά! Πολύ ωραίοι και οι πίνακες οργάνων. Γενικά έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά κέντημα στην κλίμακα μπράβο!
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 18, 2016, 09:39:15 πμ »
Να σαι καλά Γιώργο, σε ευχαριστώ!! Παλιότερα είχα φτιάξει και αυτό που φτιάχνεις κι εσύ (F-4E HAF 1978), αλλά χωρίς πολλά πολλά.
Εγώ ανυπομονώ για την συνέχεια στην κατασκευή σου!! Να πάρουμε και καμιά ιδέα στο scratch!! Μοντελάρα θα βγεί!!  ::salut::  ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 18, 2016, 11:03:38 πμ »
Πολυ ωραια δουλεια.
Περιμενω την συνεχεια σου για ιδεες, μιας και εχω ενα ιδιο, για να αποφασισω στο τελος αν το φτιαξω εγω ή μηπως στο στειλω
να κανεις τα μαγικα σου.
Καλη συνεχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 18, 2016, 12:03:45 μμ »
Με τόσο scratch το να φτιάξεις όλη τη HAF... θα σου πάρει κάμποσο καιρό  :mrgreen:

Απολαυστική κατασκευή και σίγουρα πολλά υποσχόμενη.
Δεν ανυπομονώ (ακόμη) για το βάψιμο γιατί υποθέτω ότι έχουμε πολλά να δούμε ως τότε  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 18, 2016, 02:07:52 μμ »
Νομίζω ότι έχω καλύψει τα επόμενα 10 χρόνια  :lol: , έχω αγοράσει όλα τα απαιτούμενα μοντέλα και βλέπουμε!

Συνέχεια με το βάψιμο των εξαγωγών,  πάντα με τα ακρυλικά της Vallejo. Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές αλλά ελπίζω να δίνουν μια εικόνα, μένει μόνο ένα σατινέ βερνίκι στα εξωτερικά πέταλα της εξαγωγής για να μην έχουμε ατυχήματα.
 Μετά από τις εξαγωγές ξεκινά το cockpit, μάλλον με τα καθίσματα που θα χρησιμοποιηθούν αυτά που δίνει η REVELL με βελτιώσεις στο μαξιλάρια ζώνες και μικρολεπτομέρειες...

Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 19, 2016, 04:03:01 μμ »
 Ξεκίνημα με τα καθίσματα, για αρχή κόπηκαν οι θήκες των αλεξίπτωτων (προσκέφαλα) για να βαφούν ανεξάρτητα και φτιάχτηκαν από την αρχή τα μαξιλάρια της πλάτης με πιο σωστό σχήμα
 Τρίφτηκαν κατά το δυνατό οι χειρολαβές εκτίναξης για να λεπτύνουν ώστε να είναι όσο πιο κοντά στην κλίμακα γίνεται...
Αν κανείς έχει καμία καλή φωτογραφία με τα ελληνικά καθίσματα είναι ευπρόσδεκτη για αν μην κάνω βλακείες στο βάψιμο και στις RFB κλπ  :?

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 19, 2016, 09:27:11 μμ »
Μερικές φωτογραφίες από κάθισμα αμερικανικού F-4, τα ίδια έχουν και τα ελληνικά -Ε:

Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 19, 2016, 10:48:23 μμ »
Γεια χαρά yiorgos.sf.

Πολύ ωραία η δουλειά σου στο μοντέλο, πολύ advanced. Oι εισαγωγές εξαιρετικές!!  ::good_job_smilie::

Για τις εξαγωγές και τα πέταλα θα σου πρότεινα να χρησιμοποιούσες πιο λεπτό φύλλο πλαστικού ή φύλλο αλουμινίου. Θα έχεις ποιο  in scale αποτέλεσμα.

Παρακολουθώ και  εγώ το θέμα σου με ενδιαφέρων, καλή συνέχεια.  ::kerasma::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 20, 2016, 09:15:19 πμ »
Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες είναι ότι ακριβώς χρειάζομαι!  ::thumbleft::

Amen, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σχόλια αλλά κυρίως για την επισήμανση! όντως είναι λίγο εκτός κλίμακας, ελπίζω στο RF-4E που θα φτιάξω να εφαρμόσω λίγο καλύτερες τεχνικές και να αρχίσω να δουλεύω περισσότερο με φύλλο αλουμινίου του οποίου οι κολλήσεις είναι αυτές που με ζορίζουν...  ::eusa_wall::
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 20, 2016, 11:10:31 πμ »
Εντός ή εκτός κλίμακας είναι σούπερ σε κάθε περίπτωση. Το βασικό που βλέπει το μάτι είναι οι ασυμμετρίες. Και στο συγκεκριμένο σημείο είσαι τέλειος. Βάλε και ένα ωραίο βάψιμο και θα είσαι παραπάνω από εντυπωσιακός!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 20, 2016, 11:15:26 μμ »
Με κόλλα στιγμής σε gel μορφή δοκίμασες; Επίσης ένας επιταχυντής κόλλας θα βοηθούσε και αυτός. Εγώ τον έχω συλλέξει σε ένα άδειο μπουκαλάκι υγρής κόλλας και τον εφαρμόζω με το πινελάκι της.  Βέβαια το πινελάκι στη πορεία πετρώνει και θέλει πριμάρισμα. Για αυτό και πολλοί επιταχυντές βγαίνουν σε σπρευ.. Εγώ τους προτιμώ σε υγρή μορφή γιατί είναι δηλητήριο, ψεκάζουν και πολύ... νομίζω είναι για μηχανοκίνητο μοντελισμό και όχι για τη κλίμακα εργασιών μας.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 12:56:58 μμ »
Δεν την έχω δοκιμάσει την κόλλα σε gel αλλά σίγουρα θα το κάνω, σπρέι και τέτοια αποκλείεται με τα παιδιά στο σπίτι!
Ευχαριστώ για την πρόταση!
Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 03:43:07 μμ »
SOS!  Πως μπορώ να φτιάξω τις κιτρινόμαυρες χειρολαβές? για την ώρα δεν τα έχω καταφέρει και έχω καταλήξει σε μια απροσδιόριστη βαφή που υπαινίσσεται το κιτρινόμαυρο αποτυχημένα...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 04:41:04 μμ »
Αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι συμβουλές -  η δουλειά σου ειναι πολύ καλή -  εγω τις βαφω κίτρινες και μετά με  ψιλο μαρκαδοράκι μαύρο κάνω τις  γραμμές.

Αλλιώς η οδοντογλυφίδα  βοηθάει πολύ επίσης !

Καλή συνέχεια !
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 04:50:21 μμ »
Για το επίπεδο της λεπτομέρειας που θες θα πρέπει μάλλον να βάλεις συρμάτινες λαβές εκτίναξης!

Και τότε θα μπορείς να φτιάξεις και το ωραίο το βάψιμο.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 07:03:00 μμ »
Το μολύβι το δοκίμασα δεν καταφερα το επιθυμητό αποτέλεσμα...Μάλλον θα πάνε για reset τα καθίσματα με νέες χειρολαβές λεπτότερες, θα δοκιμασω πρώτα να λεπτυνω τις υπάρχουσες και μόλις τις διαλύσω παω για συρμάτινες ::pop::
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 07:14:15 μμ »
Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες είναι ότι ακριβώς χρειάζομαι!  ::thumbleft::

Amen, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σχόλια αλλά κυρίως για την επισήμανση! όντως είναι λίγο εκτός κλίμακας, ελπίζω στο RF-4E που θα φτιάξω να εφαρμόσω λίγο καλύτερες τεχνικές και να αρχίσω να δουλεύω περισσότερο με φύλλο αλουμινίου του οποίου οι κολλήσεις είναι αυτές που με ζορίζουν...  ::eusa_wall::

Χρησιμοποίησε τα αυτοκόλλητα απευθείας.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 09:06:49 μμ »
Το μολύβι το δοκίμασα δεν καταφερα το επιθυμητό αποτέλεσμα...Μάλλον θα πάνε για reset τα καθίσματα με νέες χειρολαβές λεπτότερες, θα δοκιμασω πρώτα να λεπτυνω τις υπάρχουσες και μόλις τις διαλύσω παω για συρμάτινες ::pop::

Γιώργο εξαιρετική η δουλειά σου μέχρι εδώ! :o

Μήπως θα σε βόλευε πάνω στο κίτρινο να σχεδιάσεις σιγά σιγά τις γραμμές με κάποιο μολύβι (ξυσμένο ή κάποιο μηχανικό) και μετά με ένα καλό πινέλο με φυσική τρίχα ώστε να διατηρείται λεπτή, να περάσεις το μαύρο από πάνω; Δοκίμασε και με Vallejo χρώμα που δουλεύεται καλύτερα με πινέλο αν μπορείς.

Τις μαύρες γραμμές με βολεύει να τις βάφω ξεκινώντας από το πάνω μέρος των χειρολαβών οπότε και κάνω την αρχή σε όλες, ώστε να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο έλεγχο της παραλληλίας τους, συνεχίζοντας ανα τμήματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι κύκλοι. Στο τέλος με ψιλό-διορθώσεις έρχονται ΟΚ και σε αυτό βοηθάει και η κλίμακα.

Σε μεγαλύτερες κλίμακες χρησιμοποιούν και λεπτή ταινία μασκαρίσματος και την τυλίγουν γύρω απο την χειρολαβή μασκάροντάς την, αλλά στην 72 μου φαίνεται υπερβολικό ειδικά αν τις λεπτύνεις κιόλας. Θα μπορούσες να προσπαθήσεις αν έχεις όρεξη βέβαια.  :mrgreen:

http://www.largescaleplanes.com/articles/article.php?aid=2639

Καλή συνέχεια!  ::salut::

Anytime Baby....!!

Tags: