Καλησπέρα σε όλους.
Νέο project στον μοντελιστικό πάγκο, αυτή τη φορά ένα reset σε ένα παλιό Eurofighter Typhoon από το κιτ της Italeri με κωδικό 862 που είχα φτιάξει προ 15ετίας περίπου και είναι βαμμένο με σμάλτα Humbrol χωρίς αραίωση και λοιπά υλικά τα οποία μου ήταν άγνωστα εκείνη την εποχή.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι εθνικότητας θα το κάνω, σκέφτομαι Βρετανικό ή Γερμανικό αλλά θα πάει αργά, έτσι όταν θα φθάσω στο στάδιο του βαψίματος, πιστεύω θα έχω καταλήξει και βρει χαλκομανίες.
Το μοντέλο πριν ξεβαφτεί.

Ψέκασα το μοντέλο με fornet και το έκλεισα σε πλαστική σακούλα, έπειτα έτριψα με μια παλιά οδοντόβουρτσα χωρίς όμως να έχει ξεβάψει πλήρως αν και επανέλαβα τη διαδικασία 3 φορές.
Στη συνέχεια, ξεκίνησα τρίψιμο με βρεγμένα ντουκόχαρτα, από 400 έως 2000 βαθμών ώστε να φύγουν και τελευταία υπολείμματα χρώματος, σε κάποια σημεία θέλει κι άλλο όπως επίσης και ένα πέρασμα οι χαραγμένες λεπτομέρειες με χαρακτικό ή βελόνα.

Παράλληλα ξεκίνησα το κόκπιτ, καμία λεπτομέρεια καθώς εδώ το κιτ δίνει χαλκομανίες για τα όργανα.

Έτσι έκανα μια προσπάθεια να προσθέσω λίγη, έχοντας σαν υλικό κυρίως μια φώτο από έτοιμα PE της Eduard και η οποία βοήθησε για να αποδώσω καλύτερα τη διάταξη.
Πλαϊνές κονσόλες και οθόνες από λεπτό φύλλο πλαστικού, χρειάστηκε και λίγη δουλίτσα στα πλαϊνά της μπανιέρας για να καλυφθούν κάποια κενά.

Κόλλησα τους πίνακες οργάνων και το πίσω σκιάδιο για καλύτερη αντιμετώπιση της συναρμολόγησης, κάνοντας αρκετά dry-fits, ενώ για αρχή έφτιαξα τα στικ ώσης.

Οι εξαγωγές, κι εδώ λίγη λεπτομέρεια και κλειστά πέταλα.

Ξεκίνησα μια απόπειρα να φτιάξω ένα σετ με ανοιχτά, κόβοντας τμήματα από μια εξαγωγή ενός 72αριού F-16 από το spares box και έτσι βγήκαν δύο δακτυλίδια τα οποία προσεγγίζουν σε διάμετρο τα κομμάτια του κιτ.
Έπειτα, κόλλησα μια λωρίδα λεπτού φύλλου evergreen στο οποίο πρώτα χάραξα μερικές γραμμές δημιουργώντας 24 τμήματα και αργότερα θα κολληθούν άλλες λωρίδες, χτίζοντας έτσι το εσωτερικό.

Στο άλλο κομμάτι της εξαγωγής, πρόσθεσα στο εσωτερικό και περιμετρικά φύλλο πλαστικού πάνω στο οποίο πρώτα κόλλησα ΖΤΠ και λεπτή λωρίδα evergreen για να αποδοθούν οι "ραβδώσεις". Οι ενώσεις από την κόλληση θα ήταν δύσκολο να δουλευτούν με την υπάρχουσα λεπτομέρεια, επομένως φρόντισα να είναι στο πάνω μέρος και να μην φαίνονται κοιτάζοντας το σημείο από πάνω, αριστερά ή δεξιά.

Αυτά για την ώρα, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!