Αποστολέας Θέμα: Savoia Marchetti SM.79, Italeri 1/72  (Αναγνώστηκε 8001 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
Savoia Marchetti SM.79, Italeri 1/72
« στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 01:08:01 μμ »
Νέο θέμα για φέτος...και ιταλικό!

Το α/φος πασίγνωστο. Αν και παρωχημένο, κατάφερε να σπείρει τον τρόμο στην Μεσόγειο σαν τορπιλοπλάνο (aerosilurante).
https://en.wikipedia.org/wiki/Savoia-Marchetti_SM.79

Το κιτ της Italeri είναι μια σχετικά καλή απόδοση του α/φους στην 1/72, αν και έχει προβλήματα έντονης χάραξης.

Θα χρησιμοποιήσω το Big Ed της Eduard καθώς και κάποια κομμάτια του βελτιωτικού της Pavla (τα πιο πολλά κομμάτια είναι για πέταμα).

- Το γνωστό και χαρακτηριστικό κυματιστό υφασμάτινο μοτίβο στο πλαι της ατράκτου περάστηκε 2-3 χέρια Mr.Surfacer και τρίφτηκε ώστε να μειωθεί, αλλά όχι και να εξαφανιστει καθώς πολλές φωτό επιβεβαιώνουν την ύπαρξη έντονου κυματισμού.
- Το εσωτερικό τρίφτηκε ολοσχερώς και δημιουργήθηκε εκ νέου ο σκελετός από Evergreen rods & strips.
- Έφτιαξα εκ νέου την πολύπλοκη σχάρα φόρτωσης βομβών από διάφορα rods.
Στην φωτό φαίνεται συγκιτικά το κομμάτι της Italeri-Pavla-Eduard και το scratch.
Επίσης κατασκεύασα από πλαστικό την δεξαμενή καυσίμου που βρίσκεται στην θέση των βομβών στο τορπιλοπλάνο.
- Βελτιώθηκε η γόνδολα του βομβιστή / πυροβολητή.
- Χρησιμοποίησα το πάτωμα και τα καθίσματα της Pavla.
- Κινητήρες: προσέθεσα τον συλλέκτη καυσαερίων που βρίσκεταi ΜΠΡΟΣΤΑ από τον κινητήρα σε περίοπτη θέση από half round 1,5mm
Έφτιαξα και τις εξαγωγές από τον κινητήρα προς τον συλλέκτη από 0,75mm rod.
Βελτίωσα τις εξαγωγές του κινητήρα με ξύσιμο και μικρά strips 0,13mm.
-  Η κάνη του πολυβόλου φτιάχτηκε από brass tube 0,3mm & photo etch κομμάτι της eduard.

Έχει πολύ δουλειά ακόμη, σχόλια παρατηρήσεις πάντα ευπρόσδεκτα!
 ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Savoia Marchetti SM.79, Italeri 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 02:51:23 μμ »
τωρα μάλιστα ... φοβερό θέμα και με τρελές παραλλαγές ...  :wink:

καλη συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 03:40:53 μμ »
Θενκς Αρκάδιε,
τώρα που το έθιξες, ξέχασα να αναφέρω οτι θα είναι και "ελληνικό" θέμα, καθώς το α/φος που έχω επιλέξει επιχειρούσε από τη Ρόδο το 1943!
Ακολουθούν φωτό. Το 253-8 θα είναι αυτό που θα κάνω.

Αποσυνδεδεμένος manoskarapidakis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη
  • «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 12:59:16 πμ »
ενδιαφέρον...  θα σε παρακολουθώ. κάθε πληροφορία χρήσιμη.  αυτό που σου είπα είναι το 281-9
έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα,  ζωγράφισε τον παράδεισο και μπές μέσα.....
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 03:19:57 πμ »
Τι φτιαχνεις παλι ρε ανθρωπε, τα ματακια μας εβγαλες στην 72......
Εντυπωσιακοτατο και το camo φιλε!!! Δεν περιμενω κατι λιγοτερο απο το τελειο για σενα στην αποδοση της :wink:

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 04:36:19 μμ »
φιλαρακι εισαι μαστορας.....Ευτυχως για εσενα που εχεις και φωτο που φαινονται τα δαχτυλα σου ωστε να αποδεκνυεται οτι ειναι 72αρι..... :mrgreen: :mrgreen:....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 08:33:23 μμ »
μιας και οι προηγούμενοι σε καλομαθαίνουν στα "μπράβο" θα παίξω εγώ το ρόλο του κακού  :twisted:, λοιπόν :
- καταρχήν άλλαξε την κλίμακα κάτω από το όνομά σου, είναι εντελώς λάθος  ::glossa::
- σε όσους κινητήρες έχω δει κανείς δεν είχε τις ωστήριες ράβδους ενσωματομένες στους κυλίνδρους , ο δικός σου κινητήρας αποτελεί εξαίρεση :?::glossa::
- τα πτερύγια της έλικας θέλουν λίγη βελτίωση, η αφαίρεση του φλάς αποτελεί μια καλή αρχή ::glossa::

και λίγα καλά λόγια έτσι για ξεκάρφωμα  :mrgreen: : πολύ καλές οι λεπτομέρειες που πρόσθεσες ως τώρα, ειδικά η κατασκευή του συλλεκτήρα και η βελτίωση της εξάτμισης.
 καλή συνέχεια το μοντελιστικό μέλλον σου στην 1/48  1/72 :mrgreen:  προμυνύεται λαμπρό

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 08:43:55 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα! Ίσως το αγαπημένο μου ιταλικό θέμα αλλά δεν τολμώ ακόμα να το κατασκευάσω στην 1/72. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 08:46:08 μμ »
Προς  GR MODELLER:
Καλώστονα!!!...κ'ας άργησες! :mrgreen:

Η κλίμακα κάτω από την υπογραφή πάει με τα "γαλόνια" που έχει ο καθένας στο φόρουμ ανάλογα με τη συμμετοχή σε ποστ κλπ...στον Αρκάδιο τα παράπονα!!! :mrgreen:

Για τις έλικες βιάστηκες, δεν τις έχω πιάσει ακόμη είναι κατευθείαν από τα sprue για λόγους επιδειξης....αχχμμ!!! :twisted:
Τώρα τα ωστήρια...έλεγα μήπως τα γλιτώσω έτσι...να τα ξυρίσω και να τα ξαναβάλωωωω...? Σε 3 κινητήρες?
Έχεις δίκιο, θα το σκεφτώ, γιατί τώρα που κόλλησα και τις εξατμίσεις είναι πιο δύσκολο.

Χτύπα αλύπητα!!! :mrgreen: :mrgreen:

Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια, ελπίζω σύντομα απντέιτ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 09:21:47 μμ »
Για τις έλικες βιάστηκες, δεν τις έχω πιάσει ακόμη είναι κατευθείαν από τα sprue για λόγους επιδειξης....αχχμμ!!! :twisted:

ναι αυτό το κατάλαβα αλλά άμα περίμενα να τα ποστάρεις φτιαγμένα πως θα έλεγα την κακία μου;  ::glossa::

πάντως τώρα για τα ωστήρια μη σε πάρω στο λαιμό μου και μπεις σε έξτρα κόπο. Νομιζω και έτσι να τα αφήσεις με ένα καλό wash και έντονο κοντράστ στο βάψιμο καλά θα δείξουν.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 19, 2016, 11:05:09 μμ »
Τα καλύματα των ωστηρίων στον Alfa Romeo σχεδόν εφάπτονται στους κυλίνδρους και δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχοληθείς περισσότερο.
Αν θές σωνει και καλά να του κάνεις κάτι, βάλτου τις βίδες που πιάνουν τους κυλίνδρους στο σωμα! ::glossa::

και video walkaround

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 20, 2016, 10:53:40 πμ »
Τα καλύματα των ωστηρίων στον Alfa Romeo σχεδόν εφάπτονται στους κυλίνδρους και δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχοληθείς περισσότερο.
Αν θές σωνει και καλά να του κάνεις κάτι, βάλτου τις βίδες που πιάνουν τους κυλίνδρους στο σωμα! ::glossa::

και video walkaround

Μπράβο ρε συ Νίκο!
Πολύ σωστός...και καλό τιπ οι βίδες!!
Αυτές εννοείς?

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 20, 2016, 11:39:26 πμ »
Μπράβο ρε συ Νίκο!
Πολύ σωστός...και καλό τιπ οι βίδες!!
Αυτές εννοείς?

Ναι αυτές νομίζω είναι αρκετά εμφανείς και θα "δείξουν" πολύ, ειδικά αν βάψεις τον κινητήρα όπως στη φωτό (μαυρο σώμα και αλουμινενιους κύλινδρους). Δεν είμαι πάντως σίγουρος οτι είναι σωστός ο χρωματισμός για την εποχή... χωρίς να το εχω ψάξει πρόσφατα, εχω την εντύπωση οτι το σώμα και η καμπάνα, μάλλον πρέπει να ήταν βαμμένα ενα μεσαίο γκρί.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 04:07:31 μμ »
Καλησπέρα,

ακόμη μια ενημέρωση με την ελπίδα οτι θα προλάβω την έκθεση...είδομεν!
Οι εργασίες που έγιναν περιληπτικα:

- Συναρμολογήθηκε / βάφτηκε το εσωτερικό με έξτρα σκελετό κλπ φωτοέτσια.
- Φτιάχτηκαν από pewter τα καλύματα των σκελών προσγείωσης καθώς και το κάλυμα του bomb bay. Εκεί προστέθηκαν τα φωτοέτς της Eduard.
- Έφτιαξα από σωληνάκια χαλκού το συρόμενο μηχανισμό του πλάγιου πολυβόλου.
- Βελτιώθηκαν οι φωλέες προσγείωσης.
- ʼνοιξα τις θυρίδες εξαερισμού του ψυγείο λαδιού των κινητήρων πάνω στις πτέρυγες.
- Πρόσθεσα πλέγμα στα ανοίγματα των ψυγείων λαδιού των κινητήρων.
- Σκάλισα τον ουραίο τροχό
- Διαμόρφωσα το ruder (trim tab & καλύματα των συρματόσχοινων)

Σχόλια / παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα!!!

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 05:46:45 μμ »
μμμμ τι ωραιο Ιταλικο μακαρονακι ειναι αυτο...?? Του πεταξες τα ματακια ουωξω!!!!!!!!!!!

Το wash με σκετο μαυρο το εκανες? Χτυπαει λιγο στο ματι.... ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 05:51:23 μμ »
μμμμ τι ωραιο Ιταλικο μακαρονακι ειναι αυτο...?? Του πεταξες τα ματακια ουωξω!!!!!!!!!!!

Το wash με σκετο μαυρο το εκανες? Χτυπαει λιγο στο ματι.... ::glossa::

Τώρα ετοιμάζω και τη σάλτσα... :mrgreen: :mrgreen:
Το wash με καφέ-μαύρο 50-50. Σε ποιό σημείο σου χτυπάει για πες...???
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 05:53:36 μμ »
επειδη ειναι πολυ πολυ ανοιχτο γκρι το εσωτερικο, φαινεται λιγο εντονο. περασες βερνικι γκλος για να το κανεις??

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 07:40:36 μμ »
  ωραία και λεπτομερής εργασία Αλεξ, εύχομαι να το προλάβεις (και αυτό). Ιδιαίτερες παρατηρήσεις δεν μπορώ να κάνω μιας και δεν γνωρίζω κάτι για τις λεπτομέρειες του πραγματικού αλλά αυτά που έχεις κάνει δείχνουν σωστά και εντός κλίμακας.

για το wash και μένα έντονο μου φαίνεται τουλάχιστον στις φωτό, εσύ που το έχεις μπροστά ξέρεις καλύτερα.

για σάλτσα μπορείς να δοκιμάσεις και αυτή αν θες κάτι πιο.... "έντονο"   :mrgreen: :

και μια ερώτηση : αυτά τα "φωτοέτσια" βγαίνουν και σε φωτοαλλιώς ;   ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 09:10:14 μμ »
  ωραία και λεπτομερής εργασία Αλεξ, εύχομαι να το προλάβεις (και αυτό). Ιδιαίτερες παρατηρήσεις δεν μπορώ να κάνω μιας και δεν γνωρίζω κάτι για τις λεπτομέρειες του πραγματικού αλλά αυτά που έχεις κάνει δείχνουν σωστά και εντός κλίμακας.

για το wash και μένα έντονο μου φαίνεται τουλάχιστον στις φωτό, εσύ που το έχεις μπροστά ξέρεις καλύτερα.

για σάλτσα μπορείς να δοκιμάσεις και αυτή αν θες κάτι πιο.... "έντονο"   :mrgreen: :

και μια ερώτηση : αυτά τα "φωτοέτσια" βγαίνουν και σε φωτοαλλιώς ;   ::glossa::

Βασίλη σ'ευχαριστώ για το σχόλιο!
Κοίτα, είναι έντονο το wash αλλά απ'ότι βλέπω είναι και η σκιά των φώτων αν παρατηρείς, γιατι ο σκελετός εξέχει από το "πανί" του α/φους.
Τέσπα, όπως είπα και πριν στο εσωτερικό το θέλω έντονο για να φαίνεται όταν κλείσει.
Τα εξωτερικά κομμάτια (ή πιο εμφανή) τα δουλεύω τώρα για να ανοίξουν κάπως.
Χαίρομαι που σου φαίνονται εντός κλίμακας, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου.
Εις την επόμενη ενημέρωσιν λοιπόν.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2016, 09:32:14 μμ »
Περα απο τα παλαμακια για τη δουλεια που του χεις ριξει ::good_job_smilie::, μου φαινεται οτι η νευρωση ειναι καπως εκτος κλιμακας..Πιθανον γυρω στην 1/60.. :| :? Εκτος αν αυτες οι μακαρονομπουρουχες :D  ηταν ετσι στο εσωτερικο τους.. ::dontknow:: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2016, 07:38:58 πμ »
Περα απο τα παλαμακια για τη δουλεια που του χεις ριξει ::good_job_smilie::, μου φαινεται οτι η νευρωση ειναι καπως εκτος κλιμακας..Πιθανον γυρω στην 1/60.. :| :? Εκτος αν αυτες οι μακαρονομπουρουχες :D  ηταν ετσι στο εσωτερικο τους.. ::dontknow:: ::salut::

Θενκς για το σχόλιο...
Κοίτα, σίγουρα ξεφεύγει λίγο... :mrgreen:
Χρησιμοποίησα το πιο λεπτό strip 0.25mm. Μετά θα έπρεπε να πάω σε κάτι πολύ λεπτό και μεταλικό σίγουρα. Πάλι πολύ λεπτό.
Παραθέτω φωτό. Νομίζω οτι το πάχος πρέπει να είναι περίπου 1,5cm στο αληθινό. Εμένα μου βγαίνει 0,25mm X 72=1,8cm.
Στην 1/72 πολλά πράγματα είναι εκτός κλίμακας μόνο και μόνο λόγω υλικών, οπότε αρκούμε με το να φαίνεται σωστό (περίπου  :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2016, 07:50:30 πμ »
Κοίτα, σίγουρα ξεφεύγει λίγο... :mrgreen:
Χρησιμοποίησα το πιο λεπτό strip 0.25mm. Μετά θα έπρεπε να πάω σε κάτι πολύ λεπτό και μεταλικό σίγουρα. Πάλι πολύ λεπτό.
Παραθέτω φωτό. Νομίζω οτι το πάχος πρέπει να είναι περίπου 1,5cm στο αληθινό. Εμένα μου βγαίνει 0,25mm X 72=1,8cm.
Στην 1/72 πολλά πράγματα είναι εκτός κλίμακας μόνο και μόνο λόγω υλικών, οπότε αρκούμε με το να φαίνεται σωστό (περίπου  :mrgreen:)

Αλαντζέλο  :wink: Σε παρατηρώ φιλικά κ το ξέρεις αυτό!  ::thumbleft::  Αν λοιπόν θέλεις να βαφτιστείς 72αρης -και έχεις μπει φορτσατος στην κλίμακα αυτή  :wink: υπάρχει κ το τεντωμένο πλαστικό καθώς κ ο κοφτακης μας να κόβουμε strips από φύλλο πλαστικού ανάλογου πάχους. Με τη φωτό που παρεθεσες ναι, είναι γκουμουτσατες οι νευρωσεις, αλλά κ πάλι ήθελε κατά τι λεπτότερες. Μείωσε κ λίγο το dry brush για να τις κάνεις να δείχνουν πιο κοντά στην κλίμακα. Προχώρα να χαζεύουμε... ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2016, 07:58:02 πμ »
Αλαντζέλο  :wink: Σε παρατηρώ φιλικά κ το ξέρεις αυτό!  ::thumbleft::  Αν λοιπόν θέλεις να βαφτιστείς 72αρης -και έχεις μπει φορτσατος στην κλίμακα αυτή  :wink: υπάρχει κ το τεντωμένο πλαστικό καθώς κ ο κοφτακης μας να κόβουμε strips από φύλλο πλαστικού ανάλογου πάχους. Με τη φωτό που παρεθεσες ναι, είναι γκουμουτσατες οι νευρωσεις, αλλά κ πάλι ήθελε κατά τι λεπτότερες. Μείωσε κ λίγο το dry brush για να τις κάνεις να δείχνουν πιο κοντά στην κλίμακα. Προχώρα να χαζεύουμε... ::salut::

::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 07:02:23 μμ »
Καλησπέρα,

τέλος και αυτό το πρότζεκτ, ίσα που πρόλαβα την έκθεση.
Ζητώ συγνώμη γιατι "πήδηξα" πολλά σταδια αλλά έπρεπε να το τρέξω. Έχω κράτησει κάποιες φωτό από την υπόλοιπη κατασκευή, θα τις δημοσιέυσω αργότερα.
Όπως πάντα πρόχειρες φωτό και απο κοντα στην έκθεση.
Σχόλια/ παρατηρήσεις πάντα ευπρόσδεκτα!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 21, 2016, 07:41:52 μμ »
φοβερο βαψιμο ρε φιλε!!! αντε να το δουμε κι αυτο απο κοντα! :mrgreen:

Tags: