Αποστολέας Θέμα: Group Build Airfix - η νέα εποχή  (Αναγνώστηκε 57441 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: Group Build Airfix - η νέα εποχή
« Απάντηση #350 στις: Απριλίου 21, 2016, 12:58:03 πμ »
Πολύ καλό το βάψιμο, πέτυχες τέλεια τα μέταλλα. Βερνίκι πριν τις χαλκομανίες θα βάλεις στα Alclad?
Δεν εβαλα τιποτα...μολις τελειωσα με τα decals.
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας..η αλήθεια είναι οτι αυτή την φορά πιστευω πετυχα το καλύτερο αποτέλεσμα των alclad. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #351 στις: Απριλίου 23, 2016, 04:59:43 μμ »
Πρώτο update για τη δεύτερη συμμετοχή μου στο Airfix GB. Πρόκειται για το πάρα πολύ καλό Spitfire Μκ Ι στην 1/48. Η αρχή εγίνε με το κόκπιτ το οποιο η εταιρία το δίνει πλήρες. Το μόνο που πρόσθεσα είναι photo etched ζώνες από την Eduard. Για το χρώμα επέλεξα το Pale Green της Model mastrer το οποίο μου φάνηκε το ποιό σωστό για τα Spitfire της συγκεκριμένης εποχής, και έγινε drybrush με ανοιχτότερους τόνους. Τα μεταλλικά μέρη βάφτηκαν με το Aluminium της AK Xtreme metal χωρίς να προηγηθεί black base ώστε να φαίνονται πιο "μουντά". Το κάθισμα βάφηκε με μείξη burnt umber και κόκκινου και drybrush με middle stone για να αναπαραστήσει το χρώμα των βακελιτικών καθισμάτων. Για τον πίνακα οργάνων χρησιμοποιήθηκε η χαλκομανία του κιτ η οποία έκατσε πολύ καλά (αλλά δεν έχει τόσο λεπτομέρεια, ένας PE πίνακας θα ήταν σίγουρα καλή αναβάθμιση) και τοποθετήθηκε 1 σταγόνα PVA κόλλας σε κάθε όργανο για να αναπαρασταθεί το τζάμι.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #352 στις: Απριλίου 23, 2016, 11:04:44 μμ »
Τίτλοι τέλους για το Vampire!
Πολύ καλή ποιότητα τα decals, δεν παρουσίασαν κανένα απρόοπτο με το Mr softer.Παρκετίνη τοπικά πάνω στα σήματα και wash έκανα τελικά με το PLW Blue black του Mig.
Παραλίγο να ξεφύγω με το βρώμισμα αλλά ευτυχώς το κατάλαβα στο τέλος και σταμάτησα.Με το wash βέβαια αυτό που με χάλασε λίγο είναι οτι έχασα νομίζω κάμποση γυαλάδα των alclad-αναμενόμενο βέβαια αλλά δεν ξέρω-αυτή την φορά μου φάνηκε περισσότερο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια ευπρόσδεκτα! ::salut::
Spoiler (hover to show)
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #353 στις: Απριλίου 24, 2016, 02:20:11 πμ »
 ::good_job_smilie:: Κουκλάκι το Vampire! Δεν πειράζει για το γυάλισμα έχω την εντύπωση ότι δεν ειναι γυμνό μέταλλο αλλά βαμμένο. Οπότε ένα ποιο μουντό χρώμα το έχει.
http://www.airfighters.com/photo/62175/M/Private-Private/De-Havilland-DH-115-Vampire-T11/WZ507/
http://www.airfighters.com/photo/10399/M/Private-Private/De-Havilland-DH-115-Vampire-T11/WZ507/
http://www.airfighters.com/photo/20358/M/Private-Private/De-Havilland-DH-115-Vampire-T11/G-VTII/

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #354 στις: Απριλίου 24, 2016, 11:26:48 πμ »
Πολυ μου αρεσει το Vampire! Αλεξανδρε το εχεις κανει κουκλι!!
Το εχω και εγω, για ξεκινημα, αλλα φοβαμαι αυτο το μεταλλικο χρωμα!!!
:wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #355 στις: Απριλίου 24, 2016, 11:29:42 πμ »
Αλέξανδρε άλλο ένα κουκλί από τα χέρια σου!!!

::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #356 στις: Απριλίου 24, 2016, 11:50:23 πμ »
ʼλεξ ζωγράφισες!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #357 στις: Απριλίου 24, 2016, 12:26:52 μμ »
Πολυ μου αρεσει το Vampire! Αλεξανδρε το εχεις κανει κουκλι!!
Το εχω και εγω, για ξεκινημα, αλλα φοβαμαι αυτο το μεταλλικο χρωμα!!!
:wink: ::salut::
Μην φοβασαι τίποτα,  θα το ευχαριστηθεις κιόλας!  :mrgreen:
::good_job_smilie:: Κουκλάκι το Vampire! Δεν πειράζει για το γυάλισμα έχω την εντύπωση ότι δεν ειναι γυμνό μέταλλο αλλά βαμμένο. Οπότε ένα ποιο μουντό χρώμα το έχει.
http://www.airfighters.com/photo/62175/M/Private-Private/De-Havilland-DH-115-Vampire-T11/WZ507/
http://www.airfighters.com/photo/10399/M/Private-Private/De-Havilland-DH-115-Vampire-T11/WZ507/
http://www.airfighters.com/photo/20358/M/Private-Private/De-Havilland-DH-115-Vampire-T11/G-VTII/

ʼρη έχεις δίκιο ειναι βαμμενο (για το σκαφος το ειχα διαβασει, για τα φτερά δεν ημουν σιγουρος).. ίσως συνηθισε και το ματι μου τα αλκλαντ που δινουν ωραιο αποτέλεσμα και γι`αυτό μάλλον με ξενισε στο τέλος!
Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και χαιρομαι που σας αρεσε! Θα πιασω καποια στιγμη και το lightning που εχω στην ακρη για το GB. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #358 στις: Απριλίου 24, 2016, 03:17:51 μμ »
Κουκλί το έκανες Αλέξανδρε! Με έκανες να θέλω να το αγοράσω. ::thumbleft::

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vangelis1984

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Heraklion Crete
  • modelclub.gr
« Απάντηση #359 στις: Απριλίου 24, 2016, 10:52:07 μμ »
Επιτελους το τελειωσα.... Γνωμες και κριτικες δεκτες....

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #360 στις: Απριλίου 24, 2016, 11:19:31 μμ »
Βαγγέλη μια χαρά μου φαίνεται, μόνο δύο-τρείς παρατηρήσεις πρόχειρες, δεν ξέρω αν έβαλες βελτιωτικό χαλκομανίας ή και αν τις κόλλησες μετά το wash αλλά καλύτερα να τις κολλάς πριν για να "τρέχει" και στις γραμμώσεις που είναι η χαλκομανία και να μη διακόπτεται, αυτό φαίνεται ποιό έντονα στη φωτό από τις κάτω επιφάνειες που έβαλες. Η αντέννα μου φαίνεται χοντρή για την κλίμακα και χαλαρή από τι την έφτιαξες?(έχω ψιλή νάυλον κλωστή αν θέλεις) και τέλος το κόκπιτ-κάθισμα ήθελε ένα ελαφρύ wash για να το αναδείξης περισσότερο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #361 στις: Απριλίου 25, 2016, 12:15:42 πμ »
Βαγγέλη μια χαρά μου φαίνεται, μόνο δύο-τρείς παρατηρήσεις πρόχειρες, δεν ξέρω αν έβαλες βελτιωτικό χαλκομανίας ή και αν τις κόλλησες μετά το wash αλλά καλύτερα να τις κολλάς πριν για να "τρέχει" και στις γραμμώσεις που είναι η χαλκομανία και να μη διακόπτεται, αυτό φαίνεται ποιό έντονα στη φωτό από τις κάτω επιφάνειες που έβαλες. Η αντέννα μου φαίνεται χοντρή για την κλίμακα και χαλαρή από τι την έφτιαξες?(έχω ψιλή νάυλον κλωστή αν θέλεις) και τέλος το κόκπιτ-κάθισμα ήθελε ένα ελαφρύ wash για να το αναδείξης περισσότερο. ::salut::
Με καλυψε πλήρως ο Γιώργος..και οι κοκκινες γραμμες επανω φαινονται σαν να μην τις εχεις πειραξει με βελτιωτικο-διακρίνεται καθαρά το φιλμ τους γυρω γύρω
Αυτές ειναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και αυτές είναι που συνήθως δεν τους δινουμε τόση σημασία ...
Κατά τα άλλα καλη δουλειά,  και στο επόμενο θα ειναι ακόμα καλυτερη πιστεύω  ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #362 στις: Απριλίου 25, 2016, 12:22:35 πμ »
Ωραία η δουλειά σου Αντώνη! Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις των παιδιών προσθέτοντας πως έπρεπε να βάψεις την καλύπτρα πτρώτα με το χρώμα του cockpit και ύστερα με αυτό της παραλλαγής. Επίσης στα 109 η ραφή της ατράκτου υπάρχει και στα πραγματικά οπότε έπρεπε να την αφήσεις (μικρό το κακό  :wink:). Γενικά σαν σύνολο είναι ωραίο το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #363 στις: Μαΐου 13, 2016, 01:05:51 πμ »
Τα τελειωμένα δεν μπαίνουν σε ξεχωριστό χώρο?
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #364 στις: Μαΐου 29, 2016, 09:11:59 πμ »
Καλημέρα σας ! Τελείωσα και εγώ επιτέλους κάτι για γκρουπ μπιλντ .

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #365 στις: Ιουνίου 11, 2016, 09:59:53 πμ »
Πρόοδος και απο μένα.  Το κόκκινο της ατράκτου έγινε με μίξη hu19 και hu20 σε αναλογία 8:3, αφού το σκέτο hu20 μου φάνηκε πολύ μωβίζον..
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Μένουν να μπουν τα στυλίδια (που είναι πάρα πολύ λεπτά/εύθραστα -έχω κακή προιστορία με δαύτα), rigging και τα ψιλά.  ::salut::

Μια ερώτηση:το banner του gb πως το βάζουμε κάτω?

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #366 στις: Ιουνίου 11, 2016, 11:39:44 μμ »
Και πάνω που τελείωσα με την τοποθέτηση των στυλιδίων, χωρίς κάνενα απολύτως πρόβλημα αυτήν την φορά, πάω να βάλω την άνω πτέρυγα να δω πως έρχεται και βλέπω αυτό
Click to see the original size.Click to see the original size.
Τα δύο εξωτερικά αφήνουν ένα κενό περίπου 1mm απο τη άνω πτέρυγα... Δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος ::dontknow::. Το καλό είναι ότι με λίγη πίεση στην άνω πτέρυγα, μάλλον θα γίνει δουλειά..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #367 στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:33:45 πμ »
Το καλό είναι ότι με λίγη πίεση στην άνω πτέρυγα, μάλλον θα γίνει δουλειά..
Μην ασκήσεις πίεση, θα χαλάσεις τη δίεδρο γωνία της άνω πτέρυγας και θα δείχνει παράξενα σε σχέση με την κάτω. Κόντυνε λίγο τα στυλίδια της ατράκτου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Λίγο κάθε φορά, ξεκίνα με 0,5mm και δοκίμαζε.

Παιδιά πανέμορφες κατασκευές! Εμένα δυστυχώς πολλές δυσάρεστες καταστάσεις με έχουν κρατήσει μακρυά από το μοντελισμό, επανέρχομαι όμως αργά αλλά σταθερά. Να δείξω και λίγη πρόοδο.

Αρχικά με το 110. Ψεκάστηκε RLM78 και RLM79 από τη σειρά της White Ensign και έδειξε, εντάξει, όχι όμορφο, αποδεκτό. Εγιναν και λίγα φωτίσματα, διακριτικά μιας και μία φβτογραφία που έχω του συγκεκριμένου δε δείχνει να έχει πολύ ταλαιπωρία.

Click to see the original size.

Και μετά σήματα. Οτι χειρότερο, όπως ακριβώς τα θυμόμουν από το άλλο Bf 110 της Airfix που είχα παλαιότερα φιάξει. Τελικά με λίγο κόλλα Humbrol κάπως έστρωσαν...

Στο Bf-109E-4 περάστηκε το κάτω μέρος με Gunze H67 (RLM 65) και ακολούθησε μπόλικο μασκάρισμα. Ειδικά μπροστά στον κινητήρα μου τα έσπασε τα νεύρα.

Μετά βάφτηκε με Gunze H70 (RLM 02) και Humbrol 91 (RLM 70) και μπήκαν και κάποια σήματα τα οποία, σε τεράστια αντίθεση με αυτά του 110, ήταν απόλαυση!

Εκ των υστέρων ανακάλυψα πως το σχήμα της παραλλαγής στι πίσω και πάνω μέρος της ατράκτου το έχω κάνει ελαφρώς μαντάρα αλλά με τα σήματα πάνω δε μπορώ να κάνω κάτι οπότε θα ζήσε με αυτό...

Και τώρα το κουφέτο, Spitfire PR ΙG. Αρχικά περάστηκε με spray Humbrol 1 primer (το οποίο είναι εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου) και μετά τρίφτηκε με ντουκόχαρτο 2500 και χαρτί κουζίνας. Στην συνέχεια πήρα μισό μπουκαλάκι Humbrol 130 άσπρο, έριωα μέσα μία σταγόνα γκρι Humbrol 64 και μία σταγόνα κόκκινο Humbrol 60. Με τη γνωστή διαδικασία άρχισε να περνάω το μέσα μέρος των panels χρησιμοποιώντας το primer σαν preshading.

Αντε και το έβαψα. Τι γίνεται με τα σήματα; Τα roundels δεν ήταν πρόβλημα μιας και ήταν τα κλασσικά type A των 35in, έχω τόνους. Υπήρχαν όμως και οι κωδικοί LY οι οποίοι δεν υπήρχαν σε όλη τη ζωή του αεροσκάφους (οταν μιλάμε για παραλλαγή Spitfire PR ΟΛΑ είναι πιθανά) αλλά όλες οι φωτογραφίες που είχα έδειχναν το αεροσκάφος ΜΕ τους κωδικοίς. Αντε μπλεξίματα, τύπωσα τα γράμματα στο Corel, κόλλησα πάνω ένα κομμάτι Tamiya masking tape, έκοψα τα γράμματα (ναι, χωρίς να σφαχτώ...) και ψέκασα τους κωδικούς με medium sea gray Humbrol 165.

Το αποτέλεσμα μοιάζει στο περίπου με το πραγματικό και έτσι θα μείνει!

Click to see the original size. Click to see the original size.

Τέλος πάντων, δηλώνω ευχαριστημένος, ειδικά με το απαλό ροζ του PRU pink που είναι μυστήριο χρώμα... πιστεύω πως τα κατάφερα. Τώρα σήματα και wash.

Καλή συνέχεια σε όλους!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #368 στις: Ιουνίου 14, 2016, 11:59:52 μμ »
Αργησες αλλά επανήλθες με φόρα(και χάρηκα ιδιαίτερα γι' αυτό), πολύ και καλή δουλειά, καλή συνέχεια.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #369 στις: Ιουνίου 15, 2016, 01:47:37 πμ »
To Ροζουλί Spit είναι όλα τα λεφτα
το είδα από κοντά !
καλά τελειώματα 1
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #370 στις: Ιουνίου 28, 2016, 08:45:43 πμ »
Παρά τη ζέστη και τα τρεχάματα, μοντελάρω. Σήματα στο PR 1G τα οποία έκατσαν πολύ καλά. Η παράξενη θέση των roundels στις πτέρυγες έχει επιβεβαιωθεί από σχετικές φωτογραφίες.

Βάφτηκε και το Mk IX. Humbrol 84 και Humbrol 29 με ελάχιστα φωτίσματα μιας και στις φωτογραφίες εποχής το αεροπλάνο του Skalski δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Τα σήματα χαρακτηρίζονται ως μέτρια και χρειάζεται η συνδρομή της κόλλας της Humbrol για να συμμορφωθούν.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #371 στις: Ιουνίου 28, 2016, 10:02:02 πμ »
Μάλιστα ... μέχρι και βαφτά γράμματα στην 1/72, και μετά μας λες πως είσαι κουλός! Μπράβο ρε Γιώργη, πολύ ωραίο και το κουφετάκι και τα υπόλοιπα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #372 στις: Ιουνίου 28, 2016, 11:28:52 πμ »
So far, so good mate!!!!!

Κουλαμάρα, my ass!!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #373 στις: Ιουνίου 28, 2016, 11:36:18 πμ »
So far, so good mate!!!!!

Κουλαμάρα, my ass!!!!!

ΔΚ

Ποιάάαά κουλαμάρα,ψοφάει για παινέματα!!! Τάχα μου και δήθεν και μόλις δεις τι έφτιαξε ψάχνεις τρύπα να κρυφτής..........

για να δούμε τι μας περιμένει παρακάτω.....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #374 στις: Ιουνίου 28, 2016, 12:10:45 μμ »
Ρε παιδιά ένα θα σας πω. Παράλληλα φιάχνω και ένα Mk I. Για να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα είπα να κάνω την παραλλαγή scheme B. Επειδή οι αγγλικές παραλλαγές (ειδικά οι "εργοστασιακές") ήταν σαφέστατα καθορισμένες, ψάχνω λίγο στο internet και βρίσκω έτοιμες μάσκες και μάλιστα στην 1/72 για scheme B! Εντάξει λέω, την ψήσαμε τη δουλειά, τις τυπώνω και ανακαλύπτω πως αδυνατώ να τις κόψω. Με οποιονδήποτε τρόπο, κοπίδι, ψαλίδι, ότι και να δοκίμασα σε συμφορά κατέληγε. Οχι καμπύλες, ψυχεδελικά σχέδια έκοβα μέχρι που τα παράτησα μετά από 6-7 προσπάθειες...

Αυτό εγώ το λέω κουλαμάρα...

Tags: