Αποστολέας Θέμα: Ζαχαροφυτείες στις Φιλιππίνες CENTRAL AZUCARERA DE BAIS.  (Αναγνώστηκε 1493 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akis51

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Ζαχαροφυτείες στις Φιλιππίνες CENTRAL AZUCARERA DE BAIS.
« στις: Ιουλίου 06, 2015, 07:16:38 μμ »
Στο νησί Negros των Φιλιππίνων, όπου ζώ, υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις με ζαχαροκάλαμα.  Από τα τέλη 18ου αιώνα εντατικοποιήθηκε η καλλιέργεια και παραγωγή ζάχαρης με μεγάλες φυτείες (haciendas) και εγκατάσταση γραμμών τρένων μεταφοράς των καλαμιών στους μύλους.  Ατμομηχανές κυρίως Baldwin με λίγες Ευρωπαϊκές.

Μεταπολεμικά ήρθε παρακμή και σήμερα λειτουργούν 3 φυτείες με μύλους. Ντηζελομηχανές Plymouth, οι πιο πολλές, αντικατέστησαν τον ατμό. Έχουν μείνει κάνα δυό για τουριστικούς λόγους.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τρία τραπέζια (modules) σε σχήμα Π, καθένα σε 2 λυόμενα τρίποδα, όλα ξύλινα. (τιμές μεταλλικών στα ύψη..)  Τα τραπέζια έγιναν κλειστά καθότι έχουμε αραχνούλες και σχετική υγρασία.

Σύστημα ΗΟ με απλό DC για 2 παίκτες.  Αν και Μερκλινίστας 50 χρόνια είπα να ..εκμοντερνιστώ αλλά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.. Θα ήθελα τις Κ γραμμές τής Marklin με σύστημα Delta (φθηνό, απλό και ανθεκτικό σε βρώμα) αλλά φοβήθηκα την υγρασία.

Επέλεξα nickel silver γραμμές κυρίως από Atlas με PECO κλειδιά. Τα κλειδιά χειροκίνητα, για να έχει ενδιαφέρον, με Cabooze Industries μηχανισμούς. Χωρίς πρόβλημα η σύνδεση και λειτουργία τους στα PECO.

Σημειώστε ότι το χόμπι μας εδώ έχει δυό προβλήματα... Τα πάντα με εισαγωγή και λόγω ..βραδυδρομείων το κόστος πάνω 20% τουλάχιστον με 1,5 - 2 μήνες χρόνο αποστολής. Για κούριερ δεν το συζητώ, παίρνουν κεφάλια...

Έτσι, έμεινα μακριά, δυστυχώς, από DCC καθώς και HOe που είναι η σωστή διάσταση γραμμών και υλικού. 

Αυτή την στιγμή είναι έτοιμο κατά 70% και ..φυτεύω μετά μανίας ζαχαροκάλαμα και δέντρα.  Στο μέλλον θέλω να φτιάξω τα βαγόνια μεταφοράς των καλαμιών όπως είναι τα πραγματικά αντί των κοινών φλατ πού αγόρασα.

Τρέχουν 6 μηχανές, 3 switchers Plymouth και 3 ατμού.  Οι κορμοί των δέντρων είναι φυσικοί και το φύλλωμα κοκοφοίνικων και ζαχαροκάλαμων με ..χαρτοκοπτική.

Το βασικό κτίριο του μύλου είναι το Walthers new river mining kit, 933-3017 με μετατροπές. Τα φουγάρα από σωλήνα κουρτινόξυλου. Τα φορτηγά και ΙΧ είναι γνήσια Matchbox, μεταλλικά περικαλώ, τής ..εποχής μου !  Μισώ τα πλαστικά..

Κάθε ιδέα - πρόταση ευπρόσδεκτη μετά χαράς..

Αποσυνδεδεμένος mirmidon

• IPMS Hellas 1290
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KOH SAMUI
  • Ντριτζτ Ντο Ερντεν
Απ: Ζαχαροφυτείες στις Φιλιππίνες CENTRAL AZUCARERA DE BAIS.
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 06, 2015, 10:50:38 μμ »
ακη εχω παει 3 φορες στα μερη σου. ::laia:: το νησι που μενεις δεν το γνωριζω. πολυ ωραια η μακετα, ποιο πολυ μου αρεσε η μηχανη,το βαγονι με τους επιβατες, ο φωτισμος στα κτιρια που φαινονται πολυ ομορφα τη νυχτα και φυσικα αυτο το υπεροχο τροπικο περιβαλλον που εφτιαξες ( αναμνησεις απο εξωτικα μερη....) φανταζομαι ποσο πιο ωραιο θα ειναι οταν τελειωσει.... :mrgreen:καλη συνεχεια :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 06, 2015, 11:26:04 μμ »
ʼκη Καλησπέρα.  Πάρα πολύ  καλή δουλειά, παρόλο  που οι συνθήκες που βιώνεις είναι δύσκολες.Κρίμα που δεν έχεις πρόσβαση σε hoe. Θα σε βοηθούσε  πολύ και στην γραμμολογία αλλά και στο Rolling stock. Τα δικά μας (τα της πατρίδας) τα μαθαίνεις...Πολλούς χαιρετισμούς.

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 07, 2015, 01:02:59 μμ »
ʼκη είναι πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό το θέμα σου. ::thumbleft::
Μου άρεσε ιδιαίτερα το εργοστάσιο και οι φυτείες και περιμένουμε τη συνέχεια.
 ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος akis51

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 07, 2015, 02:35:18 μμ »
Πολύ καλό, ευχαριστώ, έχω πάρει ιδέες από Αυστραλούς επίσης αλλά όπως ήδη έγραψα το πρόβλημα μου εδώ είναι τα υλικά, ειδικά για scratchbuilt.

Tags: