Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ CAMO P-51D LOU IV (ATHELENE)  (Αναγνώστηκε 1630 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ CAMO P-51D LOU IV (ATHELENE)
« στις: Μαρτίου 20, 2015, 04:33:44 μμ »
Ερώτηση προς τους σχετικούς επί του θέματος.
Μέτα από τα νεότερα στοιχειά περί διχρωμίας που έχουν προκύψει για το μυστηριώδες αυτό αεροσκάφος,
ποια πιστεύεται πως είναι τα σωστά χρώματα για την παραλλαγή του?? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Παύλος
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ CAMO P-51D LOU IV (ATHELENE)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2015, 06:59:45 μμ »
(Για να ξέρουμε τι λέμε δεν είναι σε καμία περίπτωση ειδικός αλλά την έχω ψάξει κι εγώ με αυτό το P-51. Είναι τα αγαπημένα μου άλλωστε.)
Δύσκολο να απαντηθεί.
Βάψτο μπλε. Είναι πιο ενδιαφέρον και κανείς δεν μπορεί να σου την πει έτσι κι αλλιώς.
http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1998/05/stuff_eng_ww2incolor_louiv.htm
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2015, 09:47:22 μμ »
Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Και για εμένα είναι αγαπημένα και μετά τα νέα στοιχεία θέλω να το ξαναφτιάξω πιο σωστό αυτή τη φορά. Έχω δει όλα αυτά τα άρθρα και τα έχω μελετήσει αλλά τα κακά αγγλικά μου και ο μεταφραστής του google δεν με βοηθούν να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως έχω την αίσθηση οτι η άποψη που κυριαρχεί μετά και τα νέα στοιχεία είναι οτι πρόκειται για δυο διαφορετικά πράσινα.. Αν ναι ποια είναι αυτά?? Τι έχουν να πουν και οι υπόλοιποι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα?
ΡΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2015, 10:05:34 μμ »
αν δεν το έχεις ήδη δει, ρίξε μια ματιά και εδώ :

http://modelingmadness.com/review/allies/us/cleaver51d.htm

το σκεπτικό του είναι αρκετά πειστικό
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 21, 2015, 12:14:29 μμ »
Ευχαριστώ φίλε μου, ενδιαφέρων άρθρο. Το είχα δει αλλά δεν το είχα διαβάσει γιατί βλέποντας αρχικά τα λάθη του μοντέλου στις  φώτο  που επισυναπτονται θεώρησα οτι δεν θα λέει κάτι αξιόλογο. Και εγώ είμαι της άποψης ότι το αεροσκάφος είναι βαμμένο με δυο πράσινα. Η απορία μου λοιπόν επικεντρωνεται στο σκουρότερο από τα δυο χρώματα, το οποίο λογικά είναι το αρχικό χρώμα βαφής του αεροπλάνου.
Θα με βοηθούσε λοιπόν πολύ αν ξέρει κανείς να μου πει με σιγουριά με πιο χρώμα ήταν βαμμένα αρχικά αυτά τα αεροπλάνα ΠΡΙΝ την απόβαση της νορμανδιας. Πριν δηλαδή προστεθούν οι ασπρόμαυρες λωρίδες αναγνώρισης. Λογικά θα είναι η dark green η olive drab. Αλλά πιο από τα δυο???

(Το ανοιχτότερο χρώμα πιστεύω όπως και οι περισσότεροι τωρα πια, πως είναι olive drab.) 

Αποσυνδεδεμένος stevie_pubb

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΟΥΟΞΩ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 31, 2015, 10:38:29 μμ »
Απ' τις εγχρωμες ¨που υπάρχουν στο δίκτυο
ήταν ή OD με τις  D.Day λωρίδες βαμμένες με RAF Dark Green η το ανάποδο.

http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234947146-p-51d-mustang-lou-iv-colours-revisited/

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 31, 2015, 10:47:03 μμ »
....κάπως  έτσι , ένα πολύ ωραίο 32άρι

http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal13/12501-12600/gal12513-P-51-Ulgur/00.shtm

::salut::

Αποσυνδεδεμένος KOM660

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 02, 2015, 12:22:58 μμ »
Ευχαριστώ φίλε μου για τον χρόνο σου. Αυτό που συμβαίνει με αυτό το αεροσκάφος είναι τρομερό..όσο περισσότερο κοιτάω τις φώτο τόσο γίνομαι πιο αναποφασιστος όσον αφορά τα χρώματα του καμουφλάζ.Είναι το πρόβλημα με τους διάφορους τύπους  olive drab που υπήρχαν + το ότι αυτό επαιρνε διάφορες αποχρώσεις ανάλογα την χρήση. Αμ το άλλο με το χρώμα των καλυμμάτων των πολυβόλων στο χείλος προσβολής που το πας, τι είναι?? κόκκινο, κίτρινο, αβαφο μέταλλο, πιο ανοιχτό πράσινο??? Να τρελαίνεσαι! Προσωπικά θα με βοηθούσε πολύ αν ήξερε κάποιος να πει πως ήρθαν αυτά τα αεροσκάφη  από την Αμερική, ήταν εντελώς αβαφα η βαμμενα με OD η dark green?

Να ένα ακόμα πανέμορφο 32αρι που αν και έχει μερικά επιμέρους λαθάκια είναι πιο κοντά στο πως πιστεύω οτι ήταν το αεροσκάφος.

Αποσυνδεδεμένος ΤΡΥΦΩΝΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • www.petame.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 02, 2015, 03:15:00 μμ »
Πιο κοντά θα είσαι μάλλον με την χρηση του Humbrol 116  & 155 acrylic. ::salut::
aka Johnnie Red

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 03, 2015, 12:09:19 πμ »
Τον Δεκέμβριο του '43 η USAF με διάταγμα καθιστά το καμουφλάζ των αεροσκαφών δευτερευούσης
σημασίας, εξαιρουμένων όσων προορίζωνταν για ξένες αεροπορίες.
Τα περισσότερα P-51D πήγαν στη Βρεττανία άβαφα.
Οσα βάφτηκαν, βάφτηκαν στα διάφορα αεροδρόμια είτε με χρώματα USAF είτε RAF.
Εξ' ου και οι πολλές διχρωμίες ή ακόμα και  πιο φανταχτερά βαψίματα όπως του 56FG.

Ισως μία απ' τις καλύτερες αναλύσεις
http://www.ipmsstockholm.se/home/a-story-about-lou-iv/

Καλή συνέχεια.

Tags: