Αποστολέας Θέμα: Η.Μ. Bomb Vessel Granado 1756 1:64 scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 14674 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: Η.Μ. Bomb Vessel Granado 1756 1:64 scale - Caldercraft
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 10:06:56 μμ »
Μια ιδέα για το πως μπορείς να φτιάξεις το οκτάγωνο είναι να χρησιμοποιήσεις styrene strip (τα οποία μπορείς να βρεις στα περισσότερα μοντελιστικά καταστήματα) ή σανιδάκια ανάλογου πάχους και πλάτους, μετά είτε με styrene strip είτε με αυτοκόλλητο χαλκό είτε με σανιδάκι πάχους 0,5 χιλιοστών να κάνεις τον κύκλο στο τελείωμα.
χρησιμοποιωντας styrene strip στα οκταγωνα ειναι ωραιο το αποτελεσμα;  στις φωτο που μου εδειξες να πω τηναληθεια δεν μου αρεσε..
επιπλεον ειναι αληθοφανες να κατασκευαστουν ετσι; δεν ξερω απλα ρωταω.
τελειωσα παντως με το αυτοσχεδιο τορνακι και εφτιαξα την κωνικοτητα του bowsprit. Ηταν πιο ευκολο απο οτι πιστευα τελικα. θα ανεβασω αυριο φωτο απο την αυτοσχεδια κατασκευη, απο το bowsprit αλλα και απο τον τροπο που εκανα την κωνικοτητα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 10:41:07 μμ »
Διάβασε στο παρακάτω link σχετικά με το οκτάγωνο. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε παλιό στρογγυλό ξύλο και να δεις ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα και εάν σου αρέσει το κάνεις και στο κανονικό. Νομίζω ότι μετά θα πρέπει να βάψεις όλο το yard μαύρο εάν δεν κάνω λάθος. Αν ψάξεις θα βρεις και άλλα.

https://modelshipworld.com/index.php?/topic/707-hms-diana-by-ray-finished-caldercraftjotika-a-38-gun-heavy-frigate-1794/&page=15

Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 11:12:52 μμ »
οκ ετσι λεω και να το κανω απλα οι φωτο που μου ειχες στειλει εδειχναν διαφορετικο το οκταγωνο και δεν μου αρεσε η λωριδα ξυλου που εμπαινε στις ακρες του οκταγωνου.
το ξεκαθαρισαμε νομιζω.

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 22, 2018, 11:26:11 μμ »
Για ποια λωρίδα ξύλου λες; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ψάξε μήπως βρεις κάποιον καλύτερο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 11:40:46 πμ »
Για ποια λωρίδα ξύλου λες; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ψάξε μήπως βρεις κάποιον καλύτερο.
ειμαστε οκ Βασιλη! ξεχασε το!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 11:51:59 πμ »
ανεβασα τις φωτογραφιες που ελεγα!

η κατασκευη ειναι απλη οπως ειπα και χθες αλλα παρα πολυ ευχρηστη οι κωνικοτητες μου βγαινουν αψογες. ανεβασα μια φωτο με τον τροπο που μετραω την κλιση της κωνικοτητας για να την κατασκευασω, δεν ξερω αν υπαρχει πιο ευκολος τροπος.
εφτιαξα και το οκταγωνο απο την jibboom το εβαψα να δω πως φαινετε απλα θελει λιγο ρετουσαρισμα το χρωμα για να ειναι οκ.
μου φαινετε οτι ειναι καλο το οκταγωνο δεν ξερω αν εχετε την ιδια γνωμη με μενα. το εφτιαξα απο σανιδακια 0,5mm * 1,5mm

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 12:48:43 μμ »
Εγώ το βλέπω μια χαρά το οκτάγωνο.
Στην κατασκευή του τόρνου το κάθετο ξύλο είναι ρυθμιζόμενο προς την απόσταση από το τρυπάνι έτσι;

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 12:50:08 μμ »
Καλό το βλέπω κι εγώ.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 01:50:46 μμ »
Εγώ το βλέπω μια χαρά το οκτάγωνο.
Στην κατασκευή του τόρνου το κάθετο ξύλο είναι ρυθμιζόμενο προς την απόσταση από το τρυπάνι έτσι;
ναι   και βεβαια
επισης στην φωτο του οκταγωνου που δεν ειναι βαμμενο φαινετε σαν να εχει μια λακουβα αλλα δεν ειναι ετσι στην πραγματικοτητα.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 23, 2018, 10:57:26 μμ »
ναι   και βεβαια
επισης στην φωτο του οκταγωνου που δεν ειναι βαμμενο φαινετε σαν να εχει μια λακουβα αλλα δεν ειναι ετσι στην πραγματικοτητα.
Στην απέναντι (από το δράπανο) πλευρά του τόρνου όπου έχεις μια βίδα και κάτι ως ακίδα για να ακουμπά και να περιστρέφεται το προς διαμόρφωση ξύλο, τι είναι η ακίδα αυτή;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 24, 2018, 11:50:51 πμ »
Στην απέναντι (από το δράπανο) πλευρά του τόρνου όπου έχεις μια βίδα και κάτι ως ακίδα για να ακουμπά και να περιστρέφεται το προς διαμόρφωση ξύλο, τι είναι η ακίδα αυτή;
μια βιδα ειναι η οποια την εχω κανει κωνικη στην ακρη
εχω φτιαξει 3 παρομοιες με διαφορετικη κωνικοτητα στην ακρη τους

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 10:20:57 μμ »
Καλησπέρα. Έχω δυο απορίες και θα ήθελα βοήθεια.
Στην πρωτη φωτο φαίνεται the main topmast να είναι μπροστα απο το bibbs. θέλω να πιστεύω οτι είναι σχεδιαστικό λάθος και ότι θα έπρεπε να ειναι με διακεκομμενη γραμμή. Εκτός και δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. ( αυτό που έχω σημειώσει σε ενα μαύρο τετράγωνο)
Στην δευτερη φωτό εχω σημειώσει τις κωνικότητες που πρέπει να κατασκευάσω και μου φαίνονται πολύ δύσκολο να το φτιάξω με σανιδακια λογω μικρής διαμετρου. νομιζω οτι και να κανω δεν θα φαινονται σχεδον καθολου το οκταγωνο,  ειδικά στο main mast.

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 03, 2018, 08:45:31 πμ »
Καλημέρα  Νικόλα.
Τα  κατασκευαστικά  σχέδια  από τις οδηγίες  του κιτ είναι ελλιπή  και καθόλου κατατοπιστικά .
Κοίταξε  την μονογραφία  ,που είπες  ότι έχεις , και οι απορίες  σου θα λυθούν .
Ξυλάκια   που αναφέρεις  δεν υπάρχουν  ,είναι διαμορφωμένο  το κατάρτι  σε οκτάγωνο . 
Καλή  συνέχεια .
Βαγγελης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 03, 2018, 10:21:11 πμ »
Καλησπέρα. Έχω δυο απορίες και θα ήθελα βοήθεια.
Στην πρωτη φωτο φαίνεται the main topmast να είναι μπροστα απο το bibbs. θέλω να πιστεύω οτι είναι σχεδιαστικό λάθος και ότι θα έπρεπε να ειναι με διακεκομμενη γραμμή. Εκτός και δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. ( αυτό που έχω σημειώσει σε ενα μαύρο τετράγωνο)
Στην δευτερη φωτό εχω σημειώσει τις κωνικότητες που πρέπει να κατασκευάσω και μου φαίνονται πολύ δύσκολο να το φτιάξω με σανιδακια λογω μικρής διαμετρου. νομιζω οτι και να κανω δεν θα φαινονται σχεδον καθολου το οκταγωνο,  ειδικά στο main mast.

Δε ξέρω αν έχεις περιθώρια με τον τόρνο-πατέντα σου να κάνεις το 8γωνο χωρίς σανιδάκια...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 03, 2018, 03:42:16 μμ »
Καλημέρα  Νικόλα.
Τα  κατασκευαστικά  σχέδια  από τις οδηγίες  του κιτ είναι ελλιπή  και καθόλου κατατοπιστικά .
Κοίταξε  την μονογραφία  ,που είπες  ότι έχεις , και οι απορίες  σου θα λυθούν .
Ξυλάκια   που αναφέρεις  δεν υπάρχουν  ,είναι διαμορφωμένο  το κατάρτι  σε οκτάγωνο . 
Καλή  συνέχεια .
Βαγγελης
Σε ευχαριστω Βαγγέλη θα το δω

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 03, 2018, 03:45:26 μμ »
Δε ξέρω αν έχεις περιθώρια με τον τόρνο-πατέντα σου να κάνεις το 8γωνο χωρίς σανιδάκια...
ουτε εγω νομίζω οτι μπορω...
θα κανω μια δοκιμη να κανω αρχικα την κωνικότητα και θα προσπαθησω με το χερι  να φτιάξω το οκταγωνο..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 03, 2018, 10:00:51 μμ »
Φυσικά και μπορείς να το φτιάξεις όπως το έχουν φτιάξει και άλλοι. Για την πρώτη φωτογραφία είναι μπροστά από το bibs και μάλιστα είναι square (τετράγωνο σε κάποιο σημείο) όπως το σχέδιο το απεικονίζει και κάπου στις οδηγίες δεν μπορεί θα σου γράφει αυτό να το κάνεις τετράγωνο, όπως θα σου γράφει θέλοντας να πιστεύω και άλλα περισσότερα. Για την δεύτερη φωτογραφία είναι το ίδιο όπως το απεικονίζει και το Anatomy of the ship στην σελίδα G Masts and Yards στην παράγραφο G1 Main masts, Yards and Booms και στο 16 το οποίο είναι το Main Topmast όπως αναφέρει.

Πιο πάνω έχω αναρτήσει ένα link από κάποιον μοντελιστή που έχει τελειώσει το ίδιο ιστιοφόρο, καθώς και ένα link από αρκετά βίντεο της κατασκευής πάλι του ιδίου ιστιοφόρου, καλό είναι να τα κοιτάξεις και αυτά, ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον που σε βοηθήσει περισσότερο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 04, 2018, 05:40:54 μμ »
Φυσικά και μπορείς να το φτιάξεις όπως το έχουν φτιάξει και άλλοι. Για την πρώτη φωτογραφία είναι μπροστά από το bibs και μάλιστα είναι square (τετράγωνο σε κάποιο σημείο) όπως το σχέδιο το απεικονίζει και κάπου στις οδηγίες δεν μπορεί θα σου γράφει αυτό να το κάνεις τετράγωνο, όπως θα σου γράφει θέλοντας να πιστεύω και άλλα περισσότερα.
δεν γινετε να ειναι μπροστα απο το bibbs στο δειχνω παρακατω απο την φωτο (ειναι προχειρα συναρμολογημενα). εκτος και εχω κανει καποιο λάθος.
εφτιαξα επισης το topmast για να σας δειξω πως φαινετε η κωνικότητα αλλα ειχα ατυχημα γιατι μου εσπασε.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 04, 2018, 05:47:40 μμ »
Αυτό ακριβώς εννοώ Νικόλα όταν έγραψα μπροστά από τα bibs, κοιτώντας το κατάρτι από μπροστά και όχι από τα πλάγια, και δεν έχεις κάνει λάθος. Τώρα δεν ξέρω τι λένε οι οδηγίες σου όσον αφορά το τετραγωνισμένο μέρος, δηλαδή σε πιο σημείο πρέπει να είναι

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 04, 2018, 06:51:14 μμ »
Αυτό ακριβώς εννοώ Νικόλα όταν έγραψα μπροστά από τα bibs, κοιτώντας το κατάρτι από μπροστά και όχι από τα πλάγια, και δεν έχεις κάνει λάθος. Τώρα δεν ξέρω τι λένε οι οδηγίες σου όσον αφορά το τετραγωνισμένο μέρος, δηλαδή σε πιο σημείο πρέπει να είναι

οκ τότε  :D
Αρα λάθος εχει το σχεδιο που το δ3ιχνει απο πλάγια οψη

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 04, 2018, 11:05:17 μμ »
Δε μου φαίνεται και πολύ λάθος το προφίλ σχέδιο.
Ίσως απλά δεν έπρεπε να υπάρχει η επέκταση του topmast κάτω από το main top (βλ. το τετράγωνο δηλ.);
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 03:40:13 μμ »
Δε μου φαίνεται και πολύ λάθος το προφίλ σχέδιο.
Ίσως απλά δεν έπρεπε να υπάρχει η επέκταση του topmast κάτω από το main top (βλ. το τετράγωνο δηλ.);
ακριβώς αυτό λέω!!

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 04:28:38 μμ »
ακριβώς αυτό λέω!!
Πιστεύω πως θα πρέπει να το κουρέψεις (το top mast) από κάτω, ώστε να μην υπάρχει στην πραγματικότητα αυτό το υπό της πλατφόρμας (top) τετράγωνο που φαίνεται στα σχέδια.
Το δικό μου απλά ακουμπούσε στην πλατφόρμα, δεν επεκτεινόταν πιο κάτω από ό,τι θυμάμαι.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 02, 2018, 11:34:26 πμ »
Αφου τελειωσα σχεδον το main mast και το mizzen mast, εχει ερθει η ωρα να τοποθετησω,  αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οι κλισεις θα πρεπει ν δωσω στα καταρτια μου. χρειαζονται κι ποσο; Απο τα σχεδια βλεπω οτι to main mast ειναι σχεδον παραλληλο με το deck του πλοιου ενω το το mizzen mast εχει μια εμφανη κλιση. Αν ξερω το πως θα τοποθετηθει το ενα καταρτι ευκολ βρισκω και το αλλο. Υπαρχει κατι στανταρ; η με καποιο τροπο πρεπει να το βρω; Ενας σημαντικος λογος που πρεπει να το βρω τωρα εχει ν κανει  και με την συναρμολογηση και κολλληση του mizzer top το οποιο θα πρεπει συμφωνα με τις οδηγιες να ειναι παρραλληλο με το καταστρωμα.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 02, 2018, 12:39:29 μμ »
Αφου τελειωσα σχεδον το main mast και το mizzen mast, εχει ερθει η ωρα να τοποθετησω,  αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οι κλισεις θα πρεπει ν δωσω στα καταρτια μου. χρειαζονται κι ποσο; Απο τα σχεδια βλεπω οτι to main mast ειναι σχεδον παραλληλο με το deck του πλοιου ενω το το mizzen mast εχει μια εμφανη κλιση. Αν ξερω το πως θα τοποθετηθει το ενα καταρτι ευκολ βρισκω και το αλλο. Υπαρχει κατι στανταρ; η με καποιο τροπο πρεπει να το βρω; Ενας σημαντικος λογος που πρεπει να το βρω τωρα εχει ν κανει  και με την συναρμολογηση και κολλληση του mizzer top το οποιο θα πρεπει συμφωνα με τις οδηγιες να ειναι παρραλληλο με το καταστρωμα.

Κάθετο θες να πεις.. :)
ʼφησε το έτσι και δώσε την κλίση στο άλλο όπως και στα σχέδια...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: