Αποστολέας Θέμα: Κλεινει η Humbrol??  (Αναγνώστηκε 6036 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Humbrol??
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 09:49:06 πμ »
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 12:00:41 μμ »

Kai giati to ma..lak..pliktologio mou akomh grafei agglika env sthn grammh ergalion glossas exv epileksei ellinika??? Gam..$)(^%#&^@ to kerat...(#&@ ????? :mrgreen:

Έχω το ίδο πρόβλημα αλλά με τα ελληνικά! :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 01:58:31 μμ »
Κι εμενα τα ιδια κανει κανα εξαμηνο τωρα αλλα αδιαφορω πλεον και το αλλαζω με το mouse απο το tool bar :mrgreen:.Παρεπιμπτοντως ολα αυτα που ειπες τα βρισκω απολυτως φυσιολογικα.Οταν μια εταιρεια μενει πισω στον ανταγωνισμο η δεν εμβαθυνει στην λεπτομερεια και στην προσοχη που θελει ενα θεμα ειναι λογικο καθε ενδιαφερομενος να ψαξει αλλου για το καλυτερο,το πιο αληθοφανες αυτο τελος παντων αξιζει να αφιερωσει τον χρονο του.δεν νομιζω οτι θελει κανενας να ακουει για την μετριοτητα του κιτ απο την μανα του και παρ'ολα ταυτα να το θελει στην συλλογη του.Ακομα κι οταν το βλεπουν ασχετοι με το θεμα που δεν θα το καταλαβουν οτι υστερει και το θαυμαζουν,παντα ξερουμε οτι θα μπορουσε να ειναι καλυτερο.Θα μου πεις αυριο-μεθαυριο το κορυφαιο μπορει να ειναι τελευταιο!!!!Χαρακτηριστικα οταν εφτιαξα το 88αρι της tamiya το γουσταρα σε τετοιο βαθμο που ηθελα να παρω κι αλλο ενα να το κανω flak 37(απο 36 που εκανα το πρωτο)Λιγο καιρο αργοτερα εσκασε της dragon το αντιστοιχο και πλεον το δικο μου το βλεπω σαν τον...φτωχο συγγενη!!Ειλικρινα ξενερωσα και το εχωσα στο ντουλαπι!!Καλυτερα να ειχα παρει ενα της dragon παρα 2 της tamiya(αυτη ειναι σχεδον και η αντιστοιχια τιμης)Φυσιολογικο επισης ειναι να ψαχνουμε και την ευκολια μας.Γιατι να αναμιξουμε 2χρωματα και να ανησυχουμε για την πιστοτητα καθε φορα την στιγμη που βρισκεις κατι που στο προσφερει ετοιμο και ασφαλες!Αυτο ομως που μου την σπαει ειναι τα βελτιωτικα.Γιατι δηλαδη να σου λεει οτι κανει για αυτης της εταιρειας κι οχι για της αλλης.Οπως αναβαθμiζεις ολα τα κιτ(που ειναι και καλα πιο μουρη) και νομιζεις οτι "πηρα το καλυτερο" γιατι οχι και τηςairfix??Σε αναγκαζουν δηλαδη με το ψωνιο που εχεις για λεπτομερεια να ακολουθησεις ενα και μονο δρομο!Ειναι κλασικη ατακα σε μαγαζι"ναι αλλα με της ταδε μαρκας το κιτ μπορεις να προσθεσεις και αυτο,και το αλλο ενω αυτο που κοιτας..ε,οπως και να το κανουμε δεν ειναι το ιδιο!!"Αυτα.Τα ειπα και ξεθυμανα :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 02:09:01 μμ »
Σχετικά με τα κιτ βελτίωσης, με λίγη πατέντα δεν μπορούν να ταιριάξουν σε άλλης μάρκας μοντέλο? Για παράδειγμα βρήκα στο Hannants μετάδοση και θέσεις οδηγού και ασυρματιστή από ριτήνη που σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ταιριάζουν στο Panzer IV της Tamiya. Αποκλείται δηλαδή κάποιος να τα ταιριάξει στο ανώτερο κιτ της Dragon?

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 02:35:02 μμ »
Είναι αδύνατον τα βελτιωτικά σετ να ταιριάζουν απόλυτα σε όλα τα κιτ. Και αυτό γιατί το κάθε κιτ έχει άλλες διαστάσεις, πάχος πλαστικού ακόμη και διαφορετική φιλοσοφία συναρμολόγησης. Έτσι υποχρεωτικά πρέπει να κατασκευαστεί με γνώμονα ένα (και συνήθως το καλύτερο ή το δημοφιλέστερο). Παρεμπιπτόντως η Airwaves στήριζε σταθερά τα κιτ της Airfix με πληθώρα βελτιωτικών σετ αλλά ποιος τα αγόραζε (εκτός από τους άγγλους);

Από 'κει και πέρα εξαρτάται από τον μοντελιστή η επιλογή. Δηλαδή αν θα είναι διατεθημένος να κοψει-ράψει-τρίψει κλπ, για να ταιριάξει ένα σετ που προορίζεται για Hasegawa σε Airfix ή όποια άλλη εταιρεία. Προσωπικά, η Airfix (αφού μιλάμε γι' αυτή) μου άρεσε πολύ σαν εταιρεία, γιατί έχει "εκπαιδεύσει" εκαντοντάδες χιλιάδες μοντελιστές και είχε πίσω της μια πολυετή ιστορία. Δυστυχώς οι νόμοι του ανταγωνισμού και του ελεύθερου εμπορίου δεν γνωρίζουν από τέτοια. :(

Όσο για τα Humbrol η γνώμη μου είναι πως πολλοί θα σπεύσουν να την αγοράσουν αφού έχει ένα τεράστιο μερίδιο στην αγορά :wink:

Αυτά :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 02:36:10 μμ »
Μην ανησυχειτε αδερφια ..εμπιστευτειτε το καπιταλιστικο νομο της προσφορας και της ζητησης...λετε τοσα εκκατομυρια μοντελιστες να μεινουν ορφανοι και τα μοντελα αβαφτα?...καποιος θα την παρει...οποιος ξερει απο εταιρειες και management ξερει ποσο κοστιζει να στησεις μια εταιρεια απο την αρχη το δικτυο πωλησεων, το ονομα την τεχνογνωσια..καποιος θα την παρει ετοιμη... :D
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 02:51:19 μμ »
Ακριβως αυτοι ειναι οι λογοι που εγραψες Δεδαλε και κλεινουν οι εταιριες, οπως οι Αιρφιξ και η Χαμβπρολ (δεν γυριζει το πληκτρολογιο στα αγγλικα τωρα...γμτ). Και για να πουμε και ενα αλλο χαρακτηριστικο παραδειγμα εταιριας που την εφαγε η μαρμανγκα. Μηπως ξερει κανεις να μου πει που ειναι η Airwaves??? Πριν μερικα χρονια εφταχνε βελτιωτικα για τα κιτ της Airfix, αλλα οταν βγηκε ο ανταγωνισμος απο την Τσεχια πηρε την αγουσα για τα αποδυτηρια. Αυτος ειναι ο σκληρος νομος της αγορας. Αν μεινες πισω θα κλεισεις. Αν προσπαθουσε η Αιρφιξ να βελτιωσει τα καλουπια της...να βαλει λιγο περισσοτερη λεπτομερεια, και να μην εχει την νοοτροπια "του αγγλικου τροπου" δεν θα εκλεινε. Αν η Χαμπρολ εβγαζε την σειρα με τα ακρυλικα που ειχε ξεκινησει και εφτιαγνε ολο το χρωματολογιο δεν θα εμεν πισω απο τις Ταμιγκαβα. Ειδατε τι ωραια επεξαν μπαλα η Revell και η Italeri?? Πηραν καλουπακια απο Χασεγκαβα, και Accurate, με συμφωνια, ριξανε και τις τιμες και πιασανε μεριδιο στην αγορα. Για δειτε τωρα το κιτ του Φ-18Ε της Ρεβελ που ειναι κλασεις ανωτερο απο το Χασεγαβα και δινει και οπλισμο στα μισα λεφτα, και δειτε τι πωλησεις εκανε στην αμερικη. Αληθεια ποσοι αγορασαν το ΤΣΡ-2 της Αιρφιξ στην Αμερικη??? Το σιγουρο ειναι οτι μπορει αυτες οι δυο εταιριες να εκλεισαν αλλα ακομη θα βρισκουμε μοντελα διαμαντια, σε καλες τιμες και δεν θα χρειαζετε να τα σκαμε στην καθε Ταμι-Γκαβα.

Οσον αφορα τα βελτιωτικα.....θεωρητικα με τις καταλληλες μετατροπες μπορουν να προσαρμοστουν σε πολλα κιτ.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος RHO.Steel

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
  • Αντώνης
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 03:57:54 μμ »
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.
Διαβάζω εδώ και ημέρες πολλούς να λένε, αχ τι κρίμα με αυτήν ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα (πρίν 15-20-30 χρόνια) τα ίδια λένε και στα ξενόγλωσσα forum.
Ναι ρε φίλε με αυτήν ξεκίνησες αλλά τώρα γιατί αγοράζεις άλλης εταιρείας προϊόντα?
Μήπως η ποιότητα της έμεινε σε αυτήν πρό 20ετίας.
Τα ίδια θα πάθει και η Tamiya σε λίγο (βλέπε κίνηση σωτηρίας 1/48)
Ναι θα μου πείς αλλά το F16 το Leo2A6, και μετά? Πόσα είναι τα καινούργια ?
Όταν η Dragon έχει ξεσκίσει την αγορά με κιτ που "δεν" χρειάζονται βελτιωτικά.
Με φιγούρες καλές για διοράματα και σε απίστευτες πόζες.
Όταν η Trumpeter ανεβάζει ποιότητα και ρίχνει τιμές? (FAUN SLT Vs DRAGON)
Και η .........
Και για τα χρώματα της Hambrol, κάποιος θα τα αγοράσει γιατί έχει πωλήσεις.
Όμως μην ξεχνάμε και την Valejo με την μεγάλη γκάμα, και την φοβερή ποιότητα.
Ακρυλικό αλλά βάφει τέλεια με πινέλο.

Με λίγα λόγια όποιος δεν προχωράει, τον πατάνε αυτοί που έρχονται από πίσω.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 05:26:38 μμ »
Οσο αναφορα την Dragon,συμφωνω 100%,ειναι κορυφαια ποιοτητα αλλα το πληρωνεις αυτο,ετσι?Δεν ειναι στο στυλ του "φτηνα και καλα"!Δεν μπορεις ομως καθε φορα που θελεις καποιο κιτ να το σκεφτεσαι!Εκτος απο τα δικα της "χτυπαει" και κιτ αλλων εταιρειων ανεβαζοντας τον πηχη του ανταγωνισμου αλλα ταυτοχρονα εχει το ονομα πλεον να τα πληρωθει αυτα τα μοντελα!Πως λοιπον μια αλλη αλφα εταιρεια να μπορεσει να επιβιωσει χωρις να ανεβασει τις τιμες για να ανταποκριθει?Γιατι δεν μπορει ξαφνικα μια εταιρεια με μια γκαμα τιμων χαμηλοτερη να χασει το αγοραστικο της κοινο εκτοξευοντας τις τιμες,αλλα απ΄την αλλη εγκλωβιζεται στην χαμηλη ποιοτητα.Ειναι ενας φαυλος κυκλος που το μονο που μπορει να σωσει την κατασταση ειναι το μεγαλο κεφαλαιο κινησης.Κοινως ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ!Αυτο ειναι και το σκεπτικο μιας εταιρειας οπως η tamiya.Μπορει να ειναι ΜΙΑ εταιρεια αλλα δεν εστιασε σε ενα προιον ουτε σε ενα μερος του αγοραστικου κοινου.Γι αυτο και δεν κινδυνευει..οχι ακομα τουλαχιστον!Τωρα για την trumpeter....θα δειξει,γιατι στοχευει στο κερδος απο ποσοτητα πωλησεων και αν αυτο δεν τσουλησει..κλαυτα.Παει καλα θελω να πιστευω ομως
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος RHO.Steel

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
  • Αντώνης
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 05:52:49 μμ »
Dedalos τα πείρα στην κράνα γιαυτό και έγραψα, όταν εχθές το βράδυ βλέποντας το στοκ μου,
Το Α κιτ θέλει βελτιωτικό, το Β θέλει βελτιωτικό το Γ θέλει ....
Εγώ θέλω χρώματα, θέλω χάπια, θέλω .....
Κατέληξα στο εξής, το νέο μου απόκτημα από μαγαζί της Ρόδου είναι της Dragon (μάλλον από λάθος ήλθε)
Panzer IV "Vor...." Τιμή 45 Ε, το Pzh 2000 της Revell τιμή 40 Ε

Μεταξύ τους η μέρα με την νύχτα, άντε τώρα να ξαναπάρω εγώ Revell, nie, jamais.
Τελικά το Revell θα μου βγεί πιο ακριβό μαζί με τα βελτιωτικά και την προσωπική εργασία.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 07:10:00 μμ »
Που φτασαμε ρε μ@μω το κερατο μου για λιγα πλαστικα και καποιες ωρες χαρας και δημιουργιας να θελουμε μια περιουσια σε εξοπλισμο!Δεν μιλαμε μονο για τα 85Ε που κανουν τα 2 κιτ,μιλαμε για 4 συρταρια πραγματα για να εισαι"μεσα στα..πραγματα"M@μησε το,παω να τα φαω πασατεμπο να μου μεινει η λυσα!!(ποιον κοροιδευω τωρα.. :oops:,παλι στην μοντελοεξαρτηση θα τα φαω...και θα μου αρεσει κιολας!!)Υ.Γ.ειναι η Revell τοσο ακριβη??Δεν εχει κατσει να παρω και μου κανει εντυπωση :shock:Μονο κατι γαλερες της εχω και μαζευουν σκονη αλλα εκει δικαιολογειται το 50αρι.

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 08:14:36 μμ »
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρώματα - αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο αλλά όχι το μόνο.
Μαζί με τη Humbrol χάνουμε και την Airfix (όπως προ μηνός περίπου χάσαμε την αδελφή Heller).
Ξέρω ότι η Airfix δεν χαίρει και της μεγαλύτερης εκτιμήσεως στους μοντελιστικούς κύκλους αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνήθη F-16 και άλλα συναφή ..." F" δεν έχεις και πολλές επιλογές εναλλακτικών παραδείσων (μαζί με τις MPM, Azur και Special Hobby) εκτός βέβαια κι αν θες να πέσεις ... στα "σκληρά" οπως πχ η Planet Models και η Broplan !!
Προσωπικά δεν έσπευσα για χρώματα (κάτι με τη Revell, κάτι με τη Modelmaster θα επιζήσουμε)...
Προσωπικά χτύπησα το Σάββατο ένα Sanderland κι ένα Stirling, παρήγγειλα από Hannants την επανέκδοση του Dragon Rapide και αναζητείται το Vulcan (αν δεν το βρω στην Αθήνα θα γίνει mail-order).
Τέλος έχω αποφασίσει να ψάξω τους καταλόγους της και να αναζητήσω όλα εκείνα τα μοντέλα που ποτέ καμία ... Tamigawa δεν θα μας κάνει τη χάρη να τα κυκλοφορήσει επειδή δεν θα κριθούν αρκούντως εμπορικά.

ΥΓ Ευτυχώς πρόλαβαν να βγάλουν το TSR.2, δυστυχώς απ' ότι φαίνεται δε θα δούμε ποτέ (?) το Nimrod στην 1/72

Μου φαινεται πως πρεπει να παω στα μοντελιστικα καταστηματα και να αγορασω το Hawk και το  Tornado της Airfix στην 1/48 πριν εξαφανιστουν για παντα απο τα μοντελιστικα ραφια :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 08:25:41 μμ »
Για να παω να στοκαρω μερικα χρωματακια γιατι δεν με βλεπω καλα ,τα humbrol κατι μου λεει οτι κατι εβραιοι μαγαζατορες θα τα μοσχοπουλησουν

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 09:01:57 μμ »
Οσο αναφορα την Dragon,συμφωνω 100%,ειναι κορυφαια ποιοτητα αλλα το πληρωνεις αυτο,ετσι?Δεν ειναι στο στυλ του "φτηνα και καλα"!Δεν μπορεις ομως καθε φορα που θελεις καποιο κιτ να το σκεφτεσαι!Εκτος απο τα δικα της "χτυπαει" και κιτ αλλων εταιρειων ανεβαζοντας τον πηχη του ανταγωνισμου αλλα ταυτοχρονα εχει το ονομα πλεον να τα πληρωθει αυτα τα μοντελα!Πως λοιπον μια αλλη αλφα εταιρεια να μπορεσει να επιβιωσει χωρις να ανεβασει τις τιμες για να ανταποκριθει?Γιατι δεν μπορει ξαφνικα μια εταιρεια με μια γκαμα τιμων χαμηλοτερη να χασει το αγοραστικο της κοινο εκτοξευοντας τις τιμες,αλλα απ΄την αλλη εγκλωβιζεται στην χαμηλη ποιοτητα.Ειναι ενας φαυλος κυκλος που το μονο που μπορει να σωσει την κατασταση ειναι το μεγαλο κεφαλαιο κινησης.Κοινως ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ!Αυτο ειναι και το σκεπτικο μιας εταιρειας οπως η tamiya.Μπορει να ειναι ΜΙΑ εταιρεια αλλα δεν εστιασε σε ενα προιον ουτε σε ενα μερος του αγοραστικου κοινου.Γι αυτο και δεν κινδυνευει..οχι ακομα τουλαχιστον!Τωρα για την trumpeter....θα δειξει,γιατι στοχευει στο κερδος απο ποσοτητα πωλησεων και αν αυτο δεν τσουλησει..κλαυτα.Παει καλα θελω να πιστευω ομως

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά και με τον RHO.Steel. 
Σχετικά πάντως με τις τιμές της Dragon, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αφού με 40-45EUR, (ανάλογα με το κατάστημα) αγοράζεις ένα ολοκληρωμένο μοντέλο! Π.χ. King Tiger, Panzer IV, Panther, κτλ. Αν οι υπόλοιπες εταιρείες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Dragon, στο τέλος οι εταιρείες βελτιωτικών, τι θα δίνουν? Μήπως σασμάν με πλήρη εσωτερικό?????? Ή κινητήρες με κινούμενα έμβολα????

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2006, 09:04:18 μμ »
Παιδια μην πατε και αγοραζετε σαν τρελοι. Κανετε τις αγορες σας νορμαλ,αλλιως θα σας μαδησουνε :wink:
εδο ειναι σαν να μην εχει συμβει τιποτα, οι τιμες ιδιες σε ολα και μου φενεται οτι η ετερεια θα αγοραστη πολυ συντομα 8)
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2006, 12:02:40 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο RHO Steel. Τα Humbrol τα καταργώ σταδιακά με τα ακρυλικά της Valejo τα οποία είναι φανταστικά στο βάψιμο με πινέλο. Όσο για την Airfix, ένα καλό κιτ του Spitfire στην 1/48 δεν φέρνει την ʼνοιξη. Πιστεύω πως αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο είναι πως θα μπει νέο αίμα στο Hobby προκειμένου να συνεχίσουν οι εταιρείες να παράγουν νέα μοντέλα. Η  Molak δεν έκλεισε.  http://www.gieffeci.com/molak/molak.html
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2006, 03:32:32 μμ »

πες τα ρε Αγγελε που μας έχουν τρελλάνει με τα ξαντεριασμένα πράματα που λίγο θυμίζουν αεροπλάνα.
by the way, έχεις χαθεί από το model shop του κ. Κώστα.
Σταύρος
Παράθεση

Γειά σου φίλε Σταύρο,
χαίρομαι που με θυμάσαι. Επιτέλους, μία φωνή από τα παλιά!

Από τον κυρ-Κώστα περνάω καμιά φορά στο δίμηνο, περισσότερο για να τον χαιρετήσω και να πούμε τα δικά μας, να βγάλουμε το άχτι μας. Τις αγορές μου όμως, τις κάνω σχεδόν αποκλειστικά από ίντερνετ και μου έρχονται στα ίδια λεφτά, αν όχι φθηνότερα. Ο Κώστας πάντως, θα είναι για μένα πάντα φίλος και πατέρας.

Που βρίσκεσαι τώρα; Εγώ YEAH  (ΓΕΑ !)
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2006, 02:34:59 μμ »
..Παιδες επειδη ειμαι εκτος δρασης για 2 μηνες,εχει κανεις εικονα απο την αγορα?...παρατηρησε κανενας ελλειψεις...?αν δεν στοκαρουμε τι εναλλακτικες λυσεις υπαρχουν στην ελλαδα για χρωματα σμαλτου?...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 10, 2006, 03:12:59 μμ »
Airfix kai Humbrol agorastikan apo tin etairia Hornby (trena) opote ala ok :mrgreen:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/6134988.stm

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 10, 2006, 03:27:37 μμ »
Πραγματικά σπουδαία νέα !!

Μένει τώρα να δούμε πως θα είναι η Airfix και η Humbrol κάτω από τη νέα ιδιοκτησία.Πάντως το ότι αγοράστηκε από εταιρεία "αδελφού hobby" (προσωπικά θεωρώ τα τρένα πιο συγγενικό hobby προς τα στατικά απ' ότι ο RC μοντελισμός) με κάνει να αισιοδοξώ για την πορεία τους. Τουλάχιστον απ' ότι αν τις αγόραζε κάποια εταιρεία holding που προσωπικά θεωρούσα εξαιρετικά επικίνδυνο για την επιβίωσή τους. Επίσης θεωρώ θετικό το ότι ο αγοραστής είναι εγγλέζος επειδή η νοοτροπία τους είναι μοντελιστικά πιο συγγενική με τη δική μας. Αντίθετα αν ο αγοραστής ήταν αμερικανός ή γιαπωνέζος ομολογώ ότι θα ένιωθα ένα σφύξιμο στο στομάχι για το τι μπορεί να δουν τα μάτια μας.

Αντε, να βρεθεί κάποιος να πάρει και τη Heller, να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, βρε παιδί μου !!  :) :) :)
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 10, 2006, 05:57:44 μμ »
Επιτέλους καλά νέα για τις Airfix-Humbrol και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από ότι πίστευα.

Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλιά σου rafael

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
Humbrol - Airfix
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 10, 2006, 09:22:35 μμ »
Καλα νεα μαλλον...

Hannants

BBC

το ποστ μεταφερθηκε εδω

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 12, 2006, 12:58:03 πμ »
Παρα πολυ καλο νεα, γουσταρω. :twisted: :twisted:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 20, 2006, 01:34:43 μμ »
Η AIRFIX-HORNBY (ή μήπως HORNBY-AIRFIX ? Λίγη σημασία έχει :D) ήταν παρούσα στο Telford.

Τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία ανέκτησε τα καλούπια της από τη Heller και τα κιτ θα κατσκευάζονται πλέον στην Κίνα, πράγμα που υποθέτω ότι είναι και μια αφορμή για συντήρηση των παλιότερων και πιο ταλαιπωρημένων από αυτά.

Επίσης ανακοίνωσαν ότι τα καλούπια του 72ριου Nimrod είναι έτοιμα (YES ! YES ! YES !) αν και δεν ανακοίνωσαν επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας (λογικό μετά την περιπέτεια που είχαν).

Λεπτομέρειες στο
http://ipmsstockholm.org/news/article.asp?data=9267715472_~d_20061118_232848_~t_Scale_Modelworld_day_1_~a_Martin_Waligorski.xml 
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 20, 2006, 02:48:51 μμ »
Rafael milisa prosopika me ton ekprosopo sto stand. Eixe 3-4 anoixta kit ena apo Spitifire 1/48 kai ena apo tin anamenomeni lifeboat 1/72. O anthropos apantoyse se erotisis poy toy erhontoysan apo pantou.
Genika epiveveose oti yparhei programa kainourgion kit kai eixe mia form opou rotage ti kit tha thelate na kikloforisoun. H eteria einai se kala heria tora :wink:

Tags: