Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για MOLAK  (Αναγνώστηκε 1984 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Ερώτηση για MOLAK
« στις: Μαρτίου 23, 2014, 11:46:55 πμ »
Πρέπει να χρησιμοποιήσω (ψέκασμα με αερογράφο) ένα χρώμα της MOLAK, αλλά δεν έχω διαλυτικό της εταιρείας, ούτε μπορώ να προμηθευτώ εδώ που βρίσκομαι.
Ξέρει κανείς τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ;
Νομίζω ότι το white spirit δεν κάνει.   :roll:

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Ερώτηση για MOLAK
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 23, 2014, 12:14:28 μμ »
Έχω χρησιμοποιήσει Molak με διαλυτικό White Spirit, χωρίς πρόβλημα! Μόνον μην το ρίξεις μέσα στο κουτάκι, διότι θα χαλάσεις όλο το χρώμα....Θα το χρησιμοποιήσεις μόνον για την ποσότητα με την οποία θές να βάψεις.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2014, 12:22:16 μμ »

Ακριβώς! Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με διαλυτικό πολυουρεθάνης. Φυσικά ΠΑΝΤΑ με την ανάλογη μάσκα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 23, 2014, 10:32:23 μμ »
OK θα δοκιμάσω το white spirit και βλέπουμε.
Ευχαριστώ τους φίλους για την ανταπόκριση.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 23, 2014, 11:21:01 μμ »
Να ξέρεις πως τα Molak είναι λίγο χοντρόκοκκα....Κάνε καλή αραίωση. Στο τέλος, μετά από καλό στέγνωμα, ίσως το ωφελήσει ένα τριψιματάκι με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδια....

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 24, 2014, 01:28:28 μμ »
Καλημέρα Diehard,

Εγω συνήθως περνάω πρώτα την ποσότητα του χρώματος (Molak) που θα χρησιμοποιήσω μέσα από ένα τούλι από μπομπονιέρα, για να κρατησει όσο πιο πολλους κόκκους γίνεται καί μετά το αραιώνω με white spirit.

Τώρα, όταν έχει στεγνώσει το χρώμα κοιτάζω για τυχόν κόκκους κι αν βρώ κάνω αυτό που γράφει ο Ελιξ-ιριος, δηλαδή το τρίβω λίγο με ένα μαλακό πανάκι (δυστυχως δεν έχω τα πολύ καλά "πανάκια" της Micromesh :().

Όταν βάψεις, πες μας αν έστρωσε καλα το χρώμα.
 ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ερώτηση για MOLAK και όχι μόνο ...
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 25, 2014, 11:46:56 πμ »
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Τι είναι αυτά τα πανάκια της Micromesh και που τα βρίσκουμε, γιατί το πρόβλημα μου είναι συνήθως με τα μεταλικά χρώματα ;

Επίσης, τα Model Master - Testors μπορώ να τα αραιώσω με white spirit ή με διαλυτικό της Humbrol ;
Τέλος, το white spirit πειράζει να είναι το άοσμο ;

Συγγνώμη αν σας ζάλισα, αλλά στην περιφέρεια δε βρίσκεις πάντα ό,τι θες ;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 25, 2014, 12:18:23 μμ »
"Περιφερειακός" κι εγώ, και προσπαθώ να αξιοποιήσω ό,τι βρίσκω. :wink:
Για τα micromesh δεν γνωρίζω, γνωρίζω όμως πως πολύ καλή δουλειά μπορείς να κάνεις με τα πανάκια που χρησιμοποιούμε για να σκουπίζουμε τα γυαλιά οράσεως. Μπορείς να βρείς τέτοια σε μαγαζιά με οπτικά, ή και κάποια φαρμακεία, εαν τυχόν δεν έχεις από κανένα παλιό ζευγάρι γυαλιά.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 25, 2014, 12:33:12 μμ »

Επίσης, τα Model Master - Testors μπορώ να τα αραιώσω με white spirit ή με διαλυτικό της Humbrol ;
Τέλος, το white spirit πειράζει να είναι το άοσμο ;

Φυσικά και μπορείς να τα αραιώσεις..όσο για το άοσμο δεν νομίζω να κάνει διαφορά αλλά δεν είμαι και σίγουρος

Τι είναι αυτά τα πανάκια της Micromesh και που τα βρίσκουμε, γιατί το πρόβλημα μου είναι συνήθως με τα μεταλικά χρώματα ;

Τα Micromesh είναι στην ουσία πολύ ψιλά ντουκόχαρτα με τα οποία γυαλίζεις τις επιφάνειες που θες.Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο και στο GEhobbies.Ξέρω οτι έχει και ότι στέλνει παντού  :wink:

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 25, 2014, 12:37:02 μμ »
Ελιξ-ιριε, Sernak, s-mat, gkontog, ευχαριστώ, θα τα εφαρμόσω και σύντομα φωτο.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 25, 2014, 12:52:37 μμ »
Και με καλσόν μπορείς να τα φιλτράρεις, απλά πριν το πάρεις να ρωτήσεις την ιδιοκτήτρια! Αν έχεις καλή μάσκα μπορείς να πάρεις και ένα διαλυτικό ακρυλικών αυτοκινήτου της Body, τα εξηγεί όλα ο Crow στα βοντεάκια του, καλό θα είναι να τα δεις!

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 16, 2015, 12:18:17 μμ »
Επανέρχομαι σε ένα παλιό θέμα για να ρωτήσω τους γνωρίζοντες :
Έχω στην κατοχή μου το MOLAK LN1 το οποίο, τους πολύ παλιούς καιρούς μου είχαν προμηθεύσει για πλοία.
Αναρρωτιέμαι αν το χρώμα αυτό κάνει για σύγχρονα (όπως είχα ζητήσει τότε) ή και για πλοία Β΄ ΠΠ του US Navy.
Επίσης, αν γνωρίζει κανείς να μου πει ποια χρώματα (κατά προτίμηση Humbrol, Tamiya, Gunze) κάνουν για τα πλοία US Navy ή πού μπορώ να βρω πληροφορίες.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 16, 2015, 01:16:15 μμ »
Tα πλέον κατάλληλα χρώματα για πλοία του WWII,, αλλά και για μεταγενέστερα, είναι της αποθανούσας εταιρίας white ensign, απόθεμα των οποίων έχει ακόμα το gehobbies. Οι ακριβείς αποχρώσεις από μία εταιρία που ειδικευόταν στα πλοία και που παρήγαγε εξαιρετικής ποιότητας enamel χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 16, 2015, 02:04:43 μμ »
Το κανονικο το WhiteSpirit που εχω παρει απο το super market δεν αραιωνει καλα ουτε τα humbrol, στα μολακ που εχω δεν κανει κατι... Το δε αοσμο δεν κανει τιποτα σε κανενα.
Αν θες διαλυτικο για enamel παρε (απο ελληνικο μαγαζι) το airbrush thinner της MM, τα αραιωνει και ειναι και πολυ καλο για τον αερογραφο. Αυτα που λενε τα παιδια με τον κοκκο δεν υπαρχουν με το airbrush thinner..απλα το διαλυει και ψεκαζεται.

εναλλακτικα βρες αλλο χρωμα και οχι μολακ να κανεις τη δουλεια σου.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 16, 2015, 02:31:47 μμ »
Navy Blue 5N  Humbrol 157

Haze Grey 5H Humbrol 127

Deck Blue 20B Humbrol 77

Τη σειρά χρωμάτων της white ensign την έχει αγοράσει η sovereign hobbies http://www.sovereignhobbies.co.uk/ όπως έχει ήδη προαναφερθεί στο φόρουμ εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,30187.0.html

Στο gehobbies υπάρχει ακόμα άφθονο στοκ , όπως προείπε ο Ramfighter.  Για το Molak αραίωσέ το με Mr Thinner της gunze. Επίσης αραιώνεται και με διάφορα white spirit ανάλογα την εταιρία και την αραίωσή τους, όπως π.χ. της εταιρίας Χρωμοδομή που χρησιμοποιώ εγώ. ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάμε για white spirit και όχι για νέφτι.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 16, 2015, 08:04:51 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Όσον αφορά τα χρώματα του USN η Revell για το USS MONTROSE/RANDALL που φτιάχνω δίνει : revell matt 47 (που αντιστοιχεί σε Humbrol 106) για όλες το κύτος και όλα τα καταστρώματα, revell matt 76 (εδώ ταιριάζει το Humbrol 127) για τις κάθετες επιφάνειες πάνω από το κύτος και υπερκατασκευές κλπ.
Επίσης δίνει τα LCVP σε χρώμα πράσινο (revell matt 45, που αντιστοιχεί σε Humbrol 86) και το εσωτερικό sand (revell 16  ή humbrol 94), ενώ σε φωτο τα βρίσκω μπλε-γκρι.

Αναρρωτιέμαι ποιο είναι το σωστό.
Ξέρει κανείς να βοηθήσει ;

Tags: molak