Αποστολέας Θέμα: '''O Σιδερένιος Δούκας '''1/600 Ιron Duke Airfix...  (Αναγνώστηκε 10687 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
'''O Σιδερένιος Δούκας '''1/600 Ιron Duke Airfix...
« στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 11:02:44 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα.
 Μετά από πολύ αεροπλανικό επιστρέφω στα αγαπημένα μου πλοία .
Εχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο και ομολογώ οτι μου έλειψαν ....
Το κατάλαβα την ωρα που άνοιξα το κουτί από ένα που έχω εδώ και πολύ καιρό προχωρήσει!
Δε θα σας κουράσω πολύ .......artbox λίγα ιστορικά και συνέχεια με την κατασκευή!

Πρόκειται λοιπόν για το παλιό κιτ της Airfix στην 1/600 σε καινούργια φυσικά συσκευασία ,αλλά
χωρίς  καποιά νέα προσθήκη σε πλαστικό!!!

Click to see the original size.
Λιγα Ιστορικά για το υπέροχο αυτό σκάφος ,έτσι για να μπούμε λιγο στο κλίμα της ένδοξης και μακρόχρονης ιστορίας του!!!
 Το HMS IRON DUKE ήταν ένα θωρηκτό σχεδίασης dreadnought ,του Πολεμικού Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας
και πρώτο της ομώνυμης κλάσης.

Οναμάστηκε έτσι προς τιμή του Arthur Wellesley 1st Duke of Welligton.
Φτιάχτηκε στα ναυπηγία του Portsmouth και οι εργασίες άρχησαν το Γενάρη του 1912.Καθελκύστηκε 10 μήνες αργότερα.
Τοποθετήθηκε στο Μητροπολιτικό στόλο το Μάρτη του 1914 και έγινε η ναυαρχίδα του.
Ηταν εξοπλισμένο με δέκα πυροβόλα των 13,5 ιντσών (340mm) και είχε μέγιστη ταχύτητα τους 21,25 Κόμβους (39.36Km/h -24,45 mph).

Το Iron Duke υπηρέτησε ως ναυαρχίδα του Μέγα στόλου κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και έλαβε
μέρος στη ναυμαχία της Γιουτλάνδης .Στη διάρκεια της οποίας ,τα πυροβόλα του προξένησαν σοβαρότατες ζημιές στο
Γερμανικό θωρηκτο SMS Konig .
Mετά τον πόλεμο το πλοίο επιχείρησε στη Μεσόγειο ως ναυρχιδα πάλι ,του Στόλου της Μεσογείου.
Ελαβε μέρος στην ανάμιξη των συμμάχων στο Ρωσικό εμφύλιο με επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα .
Επίσης βοήθησε στη μετοφορά  Ελλήνων προσφύγων κατά την εκκένωση της Σμύρνης...

Το 1926 μετατέθηκε στο στόλο του Ατλαντικού και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικό πλοίο .
Το πλοίο έμεινε στην ενεργό δράση για λίγα χρόνια ακόμα καθώς ήταν το μόνο από τα αδελφά της κλάσης του
που δε βυθίστηκε ή διαλυθηκε !
Γυρω στα 1930 μετατράπηκε σε πλατφόρμα εκπαιδευσης πυροβολικού.Αρκετά από τα πυροβόλα αλλά και η θωράκιση του πλοίου αφαιρέθηκαν!
Εμεινε ετσι μέχρι και το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκόσμιου το Σεμπτεμβρη του 1939 που πλέει για το Scapa Flow για να γίνει οπλισμένο αγκυροβόλιο!
Τον Οκτωβρη του ιδιου έτους παθαίνει σοβαρές ζημιές από Γερμανικά βομβαρδιστικά και δένεται από το έδαφος ώστε να μη βουλιάξει .
Συνεχίζει να υπηρετεί ως αντιεροπορική πλατφόρμα καθόλη τη διάρκεια του πολέμου .Εν τέλη ξαναεπισκευάζεται και ξαναπλέει για να γίνει η
διαλυσή του τα τέλη της δεκαετίας του 40'....

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται με το κατασκευαστικό!  ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: '''O Σιδερένιος Δούκας '''1/600 Ιron Duke Airfix...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 11:13:01 μμ »
Καλή αρχή Σταμάτη.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 11:40:57 μμ »
 ::danseuse:: ::music-smiley-010:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::danseuse::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 12:15:52 πμ »
Συνέχεια λοιπόν με την κατασκευή του σκάφους ...
Οπως θα είδατε και στις φωτογραφίες και στη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του,το πλοίο
άλλαξε πολλές φορές ...προσθεθηκαν οπλα ,αφαιρέθηκαν οπλά .προστέθηκαν φωλιές παρατηρητών .αφαιρέθηκαν
ιστία και σύρματα ασυρμάτων ,προστέθηκαν ιστία ....ένας μικρός χαμός .
Ετσι έχουμε πολλά Iron Duke αν θέλουμε που υποδειλώνουν διαφορετικές περιόδους της ζωής του...
Και αυτό είναι το καλό με τα πλοία ,μπορείς να φτιάξεις το ιδιο πλοίο και να νομίζεις κάθε φορά οτι φτιάχνεις άλλο!

.....πάμε λοιπόν στη χαρά του evergreen διότι η Αirfix σε τουτο δω το κιτ ,φαίνεται πολύ γερασμένη!!!

Ξεκίνησα συναρμολογώντας το σκάφος και το κατάστρωμα ...τρύπησα στα σημεία που περνάνε οι αλυσίδες των αγκυρών!!

Click to see the original size.  Click to see the original size.
Σειρά είχαν οι οπές της άγκυρας οι οποίες διαμορφώθηκαν με magic scalp...εχουμε πει τι μαγικό υλικό είναι !!!
Και βλέπετε και τη δουλειά που έγινε στα φινιστρίνια μια και τα της εταιρείας ήταν ανάγλυφα και τεράστια με υψος σχεδόν ορθιου ανθρώπου ,εδώ πραγματικά δεν κατάλαβα πως προέκυψαν!!

Και εδώ βλέπετε την κυριότερη όλων των εργασιών.Χωρίς αυτή τη δουλειά στα πλάγια δευτερέυοντα πυροβόλα το κιτ απλά δε θα στεκόταν.
Η εταιρεία το μόνο που έδινε ήταν τις κάνες κολημένες πάνω σε δακτυλίδια ,τα οποία έμπαιναν σε πέιρους πλάγια του σκάφους ώστε να περιστρέφονται.
Δηλαδή καμία σχέση με την πραγματικότητα!!!
Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και τα επιμέρους κομμάτια ....που θα πλαισιώσουν το σκάφος ,ωραια η κλίμακα αυτή πάντως!

Μια άλλη σημαντική εργασία ήταν αυτή η επένδυση των πυροβόλων με φύλλο πλαστικού....πριν είμαι σίγουρος και με βάση κάποια σχέδια
οτι ήταν εκτός κλίμακας ,το ιδιο έδειχναν και πάνω στο κατάστρωμα με τις κυλινδρικές βάσεις τους να περισσευουν αφύσικα
δεξιά και αριστερά!

Λιγο από τον κεντρικό ιστό..που και εδώ είχε τα θεματά του που έδειχνε αρκετά ψηλότερος και με λάθος τοποθετημένες τις λεπτομέρειες.
Και επειδή εδώ θα δεθούν όλα τα καλώδια του ιστού ,ο κυρίως ιστός αντικαταστάθηκε από μεταλικό ,οπως και ο οριζόντιος!
Click to see the original size. Click to see the original size.

Μια εργασία που είναι πολύ σημαντική οταν φτιάχνουμε πλοιο είναι το καλό δέσιμο πλαινών και καταστρώματος,για το λόγο αυτό τα πλαισια του κιτ είναι μια χαρά !
Φτηνή οικονομική και σίγουρη λύση για στιβαρή κατασκευή!
Φαίνεται και η αφαίρεση των ισάλων που έγινε με ταχύτροχο ώστε η θάλασσα που θα φτιαχτεί να μην έχει ιδιαίτερο υψος!

Για το συγκεκριμένο κιτ η white ensigne βγάζει το φωτοχαραγμένο σετ που βλέπετε και θα τοποθετηθεί και αυτό σιγά σιγά!!!

Και τέλος μια πανοραμική με όλες της δουλειές να δειχνουν πάνω στο μοντέλο !

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχής σας!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 08:03:17 πμ »
ʼντε μπράβο ρε Σταμάτη!!! Καιρό έχεις να μας ταξιδέψεις στις θάλασσες. Και διάλεξες ένα από τα πιο όμορφα και ένδοξα ντρέντνωτς, αν και από ότι βλέπω, η γιαγιά Airfix δεν μεγαλούργησε ακριβώς με τούτο εδώ. Σου έχουμε εμπιστοσύνη όμως, ότι το τέρας θα δαμαστεί τελικά
Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια φιλαράκι  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:11:20 πμ »
Συμεών ,Γιώργο σας ευχαριστώ παιδιά!

Δημήτρη πράγματι είναι υπέροχο σκάφος και όλη αυτή η εποχή έχει υπέροχα καράβια ευχομαι συντομα να βάλεις την τροπίδα και στο δικό σου !!!
Χαιρομαι που βρίσκομαι στα παλιά μου λιμέρια ,μου έλειψαν τα καράβια ....πρέπει να ανοίξεις ένα για να το καταλάβεις και εγώ τόσο καιρό τα είχα καταχωνιασμένα!
Σε ευχαριστώ φιλαράκι!

Ερώτηση για τα φωτα σου ,σας!!!Με μια μικρή παρατυποία στον ιστό πάω για την πρώτη ,τρίτη φωτογραφία ,από οτι καταλαβαίνω ,σε σχέση με ουρανό και θάλασσα ,το γκρι του είναι σκούρο (οπως μου αρέσει) τι χρώμα ,προτείνετε;

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:13:55 πμ »
Τι καλη αρχη ... εσυ το τελειωσες κιολας...  8)
Καλη συνεχεια Σταματη.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:23:46 πμ »
Σταμάτη καλή σου μέρα! Μαζί με την έκφραση του θαυμασμού μου για τη δουλειά σου, πάρε και ένα δωράκι. Το Iron Duke το 1946, οδεύοντας προς διάλυση:

Βέβαια η φωτογραφία είναι άλλης περιόδου και η κλίμακα του κιτ πολύ μικρή για λεπτομέρειες στο κατάστρωμα της πλώρης, αλλά μπορεί να φανεί κάπου χρήσιμη!  ::salut::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:30:17 πμ »
Γιώργο πραγματικά υπέροχη φωτογραφία και χρήσιμη νομίζω ,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:47:52 πμ »
Σχετικά με το χρώμα: Στον ΑΠΠ, δε υπήρχε στάνταρντ χρώμα (με την έννοια που αυτός ο όρος απέκτησε αργότερα). Πάντως στην αρχή τουλάχιστον του πολέμου, όλα τα καράβια του Home Fleet, ήταν βαμμένα γκρίζα (ότι και αν σημαίνει αυτό). Υπάρχει ωστόσο μια αναφορά από τη Γιουτλάνδη, που λέει ότι: Καθώς ο Αγγλικός στόλος ερχόταν από τα δυτικά, το ανοικτόχρωμο βάψιμό τους τα έκανε ορατά (στους Γερμανούς) από μεγάλη απόσταση και για περισσότερη ώρα (και αυτό έπαιξε ρόλο, καθώς μεγάλο μέρος της μάχης, έγινε το σούρουπο).

Στην πρώτη εικόνα είναι το 1912 στην δεύτερη το 1915 και στην τρίτη το 1920. Τα συμπεράσματα δικά σου ::dontknow::

Προσωπικά, θα το έβαφα με ένα χρώμα από 30/70 έως 50/50 από 507Β και 507C, αντίστοιχα. Αν το κάνεις μεταπολεμικό και εφόσον υπηρέτησε στη Μεσόγειο, το 507C, μάλλον είναι το κατάλληλο χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 10:07:43 πμ »
Σταματη βλεπω εχεις προσθεσει ηδη πολυ λεπτομερεια στο Δουκα. Αν και δεν γνωριζω πολλα για καραβια, ειναι μια καλη ευκαιρια να μαθω με τα αναλυτικα ποσταρισματα σου σε τοσο μικρες κλιμακες, γιατι εχω ηδη τον στολο ετοιμο και περιμενει να βγει απο τα κουτια του  :mrgreen: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 10:26:33 πμ »
Νώντα αρκεί  να ανοίξεις το κουτί για να σε μαγνητισει ένα καράβι ...ευχομαι σύντομα να καταπιαστείς με ένα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ,θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτικώς και αν δεν είμαι με μια ερωτησούλα ,θα γίνω!!!

Δημήτρη στη αρχή ηθελα να κάνω την προτελευταία φωτογραφία με τους ανοιχτόχρωμους πύργους ,μετά είδα οτι έχει και δευτερο ιστό...
χάλευε και τι άλλες μικροδιαφορές που δε φαίνονται από τις φωτογραφίες ..έτσι επέλεξα τις δυο πρώτες που δεν έχει μπει ακόμα ο ιστός....
Ειδικά στη δευτερη που παραθέτεις είναι πολύ σκούρο το γκρι !!Εγώ θα δουλέψω με βάση την 3η με ορατά τα γυαλίσματα -φωτίσματα και τις έντονες φθορές!!
Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα φώτα σου....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 10:55:25 πμ »
Αχ... αγαπημένο θέμα! Μπράβο Σταμάτη, πάει και αυτό για υπερπαραγωγή από ότι βλέπω. Πάντως θα μείνει και λίγο από το αρχικό κιτ στο τέλος...

Στα ιστορικά να προσθέσω πως το σκάφος έριξε 4 ομοβροντίες κατά του SMS Konig από τα 24000m. Η πρώτη ομοβροντία έπεσε "κοντή" αλλά οι άλλες τρεις ήταν στο στόχο πετυχαίνοντας 7 πλήγματα!!! Εξαιρετική επίδοση σκόπευσης από μία απόσταση που με γυμνό μάτι ο στόχος ήταν σχεδόν μη ορατός. Τέλος μία αγνωστη πτυχή της ιστορίας του σκάφους είναι η συμμετοχή του κατά την εκκένωση της Σμύρνης το 1922, μάλιστα αρκετοί πρόσφυγες με μικρές βάρκες περισυνελλέγησαν από το πλήρωμά του. Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε από το HMS King George V και δείχνει το HMS Iron Duke με φόντο τη φλεγόμενη Σμύρνη.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 11:07:21 πμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τον εμπλουτισμό του θέματος με τα πολύ ωραία Ιστορίκά και τη σπάνια φωτογραφία!
Με όλα αυτά έχω ακόμη μεγαλύτερη όρεξη να το φτιάξω!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 11:41:55 πμ »
Σταματη αλλη μια κλασικη δουλεια σου ,στο στοιχειο σου αυτη τη φορα!
Προφανως καλα τελειωματα λεμε πια!
Να πω κι εγω ποσο φοβερο σκαρι θεωρω τον Δουκα,αγαπημενο ,τοσο που αν εβγαινε 350ρης ισως να τον τολμουσα! Βλεπεις οι απλωστρες των Πρωτοπαγκοσμιτικων με κανουν και σπυριαζω!!! :oops: :oops: :oops: :mrgreen:
Για τη δουλεια σου τι να πουμε;Απλα κοιταμε!
Απιθανος!
Μπραβο!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 01:13:33 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Προτείνω να αλλάξεις και το έλασμα διασποράς κύματος (αν το λέω καλά  :roll: ) στην πλώρη, θα δώσει πόντους
μιας και το υπάρχον το βλέπω πολύ χοντροκομένο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 01:26:31 μμ »
Μηχαλιό ,τα συρματα ευκολάκι φίλε ,δε θέλει κοπο θέλει τρόπο ,τα φτιάχνεις κάτω και τα ανεβάζεις έτοιμα ....είναι λιγο αγκαρία ,αλλά οχι δυσκολο!!
Σε ευχαριστώ φίλε μου!

Ευγένιε πόσο δικιο έχεις φίλε και εγώ το σκέφτηκα στην αρχή...μετά ειδα ,πως εφάπτεται με το ξύλινο κατάστρωμα ,θα ήταν αδύνατον να το ξυρίσω χωρίς να γίνει ζημιά στην απομίμηση των σανίδων ,ελπίζω με ένα βάψιμο και με έντονη σκιά πίσω του να χαθεί λίγο το πάχος!
Σε ευχαριστώ φίλε !

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 04:16:44 μμ »
Καλή συνέχεια Σταμάτη,είμαι σίγουρος ότι θα βγάλεις πάλι ένα αποτέλεσμα που θα μας καταπλήξεις,το πήρες το μοντελάκι πανούκλα και θα το βγάλεις κούκλα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 22, 2014, 09:56:02 πμ »
Δημήτρη ,σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,θα δούμε πως θα βγει στο τέλος!

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 22, 2014, 10:09:24 πμ »
Σταματη σε ζηλευω , εγω δεν θα ειχα το κουραγιο να αφιερωσω τοσο χρονο σε τετοιο κιτ πλεον, ομως ξερω οτι ακομα και αυτα τα κιτ με λιγη δουλεια μπορουν να βγουν διαμαντια, ειδικα αφου δεν κυκλοφορουν και σε πολλες κλιμακες .Ωραιο θεμα , και ωραια κλιμακα και ας ειναι παραγκωνισμενη απο τους κατασκευαστες σημερα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 22, 2014, 11:06:57 πμ »
Συμφωνώ σε όλα Κώστα ...πραγματικά είναι βολική η κλίμακα και τέτοια κιτ με λίγη έξτρα δουλειά μπορούν να γίνουν πολύ καλά ...
Σε ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 22, 2014, 07:31:10 μμ »
Στα παλιά καλά ''λημερια'' Σταμάτη βλέπω!Αν και το κιτ ειναι παλιό είμαι σιγουρος πως θα το βάλεις κ αυτό κάτω κ θα του αλλάξεις τα φώτα! :mrgreen:
Καλή συνεχεια! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 23, 2014, 10:32:14 πμ »
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ φίλε ,πράγματι βρίσκομαι σε χαρτογραφημένα υδατα !!Και πλέω πρόσω ολοταχώς προς εκδίωξη δαιμόνων!!!
Σε ευχαριστώ φίλε ..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 23, 2014, 11:09:19 πμ »
Καλημέρα ....
Σκέφτηκα να σας παρουσίασω παράλληλα με την κατασκευή του καραβιού και την θάλασσα .....
Αυτή τη φορά θα πάμε για κάτι πιό ευκολο ....η τεχνική είναι μια μίξη τεχνικών....και τα υλικά απλά !!
Παίρνουμε λίγο Κοντό Δημήτρη (χαρτί ακουαρέλας ) ,λίγο Σταμάτη Ανθη ...(σιλικόνες στόκους) και λίγο ,με χαμηλά το κεφάλι Jim Bauman(χαρτί ακουαρέλας , τσακίσματα στο χαρτί και πλαστικό πηλό) και προχωράμε!!!

Η βάση της θάλασσας λοιπόν θα γίνει με χαρτί ακουαρέλας ,για την περίπτωση αυτή βρήκα ,ένα χειροποίητο χαρτί (ναι υπάρχει) με έντονα νερά που μοιάζουν με τα κυμματάκια στην επιφάνεια της θάλασσας...
Οι ιδιοτητές του είναι πολύ καλές, είναι ιδιαίτερα υδρόφιλο και δεν τρυπάει ευκολα ,οσο και να το δουλέψουμε!!!
Η τεχνική προτείνεται για μικρές κλίμακες 1/600 και 1/700.

Ας προχωρήσουμε σιγά σιγά και τα ξαναλέμε!!

Θάλασσα 1

Το χαρτί μας λοιπόν είναι αυτό .....και φαίνεται καθαρά το σχήμα που έχω αφαιρέσει και που είναι το αποτυπωμα της water line γάστρας!

εγιναν τρεις παράλληλες τσακίσεις με κυκλική φορά σε σχέση με το χαρτί μας ...και ακριβώς ευθείες!
Επέλεξα να το κάνω από την μεριά με το λιγότερο σαγρέ ,είναι η μεριά που θα κολληθεί στη βάση!

Εδώ φαίνεται καθαρά ο κυμματισμός που δημιουργήθηκε καθώς το χαρτί έχει γυρίσει από την άλλη
για να κολληθεί στη βάση .

Θελοντας να βοηθήσω την κόλλα ,έβαλα από την κάτω μεριά λίγη χαρτοταινία .
Η κόλληση θα γίνει μονο στο κάτω μέρος των τόξων που δημιουργούνται ,ωστε το
ανασηκωμένο μέρος τους να παραμείνει έτσι!!!

Χωρίς να τεντώσω και να τεζάρω το χαρτί στη βάση το κολλάω στη θέση του με κόλλα
για χαρτιά !Από κάτω έχω κολλήσει ήδη ένα ψιλό μακετόχαρτο για να δώσω λίγο χάρη
στο πλοίο ,αλλά και στη βάση και ταυτόχρονα ένα παραπάνω όγκο στη θάλασσα!!
Click to see the original size.  Click to see the original size.

Εδώ φαίνεται η εργασία με το πλοίο τοποθετημένο πρόχειρα ....

Μείνετε συντονισμένοι ,συνεχίζεται.......  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 23, 2014, 11:22:42 πμ »
Καπετάνιε όλα μια χαρά αλλά στο δικό μου (του εντελώς ανίδεου) μάτι το σκάφος κάθεται κάπως ψηλά στα κύματα. Κάνω λάθος;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: