Αποστολέας Θέμα: KV-2 1/48 Hobby Boss - το πρωτο μου τανκ !  (Αναγνώστηκε 2523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΡΕΘΥΜΝΟ
  • modelclub.gr
KV-2 1/48 Hobby Boss - το πρωτο μου τανκ !
« στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 05:29:03 μμ »
Γεια σας , εχοντας ξεκινησει τον μοντελισμο πριν 2 μηνες περιπου με 3 μοντελα μεχρι τωρα (ελικοφορα αεροπλανα) ,ειπα να δοκιμασω και το πρωτο τανκ ετσι πηρα το KV-2 1/48 της ΗΟΒΒΥ ΒΟSS απο καλφακη τα εχει προσφορα τα 1/48 τωρα.
Επειδη ειμαι αρχαριος φοβηθηκα λιγο το κιτ στην αρχη ,επειδη εχει τοσα πολλα κομματια και φοβομουν οτι θα εχανα τον μπουσουλα
Το ξεκινησα και σε 2 απογευματα ειχα συναρμολογησει τον πυργισκο το κυριως οχημα και την μια ερπυστρια!
Πολυ ευκολη συναρμολογηση αν και αρχαριος δεν δυσκολευτικα καθολου.
Τωρα πηρα και στοκο humbrol filler για να κλεισω καποια κενα και μετα να προχωρησω στο βαψιμο.
Εδω φωτος για την μεχρι τωρα δουλεια.Το μονο λαθος που εκανα ειναι οτι πανω απο το κανονι εχει ενα κομματι που επειδη νομιζα οτι δεν ταιριαζει καλα το πηρα λιγο με ντουκοχατρο και τωρα αφηνει κενο οπως φαινεται και στην φωτο. Θα μπει στοκος και θα στρωσει ελπιζω.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: KV-2 1/48 Hobby Boss - το πρωτο μου τανκ !
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 05:54:53 μμ »
Το κομμάτι πάνω από το πυροβόλο μην το στοκάρεις. Καλό είναι κι έτσι. Το πάνω κομμάτι είναι προστατευτικό του κινούμενου τμήματος.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 06:41:57 μμ »
Αν το «τσακίσεις» και λίγο, πάλι μέσα θα είσαι!!!!
Προχώρα ακάθεκτος!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 06:59:47 μμ »
Ωραία επιλογή!... για να αποφύγεις να φαίνονται όταν βάψεις, τα γρεζάκια και το φλάς στις χειρολαβές του πύργου και στα περισκόπια παρατήρησης , καλό είναι να τα τρίψεις προσεκτικά με λίγο γυαλόχαρτο....
Καλή συνέχεια!...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:45:33 πμ »
Επεσε το βαψιμο στο μοντελο :

Μια ερωτηση: οι ερπυστριες τι χρωμα να τις βαψω?

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 03:30:10 μμ »
Ποιο χρώμα χρησιμοποίησες???
Πολύ σκούρο νομίζω ότι βγήκε...

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 09:42:06 μμ »
Ναι βγηκε πολυ σκουρο θα ηθελα να ειναι πολυ πιο ανοιχτο και φωτεινο το χρωμα..
Στις οδηγιες στο χρωμα ελεγε russian green με κωδικο Η135 ,και το χρωμα που βρηκα απο Italeri ηταν το russian green armor και λεω αυτο ειναι και το εβαλα κι αυτο στην παραγγελια.Τελικα με τα χρωματα δεν μου βγαινει. Μια θα παρω πολυ ανοιχτο, μια πολυ σκουρο γιατι οπως δειχνουν το χρωμα σε ξεγελαει η φωτογραφια και οταν το βαλεις ειναι πολυ αργα
Το ανοιξα λιγο το χρωμα και εδω μια φωτο πως ειναι τωρα , ακομα παλι δεν ειναι αυτο που θα ηθελα:

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 09:46:36 μμ »
Ανεξάρτητα πάντως από την απόχρωση, σου έστρωσε μια χαρά...
Εγκυκλοπαιδικά και μόνο, αυτό το σκούρο πράσινο χρησιμοποιήθηκε μετά τον Β'ΠΠ.
Προχώρα τώρα, για πρώτο αρματικό πάει μια χαρά, στο δεύτερο (αν είναι ρώσικο) τα ξαναλέμε για το χρώμα!!!

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:31:03 μμ »
Τελικα δηλαδη απο vallejo model color ποιο χρωμα θα ταιριαζε στο KV-2 ?

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:36:47 μμ »
για κοιτα το 70.892 . σε FS ειναι 34096. RAL 6008. περιμενε κ αλλες γνωμες!!

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:57:34 μμ »
Φιλε μου πολυ ωραιο θεμα διαλεξες! Οσο για το χρωμα ειναι πολυ σκουρο της ιταλερι και γω το ιδιο προβλημα ειχα θελει πολυ ξανοιγμα με το κιτρινο της ιταλερι μεχρι να το θεωρησεις εσυ σωστο... προσωπικα πιστευω πως δεν υπαρχει στανταρ αποχρωση για τα σοβιετικα αρματα (και αεροπλανα μαλλον) απο φωτο εχω δει αρκετες αποχρωσεις αλλα ΟΛΕΣ σιγουρα ηταν πολυ πιο ανοιχτες απο αυτο...ελπιζω να βοηθησα!
Καλη συνεχεια! ::keep_mod::

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 11:01:14 μμ »
Τελικα δηλαδη απο vallejo model color ποιο χρωμα θα ταιριαζε στο KV-2 ?
Για Βαγιέχο, δεν ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ το Η303 της Gunze, αλλά είναι για αερογράφο...
Κάτσε να το ψάξω... Εκτός και αν σου πουν και άλλοι...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 11:16:08 μμ »
Vallejo 223 είναι ό,τι πρέπει. Αν ψεκάσεις όπως είναι τώρα στο κέντρο των πάνελ μόνο το 223 θα είναι μια χαρά.

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 05:55:53 μμ »
Και επειδη μου ειχε κολλησει αυτη η αλλαγη στο χρωμα εκανα μια ακομα αλλαγη (τελευταια ομως) με το νεο χρωμα
Εγινε μιξη του χρωματος με κιτρινο και πετυχε 100% .Αλλα :
επειδη εχει περαστει πλεον απο 4ο χερι (2 με το αρχικο κ 1 με το προυγουμενο), το χρωμα δεν εστρωνε τοσο ευκολα οπως τα πρωτα αλλα τρωγεται.
Το χρωμα ειναι 100% ιδιο με την πλειοψηφια των KV-2 που ειδα στο ιντερνετ ,δοκιμασα φωτος με κινητο αλλα δεν βγαζε σωστα την νυχτα ,αλλοιωνει τελειως τα χρωματα γιαυτο θα βγαλω αυριο την ημερα μερικες να το δειτε
Για να καταλαβετε , εβγαλα 2 φωτος μια με το φωτιστικο και μια με το φως δωματιου , η μια το κιτρινιζει πολυ το χρωμα και η αλλη το ανοιγει πολυ .Ειναι καπου στην μεση ,και πιο σκουρο και απο τις 2, αυριο με το φως της ημερας πθστευω να βγουν σωστα.

Για να καταλαβετε αυτη η φωτο που βρηκα στο internet (ειναι tamiya )  ειναι πιο κοντα στην αποχρωση :

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 10:47:03 πμ »
Ναι, όντως, τώρα είσαι καλύτερα!!!!

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 04:04:22 μμ »
Εδω μερικες σημερα, οπως μπορεσα με το κινητο :

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 05:18:27 μμ »
Και λασπη πως θα βαλω στις ερπυστριες ? Εχω διαβασει οτι χρειαζεται ξυλοκολα και pigments ,τα εχω αγορασει πηρα vallejo pigments :
 natural siena
http://www.fasmamodels.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=8_117&products_id=12238
k lightslate grey:
http://www.fasmamodels.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=8_117&products_id=12246
Η ξυλοκολα θελει αραιωση με νερο? επισης πως θα γινει η λασπη να εχει την εμφανιση σκονης επισης οπως αυτην την φωτο:

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 01:29:28 μμ »
ΠΡΟΣΕΞΕ με τις λάσπες!!!
Θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις ακόμα και να περιοριστείς σε ένα σκόνισμα.
Το θέμα της λάσπης (κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια) είναι δύσκολο και υπάρχει ο κίνδυνος κυριολεκτικά να θάψεις την δουλειά που έχεις κάνει...
Θα σου πρότεινα να παίξεις με διάφορες τεχνικές λασπώματος (εδώ έχουν αναρτηθεί πολλές), σε ένα ΠΑΛΙΟ μοντέλο ή φύλο πλαστικού, προκειμένου να καταλήξεις σε μια μέθοδο που θα σε βολέψει...

Και κάτι άλλο: Τα πράσινα άρματα, είναι πολύ δύσκολα στην φωτογράφηση. Εγώ ακόμη δεν έχω καταφέρει να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής. Το πράσινο στις φωτογραφίες «ρουφάει», όλες τις λεπτομέρειες και τα δείχνει όλα flat. (έχει να κάνει με το contrast ή κάτι τέτοιο, που οι γνώστες του θέματος θα σου πουν).
Αυτό που έχω μάθει όμως στην πράξη, είναι ότι αν φτάσεις στο σημείο να αποτυπώνεις στις φωτό, τα wash και τα pin wash ,με την μία χωρίς καμία ρύθμιση στην φωτογραφική, που έχεις κάνει σε πράσινο άρμα, τότε μάλλον το έχεις παρακάνει και το αποτέλεσμα δεν είναι ρεαλιστικό...

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 03:45:53 μμ »
Λεω τοτε να κανω σκονισμα με pigments αραιωμενα ελαφρα σε νερο , τα περναμε με πινελο και οταν στενωσει σουπιζουμε τα σημεια που θελουμε να καθαρισουμε
Αν βαλω αραιωμενη κολλα θα κανω δοκιμες πρωτα σε κομματια πλαστικο και αν μου αρεσουν θα τα κανω και στο τανκ αλλα πολυ ελαφρο περασμα να μην αχρηστευτει το μοντελο στις ερπυστριες μονο και καποια σημεια που μαζευουν σκονη
Επισης θα περασω σε καποια σημεια ελαφρυ dry Brushing με μαυρο

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 03:48:49 μμ »
Γιατί παιδεύεσαι; Για δοκίμασε να ακολουθήσεις τις οδηγίες του Χρήστου : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24456.0.html

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 10:15:14 μμ »
Εχω τελειωσει σχεδον με τα λασπωματα , στην αρχη εβαλα λιγη γκριζα λασπη ελαφρο περασμα αλλα δεν μου αρεσε το αποτελεσμα και εβαλα την καφε και εδειξε καλυτερα
Αφησα καποια σημεια με την γκριζα λασπη πχ ψηλα μπροστα και πισω για να φαινεται και αυτη
Ειναι αρκετα λασπωμενο αλλα οχι χαλια να μην φαινεται τιποτα
Πιστευω ειναι ρεαλιστικη η ποσοτητα λασπης στις ερπυστριες ,ισως θελει ακομα καποια τακτοποιηση ή και ξεσκονισμα σε καποια σημεια.
Σε μενα αρεσει η ποσοτητα της λασπης που εβαλα , θα προσπαθησω να την τακτοποιησω καλυτερα

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 01:46:10 μμ »
 Προσεχε με τη λασπη...Βιαζεσαι και ενθουσιαζεσαι  :!: Δουλεψε στα βασικα, να καθαριζεις το φιλμ απο τα πλαστικα,μαθε να κανεις εστω ενα γενικο wash,στεγνα πινελα, κ.ο.κ....
Για να εχεις λασπη στο οδοντωτο της ερπυστριας θα επρεπε να εχεις και περιμετρικα στους τροχους...Εσενα ειναι καθαροι ( σχετικα ).Η θα λασπωνονται μαζι,η θα καθαριζονται μαζι...και ενα παραπανω επειδη εχεις σχετικα ξηρη λασπη(βαση γυαλαδας και χρωματος),σε εκεινα τα σημεια θα επρεπε να λειπει,θα την ειχε πεταξει η ερπυστρια με τη κινηση της.
επισης θα επρεπε να κανεις πρωτα ενα καλο σκονισμα στα χαμηλα και μετα να λασπωσεις.Εχεις αρκετη λασπη αλλα τα σημεια που αφησες καθαρα εχουν πρασινακι του " κουτιου "
Και αφου λασπωσες χρειαζεσαι βαση τωρα....
Αυτααααααα  8)

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 16, 2013, 06:46:32 μμ »
Προσεχε με τη λασπη...Βιαζεσαι και ενθουσιαζεσαι  :!: Δουλεψε στα βασικα, να καθαριζεις το φιλμ απο τα πλαστικα,μαθε να κανεις εστω ενα γενικο wash,στεγνα πινελα, κ.ο.κ....
Για να εχεις λασπη στο οδοντωτο της ερπυστριας θα επρεπε να εχεις και περιμετρικα στους τροχους...Εσενα ειναι καθαροι ( σχετικα ).Η θα λασπωνονται μαζι,η θα καθαριζονται μαζι...και ενα παραπανω επειδη εχεις σχετικα ξηρη λασπη(βαση γυαλαδας και χρωματος),σε εκεινα τα σημεια θα επρεπε να λειπει,θα την ειχε πεταξει η ερπυστρια με τη κινηση της.
επισης θα επρεπε να κανεις πρωτα ενα καλο σκονισμα στα χαμηλα και μετα να λασπωσεις.Εχεις αρκετη λασπη αλλα τα σημεια που αφησες καθαρα εχουν πρασινακι του " κουτιου "
Και αφου λασπωσες χρειαζεσαι βαση τωρα....
Αυτααααααα  8)

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω , προσθέτοντας ότι στις τελευταίες φωτό φαίνονται και οι ατελείς κολλήσεις!... μην το βάζεις κάτω και δούλεψε το λίγο ακόμη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, διότι την γενική αίσθηση την κατέχεις .  :wink:

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 29, 2013, 07:15:09 μμ »
Και με τα decalls και λιγη σκονη ακομα νομιζω ειναι ετοιμο το μοντελο οσο καλυτερα μπορουσα
Ελπιζω τα επομενα να τα φτιαξω καλυτερα !

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 29, 2013, 07:23:04 μμ »
Το πόσο καλά μπορείς δεν το ξέρεις ακόμα...  :wink: :wink:

Βάλε τις κάνες από τα πολυβόλα που ξέχασες.

Γιατί μαύρισες την κάνη του πυροβόλου; Κι αφού την μαύρισες, γιατί μόνο από έξω κι όχι από μέσα;

Βιάστηκες να το τελειώσεις. Τα επόμενα με περισσότερη υπομονή και σκέψη.

Tags: KV-2