Αποστολέας Θέμα: Universal Carrier MkII Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 4518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
Universal Carrier MkII Tamiya 1/35
« στις: Μαΐου 19, 2013, 10:31:36 πμ »
 Καλημέρα σε όλη τη μοντελιστική παρέα.Θα συμμετάσχω σε αυτό το GB με το παρακάτω κιτ μαζί με τα Photoetched του:

το κιτ παρά τα χρονάκια του είναι αρκετά καλό,μόνο που έχουν κιτρινίσει λίγο οι χαλκομανίες,θα δω όταν φτάσει η ώρα πως θα το διορθώσω αυτό.Επειδή όπως ανέφερα και στην ενότητα σχετικά με το GB:British steel είμαι άσχετος περί τ'αρματικά κι είναι το πρώτο τέτοιο κιτ με το οποίο καταπιάνομαι,επιζητώ τη βοήθειά σας μπας και στο τέλος βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.Σύντομα θ'ακολουθήσει update των εργασιών. ::salut::

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Universal Carrier MkII Tamiya 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2013, 12:27:44 μμ »
Καλώς όρισες στα... ερπετά Κάρολε  :mrgreen:.
Για ότι χρειαστείς, μη διστάσεις: Εδώ είμαστε!!! Καλή αρχή και καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2013, 06:14:33 μμ »
  Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη,η κατασκευή θα πάει σιγά σιγά για να διορθώνονται τυχόν πατάτες εγκαίρως,οι απορίες πολλές και θα χρειαστώ σίγουρα τη βοήθεια σου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 20, 2013, 12:29:13 πμ »
Πολύ ωραίο θέμα, που πιστεύω θα το ευχαριστηθείς όπως το ευχαριστήθηκα και εγώ. Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε βοήθεια.

ΥΓ Βέβαια British είναι, αλλά steel δεν έχει παρά ένα λεπτό φυλλαράκι :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (αστειεύομαι)

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 21, 2013, 11:03:35 πμ »
Καλημερα φιλε μου και καλη αρχη σε ενα θεμα που μου αρεσει πολυ
ολο λεω να το φτιαξω αλλα την στιγμη της αγορας .....περνω αλλα κιτ.... :mrgreen:
Ελπιζω  με την κατασκευη σου να με πεισεις να το παρω επιτελους  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 21, 2013, 11:16:22 πμ »
Ωραίο (και χαριτωμένο) θέμα, καλή συνέχεια εύχομαι.  ::salut::

... μόνο που έχουν κιτρινίσει λίγο οι χαλκομανίες,θα δω όταν φτάσει η ώρα πως θα το διορθώσω αυτό...
Κόλλησε το φύλλο των χαλκομανιών σε ένα τζάμι (με την επιφάνεια προς τα έξω ώστε να τις βλέπει ο ήλιος) άστο 3-4 ημέρες και πραγματικά θα εκπλαγείς βλέποντάς τις να ασπρζουν και πάλι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 21, 2013, 01:26:32 μμ »
Kosti,bloden και nino1969 σας ευχαριστώ πολύ.Οι χαλκομανίες είναι ήδη στο τζάμι και ελπίζω να ξεκιτρινίσουν. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 27, 2013, 03:52:09 μμ »
  Καλησπέρα σε όλη την παρέα,η συναρμολόγηση του carrier προχωράει και σύντομα θ'ανεβάσω φωτογραφίες από την πρόοδο της κατασκευής.Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω όποιον φίλο μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με το χρώμα του.Σκοπός είναι να φτιαχτεί το μοντέλο που απεικονίζεται στο box art.Τοποθετείται στο θέατρο επιχειρήσεων της βορείου Αφρικής και σύμφωνα με τις οδηγίες ανήκει στην 7th armoured division.Οι οδηγίες επίσης αναφέρουν σαν χρώμα το dark green χωρίς κωδικό σε tamiya.Στο reboxing του κιτ με τις τρείς φιγούρες όπου βρήκα τις οδηγίες για όχημα της 6th armoured division Tunisia 1943 αναφέρει χρώμα αμαξώματος το XF-26 deep green.Με βάση αυτό όμως:

τα βρετανικά οχήματα στην Αφρική βάφονταν με Light stone.Κάτι τέτοιο σκέφτομαι ν'ακολουθήσω,είναι ορθό ιστορικά ή θα κάνω πατάτα;Ευχαριστώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 27, 2013, 06:13:10 μμ »
Οι Βρετανοί είχαν βάψει "πράσινα" τόσο κάποια carrier όσο και κάποια άρματα στη Τυνησία οπότε οι οδηγίες της Tamiya δεν είναι λάθος γενικα:

Τώρα για το ποιόν χρωματικό κωδικό θα χρησιμοποιήσεις γι αυτό το πράσινο,καλύτερα να περιμένουμε την απάντηση του Dimitris72 (κατά κόσμον Δ.Κ.) που είναι κι ο "γκουρού" του forum επί των Δυτικών Συμμάχων και των τενεκέδων αρμάτων τους.  :mrgreen: (όχι πιπεριές παρακαλώ κατακαλόκαιρα...)
Πάντως θα ήταν πολύ χρήσιμο να εντόπιζες φώτο του συγκεκριμένου οχήματος που θες να αναπαραστήσεις  :wink: ::salut::

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 27, 2013, 06:30:00 μμ »
Εφόσον θέλεις να το κάνεις Β. Αφρική, τότε είναι "ασφαλέστερο" να το κάνεις Sand. Είναι αλήθεια βέβαια, ότι στην Τυνησία κάποια άρματα/οχήματα βάφτηκαν πράσινα με μια απόχρωση που οι ʼγγλοι ονόμαζαν Slate (???).
Τέλος πάντων Οι ʼγγλοι χρησιμοποίησαν τρία διαφορετικά χρώματα για Sand: Light Stone, Portland Stone και Desert Pink. Αργότερα στην Ιταλία χρησιμοποίησαν ένα ακόμα με το όνομα Light Mud. Από όσο θυμάμαι η White Ensign έχει και τα πέντε παραπάνω χρώματα στη γκάμα της (θα τα βρεις στο GE Hobbies στην Αργυρούπολη). Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα συγκεκριμένα χρώματα (σμάλτα), θα πρέπει να μας πεις με τα χρώματα ποιας εταιρίας προτιμάς να το βάψεις για να σου πούμε (αν ξέρουμε) περισσότερα.... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 27, 2013, 08:28:44 μμ »
  Παιδιά σας ευχαριστώ και τους δύο για τις άμεσες απαντήσεις.Φωτογραφία του συγκεκριμένου οχήματος δυστυχώς δεν έχω βρει.Δημήτρη αγοράστηκαν και τα τέσσερα χρώματα που μου πρότεινες και το slate.Ευτυχώς βρήκα και το light stone και προς τα εκεί θα κατευθυνθώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 02, 2013, 11:23:43 μμ »
  Καλησπέρα σε όλη τη μοντελιστική παρέα.Οδεύοντας σιγά σιγά προς το τέλος της συναρμολόγησης και πριν προχωρήσω στο βάψιμο, είπα να ποστάρω μία πρόοδο των εργασιών για να μου επισημανθούν τυχόν παραλείψεις-διορθώσεις από τους φίλους που γνωρίζουν το αντικείμενο.Πολλά τμήματα δεν έχουν κολληθεί επίτηδες για να διευκολυνθώ στο βάψιμο.Εκτός από τα photoetched έχω κάνει και κάποια δουλειά scratch χρησιμοποιώντας πλαστικό,σύρμα,φύλλο χαλκού κ.ά.Επίσης έβαλα και αρκετά πριτσίνια με βάση φωτογραφίες από ένα walkaround του οχήματος.Δεκτό όπως πάντα κάθε σχόλιο-παρατήρηση,ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 03, 2013, 12:30:16 πμ »
 :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Θα το κάνεις τουμπαρισμένο και πρόσθεσες όλη αυτή την λεπτομέρεια στον πάτο;  :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, η δουλειά που έχεις κάνει φίλε μου μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ ωραία.
Κι επειδή ακριβώς έχεις κάνει αυτή την δουλειά, αλλά και αφού όπως φαίνεται το "έχεις" επίτρεψέ μου μια πρατηρησούλα. Στην θέση σου θα άλλαζα και τα ελατήρια στα μπράτσα των αναρτήσεων με άλλα scratch, καθώς είναι το μόνο σημείο που δείχνει πλέον να υστερεί κάπως και να ζητά μια μικρή βελτίωση.    :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 03, 2013, 12:41:51 πμ »
  Όχι μόνο τουμπαρισμένο δε θα το κάνω αλλά μάλλον θα το τοποθετήσω μαζί με φιγούρες σε μιά μικρή βασούλα.Απλά επειδή είναι το πρώτο όχημα που φτιάχνω είπα να δώ πως βγαίνει προσθέτοντας τα πριτσίνια.Για τα ελατήρια δεν το είχα σκεφτεί να τα κάνω scratch.Τώρα με έβαλες στο τρυπάκι και σ'ευχαριστώ γιαυτό.Θα προσπαθήσω κάτι να φτιάξω κι αν μου βγει καλό τότε θα τ'αντικαταστήσω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 04, 2013, 08:35:55 πμ »
Πολύ καλή και λεπτομερής δουλειά ως εδώ.Πρόσθεσε και τους αορτήρες των Lee Enfield.Kαλή συνέχεια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 24, 2013, 04:46:54 μμ »
Καλησπέρα σε όλη τη μοντελιστική παρέα.Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα επιστροφή στους πάγκους.Κατόπιν των παρατηρήσεων σας αγαπητοί φίλοι έκανα μία προσπάθεια ν' αλλάξω τα ελατήρια στις αναρτήσεις με σύρμα και πλαστικό.Επίσης προστέθηκαν αορτήρες και ιμάντες στα lee enfield από σύρμα και αλουμινόφυλλο nescafe αντίστοιχα.Ακολουθούν κάποιες μικροδιορθώσεις κι από Δευτέρα αστάρωμα και βάψιμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 24, 2013, 09:55:41 μμ »
Καρολε έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά στο κατασκευαστικό .Καλή συνέχεια και καλά βαψίματα!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 24, 2013, 10:10:56 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά μέχρι εδώ. Αναμένουμε τα μπογιατίσματα για να αναδειχτεί :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 26, 2013, 11:05:51 μμ »
Ωραία και προσεγμένη κατασκευή. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 26, 2013, 11:51:24 μμ »
  Σταμάτη,Μάνο και Φίλιππε σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια,για να δούμε πως θα τα πάμε με το βάψιμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 27, 2013, 12:01:51 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά! Μου αρέσει που ζήταγες και συμβουλές... επειδή είναι, λέει, πρώτο αρματικό.. μάλλον παραδίδεις διαλέξεις στο θέμα. Να δούμε και το βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 01:28:40 πμ »
 Καλησπέρα σε όλους,τρέχοντας να προλάβω την έκθεση ποστάρω μερικές φωτογραφίες πριν από τις τελικές γιά να επισημανθούν τυχόν λάθη κι αν είναι εύκολο να διορθωθούν.Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα εξής όσων αφορά το βάψιμο και το weathering.Τα γράφω αναλυτικά, γιατί όπως είπα και όταν το ξεκίνησα δεν έχω ξαναφτιάξει αρματικό,οπότε αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ τους φίλους αρματάδες να μου το επισημάνουν για να μην το επαναλάβω σε επόμενο project:
1)Αστάρι Vallejo UK bronze green για να το δοκιμάσω
2)Βάψιμο του βασικού με προσπάθεια εφαρμογής της μεθόδου του modulation(χρησιμοποιήθηκε το AR B 11 Light stone της white ensign)
3)Πέρασμα ακρυλικό gloss βερνίκι
4)Τοποθέτηση χαλκομανιών
5)Σφράγισμα με satin ακρυλικό βερνίκι
6)Πέρασμα φίλτρα enamel
7)Wash με enamel
8)Σε ορισμένα σημεία στεγνό πινέλο
9)Πέρασμα με σκόνες το έδαφος του οχήματος.
10)θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο βάφτηκε ερημί πάνω από το αρχικό πράσινο,έκανα διακριτικό chipping με πράσινο και στα πιο χαμηλά σημεία rusting chipping το 822 vallejo german camouflage brown

Θέλω πέρα από κάποια μπαλώματα που πρέπει να γίνουν, να κάνω ακόμη rain marks και σκονίσματα στις κατώτερες επιφάνειες με το Ak 015 dusting effects (AK),pigments  και ίσως ψέκασμα αναρτήσεις-τροχούς με αραιωμένο buff.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισα μέχρι τώρα με τις ερπύστριες βινυλίου του κιτ.Δοκίμασαν το νευρικό μου σύστημα σε απίστευτο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα από την τοποθέτηση τους δεν με αφήνει καθόλου ικανοποιημένο αλλά δεν μπορώ να τις παλέψω άλλο.Αρχικά τις πέρασα αστάρι humbrol  και μετά θέλησα να τις βάψω με ακρυλικά tamiya.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,ξεφλούδισαν κι έγιναν χάλια.Είπα στη συνέχεια να δοκιμάσω το αστάρι της ALCLAD που το χρησιμοποιώ συχνά και μ'έχει βολέψει,τα ίδια και χειρότερα.Τελικά τις έξυσα και πέρασα απευθείας μόνο tamiya ακρυλικά και  έτσι μόνο κατάφερα να τις βάψω.Μετά στην προσπάθεια να τις τοποθετήσω,η μία μου κόπηκε,αναγκάστηκα να ενώσω τα δύο κομμένα κομμάτια με σύρμα,παρά τη γενναία ποσότητα κυανοακρυλικής οι αναρτήσεις δεν ακινητοποιούνταν στη θέση τους  και σ'όλα αυτά να προστεθεί κι η χαζομάρα μου να χρησιμοποιήσω πιστολάκι για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα χρώματα που μου τις παραμόρφωσαν ελαφρώς.Προσπάθησα να σουλουπώσω όλα τα παραπάνω,αλλά το εγχείρημα δε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 Συγνώμη αν σας κούρασα,περιμένω τα σχόλια-παρατηρήσεις σας αν προλαβαίνω να διορθώσω κάτι πριν την έκθεση. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 01:44:23 πμ »
Πρέπει να κάνεις πατήματα τις ερπύστριας πίσω από το όχημα. Και σκόνισέ το φουλ.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 07:01:46 μμ »
  Με την επισρτοφή του μοντέλου από την έκθεση παραθέτω τις τελικές φωτογραφίες από τη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο GB.Να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για τα σχόλια-παρατηρήσεις τους που με βοήθησαν στην κατασκευή κι ελπίζω το επόμενο να βγει καλύτερο.Σίγουρα θα προσπαθήσω να φτιάξω και άλλο αρματικό θέμα στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 08:04:54 μμ »
Έχοντας δει «από κοντά» το μοντέλο, στην έκθεση, μπορώ να πω πως οι φωτό το αδικούν!!!
Η δουλειά σου είναι πολύ ωραία που αναδεικνύει τις λεπτομέρειες...

Tags: