Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/72 F4U-4B, χονδροειδές λάθος;  (Αναγνώστηκε 1032 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Italeri 1/72 F4U-4B, χονδροειδές λάθος;
« στις: Μαρτίου 02, 2013, 08:45:00 μμ »
Στα πλαίσια του Soccer war fighters in 1/72 παραληρήματος, είπα να φιάξω και ένα F4U-4 της FAH (Fuerza Aérea Hondureña). Πρώτη (φτηνή) σκέψη το κιτ της Hobby Boss το οποίο όμως αποδείχθηκε δυσεύρετο στη χώρα μας και όχι μόνο. Επόμενη επιλογή το αντίστοιχο κιτ της Italeri. Εντάξει, ήξερα πως τα καλούπια θα ήταν κοντά στο -5 της ίδιας εταιρείας, το οποίο μου έσπασε τα νεύρα, αλλά όταν δεν έχεις επιλογές παίζεις με ότι είναι στο γήπεδο. Και το πήρα. Και ανάθεμα που μας περνάνε για βλάκες :evil:

Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία των F4U, από το πρώτο μέχρι και το πρώτο F4U-5, ήταν οι πάνινες επιφάνειες στις πτέρυγες. Με την έλευση των -5 οι πτέρυγες έγιναν ολομεταλλικές αλλά πριν από αυτά ΟΛΑ τα F4U είχαν πάνινες επιφάνειες στις πτέρυγες. Και φυσικά η Italeri με το -4 δίνει τις ΙΔΙΕΣ ολομεταλλικές πτέρυγες που δίνει με το -5. Ξέρουν κάτι που δεν ξέρω; Συγκεκριμένα το κιτ της Italeri δίνει ένα F4U-4B, ήταν Corsair τα οποία προορίζοντας για το Βασιλικό Ναυτικό αλλά τα πήραν οι αμερικανοί, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω βρει, ούτε καν σαν υποψία την πληροφορία πως αυτά είχαν ολομεταλλικές πτέρυγες.

Οπότε ή η Italeri ξέρει κάτι πολύ μυστήριο ή μας δουλεύει ψιλό γαζί. Τέλος πάντων, αν ποτέ το αγοράσετε φροντίστε να ψάξετε τις πηγές σας, πιθανότατα οι πτέρυγες είναι εντελώς λάθος.

ΥΓ
Για την ιστορία να πω πως το "φτηνιάρικο" Hobby Boss έχει τη σωστή πτέρυγα όπως βλέπετε εδώ.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Italeri 1/72 F4U-4B, χονδροειδές λάθος;
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2013, 11:38:41 μμ »
Εμ... Πάρε ένα Tamiya F4U να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου... Εκτός αν θέλεις αποκλειστικά 1/72 οπότε δεν ξέρω αν το έχει και πάω πάσο...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: F4U-4 f4u