Αποστολέας Θέμα: 8ton Semitrack 20mm Flakvierling Sd.Kfz. 7/1  (Αναγνώστηκε 1189 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
8ton Semitrack 20mm Flakvierling Sd.Kfz. 7/1
« στις: Ιανουαρίου 05, 2013, 01:51:28 μμ »
Γεια σας παιδια ! Αυτο ειναι το 1ο μου post οποτε ζηταω εκ των προτερων συγγνωμη και κατανοηση για οτι λαθος κανω...
Μετα απο καιρο παυσης λεω να ξαναρχισω να ασχολουμαι με το αθλημα αλλα επειδη εχω χρονια απουσιας εχω μεινει πισω στις εξελιξεις και στις τεχνικες (αλλωστε στην τελικη στην ουσια τα εκανα ολα σχεδον χωρις καμια ή με απλες, και πρωτογονες για σας, τεχνικες :D) Για να κλεισω την εισαγωγη της μιζερης εμπειριας μου, χρησιμοποιω αποκλειστικα πινελα και τα χρωματα που προτεινει το εκαστοτε κιτ. Επισης δεν προχωρουσα σε παλαιωση/φθορες/κλπ κλπ και προτιμουσα τα καθαρα μοντελακια...Πλεον θελω να μαθω να τα βρωμιζω και να τα κανω πιο ρεαλιστικα.
Το κιτ με το οποιο ασχολουμαι ειναι το κιτ της Tamiya σε κλιμακα 1/35, το Sd.kfz 7/1 φορτωμενο με το 4πλο αντιαεροπορικο των 20mm και περιλαμβανει και 5 φιγουρες. Το θεμα ειναι χειμερινο και σχετικο με Ανατολικο Μετωπο...Προσανατολιζομαι να βαλω σηματα της Μεραρχιας Grossdeutschland ή της 2ης/3ης SS Panzer

Το μοντελο το ειχα ξεκινησει παλια (απ οτι ειδα το κιτ της Tamiya ειναι πολυ παλιο !!! ) και απλα εχω τελειωσει την κατασκευη και εχω κανει 1 πρωτο βασικο βαψιμο με το κλασικο German Grey, μιας και ειχα διαβασει οτι αυτο ηταν το βασικο χρωμα και στη συνεχεια τα ψευτοεβαφαν ασπρα απο πανω. Επισης για τις στολες των στρατιωτων βρηκα οτι στην ουσια ηταν 2 οψεων, στο κιτ φαινεται η ασπρη χειμωνιατικη οψη αλλα απο μεσα ειναι η ανοιξιατικη (που τα χρωματα της φαινονται σε καποια σημεια)

Μεχρι να καταφερω να βγαλω καμια φωτο και σας δειξω το status του μοντελου και μιας και εχω εμπειρια 0 πανω σε βρωμισματα, παλαιωσεις, φθορες και ΕΙΔΙΚΑ σε χειμερινες παραλλαγες οτι προταση εχετε καλοδεχουμενη !!! Εχω αρχισει και διαβαζω διαφορα posts εδω στο forum αλλα ομολογω οτι ειναι παρα πολλα ( καλο ειναι αυτο βεβαια και εχω πολλα να μαθω !! ). Επισης να πω οτι οι πρωτογονες τεχνικες ψιλοβρωμισματος που χρησιμοποιουσα ηταν απο κατι kit της Tamiya που μου εδωσαν δωρο - tamiya weathering master - snow, soot, rust ( μοιαζει με το makeup που εχουν οι γυναικες  :lol: ) και 1 weathering stick για snow ( αυτο μαλλον ειναι κατι σαν blanco  :twisted:  )
Τελος, επειδη δεν εχω προλαβει να κοιταξω στο τμημα σχετικα με τις φιγουρες, wash και weathering σε στολες γινεται με τον ιδιο τροπο που κανουμε και στα μοντελα ??

Και παλι sorry για αυτη την πρωτη παρουσιαση που δεν αγγιζει τα δικα σας επιπεδα αλλα ελπιζω να βελτιωθω ( σε ολα :D )

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: 8ton Semitrack 20mm Flakvierling Sd.Kfz. 7/1
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 05, 2013, 01:55:00 μμ »
Απο τη βιασυνη ξεχασα να ρωτησω το 1ο βασικο σχετικα με το βαψιμο ---> μιας και τα εβαφαν ασπρα πανω απο το βασικο grey, να βαψω κι εγω ασπρα και μετα να "ξυσω" σημεια και γωνιες ετσι ωστε να φαινεται βαμμενο "προχειρα" απο πανω ???

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 05, 2013, 02:29:33 μμ »
Απο τη βιασυνη ξεχασα να ρωτησω το 1ο βασικο σχετικα με το βαψιμο ---> μιας και τα εβαφαν ασπρα πανω απο το βασικο grey, να βαψω κι εγω ασπρα και μετα να "ξυσω" σημεια και γωνιες ετσι ωστε να φαινεται βαμμενο "προχειρα" απο πανω ???
Υπάρχει τεχνική με λακ μαλλιών όπου τα πράγματα γίνονται πολύ πολύ πιο εύκολα και το αποτέλεσμα είναι άκρως ρεαλιστικό.

Αρχικά περνάς το βασικό panzer gray. Μετά περνάς μία στρώση λακ μαλλιών, όποια μαρκα θες (εγώ κλέβω από σύζυγο και κόρη Pantene...). Μετά περνάς ένα πρόχειρο χέρι ακρυλικό άσπρο. Στη συνέχεια παίρνεις ένα παλιό πινέλο, το βρέχεις και αρχίζεις να τρίβεις το χρώμα στις ακμές ή όπου θες να φύγει. Η λακ σαν υδατοδιαλυτή φεύγει παρασέρνοντας το άσπρο και αφήνοντας να φανεί το υποκείμενο panzer gray.

Τα παραπάνω με τη δική μου μικρή εμπειρία. Περίμενε και τους πλέον ειδικούς επί των αρμάτων αλλά πρωτίστως κάνε μία δοκιμή σε ένα κομμάτι πλαστικού για να πάρεις την αίσθηση της διαδικασίας. Δεν είναι τίποτα, πολύ γρήγορα θα το έχεις!

Αντε, καλή συνέχεια
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 05, 2013, 02:38:47 μμ »
ειχα δει ενα βιντεακι καπου που ενας τυπος επαιρνε λιγο ασπρο χρωμα με ενα μικρο κομματι σφουγγαρι και ισα ισα το ακουμπουσε πανω στο βασικο χρωμα...στη συνεχεια οταν στεγνωνε το χρωμα το εξυνε απο πανω και δημιουργουσε ενα εφε σαν ξεβαμενο...αυτο με την λακ θα εχει πολυ πλακα παντως οταν παω να την κλεψω, θα το δοκιμασω :D

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 08:58:37 μμ »
Η μέθοδος της λάκ δεν είναι δύσκολη αλλά προυποθέτει μια σχετική εμπειρία στη διαχείριση των διάφορων αναλογιών στα χρώματα,την έκταση της φθοράς κτλ οπότε για αρχή καλύτερα σφουγγαράκι με panzer grey πάνω απο το λευκό,στεγνό και chipping με το ίδιο χρώμα  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 09:18:24 μμ »
φιλε Ερνστ ευχαριστω για τις συμβουλες....
εκμεταλλευομαι την ευκαιρια και ριχνω κι αλλη (μαλλον χαζη) απορια :
- οπως εγραψα εχω τα 2 κιτ για weathering. Απο τα διαφορα που διαβασα και ειδα σε βιντεακια εδω στο forum, ο πιο ρεαλιστικος τροπος για να φτιαξω λασπη για τις ερπυστριες και το κατω μερος του αρματος ειναι να βαλω μικρες ποσοτητες ασπρης κολλας και απο πανω να περασω σκονη με τις διαφορες αποχρωσεις mud, ξεκινωντας με light και προχωροντας σε dark...Ειδα πως κανονικα υπαρχει ετοιμη σκονη ειδικα γι αυτο τον σκοπο αλλα θελω να ρωτησω αν το χρωμα που εχω ηδη στα κιτ (και το οποιο μοιαζει περισσοτερο με γυναικειο make up) θα κανει την ιδια δουλεια οπως ειναι ή μηπως πρεπει να βγαλω κομματια και να τα σπασω/τριψω ετσι ωστε να εχουν πιο χοντρη υφη ?!?

σορρυ και παλι για τις αρχαριες αποριες μου και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες

btw μετα την απαντηση σου αποφασισα να περασω στο μοντελο τα διακριτικα της "Das Reich" προς τιμη του μεγαλου Barkmann ;)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 11:03:27 πμ »
Δυστυχώς το σετάκι που έχεις δε κάνει γι αυτή τη δουλειά και γενικότερα η χρησιμότητα του στο σύγχρονο μοντελισμό είναι περιορισμένη.Καλό θα ήταν να αρχίσεις σιγά σιγά να στρέφεσαι στα προιόντα της MiG Productions ή της AK Interactive κτλ... :wink:

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 11:42:03 μμ »
λοιπον εχει ερθει η ωρα, με πολυ φοβο για την πιθανη αποτυχια, να περασω το ασπρο "ξεβαμα" απο πανω....
θα το κανω με την τεχνικη της λακ που το δοκιμασα και μαλλον το ψιλοκαταφερνω...ηθελα ομως να ρωτησω, αν περασω πρωτα τις χαλκομανιες και περασω το βερνικι για να τις κλεισω (μαζι με το panzer grey που ειναι το βασικο χρωμα) αν μετα ψεκασω την λακ και περασω το ασπρο, θα γινει η δουλεια ή μετα το βερνικωμα χαλαει ???

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 29, 2013, 12:07:48 πμ »
Αν είναι ακρυλικό,ναι! ::salut::

Tags: