Αποστολέας Θέμα: Κάτι μεταξύ οδοντοστοιχίας και Mirage F.1 CG 1/48 ITALERI  (Αναγνώστηκε 20286 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίπολη
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
Απ: Κάτι μεταξύ οδοντοστοιχίας και Mirage F1 CG 1/48 ITALERI
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 06:06:57 μμ »
Φίλα Pan Pan σ'ευχαριστω για το σχολιό σου .. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο φόρουμ σαν σωστό χρώμα για το μπλέ των αεροσκαφών της πολεμικης αεροπορίας , το Η42 όσο αφορά τα Gunze . Εγώ προσωπικά ακολούθησα την γνώμη ενος Μέγα !! μοντελιστή , όπου στίς αρχές της 10ετίας του 90 , έδινε το Η56 .... όταν ανοιξα το βαζάκι λέω δεν μπορεί , είναι λάθος ... ψέκασα λίγο χωρίς λευκό και το αποτέλεσμα ήταν από περίεργο μέχρι μή αποδεκτό !!! με την προσθήκη λευκου ως δια μαγείας έμοιαζε όλο και πιο σωστό , το πόσο λευκό θα βάλει κανείς έιναι εντελώς θέμα προσωπικής αισθητικης , σύμφωνα πάντα με το τί θες να αναπαραστήσεις .... Περιμένω απόψεις απο εσάς τους πιό έμπειρους ...... Κάποια στιγμή αν ποτέ μοντελάρω με το φώς του ήλιου θα βγαλω καμιά φωτο ... το αποτέλεσμα εκει είναι ακόμα καλύτερο .......

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 06:45:58 μμ »
Εχεις κανει πολυ ωραιο βαψιμο!Εγω βαφω κατα κυριο λογο με ακρυλικα,αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση θα  προτιμουσα το 144 απο Humbrol η ακομα καλυτερα αν μπορεις να βρεις το aegean blue της Molac που κατα τη γνωμη μου ειναι το πιο σωστο σε αποχρωση. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 11, 2013, 10:59:04 μμ »
θα συμφωνήσω κ 'γω με τους συμφορουμίστες...

το βάψιμο δείχνει πολύ καλό

καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 12:12:28 πμ »
kai ειπαμε αυτο ειναι το πρωτο σου κιτ μετα απο χρονια και το βαψιμο με εναν αερογραφο 20ετιας??? ενταξει απλα το'χεις!! εχει βγει πολυ ομορφο μπραβο και καλη συνεχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 10:37:57 πμ »
Ευχαριστώ φίλε Στάθη . Αν δεν υπήρχε το φόρουμ να σαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα ήτα πολύ χειρότερο , να ρωτήσεις τον Θωμά , και τον Melpas , πόσες ερωτήσεις έχουν απο εμένα στα προσωπικά τους μηνύματα , και απάντησαν σέ όλα !! Εχω ένα αρχαιο μοντέλο το οποιο το συναρμολόγησα όπως όπως , και ήδη πάνω του έχει 2 πόντους χρώμα , από δοκιμές κάθε μορφής , πρώτα βάφω αυτό , και μετα το μοντέλο .....

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 12:46:30 μμ »
Φιλε Labso τα συνχαρητηρια μου και απο εμενα για την ομορφη, μεθοδικη δουλεια σου.
Για να κανεις "φθορες" στα μεταλικα θα σου προτεινα μαυρη σκονη αγιογραφιας και παστελ...και οχι μονο στα ασημενια αλλά σε ολες τις επιφανειες. Τωρα οι "φθορες" με σμοκ ειναι...λογο πιο δυσκολες γιατι δεν εχεις τον απολυτο ελενχο και χρειαζεται μασκαρισμα και ακριβεια...καλη συνεχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 01:34:14 μμ »
Δημήτρη, τα έχουμε πει, πρώτα είμαστε φίλοι - μία παρέα που χαίρεται να βοηθά με τις όποιες γνώσεις και δυνατότητες έχει όλους τους συναδέλφους. Κι εμείς μαθαίνουμε από όλους τους άλλους και θέλω να πιστέυω βελτιωνόμαστε σε κάθε μοντέλο. Χαίρομαι πραγματικά που βοήθησα, γιατί έβαλες ψυχή και μεράκι στο μοντέλο. Θα συμφωνήσω ότι το 144 της Humbrol είναι σωστό ως απόχρωση, και για να πω την αλήθεια, στρώνει και σωστά, οσο κι αν αντιπαθώ τα Humbrol. Εγώ το ξάνοιξα με λίγες σταγόνες λευκό για να δώσω την αίσθηση του παλιωμένου.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 05:16:54 μμ »
Θωμά ... θέλω να μάθω τα ακρυλικά , και ο λόγος είναι ότι ... μάλλον έχω μια ευαισθησία στο << αρωμα >> τών δυαλιτών ,των σμάλτων ...... οπότε ότι έχει να κάνει με σμάλτα ... μάλλον δεν κάνει για εμένα .... στο κόκπιτ , που τα μαυρα είναι ακρυλικά , και σμάλτα είναι μόνο οι λεπτομέρειες , επαθα μεγάλη ζημιά !!
 S>O>S !!!!!!! μάσκαρα και έβαψα ( μα σμάλτο, shit!! ) τίς λευκές λωρίδες στο κάθετο σταθερό ..... Εβγαλα τις ταινίες και το χρώμα έχει χτίσει στην ταινία ( κάνει σκαλοπάτι με το χρώμα του αεροσκάφους ) .... μπορώ να τρίψω με ντουκόχαρτο για να φύγει το σκαλοπάτι ή θα φύγει και το χρώμα .... ντουκόχαρτο έχω μέχρι 3000 βαθμους ..... αν μπορειτε δώστε μου τα φώτα σας μεχρι το βράδυ , για να περάσω βερνικι αυριο το πρωί ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΗΜΑΤΑ !!!! :lol: :lol:
Ευχαριστώ πολύ . ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 07:34:05 μμ »
ʼστο να στεγνώσει 24 ώρες και μετά με βρεγμένο το 3000 ντουκόχαρτο τρίψε απαλά. Λογικά δεν θα έχεις θέμα!

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 08:45:53 μμ »
Αν σε παρηγορεί, μάσκαρα, ξεμάσκαρα και ξαναέβαψα 3 φορές την εν λόγω περιοχή μέχρι να πετύχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Χτισίματα, τρεξίματα, σε τόσο μικρό σημείο (1/72 γαρ) 2 ημέρες ασχολήθηκα μόνο με αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 08:17:42 πμ »
Φίλε Θωμά διαβάζοντας τα λόγια σου , ήδη νιωθω καλύτερα .....

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 09:07:58 πμ »
Παρα πολυ ομορφο βαψιμο. Πολλα μπραβο. Αναμενουμε τελικα βαψιματα και χαλκομανιες και wash για να αναδειχτει ακομη περισσοτερο το μοντελο.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 08:21:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους ...  Το μοντέλο έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία , και με γοργούς ρυθμούς πάει για το στάδιο των χαλκομανιών . Η αλήθεια είναι ότι έχω έναν φόβο σε ότι αφορά τα walkways τής Icarus πού θέλουν μέτρημα και κόψιμο ... Anyway !! έβαψα κώνο και τις λευκές λεπτομέρειες στο κάθετο σταθερό , όπως και την θυρίδα του αλεξίπτωτου , και κατόπιν σε μιά κρίση αυτοπεποίθησης γύρω στις 2 τα μεσάνυχτα , έπεσα με τα μούτρα στο postshading . Με πιό ανοιχτους , και κλειστούς τόνους του βασικού , προσθέτοντας ακόμα και σταγόνες κιτρινου χρώματος , ψεκάστηκαν τα πάνελς εσωτερικά και εξωτερικά ...Η αλήθεια είναι ότι στην αρχη στο μυαλό μου ήταν να γίνει μια καποια επιλογή των πάνελς , αλλά κατόπιν επήλθε ο ενθουσιασμός και δεν γλίτωσε κανένα πάνελ  :lol: :lol: Δέν ξέρω άν το παράκανα αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει ... τώρα βέβαια δεν γνωρίζω εάν το 136 (σαντορίνη) που θέλω να κάνω είχε ποτέ τέτοια χάλια . Από το πόστ δεν γλίτωσε ούτε ό κώνος όπου και ψεκάστηκε μαυρο με πολλες σταγόνες λευκου , κυρίως την ανω επιφανειά του μιάς και εκέι Βαράει !! ( ετσι το λέμε στην Τρίπολη ) ό ήλιος ... Τέλος , όλο το μοντέλο περάστηκε με γκλός ακρυλικό βερνίκι τής Microscale ( δεν το αλλάζω μα καμία παρκετίνη ) και λογικά σημερα θα μπούν οι πρώτες χαλκομανίες .... Θέλω αυστηρή κριτική .....
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 08:39:26 μμ »
Φίλε μου εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά που έχεις κάνει με το postshading όπως και στα προηγούμενα στάδια της κατασκευής. Πάντως μάχιμα αεροσκάφη ήταν τα F1 άρα σίγουρα θα είχαν και φθορες όπως άλλωστε κάθε μαχητικό της ΠΑ που πετάει νυχθημερόν πάνω από το Αιγαίο. Οι πιο ειδικοί θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση όμως. Καλή συνέχεια! 

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 10:59:41 μμ »
Εκανες πολύ καλή δουλειά φίλε με το φωτισμα ,το wash θα έρθει και θα τα δέσει  όλα!
Για τα walkways που λες από οτι  θυμάμαι στο δικό μου ,στα φτερά ήταν οκ εκεί που χρειάστηκαν σιγουρα κόψιμο ήταν στα οριζόντια ουριαία!
Σωστός με τον κώνο εκεί που υπάρχει διαφορά στο μαυρο είναι στην αντιθαμπωτική επιφάνεια μπροστά από το αλεξινέμιο που διαφέρει από το κωνου!
Προσωπική μου άποψη είναι οτι έπρεπε να επιλέξεις πάνελς και να μην το ξεθωριάσεις  παντού ,έχεις δίκιο όμως με τον ενθουσιασμό και όπως έγραψα παραπάνω βγήκε υπέροχο! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 12:03:09 πμ »
Θέλω αυστηρή κριτική .....

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν βλέπαμε δουλειές σου. Ωραίο παιχνίδι με το πιο καλλιτεχνικό μπλε που βγήκε ποτέ  :wink:

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 14, 2013, 01:19:50 μμ »
Φοβερο βαψιμο..εκπληκτικη αποδοση χρωματος και φθορας... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 12:25:22 πμ »
Απλά ένα παράπονο ....Βαζω χαλκομανιες και αφου τελείωσα με όλα τα μικρά σηματάκια έφτασε η ώρα να το << βαφτίσω >>... έχω σε όλη την κατασκευή σάν οδηγό το υπ'αριθμο 136 Σαντορίνη ... και ΘΕΛΩ το κίτ μου να είναι το 136 !!!!! Βάζω το εθνόσημο στο κάθετο σταθερό , καί ψάχνω την καρτέλα της Icarus γιά το S>N 136 αλλά ΠΑΠΑΛΑ !!! Ενώ δίνει το όνομα στα δεξιά του πιλότου ο  αριθμός 136 πολύ απλά δέν υπάρχει ..... Εχει συμβεί και σε κανέναν άλλο αυτο ή εγω είμαι ό καντέμης ??? να κόψω αριθμούς και να κάνω κολάζ δέν παίζει..... Και το Σαμοθράκη , καλό είναι αλλά .....ρε παιδιά  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 09:46:51 πμ »
Και στη δική μου καρτέλα δεν έχει.
Πάρε το "139", κόψε τα εννιάρια και γύρνα τα τούμπα. Μικρή κοπτοραπτική...

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 05:31:17 μμ »
Αυτό έκανα Melpa έκοψα το 9 απ'τό 139 και το έκανα 6 ...

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 06:03:07 μμ »
Ενα μικρό update τής κατασκευής .... για να μη χανόμαστε . Μετά από αρκετή ταλαιπωρία με τίς χαλκομανίες , και τήν ολοκλήρωση του βαψίματος της εξαγωγής , είπα να κόψω απο το πλαίσιο τις ρόδες . 4 μηνες που έχω το κιτ στα χέρια μου δεν τις είχα δεί .... ΦΡΙΚΗ !!!!!! στραβοχυμένες , και με κάτι φοβερές ελλείψεις πλαστικού και στις 4 απο δαύτες .... Ενα πακέτο zanax στο χέρι και πάμε για στοκάρισμα , τρίψιμο , και επαναχάραξη !!!! . Anyway πέρασα αρκετά χέρια wash για να εχω το αποτέλεσμα που ήθελα , και εκτος απο τις ρόδες θέλουμε ακόμα κάποια μικροβαψίματα σε φώτα ναυτιλίας , αντένες , κ.τ.λ . Για πρώτη φορά έκατσε στα πόδια του ( είχα μια αμφιβολία για το βάρος που έβαλα στόν κώνο ) , και εβγαλα δύο φώτο με το κινητό , καλύτερες μόλις είμαι σίγουρος για το wash και μετα τα βερνίκια . Αυτά  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 06:14:03 μμ »
Καλύτερα να το είχες αφήσει έτσι όπως ήταν.

Μα καλά, το 136 "Σαντορίνη" βρήκες να φτιάξεις βρε παιδί μου καί συ!!! (#@ :evil:!!** ::alarm::)

Πέρα απ' αυτό όμως βγαίνει κουκλί το άτιμο! Για βάση έχεις σκεφτεί κάτι;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 06:46:31 μμ »
χαχαχαχα τί κακό έχει το Σαντορίνη ??? μάλλον έχεις πάει και δέν πέρασες καλά  :lol: :lol: Βάση δέν θα έχει , απλά θα φτίαξω μια με γυαλόχαρτο μόνο γιά την φωτογράφιση . Ευχαριστώ για τα λόγια σου ........

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 01:06:09 πμ »
Πολύ όμορφο έως εδώ

Spoiler (hover to show)

καλά τελειώματα

φιλικά πάντα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 08:26:41 πμ »
Είναι οκ ... μάλλον είναι το φως απο ενα σποτ κατα την φωτογραφιση .... καλημερα

Tags: mirage f.1