Αποστολέας Θέμα: Διαστάσεις ''πλάκας'' για σωστή αναπαράσταση πίστας Α/Δ  (Αναγνώστηκε 2015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Παιδιά όπως καταλάβατε,προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις διαστάσεις της κάθε πλάκας της πίστας Ελληνικού πολεμικού αεροδρομίου,ώστε να γίνει μιά αναγωγή και να προσαρμοστούν κατάλληλα για κλίμακα 1/48.Ξέρει κανείς να βοηθήσει την κατάσταση?Ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Απ: Διαστάσεις ''πλάκας'' για σωστή αναπαράσταση πίστας Α/Δ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 11:46:08 μμ »
Γιώργη στη γιορτή της ΠΑ πήγα στην πίστα της 110 όπου ήταν η έκθεση και μέτρησα (πρόχειρα) με βήματα τις διαστάσεις της πλάκας. Ήταν στο περίπου 5x5m οπότε για την απόδοση μιας πλάκας υπό κλίμακα διαιρείς τα 5m (500cm) με την κλίμακα που θες. Πχ στην 1/48 η πλευρά της πλάκας θα είναι 500/48 = 10,41 εκατοστά, στην 1/32 είναι  500/32 = 15,63 εκατοστά και στην 1/72 500/72 = 6,94 εκατοστά. Ελπίζω να βοήθησα φίλε μου! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 01:39:04 πμ »
Παιδιά όπως καταλάβατε,προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις διαστάσεις της κάθε πλάκας της πίστας Ελληνικού πολεμικού αεροδρομίου,ώστε να γίνει μιά αναγωγή και να προσαρμοστούν κατάλληλα για κλίμακα 1/48.Ξέρει κανείς να βοηθήσει την κατάσταση?Ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Apron "A" LGAD ή αλλοιώς πίστα "Ολυμπιακής" στην Ανδραβίδα, (εκεί που είμαστε εμείς, τα Canadair και όλα τα διερχόμενα):
6,07 Χ 5 μέτρα η κάθε πλάκα  ::salut::

(Η απάντηση που σου έδωσα στις 04/10/12 στο forum του HelMo  :wink:)
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 24, 2012, 09:28:24 πμ »
Κώστα και Γιώργο σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την ανταπόκριση,σημειώθηκαν ήδη  :D
Η μόνη παρατήρησή μου είναι ότι οι διαστάσεις από μέρος σε μέρος διαφέρουν έστω και με μικρές αποκλίσεις.Πουθενά δεν είναι το μοτίβο ακριβώς το ίδιο.Οπότε υπάρχει ευχέρεια από τον μοντελιστή να ''κάνει λάθη''  :wink:
IPMS 1188

Tags: