Αποστολέας Θέμα: Wash σε μαύρο χρώμα  (Αναγνώστηκε 1195 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
Wash σε μαύρο χρώμα
« στις: Ιουνίου 17, 2012, 06:48:49 μμ »
μήπως ξέρετε σε μαύρο χρώμα πχ σασί αυτοκινητου με τι χρώμα κάνουμε wash.Εβαλα την αναζήτηση αλλά δεν έβγαλε αυτό που ψάχνω.
ευχαριστώ προκαταβολικά.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: wash σε μαύρο χρώμα
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 18, 2012, 09:18:37 πμ »
Στο μαύρο, δεν μπορείς να κάνεις wash και να δημιουργήσεις σκιές. Ο μόνος τρόπος που ξέρω, είναι να βάψεις με "κάτι σαν μαύρο" (light black, panzer grey, charcoal grey) και στη συνέχεια να κάνεις το wash, με φυσικό μαύρο. Αν "σε παίρνει" από το είδος του μοντέλου (π.χ. πλοίο), μπορείς να κάνεις και με burnt umber, οπότε αναπαριστάς και μέρος της σκουριάς.

Ελπίζω να σε βοήθησα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 18, 2012, 10:15:07 πμ »
Εξαρτάται για τι λόγο το θες το wash όμως, ε; Αν ας πούμε το θες για να δείξεις λαδιές, γράσα, τρεξίματα σκουριάς κτλ, μπορείς να το κάνεις με κάποιο καφετί, raw umber κτλ. Ακόμα και με ένα paynes grey (αν το γράφω σωστά, δεν είμαι σίγουρος), για να τονίσεις γραμμώσεις.

Πάντως, να πω κάτι αν μου επιτρέπεις... Δεν ξέρω σε τι σημείο θα βάψεις μαύρο, αλλά μαύρο-κατάμαυρο στον πραγματικό κόσμο, αν δεν μιλάμε για αμάξωμα αυτοκινήτου, δεν μένει και πολύ. Αργά ή γρήγορα θα λερωθεί, θα ξεθωριάσει, θα αλλοιωθεί το χρώμα του δηλαδή.
Πάντα χωρίς να ξέρω σε τι χρήση το θέλεις, προσωπικά ή θα το έσπαγα με ένα γκρι ή καφέ (αναλόγως) ή μετά το βάψιμο, θα του έριχνα τα ξεθωριάσματα ή τα βρομίσματα και μετά θα έκανα το wash. Μπορεί να μην είναι πολύ ορθόδοξη η λύση και μπορεί επίσης να μην είναι πολύ σωστή, αλλά θα ήταν η προσωπική μου επιλογή.

Ας πουν και οι εμπειρότεροι...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 18, 2012, 11:21:52 πμ »
Υπάρχει και το scaling effect με βάση το οποίο ακόμη και το μαύρο υπό κλίμακα πρέπει να είναι... μαύρο ανοικτό! ʼρα και πάλι ισχύει αυτό που λένε τα παιδιά, πολύ σκούρο γκρι ή μαύρο με λίιιγο άσπρο.
Πάντως σε πολύ σκούρα χρώματα υπάρχει και η περίπτωση να κάνεις wash με κάτι ανοικτό για να τονίσεις τις γραμμώσεις (ας το πούμε ανάποδο wash - σε σχέση με το τυπικό όπου οι γραμμώσεις τονίζονται με σκούρα χρώματα πχ καφέ σκούρο wash σε πράσινο-μπεζ καμουφλάζ).

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 18, 2012, 11:22:37 πμ »
Εάν το αυτοκίνητο περνά την ζωή του στην άσφαλτο, θα έκανα γουώς με ένα μεσαίο γκρί. Εάν πρόκειται για στρατιωτικό ή τζιποειδές, θα έκανα με light earth.
Ετσι θα φαίνεται σαν σκόνη που έχει΄"κάτσει" στις εσοχές

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
Απ: Wash σε μαύρο χρώμα
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 18, 2012, 01:06:27 μμ »
Ενας τρόπος για να σπάσεις το μαύρισμα του...μαύρου είναι να κάνεις φώτισμα με κάποιο σκούρο καφέ, πχ  ένα  chocolate brown.

Ενδεχομένως να στέκονταν και σαν wash. Δεν το έχω κάνει, μην σε πάρω  στον λαιμό μου...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος eyaggelos tsiakas

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: athens
  • ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!
Απ: Wash σε μαύρο χρώμα
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 18, 2012, 04:04:44 μμ »
 ::arrowred::ευχαριστώ όλα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο για να απαντήσουν .με καλύψανε πλήρως.
Ευάγγελος Κ.Τσιάκας

Tags: