Αποστολέας Θέμα: IL-2M3 Sturmovik, Accurate Miniatures 1/48  (Αναγνώστηκε 4309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
IL-2M3 Sturmovik, Accurate Miniatures 1/48
« στις: Μαΐου 27, 2012, 11:15:11 μμ »
Έχω σχεδόν πέντε μήνες μπροστά μου μέχρι την έκθεση. Ας ελπίσουμε λοιπόν...!!!

Απ'ευθείας από το κουτί θα γίνει, μιας και δίνει τις ζώνες ασφαλείας, έστω και σε χαλκομανία.
Έκανα το wash στο πιλοτήριο με Raw Umber. Ίσως είναι υπερβολικό, αλλά μου αρέσει!
Για τον πίνακα οργάνων η Accurate Miniatures έκανε ένα αρκετά ωραίο ''κολπάκι''. Ο πίνακας είναι διάφανο κομμάτι και τα όργανα παρέχονται σε χαλκομανία. Υπάρχει στρογγυλό βαθούλωμα πάνω στον πίνακα, στη θέση του κάθε οργάνου. Έτσι, το βάψιμο του πίνακα ήταν μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Αφού τον έβαψα στο μπροστινό μέρος, έβαλα τη χαλκομανία των οργάνων χρησιμοποιώντας το Mr Mark Setter για να κολλήσει καλά η χαλκομανία, καθώς τα όργανα πρέπει να κολληθούν με την εμπρόσθια επιφάνεια, όχι με την οπίσθια, ως συνήθως. Το αποτέλεσμα ήταν άριστο. Η χαλκομανία κόλλησε για τα καλά. Ύστερα πέρασα τον πίνακα με στεγνό πινέλο, με το Steel της Gunze. Κι εδώ το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Το Steel τελικά είναι εξαιρετική επιλογή για κάτι τέτοια, αντί για το Silver, όπως είχα δει σε κάποια μοντέλα από κοντά. Στη φωτογραφία δεν φαίνεται και τόσο καλά. Ο πίνακας έγινε σκέτη......ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΙΠ!! (Ωχ! Το ΕΣΡ!)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά για την ώρα!

tazman

• Επισκέπτης
Απ: IL-2M3 Sturmovik, Accurate Miniatures 1/48
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 27, 2012, 11:19:35 μμ »
Γιατί οι φωτό γίνονται τόσο μεγάλες όταν κάνω κλικ για να μεγαλώσουν;

::arrowred:: edit: Το πρόβλημα λύθηκε! Έπρεπε να χαμηλώσω την ανάλυση. Τη μετέτρεψα σε 1280x960.

Αποσυνδεδεμένος Kiddo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • http://kiddosfigures.blogspot.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2012, 12:49:11 πμ »
Μια χαρά πάει το πράγμα! Μου θύμισες τώρα τον πόνο μου με το IL-2 στην 1/72 και Zvezda :x

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2012, 01:23:49 πμ »
Ευχαριστώ kiddo! Έκλεισα την άτρακτο, αλλά φωτό...αργότερα... :oops:

Τα'χει τα θεματάκια της η Zvezda, όντως! Αφού πήρες τη απόφαση και το ξεκίνησες, μην το βάλεις κάτω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2012, 12:39:24 μμ »
Μπραβο φιλε πολυ καλη η δουλεια μεχρι τωρα, η δεξαμενη καυσιμων ομως νομιζω οτι εχει αλλο χρωμα, απο προσωπικη ερευνα την βρηκα μαυρη βαμενη και κιτρινο το σωληνακι καυσιμων που φευγει απο πανω (ετσι την βρηκα εγω τουλαχιστον γιατι με τα σοβιετικα δεν μπορεις να ξερεις ποτε ακριβως τι και πως!!! :roll:) οσο για το κιτ φενεται να ειναι πολυ καλο και μοιαζει πολυ με το αντιστοιχο της ιταλερι! Δυστυχως και εγω ασχολουμε με το αντιστοιχο απο Ζβεζντα σε 1/72 και εχει αρκετες ελειψεις σε ζητηματα που αφωρουν τα εσωτερικα (ο πινακας δεν ηταν καν χαραγμενος και δεν εχει χαλκομανιες με οργανα! :?) Καλη συνεχεια λοιπον και αν εχεις και τιποτα φωτο κλπ κανε εναν κοπο... :wink:
 ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2012, 01:16:21 μμ »
Μπραβο φιλε πολυ καλη η δουλεια μεχρι τωρα, η δεξαμενη καυσιμων ομως νομιζω οτι εχει αλλο χρωμα, απο προσωπικη ερευνα την βρηκα μαυρη βαμενη και κιτρινο το σωληνακι καυσιμων που φευγει απο πανω (ετσι την βρηκα εγω τουλαχιστον γιατι με τα σοβιετικα δεν μπορεις να ξερεις ποτε ακριβως τι και πως!!! :roll:) οσο για το κιτ φενεται να ειναι πολυ καλο και μοιαζει πολυ με το αντιστοιχο της ιταλερι! Δυστυχως και εγω ασχολουμε με το αντιστοιχο απο Ζβεζντα σε 1/72 και εχει αρκετες ελειψεις σε ζητηματα που αφωρουν τα εσωτερικα (ο πινακας δεν ηταν καν χαραγμενος και δεν εχει χαλκομανιες με οργανα! :?) Καλη συνεχεια λοιπον και αν εχεις και τιποτα φωτο κλπ κανε εναν κοπο... :wink:

Ευχαριστώ!
Φωτό το βράδυ, μετά τις 11 λόγω βάρδιας...
Ακολουθώ τις οδηγίες ως προς τα χρώματα, αν και ψάχτηκα λίγο με το γκρι που έβαψα τα εσωτερικά μέρη, γιατί το 92 της Χάμπρολ έχει καταργηθεί. Αν όντως η δεξαμενή πρέπει να βαφτεί μαύρη με κίτρινο σωληνάκι, τότε ας τη βάψω, καθώς δεν έχω βάλει ακόμα το πιλοτήριο στην άτρακτο.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2012, 02:05:05 μμ »
Δες και εδω μπορει να σε βοηθησει και εσενα http://vvs.hobbyvista.com/Research/Ilyushin/Il-2/Walkround/Serbia/index.php αν και να ξερεις πως επειδη ειναι μουσιακο ειναι ολα περασμενα βασικα χρωματα και πεντακαθαρο!!! ποιο πολυ για τη διαταξη των οργανων το συμβουλευτηκα και για το εσωτερικο χρωμα το οποιο παλι ειναι στο περιπου...
Ελπιζω να βοηθησα... ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2012, 10:17:52 πμ »
Captain, σύμφωνα με αυτή την κατασκευή http://www.florymodels.co.uk/italeri-148-il-2-shturmovik/ πρέπει να αλλάξω χρώμα και στην δεξαμενή, αλλά και στον πίνακα οργάνων. Γίνεται να τα αλλάξω, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει. Πού πρέπει να ψάξω για να δω τι χρώμα θα χρειαστεί; Οι μόνες φωτό που βρήκα ήταν από παιχνίδια εξομοίωσης!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2012, 11:24:30 πμ »
Φιλτατε εδω ειναι μια σελιδα που μπορει να σε βοηθησει και για το καμουφλαζ αλλα και γενικοτερα για χρωματα κλπ. http://mig3.sovietwarplanes.com/il-2/il2-camo/il2m-camo.htm
Τωρα οσον αφορα τα εσωτερικα σου παραθετω μερικες φωτο πανω στις οποιες βασιστηκα εγω...

Οι φωτο του κανονικου κοκπιτ ειναι σιγουρα μεταγενεστερες (απο 1943 και μετα) αφου η κεραια του ειναι η μεγαλη εκδωση, δυστυχως δεν μπορω να καταλαβω κατι περισσοτερο για μεγαλυτερη ακριβεια, ενω το σκιτσο οπως γραφει ειναι του 1942!
Τωρα εξαρταται τι τυπου ειναι και το δικο σου αεροσκαφος και αυτο περαν απο την κεραια που δινει (η οποια μπορει και να μικρινει ή και να μεγαλωσει αναλογα) εξαρταται και απο το σχημα των φτερων (τα Μ3 και τα 37 ειχαν βελωειδες σχημα ενω τα προγενεστερα ηταν εντελως ισια).
Αρα κρινε συνδιασε ολες τις πληροφοριες (αν βρεις τιποτα επιπλεον πληροφοριες σφυρα και μενα γιατι δεν τα παω και αψογα με τα αγγλικα... :mrgreen:) και αποφασισε....
Βεβαια σου ξαναλεω πως αποτι καταλαβαινω δεν ειναι τιποτα στανταρ στα σοβιετικα και δεν νομιζω να σταματησει η δουλεια στο τι χρωμα ειναι ο πινακας οργανων.... :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2012, 01:29:23 μμ »
Τώρα που έβαλες τον σύνδεσμο, θυμήθηκα το πού είχα δει μια συγκεκριμένη φωτό.

http://mig3.sovietwarplanes.com/il-2/il2-camo/il2m-camo.htm

Πιο κάτω από τη μέση της σελίδας, έχει ένα IL-2M3 και η λεζάντα αναφέρει τα εξής:

''White 07, the plane of twice HSU V.I. Mykhilyk, commander of the 566th ShAP.
The inscription behind the star means 'Avenge for Khristenko' and the city skyline includes 'For Leningrad'.
The livery seems corresponding to the second template of 1943.
(Image from 4+ Publications- Ilyushin Il-2M3 Shturmovik)''

Αυτό είναι το αεροσκάφος που δίνει η Accurate Miniatures.
Αλλά, λίγο πιο πάνω από αυτή τη φωτό, έχει δύο σχέδια παραλλαγής. Το αεροπλάνο της Accurate αναφέρει πως το σχέδιο είναι το δεύτερο του 1943. Όμως στις οδηγίες, το σχέδιο είναι το πρώτο!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ρίξε και μια ματιά στα χρώματα που προτείνει!  ::eusa_wall::

Απελπίστηκα.... Πάω για δουλειά, τα λέμε το βράδυ...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2012, 02:54:57 μμ »
"In late 1944 the Soviet Air Force had altready reached a position of superiority over the German Luftwaffe and its alleys. While Germans reverted to green/brown camouflages to hide better their planes on the ground, the Soviets decided to extend to all planes the blue grey/dark grey camouflage that has been successful for fighters since August 1943.

On October 1, 1944, the Resolution n.6339 was approved, but burocratic delays retarded its publication till January 1945"
Συμφωνα με το παραπανω (το οποιο δεν νομιζω να ειναι ψευδες καθως οι δεν εχω βρει φωτο που να φαινονται αυτα τα χρωματα παραλλαγης κατα τη διαρκεια του πολεμου) το αεροπλανο που θελεις να παραστησεις πρεπει να εχει την εξης παραλλαγη που ισχυε μεχρι και οκτωμβρη του 44 και ουσιαστικα αλλαξε γεναρη του 45 δηλαδη 5 μηνες πριν ληξει ο πολεμος

ή αυτη

ενω αυτη με το μπλε και γκρι ειναι η εξης

Αρα αποφασιζεις και κρινεις ποιο αεροπλανο θες να κανεις 43-45 οι δυο πρωτες (οπου δειχνει το ασπρο ειναι ανοιχτο καφε μην μπερδευτεις) και 45 και μετα η τριτη!!! :mrgreen:
Η αληθεια ειναι πως τωρα το ξεκαθαρισα και εγω τι παιζει αρα θα μπορω να βγαλω ακρη και τι καμουφλαζ θα βαψω το δικο μου!!!  :lol:
 ::salut:: ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 03, 2012, 02:37:22 πμ »
Λοιπόν, θα κάνω το δεύτερο σχέδιο παραλλαγής, παρά τα όσα λέει η Accurate.

Ορίστε και η δεξαμενή φρεσκοβαμμένη

Αυτά........Καληνύχτα σας!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 06, 2012, 01:20:10 πμ »
Κούμπωσε το πιλοτήριο, αλλά είχα ένα θέμα εφαρμογής με τις πτέρυγες από λάθος δικό μου.
Θα το δω αργότερα.

Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Kiddo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 06, 2012, 02:03:36 μμ »
Μια χαρά πάει. Προτείνω πίσω στην θέση του οπλίτη, να βάλεις έναν δερμάτινο ιμάντα που είχε, αν έχεις βρει φωτογραφία από αυτό το τμήμα του αεροσκάφους...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 06, 2012, 02:44:51 μμ »
Μια χαρά πάει. Προτείνω πίσω στην θέση του οπλίτη, να βάλεις έναν δερμάτινο ιμάντα που είχε, αν έχεις βρει φωτογραφία από αυτό το τμήμα του αεροσκάφους...
Προφανως ενωεις αυτο εδω:
Οντως ειναι καλη προσθηκη και ευκολη για σκρατασαρισμα το δυσκολο ειναι που και πως θα το κωλησεις αφου λογικα πρεπει να μπει αφου κοληθει η ατρακτος...και ακομα δεν εχω βρει λυση σε αυτο το προβλημα!

Επισης φιλε Tazman πολυ ωραια η θεση του πιλοτου και τα λερωματα πολυ καλα, ο θαλαμος του πολυβολητη σε αντιθεση με αυτον του πιλοτου φενεται σαν να ηταν παστρικος ο πολυβολητης ή σαν να μην μπηκε καμιαφορα εκει μεσα  ::glossa:: :mrgreen: Θα μπορουσες πιστευω να κανεις και καποια λερωματα και φθορες και εκει μεσα!!!!
Σε γενικες γραμμες πολυ καλα τα πας συνεχισε την καλη δουλεια!!!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 06, 2012, 07:35:15 μμ »
Εχεις κανει πολυ ωραια δουλεια στο πιλοτηριο καλη συνεχεια και στα υπολοιπα ελπιζω να μη ταλαιπωρηθεις στα στοκαροτριψιματα  :wink:

::salut:: ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 07, 2012, 01:14:58 πμ »
Σας ευχαριστώ!

Captain, αν σου πω ότι μου διέφυγε το λέρωμα, θα το πιστέψεις; ʼφησα και ένα σημάδι από το καλούπι, στο κομμάτι πίσω από τη δεξαμενή... :evil: :evil: :evil:
Μακάρι να φύγει με απλό τρίψιμο.
Όσο για τον ιμάντα, θα τον φτιάξω κι εγώ όπως ο τύπος με το Italeri. Πιστεύω να μην με δυσκολέψει στο κόλλημα, καθώς η ταινία θα λυγίσει πολύ. Θα κολλήσω πρώτα τη μια πλευρά με κυανοακρυλική και μόλις στεγνώασει θα κολλήσω την άλλη. Ίδομεν!

Το λάθος με τις πτέρυγες είναι εδώ

Click to see the original size.

στη γραμμή στη μέση περίπου της ατράκτου, που δεν την έτριψα καθόλου, γιατί νόμιζα πως δεν χρειαζόταν, αλλά κι εδώ

που δεν την έτριψα όπως θα έπρεπε, αν και είναι καλύτερα σε σχέση με την άλλη.
Ας πρόσεχα.... :evil:

Θα στοκάρω με Zap a gap και θα ξαναχαράξω τις γραμμώσεις...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 07, 2012, 01:29:20 πμ »
Ωραιος φιλε καλη συνεχεια και καλο κουραγιο με το τριψιμο, αν και δεν φενονται σημαντικα κενα... :wink: εμενα να δω τι με περιμενει με το τριψιμο που ηδη αρχισα να παρατηρω κακες εφαρμογες... :?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 07, 2012, 01:41:34 πμ »
Δεν είναι τόσο τραγικό το πρόβλημα.Υπομονή θέλει και θα έρθει στα ίσια του πολύ εύκολα..
Καλή συνέχεια

Παραλίγο να το ξεχάσω,μ'αρέσει πολύ ο πίνακας οργάνων  :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 13, 2012, 03:38:00 μμ »
Ευχαριστώ ακόμη μια φορά! Στοκάρισα, αλλά δεν έχω φωτό από το αεροσκάφος.
Πέρασα με παρκετίνη τον χώρο του πολυβολητή για να τον λερώσω λίγο.
Συνέχισα με τα διάφανα κομμάτια, μασκάροντάς τα με την γνωστή ταινία της κυρά-Ταμίγιας την οποία έκοψα με λεπιδάκι στο περίγραμμα του πλαισίου. Στο αλεξήνεμο δεν ακολούθησα ακριβώς την καμπύλη. Δεν ξέρω πόσο έντονα θα φαίνεται. Υπάρχει κάποιο κόλπο για να κόβω σε καμπύλη γραμμή;
Στο εσωτερικό των κομματιών αυτών έβαλα υγρό μασκαρίσματος, έτσι ώστε να το κόψω κι αυτό με το λεπιδάκι, για να βάψω με το χρώμα του πιλοτηρίου, καθώς θα φαίνεται η εσωτερική πλευρά των διάφανων.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 13, 2012, 04:19:45 μμ »
Προσωπικά δεν μασκάρω ποτέ έτσι...κόβω λεπτές λωρίδες,λιγότερο απο 1 χιλιοστό,και μασκάρω εσωτερικά απο τον σκελετό.Το κενό το γεμίζω ή με μασκόλ ή με ταινία.
Έτσι κάνω και τις καμπύλες με μεγάλη ευκολία  :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 13, 2012, 04:52:43 μμ »
Δηλαδή, αφού μασκάρεις τον σκελετό, βάζεις υγρό στο διάφανο και τραβάς την ταινία ώστε να μείνει το υγρό εκεί που το θες, σωστά;

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 13, 2012, 05:09:57 μμ »
Μάλλον δεν το έγραψα σωστά,οπότε θα βάλω μια φωτό απο το avenger μου

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 13, 2012, 06:21:28 μμ »
Ωραία, σε κατάλαβα. Κάνεις κάτι ανάλογο με την Eduard στις μάσκες για το F-16 που είχα δει. Ευχαριστώ!  ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 28, 2012, 01:55:16 πμ »
Κάποιες χαλκομανίες ζάρωσαν από το Mr. Mark Softer της Gunze, αλλά δεν επανήλθαν, με αποτέλεσμα να φύγει λίγο χρώμα από αυτές.
Το ψέκασα με ματ βερνίκι της Vallejo και βλέπουμε...

Επίσης, αποφάσισα τελικά να το βάψω με την παραλλαγή που δείχνει η Accurate Miniatures. Αφού αναφέρεται σε συγκεκριμένο αεροσκάφος, υπέθεσα πως θα έχουν δίκιο.
Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το patafix της UHU για το μσκάρισμα, εκτός από την καμπύλη γραμμή στα πλα'ι'νά της ατράκτου, όπου έβαλα υγρό μασκαρίσματος.

Όσο για το λέρωμα.....μάλλον το παράκανα!  :oops:

Tags: